- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
pedrohsi
tag
Hmmmmmmmm...
Több mint egy éves TFTm van, amit 7 hónapja vettem használtam. Eddig hál' Istennek egy pixel ment ki(asszem előtte is úgy volt) és egy ujjnyi ''folt'' van rajta, de ezeket csak fekete háttérnél lehet észrevenni :( -
guess.who
senior tag
válasz
hogyishívnak? #24 üzenetére
Félreértés ne essék: nem vagyok az idézett cég dolgozója, nem is forgalmazom a terméküket, csak láttam a hirdetést, s ide kapcsolódott... Szóval nem engem kell utálni emiatt... :)
(Egyébként autót és monitort ne hasonlítsunk össze... Egy döglött pixel valószínűleg nem fog megölni egy embert, mikor előjön...) -
-
guess.who
senior tag
válasz
hogyishívnak? #18 üzenetére
Most láttam egy reklámot (hangúlyozom: reklám, nem több!) bizonyos CTX márkájú TFT monitorokról, melynek lényege a ''zerodeadpixels'' elnevezésű megoldás hangsúlyozása volt. Ebben 101 napos holtpixel-mentességi garanciát vállalnak... (ez utóbbit mondjuk már csak apró betűkkel. :) ) Ha Hitetlen Tamásként viselkedem, akkor az azt jelenti, hogy létezik olyan, hogy normál használatnál is kialakulnak idővel elromlott pixelek... Azért remélem, nem túl gyakran, mert akkor morcos leszek. :(((
-
hogyishívnak?
aktív tag
Sziasztok!
Személyes tapasztalatom nincs TFT terén de én is érdeklődtem a pixelhibákról. Több üzletben meséltek, hogy nem ritkán előfordul újkorában nagyobb képfrissités melett keletkező pixelhiba. Szvsz. a TFT árak melett nemlenne megengedhető pixelhiba. :( -
Toner
csendes tag
Csak, hogy megnyugtassalak...
Peldának okádék a laptopomon ecce előjott a hiba, és ződen világított egy pixel, ecce mekk mekkjavult, és rendesen működött. Asztán ecce megint előjött, asztán mekk működött.
Mongyuk nekem fél év mulva a laptop öngyógyító mehanizmusa eltűntette a problémát. -
tomcs
őstag
na ujabb kerdes merult fel ahogy olvasgatom hwsw lcd forumat hogy ember azt tapasztalta hogy a pixelhibaja 1-2 oraval a bekapcsolasd utan jott elo mindig... ilyen lehetseges? eddig abban a hitben eltem hogy a pixelhiba valami konstans dolog es akkor ha a bekapcsolas utani 1 perc alatt lezajlott bolti teszt alatt nem talalok akkor nincs is... szal ez az idozitett hiba ez letezhet?
-
Edem
senior tag
A válasz nagyon egyszerű: A notebook-okban (vagy hívjuk laptopnak) is ilyen van, semmi bajuk a rázkódással, nyugodtan lehet őket törölgetni, csak ha belecsapsz egy kalapáccsal, akkor annak örökre megmarad a nyoma. Nem kell parázni, ha a boltban minden oké, akkor otthon is rendben fogod találni a monitort.
-
tomcs
őstag
te6 akkor pixelhibat ami gyarilag nem volt ott csak fizikai serules tud okozni? es ennek kb milyen ero kell? ha pl valami puha akarmivel letorli az ember attol elvileg nem szabadna gondolom en. meg pl szallitasra, razkodasra mennyire erzekenyek? erdemes pl azt kialkudnom hogy esetleg par ezresert hozzak ki nekem es itthon miutan bekerult a helyere azutan megegyszer megnezni van-e hiba?
-
guess.who
senior tag
Bocs, nem üveg, hanem kemény műanyag, félrebeszéltem... :)
A ''pöckölős dolgot'' a puha műanyagos TFT-kre értettem, szerintem ha izomból megnyomod, akkor nem csak hullám-effekt lesz... :) De ha gondolod, próbáld ki, aztán számolj be az eredményről. Én inkább ezt kihagynám. ;] -
guess.who
senior tag
Szerintem alapvetően gyártás során keletkeznek hibás pixelek. Természetesen ha pöckölgeted a képernyőt, s nincs előtte üveglap, akkor elképzelhető, hogy szintén beég néhány -de gondolom, ez nem újdonság. :)
A normál használat során keletkező hibákat én kb. ugyanolyan valószínűségűnek aposztrofálnám, mint a sima CRT monitoroknál a képcső egy-egy beégését: azaz minimális. :)
A pixelhibás TFT-k cseréje egyébként általában a gyártó cégtől függ. Van, amelyik már három hibás képpontnál automatikusan cserél, van, amelyik csak 10-nél, s azt is csak akkor, hogyha egy foltban van a hiba, azaz nagyon zavaró. Én két 17''-os TFT-t használok (márkát hadd ne mondjak, ez nem a reklám helye), a sajátomon egyetlen hiba sincs, míg a másikon egy állandóan zölden világító pixel van. Ez utóbbi viszont csak akkor látszik, ha fekete a háttér, illetve ha nincs a hibás képpont körül zöld színű terület a képen, egyébként nem halálos (főleg nekem, mert azt nem sokat bámulom). :)
Ha azonban ilyen monitort akarsz venni, akkor mindenképpen olyan boltot keress, ahol a kiválasztott példányt ki tudod próbálni, azaz már ott a fizetés előtt lásd, hogy hibás-e... -
tomcs
őstag
elolvasgattam soksok oldalnyi tft fortumot tobb hw oldalo is es nem nagyon volt errol szo (persze azert meg van hatra csak mar nem birtam kivarni :)
aztan elmentem par szamtekboltba megkerdezni, hogy akkor hogyan is jonnek letre a pixelhibak, azaz gyartasnal, szallitasnal keletkeznek es ha otthon szepen lerakom asztalra, nem utom kalapaccsal akkor nem is lesz rajta par evig vagy csak ugy spontan hasznalat kozben is ra tud jonni?
szal jelenleg 3-3 dontetlenre allunk, mediamarktban es 2 boltban azt mondtak hogy bizony keletkeznek menet kozben mig 3 masik boltban azt hogy nem, abbol az 1ikban (nevet nem figyeltem meg, csak koszaltam) volt is kirakva par mintapeldany meg ugy nagyobb sztajl bolt volt, es azt mondtak szoktak tft-ket eladni. akkor most mi is az igazsag? meg ha valaki pontosan tudja az aktualis pixlhiba-kicsereles szokasokat akkor azt se fogja vissza :)
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest