- Mobil flották
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
rainman72 #22277 üzenetére
Mindenképp abból a pénzből venném amit vissza utalnak mert nincs most külön annyi így ünnepek előtt. Kell másra. Asszony tuti kiakadna meg amilyen szerencsés vagyok 1 hét múlva mikor vissza kapom a pénzem már 300 lesz ára. Lenyugszom és elfogadom, hogy így jártam.
Viszont aki most vesz ne habozzon mert ilyen jó tévét ilyen alacsony áron nem fog kapni később tuti! Más márkából meg főleg nem.
-
Imi1981
veterán
válasz
rainman72 #22274 üzenetére
Mennyi idő míg vissza utálják a pénzt ( emag)? Ilyenkor olyat nem lehet, hogy visszaküldöm és az árban kérném a cserét 805 -re egyből ? Nem kéne megvárni míg visszautalják Kupon nélkül kb ugyan annyi mint a c745 volt 240 ezer nekem így is megérné a cserét. Persze nem szívesen csinálok ilyet. Egyáltalán tényleg 1 hónapig lehet vissza küldeni emagnál?
Nem hiszem hogy meglépem inkább csak érdeklődök. -
Imi1981
veterán
De nem kell tesztelni mert én például egyből láttam mikor este néztem filmet sötétben. De gondolom c745 -ön ez jobban látszik. Ettől függetlenül nagyon jó kis tévé és nem bántam meg, hogy megvettem csak ez olyan dolog amit szerintem egyszerűen meg lehetne oldani szoftveresen. A c745-nek a natív feketéje nem olyan mély és ezért itt jó lenne ha lekapcsolná a local dimming ott a ledeket de majd talán egyszer egy frissítéssel megokdják. Amikor tud működni a local dimming akkor full feketét is tud a tévé ( oled szintű teljesen lekapcsolja a ledeket) csak azért ez nagyobb felületen tudja használni a tévé. Ezért lett volna jó a c805 de akkor még 300 ezer Ft és fölötte volt az ára . Erre most még pár száz forinttal olcsóbb mint a c745 volt. Szerencse fel 😄.
Mindegy ez is nagyon jó tévé! Sokkal jobb mint az előző tévém volt. -
Imi1981
veterán
Pont normál tartalomnál látszik! Nem kell keresni mert látni kb mindig dovi /hdr10 esetén sötét tartalomnál. Az hogy téged nem zavar egy dolog az meg másik dolog, hogy bizony létezik ez a probléma és másokat zavar ( mert zavaró). C745 -ön meg még jobban előjön ez.
Az más tészta, hogy én már beletörődök mert ez van. Viszont azon csodálkozom c805 -ön is látszik ez. -
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #22237 üzenetére
Csak érdekelt volna ott is ilyen e vagy nem. Lehet ez azért van mert hdr és dv esetén teljes fényerőn megy a kijelző és úgy nem tudja úgy sötétíteni azt a részt meg a sötét jelenetekben a fekete részeket. Amúgy tényleg valamelyik filmnél jobb valamelyiknél rosszabb. Mondjuk az én C745 tévémen még elnézem ezt de egy miniled tévén azért illene megoldani.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22228 üzenetére
Ugyan ez a bajom 55C745 -nél ! Jóval világosabb a fekete hdr és dolby vision filmeknél. Persze együtt lehet élni vele de pont az olyan filmeknél sz@rabb a kontraszt.
boborján2
Ez sötét jelenetekben látszik nem világos jelenetekben.szkutyi
Vajon samsung mini ledes tévék ezt hogy kezelik? -
Imi1981
veterán
A távirányítón valamelyik gombal ki lehet kapcsolni a képernyőt? Véletlenül rádőltem a távirányítóra és kikapcsoltam a kijelzőt és csak hang ment! Alig tudtam vissza csinálni.
-
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #22038 üzenetére
Frissítettem! Nagyon paráztam de nem volt gond. Sokminden nem változott. Most már van élesség állítás de minimális. Úgyis mondhatnám nagyon finoman állít ellenséget ami nem is rossz. A fekete sáv sötétítés mintha sdr-nél működne de franc tudja. Mindegy mostmár nyugodt vagyok hogyha sokat nem is javított ez a firmware de azért picit javított itt ott.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22041 üzenetére
Nekem ilyen fagyás még egyáltalán nem volt. Egyszer volt az, hogy apple tv 4k 2021 - en nem volt hang de megoldotta az hogy megnyomtam tévé távirányítón a home gombot majd vissza váltottam apple tv -re és jó lett. Semmi más problémám nem volt eddig. Igazából stabil és elég gyors is a Google tv rendszer rajta eddig.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #22039 üzenetére
Viszont írtad ( ha jól emlékszem te írtad) hogy lehet lehúzza a fekete sávokat is sötétebbre. DV esetén nem lenne baj. Meg ezek alap funkciók és működjön már szerintem. Lehet túlreagálom de jelenleg így érzem, hogy zavar. Azért örülnék neki ha javítaná legalább egy részét ez a firmware.
Amúgy amíg nem vettem észre, hogy nem működnek semmi problémám nem volt 😄. -
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #22035 üzenetére
Azért mert nem vagyok elégedett mindennel. Nem működik az élesség állítás, képjavító funkciók egyik se, fekete sáv sötétítés, dinamikus fényerő, meg ami most nem jut eszembe. Ezek egyáltalán nem működnek! Persze nem azt jelenti hogy most mindegyiket használni fogom de ha akarom működjön.
nem tudom javítja e ez a firmware de hátha. Akkor éjjel megpróbálom és addig szünetmentesre rakom a tévét, hogy áramszünet véletlenül se zavarja meg a frissítést.
Kösz mindent!
Azért kicsit parázok nehogy tégla legyen a tévé. -
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21980 üzenetére
Vicceltem amúgy! 🙂
Nem minden van alapértelmezetten. Színhőmérsékletet például közép állástól kettő lépésre a meleg felé. Nekem így tetszik. Mozgásjavítás ( nem jut eszembe a rendes neve) 4/4 . Többi Viktor beállítása alapján van most és így jó. Dv- nél viszont néha variálni kell kicsit a gammán film típustól függően. De kb ennyi. -
-
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #21959 üzenetére
Nekem is szép amúgy a DV csak az alsó és felső fekete sáv világít kicsit . Sdr-nél sokkal feketébb ( ott se kapcsolja le a ledeket a local dimming de sokkal sötétebbek a fekete sávok).
Az élesség állítást úgy tudod ellenőrizni lejátszás közben ha állítod az élességet nulláról százra. Kéne látni egyértelműen a különbséget. 100 -on már nagyon túléllesített kéne legyen.
A fekete sáv sötétítés ( ha tényleg azt csinálja) meg ki be kapcsolod lejátszás közben és nézed, hogy sötétít e a fekete sávokon alul felül ( olyan filmnél aminél van). Ennyi -
Imi1981
veterán
válasz
rumkola #21957 üzenetére
Tévével lejátszva ( kodi, plex) és tévén streaming alkalmazásoknál sem működnek azok a funkciók. Külső lejátszóval sem (Apple-TV 4k 2021). Itt szoftveres bugok vannak szerintem. Mindegy lenyugodtam már kicsit mert amúgy szép a kép csak azért örülnék neki ha javítanák ezeket a dolgokat . Azért nem mindegy hogy működnek azok a bizonyos funkciók vagy nem.
Olvasom mindig ezt a fórumot úgyhogy ha lesz új firmware akkor biztos tudni fogok róla és akkor kipróbálom. Mást nem tudok tenni.Kérdés!
Itt régebben mindig írtatok nem hivatalos firmwareokról azokat hol lehet megtalálni? Persze kísérletezni nem akarok csak tutira működő fw-t raknák fel megfelelő utána járás után. -
Imi1981
veterán
Pár hónapja már pont nem használok emby-t de android tv-n mindig is jól működött! Google tv -n is biztos jó lesz. Jellyfint kipróbáltam ( emby ingyenes butább verziója) és ez is működik bár a feliratokat valamiért nem tudja betölteni. Szerintem ez emby-n működik rendesen. De kodiban is használható az emby az embycon vagy emby kodi kiegészítővel és ott tutira működik rendesen.
Celtis#21953
Igen DV esetén jobban látszik de nálam hdr10 -nél is látszik jobban mint sdr esetén. Local dimming ott lekapcsolhatná a ledeket és probléma megoldva de valamiért nem teszi.
Ha nagy felületen van sötét / fekete jelenet ott viszont brutál jól lelövi a ledeket és korom fekete a kép! Pi élete filmben van ilyen jelenet mikor felülről mutatja a csónakban messziről és csak a csónak látszik körülötte korom fekete a kép. Az oled szintű szinte . Ja és akkor a fekete sáv is korom fekete lesz! -
Imi1981
veterán
válasz
rainman72 #21948 üzenetére
Szerintem nem lihegem túl egyáltalán. Túl lihegem azt hogy 6 képbeállításhoz tartozó funkció egyáltalán nem működik? Az élesség állítás is ki tudja milyen állásban van így ahogy van. Lehet lejjebb lehetne húzni és kevesebb a zaj. Meg amúgy is miért nem dönthetem én el hogy nekem hogy tetszik? Persze nem dönthetem el mert nem működik így azt se tudom milyen lenne. Nehogy azt mond, hogy ez így normális! Mert nagyon nem.
szkutyi
Olvastam a mert nagyon sokat vissza olvastam itt. Szerintem teljes mértékben igazad volt mert szerintem is zavaró. Rontja az élményt és pont hdr10 és dv filmeknél aminél nem azt várom. Én elhiszem, hogy mást nem zavar de engem igen. Persze most leginkább az érdekelne ha működne rendesen minden funkció akkor milyen lenne. Ha akkor se lenne nagy javulás elfogadnám és lenyugodnék de így esélyem sincs megtapasztalni mert ugye nem működik! Várhatok fw frissítést ha jön egyáltalán valaha. -
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #21944 üzenetére
Tegnap próbáltam természetesen de semmi változás. Leginkább a fekete sáv sötétítés érdekelne mert hdr10 és dv filmeknél jóval világosabb a fekete sáv alul és felül és rontja az élményt. De a többi funkció is működjön már ha van. Ez így nagyon nem oké, hogy kb 6 képbeállításhoz tartozó funkció egyszerűen nem működik! Rohadtul idegesítő és egyben nevetséges is, hogy ennyi és ekkora bugok vannak egy új tévé szoftverében.
Neked se működnek ezek : élesség állítás, képzaj csökkentő funkciók, fekete sáv sötétítés, dinamikus fényerő? Az élesség állítás és a fekete sáv sötétítés érdekelne leginkább.
-
Imi1981
veterán
Eddig nem akartam fw verziókkal foglalkozni de most hogy rájöttem több képbeállítás funkció nem működik így már gondolkozok rajta, hogy kéne egy frissebb fw ha van. Honnan lehet letölteni 55C745 -höz? Természetesen frissítést nem talál a tévé és ez [kép] van rajta. Azért ez így nem oké ahogy van. Pendrive-ról frissíteném ha van újabb erre a tévére való fw. Mire kell figyelni hogy ne legyen baj? Linket tudnátok dobni ezekhez az firmware-hoz?
-
Imi1981
veterán
válasz
#32839680 #21912 üzenetére
Nálam se csinálnak semmit. Akkor nem egyedi hiba hanem c745 hiba. Igazából az elleességet jónak látom ahogy van nincs túlhúzva csak mégis idegesítő hogy nem működik. Meg még jópár más funkció sem.
Amúgy úgy vettem ezt észre, hogy Dolby visiont nézve a Dolby vision IQ bekapcsolva növeli az élességet és gondoltam kipróbálom,hogy Dolby vision fényesen is feltolom kicsit, hogy úgy milyen de semmit nem változtatott. Pedig eddig azt hittem bugmentes a c745 de úgylátszik nem.Ha esetleg valaki rak fel ( vagy rakott fel) másik fw-t és jól működik nála az leírhatná melyiket rakta fel és honnan töltötte le.
Celtis
hát semmit nem változtat akármilyen tartalom van a képernyőn. Biztos vagyok benne, hogy az srm működik. Ezek nem működnek : élesség állítás, képzaj csökkentő funkciók, a dinamikus fényerő ( bár ebben nem vagyok biztos) és a fekete sáv sötétítés. Azért ez nem kevés. És lehet van még más is amiről nem tudok.
Őszintén még így is elégedett vagyok a tévével mert ahogy tegnapelőtt beállítottam nagyon tetszik a kép! Csak azért mégiscsak zavar hogy nem működnek funkciók. -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #21873 üzenetére
Ha valakinek itt szintén 55C745 tévéje van megnézné, hogy neki a képéllesség állításra elesít e vagy nem? 0-100 között állítva semmit nem állít nekem. Kösz előre is!
A képzaj szűrő funkciók és a fekete sáv sötétítés se működik nálam. Egyszerűen semmit sem állít még minimálisan sem. Áramtalanítás nem segített.
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #21873 üzenetére
Zajcsökkentő funkciók se működnek! Bár azt úgyis kikapcsoltam de attól még zavar hogy nem működnek funkciók. A fekete sáv sötétítés se működik ( gondolom azt is lehetne látni ha ki be kapcsolom). Eddig észre sem vettem ezeket. Végén kiderül fele funkció nem működik ☹️. Remélem frissítéssel javítják később ha nem egyedi hiba nálam.
-
Imi1981
veterán
Egy kis érdekesség! 55C745 a képéllesség állítás 0-100 között állítva semmit nem állít! Minimálisat se! Dolby vision és sdr-en is néztem. Megnézné itt valaki akinek 55C745 van, hogy nála is ilyen?
Igazából megfelelő az élesség de fogalmam sincs milyen álláson lehet mivel nem állít semmit. Tv újraindítás nem segített. -
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21818 üzenetére
Most sikerült szerintem tökéletesen belőni! Most nagyon tetszik! Fák és fű zöldje tökéletes és nincs túlszaturálva sem . A dinamikus színt kötelező kikapcsolni mert az nemcsak túltolja a színeket hanem sokszor az árnyalat is más kicsit! Meg az összhatást is nagyon rontja. Majdnem úgy van beállítva mint Viktor 735 videójában de azért mégsem. Fényerő és feketeszint más meg én bekapcsoltam a fényerő módosítást automatikusra ( bár ennek nem látom hatását) és a színhőmérsékletet meleg irányba csak kettő lépéssel vittem nem teljesen. Mozi módot állítottam be amúgy.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #21819 üzenetére
Dehogy sport módba néztem.. Samsungot is beállítottam. A film módot és a szokásos módot állítottam be szemre jónak és ezeket használtam. Sport mód borzalmas volt Samun és TCL -en is borzalmas! Na a sport mód ( meg dinamikus stb) azok tényleg rettenetesen túl vannak tolva mindenben. Amúgy valószínűleg tényleg csak megszokás kérdése ez. Most például tökéletesnek látom!
mzsol nézte sport módba és írta rá hogy úgy jó. Hát pedig ez 55C745 -ön kb nézhetetlen.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21814 üzenetére
Nem túltolt színekről írtam! Arról írtam, hogy kicsit világosak a színek! Nem ugyan az. A samum színei sem tetszett főleg a zöld színek fák és fű zöldje és bőrszín se tetszett. Attól még a TCL sem az igazi szerintem. Bár mostmár egyre jobban beállítom kezd egyre jobb lenni ( vagy szokom meg). A pirosat kicsit túltolja a többi színhez képest! Szép amúgy csak kicsit fura. De tény hogy ezt csak tv adásoknál és youtubeon veszem észre és letöltött filmeknél egyáltalán nem.
-
Imi1981
veterán
Nekem 55C745 van és első benyomás az volt, hogy nagyon szép a kép ! Most már két hete használom és a véleményem már nem olyan határozott. A színek szerintem kicsit világosabb árnyalatúak mint más tévén ( pl samsung). Focipálya zöldje sokkal jobb mint samsung h6400 tévémen mert végre nem neon zöld hanem természetes de a többi szín kicsit világos szerintem. A szaturáció növelés ezen nem segít csak rikítóak lesznek a színek de világosak. Szerintem nem megfelelő a színek mélysége. Szóval szép szép de nem az igazi. A bőrszín és a fák /fű zöldje jó de más színek szerintem nem tökéletesek szerintem.
Nem lehúzni akarom ezt a tévét de amit látok leírom. Természetesen már annyit állítgattam a képet hogy nincs olyan amit ne próbáltam volna szóval ez ilyen. Amúgy tv adásoknál és youtubeon veszem ezt észre! Netflix és a többi streamingen nem és letöltött filmeken se tűnt fel. Megszokom lehet a Samsung lesz fura de most még a TCL bizonyos tartalmaknál. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #21692 üzenetére
Én ha 55C745 -ön kikapcsolom a local dimminget eléggé gyatra a kontraszt / fekete. Ennél a típusnál a natív kontraszt kevés és csak local dimmingel jó de azért nem kimagaslóan! Miniled tévéken szerintem már alapból a panel sokkal jobb és jön hozzá még a nagyon jó local dimming. Kicsit bánom, hogy nem azt vettem de már mindegy.
-
Imi1981
veterán
válasz
Tocika #21618 üzenetére
Ott valami gyenge. Vagy a router vagy valami más a hálózatban mert simán mennie kéne. Én 5ghz wifin csatlakozva a 70 GB-os 4k DV filmet néztem akadozás / töltögetés nélkül. Mondjuk én kodit használok meg plex klienst és a PC-n plex szerver és onnan kapja az anyagot és játszom le a filmeket tévén. 55C745 a tévém.
-
Imi1981
veterán
válasz
Cartmenn #21487 üzenetére
Nálam 55C745 -ön dolby vision filmeknél van ez, hogy a fekete csíkok kicsit világítanak/ világosabb. Hdr10 és sdr filmeknél nincs ez. Amit írtál még korábban ha a fények a fekete sáv szélén mennek akkor ott kivilágosodik kicsit a fekete sáv is. Mondjuk ez nem zavar annyira mert akkor a világos kép miatt ez nem olyan feltűnő / zavaró számomra. Viszont dolby vision alatt állandó ez a világosabb fekete sáv kicsit zavar. Dolby vision alatt más fekete részek a filmben se olyan feketék mint hdr10 és sdr esetén.
Ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok a tévével és a képminőséggel! Régi tévémnél sokkal jobb! -
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21456 üzenetére
Tévén és külső lejátszóval is tök ugyan olyan. Külső lejátszó Apple-TV 4k 2021 infuse-val. Tévén nézem ugyan azt kodival mert az nem játszik DV -t így hdr10-ben megy és úgy jó a fekete. Viszont ha tévén plex alkalmazással nézem ami játsza a DV -t akkor ugyan olyan mint Apple-TV -ről. Mindegy akkor inkább töltök hdr10-ben azt kész. Viszont a netflixen nem tudok variálni ott ha DV-ben van akkor úgy is jatsza le. Végülis nem olyan vészes csak kicsit azért zavar mert amúgy tök jó feketéje van ennek a tévének.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21454 üzenetére
Igen onnan seedel. Így nem töredezik a hdd.
Más téma! Kérdés. 55C745 ha Dolby visiont nézek akkor a fekete nem olyan mély fekete mint hdr10 és sdr esetén! Nálatok is ilyen? Az alsó és felső fekete sáv is világosabb és ezen nem tudok érdemben javítani beállítással. Kicsit zavaró nekem. Inkább nézek hdr10 filmeket mert ott jobb a kontraszt és nagy különbség nincs Dolby visionhoz képest képminőségben és képi világban.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21448 üzenetére
Ha nem korlátozom akkor is megy gond nélkül. De azért biztos ami biztos nappal 50 MB/s-re korlátozom a qbittorrentet. Sokszor elfelejtem és nem korlátozom akkor sincs gond pedig töltök ezt azt. A jó router a megoldás. Na meg a mini PC amin fut a plex szerver és a qbittorrent erősebb mint a legtöbb nas.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #21442 üzenetére
Én PC-ről ( PC-n plex szerver) játszom le a filmeket és wifin van a tévé (TCL 55C745). Pont az előbb fejeztem be egy 70 GB-os 4k DV filmet és egy akadás vagy pufferelés nem volt. Kodival és plex kliensel is próbáltam. Kodiban csak hdr10 -ben fut plexben DV -ben de mindkettővel gond nélkül ment.
Szerintem itt sokat számít a router is. Nekem a szolgáltatói routerem bridge módba van és egy xiaomi ax3600 router látja el a router feladatot és így ha töltök le 600 megabittel torrentet, akkor közbe még gond nélkül nézünk akár három eszközön is filmeket egyszerre. Szóval itt sok minden számít.
Médialejátszóimhoz kábelt használok de igazából ott se lenne szükséges.
1000/1000 megabites optikás netem van.A lényeg hogy ahol jó router ( hálózat) van ott nem biztos hogy szükséges kábel. Bár én is kábel híve vagyok igazából.
-
Imi1981
veterán
Hol lehet azt megnézni, hogy az 55c745 v1 vagy v2 kiadás?
-
Imi1981
veterán
válasz
rainman72 #21317 üzenetére
Kösz! Csak a tv hátulján találtam meg. Szerencsére látszik mert oldalt a hdmi csatlakozóknál van a matrica. Remélem jó lesz. Én most csak simán elküldtem válasz üzenetben a szériaszámot remélem így jó és nem megint ki kellett volna tölteni az oldalon minden adatot.
Hát ez gyors volt! 1 perce rá válaszoltak és megvan az 5 év garancia! Elküldtem az email és 1 percre rá már küldték is a garanciáról szóló PDF -et. Ezt nevezem gyors ügyintézésnek!
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Most a dobozon melyik szériaszámot kell beküldeni az 5 év garancia miatt? Jött az üzenet hogy nem jót küldtem. A tv hátulját nem tudom megnézni mert falon van és nagyon közel van a falhoz fixen.
A dobozon 4 fehér matrica is van. -
-
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #21240 üzenetére
Igen biztos! Egyből észreveszem és képhibákat is okoz néha mozgasnál. Pedig amúgy tök jó úgy a kép ( színek, fények, kontraszt) de a szappanoperás mozgás idegesítő. Hiába rakom mozi módba előtte ha indítok egy Dolby vision videót akkor bekapcsol a Dolby vision mód és arra már nem érvényesek azok a beállítások! Így inkább a Dolby vision fényes módot használom és itt több mindent enged állítani. De a Dolby vision IQ módban nagyon tetszik a kép és nagyon kár hogy nem lehet a mozgásjavítást finomhangolni.
-
Imi1981
veterán
A Dolby vision IQ módban nincs lehetőség a mozgásjavítás állításra semmilyen módon? Tetszik úgy a kép de sajnos szappanoperás a mozgás és nincs a kép beállításokban a mozgás menü ebben a módban.
-
Imi1981
veterán
Ez a gyorsítás funkció a kép beállításokban mit takar pontosan? Érdemes bekapcsolni vagy nem? Igazából nem nagyon látok különbséget bejapcsolt és kikapcsolt állapotban.
Én még nem próbáltam meg Viktor c735 beállításait mert már nincs hozzá erőm ma. Az viszont nagyon tetszik hogy tök gyors a Google tv rendszer rajta! Ez nagyon meglepett mert itt régebben ( igaz nem pont ezen a típuson) eléggé szídták hogy lassú meg sz@r de c745 -ön pörgős gyors. Abszolút használható.
Remélem az 5 év garanciát tudom aktiválni és akkor teljes lesz az öröm. -
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #21213 üzenetére
Beállítások /rendszer /áramellátás /gyorsindítás. Én most bekapcsoltam azt majd meglátom.
A gyári mozi beállítás nem rossz csak egy kicsit túl meleg a színhőmérsékletet ( legalábbis nekem) . Visszább veszem hármasra akkor jó. Ezt most sdr-en néztem. Viszont a 48 col után az 55 col kb 5 perc se volt megszokni. Olyan mintha nem is lenne nagyobb.
-
Imi1981
veterán
Órák óta állítgatom a c745 -öt. A Dolby vision IQ nem enged sok beállítást sajnos így a Dolby vision fényest használom és állítottam be. Nagyjából mindent beállítottam saját ízlés szerint de most ránézek Viktor c735 beállításaira az hogy néz ki c745-ön.
Ez a Google tv rendszer elég gyors ezen a tévén! Gyorsabb mint például a mi box s-em volt (még)! Viszont ahogy nézem nem vált frekit ( szerintem) kodiban de nem volt akadás. A tv adások mintha kicsit szebb lett volna samsung 48 h6400 -on de az kisebb képméret így nehéz összehasonlítani.Nagyon tetszik hogy 5 fokozatban lehet állítani a színhőmérsékletet! Képe szép és eddig elégedett vagyok. A hang kicsit doboz hangú és bár a Samsung is az volt mégis jobb hangja volt.
Gyorsítást használjátok? Nem fagy tőle a tv? Kikapcsoltam de így elég lassan kapcsol be a tv.
-
Imi1981
veterán
Egy gyors kérdés! Ezt a csavart [kép] nyugodtan kitekerhetem mert ez a fali konzol csavarjai? Falra szeretném tenni.
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #21199 üzenetére
Youtube videóval tesztelve gyönyörű és nagyon homogén a kép ( ezt display teszt videóval néztem). A fekete és a kontraszt jól besötétített szobába is nagyon jónak tűnik! Eddig tetszik! Pxelhiba nincs. Majd hamarosan lehet jövök kérdezni ha valamit nem tudok! Előre is kösz!
-
Imi1981
veterán
Megjött a tcl 55C745! Külsőre nagyon tetszik és most üzemelem be. Kicsit meglepett, hogy ehhez csak egy távirányító jár míg a 735-höz kettő járt. Mindegy ez a legkevesebb.
-
Imi1981
veterán
Aki emagról rendelt és ezt mutatta a nyomkövetés [kép] annak másnap megjött? Vagy még előtte van valami? Szombat este rendeltem.
-
Imi1981
veterán
válasz
Daimjó #21173 üzenetére
Elég jókat ír róla. De várom már hogy én is használatba vegyem ! Jó lenne egy magyar teszt Viktortól mert ott legalább mindent értek ( a magyar nyelv miatt) meg jól magyarázza el a beállításokat és annak hatásait a képre. C835 tesztet már megnéztem jópárszor. Mindegy azért ez is jó volt.
-
Imi1981
veterán
válasz
rumkola #21166 üzenetére
Én tegnap este rendeltem de még csak rögzített rendelést mutat. Várható szállítási nap szerda -csütörtököt ír. Ide általában 3- nap szokott lenni a szállítási idő emagról. MM gyorsabb szokott lenni de ott drágább volt. Mindegy ezen nem múlik semmi csak türelmetlen vagyok 🙂.
morgyi
Miben más az X2 -
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #21164 üzenetére
Órákat fogok eltölteni vele! Addig állítgatom míg olyan nem lesz ami tetszik. Nagyon el tudok lenni ilyen dolgokkal. Képes vagyok szabit kivenni mert mindenképp én akarom átvenni és utána rögtön rakom össze és állítom be. Remélem nem kell péntekig várni rá. Emag nem szokott villám gyors lenni szállításban.
Google tv rendszerét használod? Nem fagy? Nem akartam használni mert van Apple-TV 4k 2021 boxom de lehet mégis teszek vele egy próbát.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van itt valakinek 55C745 tévéje? Mennyire elégedett a képminőséggel? Fekete mélysége / kontraszt és úgy egyébként a képminőség érdekel. Hdr milyen rajta? Kösz előre is a választ!
-
Imi1981
veterán
Nagyon kösz
! Akkor én is így fogok tenni. Van Apple-TV 4k 2021 és cső verzió 2019 és fire tv 4k max is. Először Apple-TV-vel fogom használni mert azzal sosincs probléma de ha valami miatt a másik kettő közül kell valamelyik akkor ott van az is és kicserélem. Mostani tévén se használom a smart részt mert csiga lassú.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok ismét! Mivel olvasgatom a fórumot 2022 decembertől ( mert érdekel) és már 2023 márciusnál tartok látom, hogy nagyon sok a panasz az Android tv rendszerre ezért az érdekelne ha én első bekapcsolásnál és első beállításnál a Basic módot választom attól még minden képbeállítás megmarad? Nincs semmi ilyesmi az Android rendszerhez kötve?
Nincs szükségem az okos részre mert úgyis apple tv -t használok és azon minden vajsimán megy. -
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #20780 üzenetére
Azért kérdeztem hogy local dimmingel annyi a kontraszt vajon amit mértek? Mert csak annyit írtak bekapcsolt dinamikus kontraszt és dinamikus fényerő mellett. Most nem tudom hogy ez a local dimminget jelenti ( a dinamikus fényerő) vagy mást? Természetesen én használni akarom a local dimminget hisz azért vennék olyan tévét és a 240 ezer Ft-os áron talán ez a legolcsóbb local dimminges tv.
Őszintén én még netre se kapcsolom ha nem muszáj a tévét . Apple-TV és fire tv 4k max nekem tökéletes streamingre és otthoni filmek lejátszására.Gondolom a c745-öt nem fogod tesztelni? Pedig jó lenne működés közben látni milyen a nem miniledes de local dimminges tcl.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! A milyen tévét vegyek fórumon ajánlottak szerint jelenleg a TCL 55 C735 és ha netán még decemberben jó áron lesz akkor inkább TCL 55 C745 vennék. Legalábbis ez volt a terv. Olvasom vissza ezt a tcl fórumot 2022 decembertől és elég sok problémáról és hibáról olvastam eddig pedig csak 2023 01 23-nál tartok. Kicsit elbizonytalanottam a márkával kapcsolatban.
A kérdésem az lenne ha én egyáltalán nem használnám a android tv rendszerét mert van Apple-TV 4k 2021 és shield tv és fire tv 4k max is akkor valószínűleg nem lesznek gondok nálam? Apple-TV -vel használnám de ha valami miatt a shield vagy a 4k max kéne akkor azok is a közelben vannak másik szobában. Erősítőt nem kötök rá csak a tv hangszóróját használom és bluetooth fejhallgatót ( bár ez is az Apple tv -re van csatlakoztatva).Kérdésem, hogy az 55C745 -nél jelentkezik ez a local dimming hiba amiről olvastam itt a fórumon ( 2023 januárban volt itt erről szó ha jól emlékszem) vagy csak a c835-ön jelentkezett ez a hiba? Őszintén nem szeretnék rommolgatni. Vett itt mostanában valaki c745 -öt? Mi a tapasztalata vele? Itt a prohardver tesztben ezen fennakadt a szemem : A Dinamikus Kontraszt és Dinamikus Fényerő funkciók aktiválásával a megszokottnál nagyobb kontraszt érhető el, mi ezzel nagyjából 19 000:1 valós kontrasztot tudtunk kipréselni belőle, viszont ilyenkor a képvilág meglehetősen természetellenesnek, műanyag hatásúnak tűnt.
Nem a local dimmingel lehet ilyen kontrasztarányt elérni? Local dimming kapcsolható vagy automatikus? És ez a műanyag hatású kép a local dimminghez köthető vagy a dinamikus kontraszt miatt lesz olyan? Kösz előre is a választ és bocs ha hülyeséget kérdezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged