Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #6159 üzenetére
Van még folytatás
Mutatnék pár példát, hogy még mennyi részlet látható az előző hsz-emben mutatott képek fekete részeiben. Semmi trükköt nem csináltam., csak az árnyékokat tehát a sötét részeket kivilágosítottam. Úgy hogy a világos részeken ne növekedjen a fényerő. Ez ugye azt bizonyítja, hogy azok a részletek tényleg ott voltak a TV kijelzőjén csak nem fér bele a JPG dinamikai tartományába.
Persze még mindig kell képzelőerő, mert így a kontraszt és a színtelítettség még mindig nem ugyan az a képen mint a TV-ben
Tehát párban a képek:
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]szerk:
Na jó ez alapján már finomítanék az előző HSz-em:
"Remélem számotokra van értelme a képeknek és látszik amit szeretnétek. Mert szerintem semmi."
Mert végül is így kiemelve az árnyékokat, azért már látszik valami.....Természetesen, ha valaki jobb kiértékelést tud tenni a képek alapján, nyugodtan tegye meg, sót kérem is, mert én is kíváncsi vagyok mi is látható a képeken.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz mikrofon #6159 üzenetére
Megvizsgáltam a foltosodást is. Valójában van. De csak a legsötétebb tartományban. Valahol 0-1-2% környékén.
A linkelt videón nálam C715-ön 5%-on olyan csodás függőleges sávosodás látszik, hogy az hihetetlen.
Dolby Vision alatt viszont nem látszik vagy csak nagyon ritkán ha figyelem de az meg nem zavar. Amúgy gyárilag a DV Fényes beállítással 100%-os kontraszttal megy ahol eleve kijön a sávosodás de letekertem 75-re és eltűnt.
HDR10-nél azért jobban megfigyelhető de eleve a HDR filmek pocsék minőséggel rendelkeznek. Youtube HDR teszt videók na az HDR! Ott szintén nincs semmi sávosodás! Stúdió filmeknél minimum HDR10+ kell, a HDR10-et meg LLDV-n nézem.
Szerencsére az Apple TV appon több olyan film is elérhető Dolby Vision-ben amelyet lemezen max HDR10-ben adtak ki...
pl Eredet, Interstellar. Oké utóbbi nem a 16:9-es IMAX képarányos kiadás de DV így jobb a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest