- MIUI / HyperOS topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernesto78
aktív tag
Megtettem, hogy mindent reseteltem, azonban nem indult újra a TV csak kilépett a főmenüből és a újra be kellett adni neki a szokásos google engedélyeket, tv csatorna kalibrálást, stb. A telepített programok maradtak rajta és a beállításaik is.
Sajnos így sem működik a gyors indítás.
Gondolkodom, hogy a gyári visszaállítást megcsinálom menüből. Gondolom ezt törli a programokat is majd csak azt nem tudom, hogy az android frissítést törli-e.
Lehet vissza kellene küldeni javításra a TV-t is, ha nem működik rendesen.
-
redati
tag
válasz Ernesto78 #597 üzenetére
Igen elfelejt mindent. De mindenképp csináld meg, mert ráadásul főverziót is ugrottál.
A képbeállításoknál rámész a kontrasztra, (arra már nem nyomsz rá) és ott megnyomod a 6425
Majd felugrik a service menü (csak óvatosan)
És ott egy reset all, majd reset shop
Azt hiszem utána újra is indul -
Ernesto78
aktív tag
válasz Sacubitril #591 üzenetére
Ma frissítettem le a Thomson UC6406 TV-met vele, mert bíztam, hogy működni fog végre a gyors indítás funkció a TV-n, de sajnos még mindig nem megy. Alvó módba kerül, de bekapcsolni már nem tud, hanem villan a led hosszan egyet és kikapcsol a TV. Már unom, hogy várni kell egy percet míg betölt a TV.
-
xtrayeti
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
2 hete vásároltam TCL 55DC760 - ad TV - met.
A napokban azt vettem észre, hogy a kép és hangmódok választási lehetősége eltűnt.
Settings gomb megnyomására előjön a kép, hang, rendszer almenü.
Viszont képmenüben belépve már nincs ott a képmódválasztó legördülő menüsáv (pl.: Mozi, Sport...).
Ugyanez igaz a hangnál is. Ott sem látok módválasztót.Tapasztaltatok esetleg ilyet?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
redati
tag
Én is azt olvastam a többi külföldi honlapon, hogy eddig ez a legjobb. Feldobom rá én is
Az 534-re viszont panaszkodtak az Orosz, meg azt hiszem az Olasz fórumon is. Valahol azt írták hogy inkább visszatért az 528-ra. -
LilProphet90
senior tag
Köszi az infót, én leragadtam 526-nál. Első blikkre valamivel reszponzívabbnak tűnik.
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
Sacubitril
újonc
válasz LilProphet90 #590 üzenetére
Nem, a legfrissebb az 528-as verzió, mely a TCL hivatalos honlapjáról is letölthető. Ez a legújabb stabil Android 8 (Oreo) kiadás, a korábbiakhoz viszonyítva messzemenően a legjobb operációs rendszer. Mindenkinek érdemes erre frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
redati
tag
Új firmware
[link] -
redati
tag
A laptopod lehet hogy tudja a Gigabitest, de sajnos az összes modellben csak 100-as lan van ( számomra ez érthetetlen)
Így ha a tvdben AC-s a wifi, akkor szerencséd van.( Melyik modell is a tiéd?)
Ha nem, akkor lehet próbálkozni usb3-as lan adapterrel,de nekem nem sikerült. Persze nyilván rosszat vettem, azóta a ruszki oldalon már van link is az ebay-re amivel elvileg működik.
Vagy össedobsz egy mini pc-t HDMI 2.0a kimenettel hogy működjön a HDR is Persze ha a laptopodon van ilyen kimenet akkor nyert ügyed van[ Szerkesztve ]
-
R.P.
aktív tag
-
redati
tag
Az én tévémben sajnos csak 100-as lan van, és a wifi is csak n-es, így a hálózati lejátszás az 55 GB nál nagyobb méretű filmeknél már kevés. Így a mini pc-t használom HDMI 2.0a csatolón, erősítőn keresztül erre a célra. A kisebb méretű filmeknél pedig sztem es explorer - MX player a legjobb. Ráadásul az mx-nél lehet betölteni külső, vagy letölteni is feliratot. Külső kodek telepítése szükséges hozzá.
Egyébként Android 8-tól így van, ugyanis az Ntfs használatáért pénzt kér a Microsoft, amit a Google a nyolcadik droidtól nem szeretne fizetni. Ezért van az, hogy az összes külső ilyen program is fizetős. ( Persze vannak trükkök )
A Tcl is csak a saját lejátszójára engedélyezte, gondolom így olcsóbb.LilProphet90: Nálam a plex elég hálózati erőforrás igényes, már a 30GB-nál nagyobb méretűek akadoznak, kódolás nélkül, alapban átküldve eléri a 100-as lan határát. De ha ac-s a wifi akkor ott már rendben lehet.
[ Szerkesztve ]
-
R.P.
aktív tag
Köszi, hát, ez elég szomorú. Ez TCL-specifikus dolog egyébként, vagy Android-szerte így van?
A linkelt appot sajnos nem tudom innen letölteni, mert 404-et dob, de leszedtem máshonnan, viszont nekem nem működött. Az ES File Explorer (ami különben egy rettenetes program tele bloatware-rel) viszont látja az NTFS partíciót, és meg is tudok róla nyitni fájlokat pl. VLC-vel, de mivel csak egy adott fájlt nyitok meg, ezért a feliratot nem látja, mert az egy külön .srt-ben van... Most erre keresek áthidaló megoldást.
Ti egyébként nagyméretű, letöltött filmeket hogyan néztek, ha se az exFAT, de az NTFS nem megy a TV-vel? A gyári, fapados lejátszóval? -
R.P.
aktív tag
Sziasztok! Felraktam tegnap a v526-os verziót, viszont ma csalódottan tapasztaltam, hogy third-party programok (pl. VLC, Kodi) továbbra sem látják az NTFS-re formázott pendrive-omat, csak a beépített, buta lejátszó. Ez a hiba nálatok is jelentkezik? Tudtok esetleg rá valamilyen megoldást?
Köszi előre is. -
redati
tag
válasz LilProphet90 #573 üzenetére
Majd csak jövő hét végén tudom megnézni.
Lakás felújítás miatt dobozba került a tv[ Szerkesztve ]
-
Silvermann
újonc
válasz Silvermann #574 üzenetére
A legegyszerűbb nem jutott eszembe... simán felmásolni, majd SystemUpdate
-
Silvermann
újonc
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, ezt az v526 verziót hogy kell telepíteni?
-
LilProphet90
senior tag
-
redati
tag
válasz LilProphet90 #571 üzenetére
Az 519 óta az instant bekapcsolást használom. Jól működik.
De lehet hogy most lesz ezzel az 526-ossal valami gond, mert néha csak úgy megjelenik az átlátszó csatorna lista. Illetve gépről, film nézése közben a jobb felső sarokban a HDMI infó.
Valószínűleg itt is meg kell csinálni a reseteket, amit most az egyszer kihagytam. Te megcsináltad a service menüből a reseteket?
Van még egy másik szervíz menü is, ahonnan ki lehet menteni usb-re a csatorna listákat, és beállításokat. Ez az 519 nél nekem még nem sikerült, de majd beszámolok róla hogy most működik-e. -
LilProphet90
senior tag
Nektek az 526-ossal hogy alakul a bootidő? 500-asban nagyon király volt, hogy az Android splashscreen után 8 másodpercen belül bebootolt, most meg talán több, mint hetes alatt volt (40-50 másodperc).
-
redati
tag
válasz LilProphet90 #569 üzenetére
Talán majd a 9-es droiddal fog frissülni. De hogy mikor?
Igazából nekem ez a rendszer már teljesen megfelelő.
Jó, beállítható mozgás megjelenítés. Jó kontraszt, szép színek, mély fekete, elégséges fényerő. Széleskörű felhasználási mód a Kodi-nak köszönhetően. Stabil, gyors rendszer. Jól működő HDMI ARC, DD+ alatt atmos hangsávval. Szép HDR megjelenítés.
Nyilván van jobb, szebb, de nekem ebben az ársávban több mint tökéletes. -
redati
tag
Melyik verzió van most a tvden? Mennyire van tele a háttértár? Lassulására mindenki csak a 7-es droidnál panaszkodott. Akár a lengyel, akár az orosz, akár az osztrák fórumot ha megnézed, vagy itt is ha visszaolvasol, mindenhol rendben van a 8-as droid sebességével
Csak tippelek, de szerintem nem csináltad meg a szervíz menüből a reset all - reset shop párost. Nem ugyan az mint a menüből a gyári visszaállítás.[ Szerkesztve ]
-
balika011
senior tag
Csak nekem lesz minden frissítéssel egyre lassabb a tv?
U55C70A hackelés nem károkozás másnak, hanem valamit úgy használunk, ahogy arra készítésekor nem gondoltak.
-
redati
tag
Darabokban elérhető a v526
[link]
Este letesztelem. Addig is mindenki csak saját felelősségre.
És a service menüből a reset all-shop nem elfelejteni ! -
LilProphet90
senior tag
válasz andersen10 #559 üzenetére
Az a típus nem droidos, hanem saját rendszeres sajnos. Ha a beépített lejátszó nem viszi rendesen, akkor sajnos csak géppel való összekötés, Chromecast vagy tv box segíthet.
-
ladisz85
újonc
válasz andersen10 #559 üzenetére
Hogy tudom felrakni, ha nincs az app store-ban?
-
ladisz85
újonc
Sziasztok! Vettem egy THOMSON 55UD6326 típusú tv-t (tudom, hogy nem TCL, de ugye az övék és ugyanaz a rendszer is fut rajta, ha jól tudom) és legnagyobb meglepetésemre a lejátszója nem kezeli az srt feliratokat. Ti is tapasztaltátok ezt, vagy a TCL-eknél más a helyzet?
-
redati
tag
válasz LilProphet90 #555 üzenetére
Nincs amazon Alexa
-
LilProphet90
senior tag
500-as FW-re jött már vkinek update? Bár ahogy elnézem a lengyel fórumot, 511-ről és 519-ről se mindenkinek frissített még.
redati: Működik a hivatalos Alexa-támogatás?
-
jagr68
tag
Az más kérdés, hogy a rohadék HBO GO továbbra sem megy.
-
jagr68
tag
Óóó! Felraktam az 511-et és rögtön le is frissítette az 526-ra.