- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #30918 üzenetére
Ahhh engedd el.
Én ugyan ezen pörögtem korábban. Csak én eladtam használtan a c825-öt és vettem egy c845-öt. Láthatóan jobb. Ilyen szempontból jó döntés volt. De valójában a c825-ön is élvezem a filmeket. Maga korában egy nagyon jó készülék volt a c825 is. Illetve szerintem a c845X1 is jó @DaemonX negatív véleményével ellentétében. -
mikrofon
veterán
válasz
sakeee1982 #30622 üzenetére
Van rajta mélynyomó SUB kimenet?
Eddig ilyet még senki sem írt. -
mikrofon
veterán
válasz
griffin90 #30609 üzenetére
Nem minden régióban és nem minden ország, helyi support-ja teszi elérhetővé. Valahogy Magyarországon rendszeresen kifelejtik.....
Frissítésekkel kapcsolatos "gányolást" nem a központi TCL csinálja, hanem a helyi support. Ha reklamálsz általában elintézik. Valakinek itt a fórumban már sikerült reklamálnia és utána megjöttek a helyi frissítések... -
mikrofon
veterán
Nekem akkor javult jelentősen az itthoni vezetékes és vezeték nélküli hálózatom amikor beruháztan egy drágább Tp-link Deco rendszerre. Mióta a teljes mesh rendszer és a router is Deco azóta minden eszközön stabil lett a hálózat, akár vezetéken akár vezeték nélkül. Nem kell már alhálizatokkal és egyéb dolgokkal vesződnöm a kamerák NVR NAS és egyéb okoseszközök számára. Mindent lekezel szépen a Deco rendszer sima switch-ekkel kiegészítve.
Tehát nagyon sok múlik a hálózati komponenseken , struktúrán és a hálózati beállításokon. -
mikrofon
veterán
válasz
Zs.Laci #30542 üzenetére
Ha az LG OLED felé kacsingatsz, akkor sose leszel elégedett a TCL-lel. Legalábbis ez a tapasztalat az itt hozzád hasonló kérdéssel megjelenő, de végül a TCL-t választó fórumtársakkal. Ugyanis folyamatos a panaszkodás addig amíg le nem cserélik..... Ez egy olyan mi lenne ha OLED -et vettem volna érzés lehet....
-
mikrofon
veterán
válasz
Pro Koryak #30510 üzenetére
Hogyan alakult a c745 a c755 és a c765 megjelenése és ezzel szemben a c845, c855 és c865 megjelenése.
Az utód az egyben új generáció. Én legalábbis így gondolkodtam, nem pedig években. Ezek szerint helytelenül.Illetve nagyon fontos, hogy különböző méretben más a zóna szám, így nem olyan egyszerű ez az összehasonlítás. Mert adott méretben lévő adatokat kell összehasonlítani, azt meg elég nehéz, mert nem biztos hogy ez pontosan le van írva...
Ha korrektek lennének a gyártók, akkor lenne egy ilyen szám: pixel/zóna és akkor sokkal könnyebb lenne az összehasonlítás. -
mikrofon
veterán
válasz
bnorci71 #30455 üzenetére
Ebben igaza van mindkettőtőknek, de a fórumtárs azt mondta, hogy sok a 65"-os TCL ára, mert ennél olcsóbban 300e-ért már van LG oled. Engem ez érdekelne mert ez valóban jobb vétel lenne, mint egy 64C845. Ezért kérdeztem. ha viszont ilyen nincs, akkor inkábba a 64C845 TV-t ajánlom neki. Refurbished-et nem fogok ismerősnek ajánlani egy olyan márkából és típusból, aminek nem ismerem a nyűgjeit, hogy mitől is lehet még Refurbished...
-
mikrofon
veterán
válasz
Pendragon911 #30324 üzenetére
Én mindenképpen külön fiókot regisztrálnék. Telepíteném az alkalmazásokat aztán zárolnám a beállításokat vagy TV-t. Van egy ilyen lehetőség a menüben. Ilyenkor se állítani se telepíteni nem tudnak.
De az első indításkor azt is kiválaszthatod, hogy ne Google TV legyen hanem Basic TV. Ilyenkor csak mint kijelző működik.
Amúgy nem tudom mennyi a havonta a TV műsor előfizetés ott konkrétan ahová a tv kerül. De általában egy közepes TV csomag 5-6.000HUF. ebből egy Netflix elő fizetés is megvan. Szerintem pedig vendégként értékesebb egy TV készülék netflix-szel mint TV műsorral.
Én pont ezek miatt mindig viszem magammal a firestick 4k max-omat ha utazunk. Ha gyerekek miatt nagyritkán valamiért kellene, nem akarok szívni a TV helyi sajátosságai miatt. Csak internet kell hozzá, az meg szinte mindig van. -
-
mikrofon
veterán
válasz
ricsik #30277 üzenetére
Mi azt a megoldást használjuk, hogy a tv re csak olyan alkalmazás van telepítve amiben megadható a korhatár vagy létrehozható gyerek felhasználó a felnőtt meg kóddal védhető. Telepítés után átállítottam csak alkalmazás módra. Így lehet játékonzolt is használni, ha kell.
Mi felnőttek meg külső média playert használunk és pl azon van a Kodi is. -
mikrofon
veterán
válasz
Pendragon911 #30287 üzenetére
Aztán így mi értelme a korlátozásna? Tegnap napközben az M4-en kajak-kenu VB-t néztük a gyerekekkel. Majd egyszercsak bejött az egyperces híradó az első hír a németországi merénylet volt. Ma pedig a mosonmagyaróvári késelés. Esély sem volt kikapcsolni. Rengeteg magyarázkodás következett. Még a 12 évest is megviselte nem hogy a 8-at és 6-ot....
Amúgy se értem hogy a hírekre miért nem kötelező a korhatár besorolás és miért adhatnak ilyet korhatár nélküli közvetítés közben.
Úgyhogy nekünk alap hogy nincs TV mert se a reklámok se ezek a szarok nem gyerekeknek valók. Így szerintem a tudatos gyerekfelügyelet első lépése hogy ne tudjon tv-t nézni és rádiót hallgatni.... -
mikrofon
veterán
válasz
Fail3D! #30187 üzenetére
Foltosodás létező jelenség. Homogén szürke árnyalaton látszik leginkább. Ennek "elrejtésére" van a minél több dimming zone ...
A beégés teljesen más téma.
Igazából mindig az dönt, hogy használat közben (nem tesztelésnél), mennyire veszed észre. Ha zavar akkor mielőbb intézd el. Sőt a visszaküldés és csere lett volna a leegyszerübb. Mert a garanciális ügyintézésnél kérdés, hogy mennyire fogadják ezt el hibának.
Illetve amúgy azzal is célszerű tisztában lenni, hogy mit várhatunk el egy adott technológiától. Tehát nem biztos, hogy kijelző csere, vagy vagy TV csere esetén jobb lesz az eredmény.
Egy olyan hiba javítási igényét, amit lefotózni se nagyon lehet nehéz érvényesíteni... -
mikrofon
veterán
Semmi köze nincs a TV-nek a Firestick beállításaihoz. Nem véletlenül van külön topikja és általánosságban javasolt beállítás. A folyamatos Game mód bekapcsolása pedig kifejezetten elrontja így általánosságban az élményt Firesticken is és TV-n is.
De persze lehet hogy neked ez jön be, de ne nevezzük általánosságban jó beállításnak, mert aztán jönnek a sz@r a TV, sz@r a képe Hsz-ek. -
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #29673 üzenetére
Jah...
Jobb hozzáállás lenne, hogy lenne egy utolsó HSz, hogy ne ismétlem ne vegyél TCL TV -t, mert akad és csúszik és szétesik és nem is TV hanem monitor, aztán zárjuk a topikok...
Azért ez már eléggé a vicc kategória, ami itt megy most már hetek óta. Nem a hiba keres,, mert az csak egy dolog, bár annak is csak úgy van értelme, ha felveszed a kapcsolatot a gyártóval és nekik is elmagyarázod, mert lehet az is kiderül hogy nem is olyan egyszerű mint ahogy látod, vagy csak a homlokukhoz kapnak a fejlesztők módosítják a szoftver és mindenki örül.... -
mikrofon
veterán
Tehát eljutottunk oda amit ezer éve tanácsolunk, hogy a tv mellé kell venni egy rendes médialejátszót, ami minimum a Firestick 4K max gen2. De ha még jobbat szeretnél akkor lehet pl Homatics, Fire Cube gen3 is ...
Egyszerűen a TV alap esetben alkalmatlan a média rendes lejátszására mert megjelenítésre való.
Az meg hogy mi a jó beállítás a Firestick esetén... megkérdezed a topikjában és rögtön megírják, de lehet még az összefoglalójában is benne van.
Nem rémiszgetni kell a leendő tulajokat meg ijesztgetni, hanem elfogadni amit mások javasolnak. Emlékszem hogy @Vhiktor első TCL TV tesztjében már benne volt, hogy a megfelelő élményhez média lejátszó szükséges....
Bármelyik TCL TV egy Firestick 4K max gen2 lejátszóval együtt veri árban a saját kategóriájában a többi gyártó TV-jét még akkor is ha azoknak hiper szuper a szoftvere...
-
mikrofon
veterán
válasz
Imi1981 #29438 üzenetére
TV adást szerintem kevés felhasználó néz, így nem releváns a felhasználók többségének.
Ráadásul itt is sok komponenses lehet a hiba. Közel sem biztos, hogy a készülék hibája.A visszaváltás problémája sem jelentkezik mindenkinél. Volt erről is szó, hogy mit és hogyan kell beállítani, hogy jó legyen, ami volt akinél meg is javította...
Nem az a kérdés, hogy jelen vannak-e a hibák, hanem valójában hány fórumtársat érint itt....
-
mikrofon
veterán
válasz
BreamHunter #29422 üzenetére
Légyszíves akkor vedd a fáradtság és keresd ki és összegezd, hogy pontosan hány ember és nagy típusú készülékre panaszkodik.
Mert lehet nem 5 hanem 6.... De kb ilyen arányú.... -
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #29239 üzenetére
Valószínűleg te írod helyesen, mert aztán eszembe jutott hogy úgy használtam ahogy a #29230 HSZ-ben írta,. Így viszont nem kellett a CEC, mert azt kikapcsoltam az AVR-en, és ezzel szabályoztam, hogy a hang az AVR-en szóljon, vagy tovább menjen a TV felé. Nekem erre azért volt szükségem, mert a TV-re volt kötve egy füles. Ha már alszik a család, akkor volt, hogy azon hallgattam, hogy ne zavarjam őket.
-
mikrofon
veterán
válasz
Stealth #29237 üzenetére
A korábbi FW-vel, ami most a V614-nél tart ez úgy működött, hogy az alábbiak számítottak különböző forrásnak:
TV - saját androidja
HDMI1
HDMI2
HDMI3
HDMI4Az hogy a TV androidján melyik streaming alkalmazássál játszottad le a médiatartalmat nem számított, így alkalmazásonként nem kellett/lehetett külön beállítani.
-
mikrofon
veterán
válasz
flash- #29232 üzenetére
"inkább a telefonok nem lettek felkészítve:"
pont ilyesmire gondolok. Hogy a TV működéséért felelős rész és az android része még mindig nincs teljesen összehangolva. Hiszen ez a szervízmenüs rész pont mind a kettőre vonatkozik. Csak ilyen nagy hibák már nincsenek mint akkor.... -
mikrofon
veterán
válasz
JoceeHunt #29216 üzenetére
TV-ről az erősítőn csak akkor lesz hang, ha eARC HDMI csatlakózóba rakod, mert csak ezen van a TV-ből kifelé audiojel komunikációja.
Az AVR-en legyen kikapcsolva a CEC. Ha én ezt kikapcsoltam a Yamaha AVR-en akkor az nem kapcsolt be.
A TV-n automatikusan kell hagyni a hangkimenetet ahhoz, hogy ne kelljen kapcsolgatni, kézzel váltani.
Esetleg azt próbáld még ki, hogy :
kihúzod a UPC műholdvevőt a TV-ből.
kikapcsolsz és áramtalanítasz teljesen mindent, (TV PS5 és erősítő)
vársz 30mp-t
visszakapcsolsz mindent
a UPC műholdvevőt NEM csatlakoztatod a TV-hez.
megnézed van-e 120Hz.Illetve azt az összekötést is kipróbálhatod, hogy mindent az AVR-be kötsz.
AVR hdmi - PS5
AVR hdmi -UPC műholdas beltéri
Majd az AVR-t a TV HDMI1-be
Az AVR-en kapcsold be a kikapcsolt állapotban történő passtrought üzemmódot.
Az AVR-en próbáld kikapcsolni a CEC-t
Íg ha kézzel bekapcsolod az AVR-t azon szól a hang, ha ki van kapcsolva, akkor pedig a TV-n.
Én így használtam korábban és tökéletesen működött. Csak nekem két média lejátszó volt az AVR-re kötve. -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #29218 üzenetére
Teljesen igaz. Te ezt nem teheted meg, de nálad lesz a legkevesebb user error és az ebből származó vélt hiba is. Mint kiderült itt is valamilyen felhasználói beavatkozás következménye volt a felhasználó szerinti hibás, de valójában meg funkció szerinti működés.
Ezt annak kellene végig csinálnia, aki valamilyen rendellenességet gondol, tapasztal.
A leírásomnak az a célja hogy hiba esetén visszakapjuk a valóban gyári, nem a kicsomagoláskori, hanem a szoftverfejlesztő csapat általi kiinduló állapotot.
Sajnos amikor a dobozból kiveszi a felhasználó először a TV-t akkor sem biztos, hogy ez a kiinduló állapot fogadja, mert lehet a készülék egy szúrópróba szerinti vagy tervezett darabszámonként ismétlődő tesztelés miatt már átállított és hibásan visszaállított FW-jű készülék.
Sajnos tudjuk pont ez az a folyamat, ami nem jól működik a TCL-nél, emiatt is olcsóbb. Ezért, némi felhasználói beavatkozást igényelhet.... -
mikrofon
veterán
válasz
Stealth #29219 üzenetére
Nem a reset shopra gondolok. Igazából senki se tudja megmondani, hogy az pontosan mit csinál, a support sem. Van aztán időnként jó használni.... Még a telegrammos csoportban sem. Próbáltom kideríteni, de nem tudja megmondani senki. Nem vagyok biztos benne, hogy ez nem visz a rendszerbe hibát. Pl hasonlóan mint régen egy telefonra felraktál egy Custom ROM-ot aztán nyomtál a recovery menu-ben egy factory reset-et aztán be is halt a telefon. Szerintem ilyen a reset shop csak már az ilyen nagy hibákat kijavították....
Az igm FW telepítése teljesen újra rakja az összes Android partíció összes elemét. Erre ezért van szükség., mert így biztos nem marad semmi hiba rajta. Nem görgeted magad elött a már benne lévő hibás részeket. Nagyon egyszerű. Van egy hibás rész, kódírási hiba vagy a hibáért felelős beállítás, amit már az új FW nem tartalmaz, ezért az új FW után már nem is tudod visszaállítani, resetelni, hanem benne marad örökre....
Régen a Windows "fénykorában" mindenki tudta, hogy időnként kell egy format C: aztán meg újratelepítés. Nah az igm telepítése pont ilyan a TLC androidján, ha hibát találasz....
A gyári beállítások visszaállítása a menüből (nem szervizmenü, hanem android menü), meg elvileg visszarak mindent a gyári beállításokra.
A képmenün belül is van alapértelmezett beállítások visszaállítása. -
-
mikrofon
veterán
válasz
Stealth #29200 üzenetére
Neked kellene egy gyári adat visszaállítás. Az hogy nem jegyzi meg a beállításokat az nem FW hiba....
Ha valaki úgy érzi, hogy szoftveres hibája van és a megoldást egy újabb verziójú FW-től várja akkor javasolt:
1. Gyári beállítás visszaállítása a régi FW-n
2. új img FW telepítése, mindegy mikori FW
3. legújabb FW telepítése
4. gyáribeállítások visszaállítása
5. a TV készülék újbóli figyelmes beállításaAmíg ezeken nem mentek végig addig ez csak panaszkodás és elégedetlenkedés.....
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
ArsenalPA #29173 üzenetére
Valószínűleg a CEC-cel lesz gond. Ez szokott bizonyos AVR-ekkel összeakadni. Esetleg próbáld ki hogy kikapcsolód és így teszteled. Ha ez okozza és szükséged van CEC-re akkor ennek a beállításaival kell játszani.
Megoldás lehet még média lejátszó => AVR => TV (HDMI1 és nem HDMI eARC) -
mikrofon
veterán
válasz
boborján2 #29129 üzenetére
+1
Mikor én vettem a 65C845-öt már árulták az X2-t. Én az X1-re vadásztam és sikerült is. Azóta is úgy tűnik ez volt a jó döntés.
Sajnos úgy tűnik minden új TCL TV hardver esetén kb. egy év mire kijön egy használható szoftver.Illetve továbbra is azt javaslom mindenkinek, hogy a TV árához számoljon hozzá legalább egy Firestick 4k max gen2-t és elégedett lesz a TV-vel és nem fog szenvedni a szoftveres hiányosságok miatt. Ráadásul lehet hozzá FireTV pro távirányítót venni ami szinten növeli az élvezeti értéket.
-
mikrofon
veterán
válasz
bigrob #28554 üzenetére
IR és BT módot tudó távirányító jár hozzá. IR addig amíg nem párosítod illetve a be-ki kapcsolás marad meg IR.
Ha valamiért mégsem dual távirányítót kapsz akkor se kell 3rd távirányító mert rc833 típussal megtalálod AliExpress-en a c845 gyári távirányítóját. Korábban linkeltem én melyiket vettem a tönkrement eredeti helyett. -
mikrofon
veterán
válasz
nicu71 #28380 üzenetére
Ha vissza keresel korábbra, akkor ez a nagy negatív hullám előtt jó tapasztalatok voltak a szervizről.
Amúgy egyébként valaki össze számíthatná és leírhatná hogy összesen hány felhasználótól jön ez a sok negatív vélemény....
Meglepően kevéstől, ahhoz képest hányan vagyunk itt és használunk TCL TV-t és hányan használnak még akik nincsenek itt....Azt meg még egyszerűbb megszámolni hogy hány típusról jön a negatív vélemény....
Aki értelmezően olvas és levonja a megfelelő következtetést, az pontosan látja hogy milyen is valójában a helyzet.....
-
mikrofon
veterán
válasz
st6969 #28326 üzenetére
Mivel be volt szorulva a kanapé két része közé így pár napig folyamatosan nyomva volt szinte az összes gombja, így gondolom kicsit túlterhelt, lassabban de folyamatosan az elemet, és teljesen bele folyt, nem csak az elem tartóba hanem a távirányítóba is.
Mondjuk nem prémium elem volt benne és nem is a gyári hanem valami névtelen... -
mikrofon
veterán
válasz
kenicsab #28322 üzenetére
Én meg ez a TCL RC833 távirányítót rendetlen a c845-höz [link] mert a gyerekek bent hagyták a kanapé között pár napra az eredetit és úgy belefolyt az elem hogy tönkrement azt elektronika benne.
Teljesen ugyan olyan mint az eredeti, minden funkciója tökéletesen működik. -
mikrofon
veterán
válasz
Parmezan77 #28153 üzenetére
Miben nagy előre lépés a c845-höz képest a c855?
-
mikrofon
veterán
válasz
droti25 #27981 üzenetére
Mindenképpen úgy kell belépni, hogy nem magyar területre lépj be hanem valamilyen global vagy más nagyobb EU terület honlapjára. Ha így belépész vannak olyan típusok ahol lesz egy letöltés vagy szoftver fül a konkrét típuson nélkül. Ha magyar TLC oldalra lépsz be akkor ilyen nincs.
Tehát hiába várjatok hogy legyen fent, ha ez a magyar területi képviseletében, szervizen múlik.
Így el lehet fogadni hogy Magyarországon használod és ezért nem jut el hozzád minden frissítés, vagy meg lehet keresni a megfelelő szoftvert....
Én minden megfelelő telegram-is szoftvert feltettem a c715-re C728-ra c825-re és most a c845-re is és mindig jó volt. Jah nem eggyel volt baj tényleg.....
Szerintetek hány ilyen felhasználó lehet EU szintén, aki csak megveszi és használja elégedetten mindig az aktuális firmware-t és nem forumozgat mert neki minden jól megy....Telegram nem hivatalos oldala, topikja saját bevallásuk alapján a TCL-nek, hanem hivatalos TLC update szerverekről szedik le az FW-ket és osztják meg mindenkivel , hogy mindenkihez eljuthasson mindegyik, ne függjön a felhasználó földrajzi helyzetétől.
-
mikrofon
veterán
válasz
csabiee #27778 üzenetére
C825-re C835-re és c845x1-re ugyan az az FW-megy. Pár napja jött ki hozzájuk egy új FW. Ráadásul csak a c825 volt zárójelben ami azt jelenti hogy a c835-re is tesztelték és kiadták hivatalosan is.
Ha ebből indulok ki akkor hiába van itt az utód, egy darabig még lesz FW fejlesztés az x2-höz is.
Persze az is lehet hogy rájönnek hogy magával a HW-vel van baj és kukázzák az egészet és többet nem lesz új FW....Egyébként pedig az általad említett TV árához képest elhanyagolható összeget jelent a Firestick 4k max gen2 a pro távirányítóval, a használati élmény pedig óriásit ugrik.
-
mikrofon
veterán
válasz
vata666 #27769 üzenetére
Hát nehéz kérdés.
Nekem X1 van és elégedett vagyok vele. Ha külső lejátszót használsz akkor az egyéb hardveres előnyei az X2-nek nem relevánsak.
Ha nem akarsz külső lejátszót használni akkor azért árnyaltabb az eredmény. Akkor már lehet jobb a jobb hardver. Nem tudom itt hányan használnak X2-es c845-öt. Igazából őket nem olvasni annyit panaszkodni mint a c805 tulajokat. Lehet hogy a c805-tel van valami gikszer vagy csak ennyire kevesen vannak a c845x2 tulajok.De azt is tudni kell hogy az X1 hardvere van több régi készülékben. Ehhez is kellett kb 2 év hogy jó legyen a szoftver. Így van esély az X2 szoftverének javulására.
-
mikrofon
veterán
válasz
TheMartin03 #27510 üzenetére
A két kiszemelt típusú között jelentős technológiai különbség van így szerintem érdemes a c805-re költeni.
A mérettel is az a helyzet, hogy az 55" és 65" között is érezhető a különbség egy átlagos nézési távolságban és átlagos nappaliban. Az átlagost nem rossz értelemben gondolom. -
mikrofon
veterán
válasz
TheMartin03 #27504 üzenetére
Szia! Ha hosszú távra szeretnél tv-t, szerintem várj még egy kicsit amíg lesz akció és addig még gyűjteni is tudsz egy kicsit és akkor a 65c805-öt válaszd.
-
-
mikrofon
veterán
Az 65c845x2-re ugyan az a szoftver megy mint a c805-re.
Az X1-re a régi szoftver van de szerintem ilyet már nem árulnak. Nekem ez van semmi problémám.Aki szenved ettől az FW-ktől róbálta azt, hogy:
- szervíz menüs 2 féle reset
- az utolsó img FW feltétele
- majd az új OTA FW feltételeEzt mindenképpen megérné megcsinálni vagy venni mellé egy firestick 4k max gen 2. lejátszót. A TV árához képest elhanyagolható összegét beszerezhető itthon is és nagyon sokat dob a használati élményen főleg ha valaki megveszi hozzá még a pro távirányítót is.... További infó miatt érdemes benézni a topikjába.....
-
mikrofon
veterán
válasz
kenicsab #27034 üzenetére
Ez így tök jól hangzik. Viszont ha innentől kezdve hibát észlelsz nem tudhatod hogy az tényleg hiba vagy csak a te esetedben van, mert kihagytál egy fontos lépést.
Ugyanis az IMG frissítés az egy teljes értékű FW. Minden szükséges részt tartalmaz és egyben csak a szükségesset. Nem is hagy meg semmit az előző FW-ből, hanem teljesen újra rakja az FW-t.
Ezzel szemben az OTA frissítés csak egy rész FW. Így OTA telepítésekor feltétételezi a szükséges előzményeket és rátelepül az előzőre így abból meg hagy részeket akár hibákat is.Szerintem amit te csináltál az a legrosszabb lehetőség. Ugyanis egy köztudottan teszt verzióra rátelepitettél egy nem tesztverzióra szánt kiegészítő FW frissítést.
A legjobb frissítési megoldás mindig az img. Pont azért mert amikor azt felteszed azt tudod hogy az pontosan azokat a fájlokat beállításokat és adatokat tartalmazza abban a verzióban és állapotban, ahogy azt a gyártó tervezte. Majd ezt érdemes a megfelelő lépésekben OTA-val frissíteni. Aztán ha jön egy img akkor azt újra felrakni. Ezzel biztosítható hogy a TV-d pontosan ugyan azzal az FW-vel lesz abban az állapotban amilyennek a gyártó éppen tervezte.
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #26005 üzenetére
Hát akkor minek látogatod ezt a a topikot is? Vagy akár bármelyiket? Hiszen ha itt kérdezel és kapsz választ az pont ugyan ilyen.... Nem a gyártó kommunikációs csatornája...
Sajnálom aki nem tudja megkülönböztetni a hiteles és nem hiteles forrásokat és akinek egyenértékű a képeden látható szituációval. Így sok mindenről lemarad vagy gyakran jár pórul.
Akkor tényleg ne csinálj mást mint amit a gyártó ír/mond. De még a szerviznek se higyj, mert a szervizt is csak a profit szerzés hajtja....
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #25937 üzenetére
Már sokszor beszéltünk róla, hogy a telegramon lévő FW-k hivatalos TCL szerverről származnak. Az onnan letöltött FW-t teszik elérhetővé mindenki számára. Ezért hozták létre azt a topikot.
Tehát ha Telegram-ról lett letöltve az FW akkor az hivatalos TCL szerverről származik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tesla topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Revolut
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged