- iPhone topik
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
Toner
csendes tag
Csak, hogy megnyugtassalak...
Peldának okádék a laptopomon ecce előjott a hiba, és ződen világított egy pixel, ecce mekk mekkjavult, és rendesen működött. Asztán ecce megint előjött, asztán mekk működött.
Mongyuk nekem fél év mulva a laptop öngyógyító mehanizmusa eltűntette a problémát. -
Edem
senior tag
A válasz nagyon egyszerű: A notebook-okban (vagy hívjuk laptopnak) is ilyen van, semmi bajuk a rázkódással, nyugodtan lehet őket törölgetni, csak ha belecsapsz egy kalapáccsal, akkor annak örökre megmarad a nyoma. Nem kell parázni, ha a boltban minden oké, akkor otthon is rendben fogod találni a monitort.
-
guess.who
senior tag
Szerintem alapvetően gyártás során keletkeznek hibás pixelek. Természetesen ha pöckölgeted a képernyőt, s nincs előtte üveglap, akkor elképzelhető, hogy szintén beég néhány -de gondolom, ez nem újdonság. :)
A normál használat során keletkező hibákat én kb. ugyanolyan valószínűségűnek aposztrofálnám, mint a sima CRT monitoroknál a képcső egy-egy beégését: azaz minimális. :)
A pixelhibás TFT-k cseréje egyébként általában a gyártó cégtől függ. Van, amelyik már három hibás képpontnál automatikusan cserél, van, amelyik csak 10-nél, s azt is csak akkor, hogyha egy foltban van a hiba, azaz nagyon zavaró. Én két 17''-os TFT-t használok (márkát hadd ne mondjak, ez nem a reklám helye), a sajátomon egyetlen hiba sincs, míg a másikon egy állandóan zölden világító pixel van. Ez utóbbi viszont csak akkor látszik, ha fekete a háttér, illetve ha nincs a hibás képpont körül zöld színű terület a képen, egyébként nem halálos (főleg nekem, mert azt nem sokat bámulom). :)
Ha azonban ilyen monitort akarsz venni, akkor mindenképpen olyan boltot keress, ahol a kiválasztott példányt ki tudod próbálni, azaz már ott a fizetés előtt lásd, hogy hibás-e...
Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged