- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
75c645:
v599-el mint már régebben írtam, a TV tökéletes, minden hiba megszűnt, a GTV felület fluidra gyorsult.
Nálam igazából kizárólag PS5 és PC kijelzőkénzt működik, GTV nagyon nagyon ritkán van használva.
Viszont ma észrevettem még valamit: eddig PC-n, ha a játékokban maxre húztam az élesítést és/vagy pluszban még az NVidia experiencben is rátettem ilyesmit, akkor olyan éles lett a kép, hogy a TV nem tudta lekövetni és mozgás közben zizegett pl. a fű,bokor, mintás textúra stb. a játékokban, így ezeket az élesítéseket sajna ki kellett kapcsolnom.
Most eszembe jutott és visszakapcsoltam, felhúztam maxra és csodák csodájára ez a zizegés is megszünt az új firmwarevel! -
rumkola
nagyúr
Ezt miből gondolod?
-
rumkola
nagyúr
válasz
Cseri0058 #24589 üzenetére
75c645 -> v599 firmware
Feltettem, kb. 1 órája próbálgatom.
Úgy néz ki megoldotta az újraindulás problémákat, amit a bemenetek váltogatásakor kaptam (eddig csak a v559- volt jó, az összed többi utánival fagyott, újraindult a TV). A GTV menü is mintha gyorsabb lenne. Képminőség maradt, Dolby Vision jó, nem váltogatja a fényerőt.
Gamemaster működik, VRR jó PS5-ön és PC-n is, Chroma jó a PC-n, DLG (120HZ/120FPS) működik és jó PC-n és PS5-ön is. -
rumkola
nagyúr
válasz
winters123 #24341 üzenetére
Ugyanaz a TV, PC és PS5 is rá van dugva. PS5-ön egyszer láttam a Pókember menüjében, de újraindítás után már azóta nem látom ott sem (se Pókember 1 se a 2 nem vibrál).
Egyébként annyira nem durva a jelenség, mint az itt leírtakból lejön. PC-n csak néhány játék töltőképernyőjén látható zavaróan, játék közben nem igazán veszem észre.
-
rumkola
nagyúr
válasz
winters123 #24337 üzenetére
Szerintem ez a kijelzők hibája. Más-más HZ-en más-más a brightness szintjük.
Ezt kellene lockolni.Hardveresen kéne brightness lock a kijelzőbe.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Vhiktor #24327 üzenetére
PS5-ön nálam tökéletes a VRR, PC-n Nvidia kártyával is működik (G-sync), de amikor az FPS (pl. töltőképernyő 30fps) leesik a VRR tartomány alá, akkor vibrálgat a brightness hirtelen változásai miatt. Sajnos nincs a TV-n brightness lock.
Amúgy élhető és használható így is.
Hardveres G-synces kijelzőnél tudtommal nem fordul elő. Lehet, hogy AMD VGA-val sem.vrr brightness flickering néven rákereshető
-
rumkola
nagyúr
válasz
jeffreybboy #24259 üzenetére
Azt én biztos nem cserélném TCL-re.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Stealth #24106 üzenetére
Ugyanaz a két TV, a 643 menüjébe lépve már 645-öt ír.
643 az EMAG forgalmazás, a 645 minden máshol kapható. kb.
Ugynaúgy 2db USB van rajtuk.
Viszont a leírás rossz, eztek csak HDMI 2.0 csatik, de megy a 4K 60HZ VRR és a 1440P 120Hz (kamu, de meglepően jól működik) VRR, YUV 4:2:2-őn, de most furcsamód már RGB 8 bit fullon is jó lett a kép (ezzel eddig bajom volt, nem volt chroma).
Viszont csak az 559-es firmware jó, a többi fagy nálam és újraindul a TV. -
rumkola
nagyúr
válasz
Imi1981 #24033 üzenetére
Minden Google TV-n beállítható.
(megmutatni nem tudom, mert már sima TV módban használom):Turn on Apps only mode from the Google TV home screen, select Settings
Accounts & Sign In. Select your profile
Apps only mode
Turn on.To browse in "Apps only mode," on your remote, select Home
.
Exit Apps only modeFrom the Google TV home screen, select Settings
Accounts & Sign In.Select your profile.Turn off Apps only mode.
-
rumkola
nagyúr
.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Öcsielvtárs #23654 üzenetére
irónia volt
-
rumkola
nagyúr
válasz
7Heads Drago #23520 üzenetére
Nekem semmi bajom velük, amúgy az EMAG-on csak EMAG által forgalmazott cucut kell venni. Meg kell nézni minden esetben, hogy ki a forgalmazó!
-
rumkola
nagyúr
Da, arra is jó. Ez GOOGLE TV.
Itt a lista:
R51MT05 is for the following TV Models:
- P725/P728, P635/P638, P735/P737, P74x
- C725, C635, C64x
- H720, Q72, Q73
- QLED770
- S546 (N.America)Amúgy megnézed a TV tulajdonságaiban, ott kiírja. Nálam stabil, az újabbakkal mindegyikkel fagy.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Bogyi007 #23443 üzenetére
Elírtam a verziószámot, ez a jó:
V8-R51MT05-LF1V559
Feltöltöttem ide:
[link]IMG egy pendrive gyökérbe (nem a ZIP!), TV kihúz, bekapcsológomb nyomvatartása közben visszadug a 220-ba és addig nyomvatartani a gombot amíg el nem indul a frissítés.
A TV-t újra be kell majd állítani, de furcsamód néhány beállítás megmarad az előzőből. -
rumkola
nagyúr
válasz
szkutyi #23390 üzenetére
Mindhárom különböző lejátszó a képen. Hackkel és megvett hevc bővítménnyel a Windowsban lévő Filmek+TV alkalmazás le tudja játszani, de csak az. Valami csalás abban is van, mert a TV nem vált DoVi módba, csak a lejátszó írja ki a film indulásakor.
A képen látható különbség miatt használok amúgy SDR-t (TV-n is PC nélkül kb. ez a különbség). -
rumkola
nagyúr
75c645
Kipróbáltam a lejátszást wifin és közvetlenül rádugott hdd-vel is. Nem jelentkezik a rángatás, beakadás. 4K dovi, hdr és sdr is tesztelve volt.4K DoVi (bal felső) - HDR (jobb felső) - SDR (alsó) különbség PC-n (nyilván csalóka, de kb. ilyen a különbség):
-
rumkola
nagyúr
75C645
A sok panaszkodás miatt kipróbáltam külső vinyóról (ami egy PC-re van dugva, amit most mediaszerverként beállítottam) wifin (5Ghz) a video lejátszást.
A forrás:
Star.Wars.Episode.V.The.Empire.Strikes.Back.1980.2160p.UHD.BluRay. REMUX.Dolby.Vision.SL.DDP.Atmos.5.1.HEVC-UFO971
Lejátszó: a TV-n lévő gyári media player
20 percet hagytam menni. Tökéletesen megy, nem akad, nem röcög, simán bele tudok tekerni, DoVi szép és nem fakó, nem váltogatja a fényerőt a jelenetváltáskor.
Netflix és társai stream nem érdekel, azt nem fogom most kipróbálni, a TV internetet nem ér el jelenleg, csak 5Ghz belső hálón van.
599 -es firmware, a későbbiekkel állandóan fagyott a TV.
-
rumkola
nagyúr
Hogyan tudnám azt elérni, hogy a TV WIFI-n csak az otthoni belső hálón legyen, de az internetre ne tudjon csatlakozni?
-
rumkola
nagyúr
Megnéztem nektek a weboldalon.
Csak a 75-ös modellben van PVR/Timeshift.
[link]
KI KELL VÁLASZTANI A MÉRETET.
Aztán specifications és addittional features. -
rumkola
nagyúr
válasz
kzolee216 #22982 üzenetére
Most észrevettem, hogy a TV 10 bekapcsolásból jól jelenít meg, és nincs hiba. Viszont ha erlkapcsolok másik HDMI bemenetre, vagy a TV Home menüjére majd vissza PC-re, akkor a hiba újra előjön.
Már előre meg tudom mondani mikor jó vagy nemjóü a megjelenítés: a Total Commander sötét témára állítva majdnem fekete a háttere akkor jó, ha szürkés akkor nem jó. -
rumkola
nagyúr
válasz
kzolee216 #22980 üzenetére
Kipróbáltam már minden felbontást, minden színmélységet a PC-n mindegyiknél előjön, kivéve a 4:2:0-át, mert ott jó. PS5-nél nem láttam hibát, igaz mostanában nem nagyon figyeltem azon.
GPU driver frissítés volt, de azóta már új wint húztam és kipróbáltam 4-5 driver, 2023 januáritól kezdve, mindegyiknél előjön...
-
rumkola
nagyúr
válasz
Vhiktor #22974 üzenetére
A TV menüje jó. Windows menük jók. Játékok jók.
Megnyitott weboldalon a chrome-ban tetszőleges helyen jobbklikkezve, illetve a Total Commanderben látszik nagyon a hiba. Asztali ikonok fehér betűje is jó. Olyan mintha Crome jobbklikknél valami layer jönne elő amiben rosszak a fehér betűk színei (mert mellette a weboldal fehér betűi jók). Az is furcsa, hogy ha különböző helyekre jobbklikkelek chore-ban, akkor valamelyiknél pl. az L betű srágás, máshová klikkelve meg kékes.
Világos alapon sötét betűknél nincs gond.4:2:0-ban mindenhol jó. 1 héttel ezelőttig RGB 8bit teljes is jó volt mindenhol, csak akkor látszott a hiba ha HDR-be kapcsoltam a winfost.
Akkora rejtély, hogy meg akarom találni az okát.
Sample jó, de jobbklikk menü nem jó mellette)))
-
rumkola
nagyúr
-
rumkola
nagyúr
Nem volt fizikai behatás.
Akárhol nyomok jobklikket, ilyen a kép, nem csak egy helyen. Furcsa mód játékokben nem látok ilyen hibát, sőt, ahogy az alső épen látható, pl. a windows gépházba lépve is jók a betűk. Helyileg ugyanott vannak ahol a felső képen látható sárgás-kékes menü (direkt oda klikkeltem), szóval nem panelhiba.
Világos háttér + sötét betűvel sincs ilyen jelenség.
Sőt a legdurvább, hogy a weboldalak nem ilyenek! Szóval facebook sötét témával is tökéletes, de jobklikkelésre már a sárgás betűk fogadnak.
X-AKTA! -
rumkola
nagyúr
75C463
100%-ban PC kijelzőnek van használva, 4K RGB 8bit teljes, Game kép módban.
Azt mondja meg nekem valaki guru, hogy mitől lett ilyen a kép, a betűk mellett sárgás kékes körvonal? 2hónapos TV, egy hete kezdte el, már mindent megpróbáltam (felbontás, színmélység, vga driver, windows újratelepítés, TV reset, másik firmware, minden képi beállítás kipróbálása, másik bemenet, választékos káromkodás). Egyedül a 4:2:0 Ycbcr-el tudom eltüntetni, illetve akkor ha a TV-t PC módba állítom (de sajnos így nem állítható az éllesség, és nagyon éles lesz a kép, játékra alkalmatlan így). Eddig nem volt vele ilyen próbléma Game módban illetve máshgy sem. Olyan mintha a kábel elromlott volna, látezik ilyen? Sajnos nincs másik 5méteres kábelem.
PS5-el illetve Switchel sincs ilyen jelenség.
Itt látható Chrome böngésző jobbklikk menüje, illetve Total Commandetr is így néz ki. Ha világosítom a háttár színet akkor kevésbé látszik, sőt, ha tök fekete akkor megszűnik.
Windows gépházban pl. nem is látszik:
-
rumkola
nagyúr
válasz
Stealth #22084 üzenetére
Pont azért nincs telszám, hogy ne hivogassák őket százezren a kérdéseikkel, nem bírja el ezt semmilyen ügyfélszolgálat.
Az emag már lecsomagolta, kiszámlázta és:
1. raklapon várja a somedayt hogy az elvigye
2. már úton van a someday raktárába és az ottani átvételre vár a többi többezer csomag között.
Hiába hívnál bárkit ezzel, ugyanezt fogja mondani. Türelem. -
rumkola
nagyúr
válasz
Bogyi007 #21353 üzenetére
Én ezt nem értem, szerintem mindenkinek úgy kell beállítania a TV-t ahogy neki tetszik. Nagyon durva, hogy emberek erre önmaguktól nem képesek.
Kiváncsiságból ráklikkeltem.
Pl. full meleg sárgás színnel játszani nálam kb. istenkáromlás, teljesen életidegen. A sharpeninget pedig miért venném nullára, miközben pont az a jó benne, hogy élesít, ami a textúrákon nagyon észrevehető. Szeintem egy TV képének beállításához semmiféle segítség vagy útmutatás nem kell, egy felnőtt ember képes ezt önállóan megtenni. A másik a nem tudok dönteni, mit vegyek? -
rumkola
nagyúr
Üdv!
C645
Az új OTA frissítés után, hibákat produkál a TV.
Megszűnt a gyorsindítás, és ha váltogatok a HDMI jelek közözz illetve a TV appjait használom, majd újra másik bementere váltanék sötét képernyő fogad, nem találja a jelet. Ilyenkor már akármit csinálok nincs kép /csak a beállítások menü jön fel/. Ilyenkor csak a ki-be kapcsolás segít, ami rettentő lassú lett. A kikapcsolás majd 1 perc, és gyorsindulás sincs csak lassú szenvedés, hiába van beállítva. Reaset all, gyári visszaállítás megvolt (sajnos az új 576-os firmre állt vissza). Tettem fel IMG-ből 559-et ami tuti jó volt, de hiába tiltom menüben, frissít 576-ra.
Mi a fene, mit tegyek? 559 vissza és tiltsam a netet örökre? :( -
rumkola
nagyúr
válasz
tkohun2107 #20818 üzenetére
QLED
-
rumkola
nagyúr
válasz
aradebil2 #20793 üzenetére
1. Activate Quick Start (EVEN if you have this option ON, just do TURN OFF AND TURN ON THIS OPTION once AGAIN)
2. Turn off (hold power button on remote control 5 seconds and say YES/ OK to turn off question and unplug the TV and of course after 10-15 sec, plug in powercord to TV again)
3. Turn on the TV
4. Let it load all the GTV UI
5. Turn off the TV with the remote control button (but not completly, just one short click - to quick start standby mode)
6. Turn the TV back ON with the button on the remote
7. Put the movie or series with Dolby Vision
8. Enjoy, finally, the movie or series without brightness changes in the scenes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen routert?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged