Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
1egaly
aktív tag
válasz
katonatom90
üzenetére
Beleolvasva,nem biztos,hogy minden részletet értek,de kérdezném nem lehet megoldás,ha rendelsz egy felvevős STB.ot,havi 250ftért és avval kombinálsz?
Ha nem illik bele a gondolataitokba,akkor bocs!
-
katonatom90
csendes tag
válasz
PirosPöttyös
üzenetére
Szia. Igen egynek van slot.
Na mindegy akkor hozzá kell szokni az új rendszerhez. -
PirosPöttyös
tag
válasz
katonatom90
üzenetére
Nem azzal lesz a baj. A teóriám az, ha kódolt csatornáról veszel fel (tehát bármilyen extrás csatornáról, ami az alapban nincs benne), arra a tv "elhasználja" a kártyát. Tehát közben csak kódolatlan csatornát tudsz nézni. Fordítva ugyanígy. Hány kártyás modult tud fogadni a tévé? Gondolom csak egyet, akkor talán nincs is megoldás.
-
katonatom90
csendes tag
válasz
PirosPöttyös
üzenetére
Szia. 64 gigás pendrive-ra, eddig nem volt gond. Simán lehetett nézni más csatornákat is az extra csomagból. Még esetleg azt gyanítom hogy szerződést kőtőttünk egy hónapig nézhetjük a kodólt csatornákat hbo meg a többi csatornát lehet hogy ez zavart be.
-
PirosPöttyös
tag
https://community.sony.co.uk/t5/android-tv/during-hdd-recording-watching-other-subscription-channels-not/td-p/2253747
Szerintem - így látatlanban - ez készüléksajátosság.
Ha pl. m4-et veszel fel? Mert az kódolatlan. -
PirosPöttyös
tag
válasz
katonatom90
üzenetére
A tarrnál a sima koaxos és az optikai extra közötti különbség, hogy az extra csomag csatornái kódolva van az utóbbinál. Mivel vennél fel?
-
katonatom90
csendes tag
Sziasztok.
Ide is leírom, a sony topicban már érdeklődtem.
Tegnap optikai kábelt kötöttek be nálunk, egy része optika majd átalakítóval jön a tv-hez a koax. Műsorfelvétel alatt vettem észre hogy az extra csomagban lévő csatornáknál azt irja ki hogy "a kiválasztott szolgáltatást titkosítják vagy nem dekódolható" (pedig a legnagyobb csomag van) és emiatt azokat nem lehet nézni felvétel alatt holott a tv sony dupla tunneres. Bekötés előtt a régi koaxnál nem volt ilyen simán lehetett felvétel mellett a többi csatornát is nézni. Ügyfélszolgálatnál jeleztem a hölgy tovább irányított a szakihoz de nem tudott megoldást nyújtani. Másik forumnál azt tanácsolták hogy mégis jelentsem az ügyfélszolgálaton de már én érzem magam hülyének. Hú bocs hogy egy kicsit hosszú lett. -
cfcfan30
tag
Azert Historyt visszahozhatnak igazan, meg melledobhatnak a2t is 😀😀
-
cfcfan30
tag
Sziasztok
Lehet e mar hallani valamit a ki/bekerulo csatornakrol uj ev elejen? -
1egaly
aktív tag
Be szerettem volna lépni a ARRIS TG2492 modemembe de ez a ablakot [kapom] .
Próbáltam különböző böngészőkből,de ua. Lehet hogy letiltották a belépést?
Nálatok minden oké?Kösz a választ! -
francz'70
senior tag
Használja valaki a Technistar K4 ISIO set-top-box - ot?
Lecserélném már az Intek HDPV-C12CX (fagyogatós
) box-omat, de eddig nem volt a tarr kínálatában két tuneres box.
Most ráakadtam erre a K4 ISIO-ra és érdekelne, hogy érdemes-e cserélnem vagy maradjak a két/három napos áramtalanítás mellett
-
-KP-
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
De a sávszélesség ok. 490-495/20-at mérek.
-
-KP-
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ehhez gondolom fel kellene mennem a padlásra. Holnap megteszem világosban és lefényképezem. Az osztó hogy jött képbe? Eddig is az volt az osztóm,ami most, de csak az utóbbi héttől rosszak a pingek.
-
-
-KP-
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
-KP-
veterán
Tapasztaltatok olyat, hogy az eddigi pingek sokkal magasabbak lettek játékok alatt? A héten hirtelen 15-20-al megnőtt a ping a szokásos helyeken. Előtte se volt épp valami alacsony, de most közel játszhatatlan lett. Nem bírja a hálózat, hogy karantén alatt mindenki otthon van? Vagy mi a franc van? Múlt héten upgradeltem 500mbit-re 150-ről, de ennek gondolom nincs köze hozzá. Mindenesetre rohadt idegesítő.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
gondoni
üzenetére
Azért javultak az értékek mert ez a tap osztó out kimeneten 3dB körül csillapít, tapkimenet a duplája. Ezek jó értékek, 100%-os minőséggel nem lesz vételi probléma.
Elvileg ha a két osztót megcseréled modem értékek nem változnak mert ugyan annyi csillapítás lesz előtte, az új tévétől elveszel 3dB-t a modemes szobában lévő tévének adsz plusz hármat, így annál a tévénél lehet 50%felett lesz mindenhol az erősség. -
ftamas0201
Topikgazda
Sziasztok!
Valaki szokta nézni a Twitch platformot? Nekem 1-2 hónapja folyamatosan bufferel ha kicsit nagyobb (720p-1080p) felbontásban akarnám nézni és konkrétan kiég már az agyam tőle
Leginkább az esti órákban olyan este 6-től jön elő ez a probléma, de akkor folyamatosan éjszakába nyúlva is fennáll. Ezelőtt 1-2 hónappal nem volt semmi probléma, most ismét valami van, speedtestek szerint a sebességem tökéletes (100-as csomag) más DNS szerverekkel is próbáltam, firefox, chrome és edge böngészőkkel is próbáltam, egyszerűen semmi nem segít. Youtube 4k tartalmai is tökéletesen lejátszik mindent TV-n és PC-n is, ezért nem tudok már mire gondolni. Nincs valami tippetek erre? Vagy létezne hogy a szolgáltatónál van valami probléma csak erre a weblapra? -
gondoni
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A tap-on (teletronik H2871) egy 06dB értéket látok. Felcserélve az out-ot és a tap-ot, igen jó router értékeket kapok:

Viszont a tap-ra kötött tévé jelerőssége 40-60 közötti értékre esett (bár 100-as jelminőség mellett, észrevehető akadozás, hibázás nélkül).
Még egy tesztet elvégzek hétfőig (akkor tudok leghamarabb splitter-t venni): megnézem, milyen jelminőséget kapok a legelőre rakott tap osztó tap kimenetén az új tévével, az erősebb out jel pedig mit produkál a modemen és a régi tévén.
(Sajna ebben az időben beszorult a teljes család a lakásba, így nem veszik szívesen a szerelés és újraindulás szüneteit.
) -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
gondoni
üzenetére
50felett vannak a feltöltési értékek, ez így nem jó mert akadni fog a netkapcsolat.
Splitter jobb mert mindkét kimenet egyforma csillapítású, amíg nem vezetsz a modemhez külön kábelt átmenetileg lehet az is elég lenne ha a modemet a tap way osztó out kimenetébe kötnéd vagy cserélnéd kettes splitterre mert így csökkenne a csillapítás és javulnának az értékek. Lehet jobb ha a tévét utpkábellel kötöd rá a modemre.
Hány dB-s a tapkimenet? -
gondoni
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Valahogyan sejtettem, hogy fúrás-faragás-vagdosás előtt érdemes még itt kérdeznem…
A modemértékekről van előtte és utána képem is, ezek azok:
Előtte:
Utána:
Ahogyan én látom: le irányban power gyengült, SNR kb. maradt, fel irányban power erősödött, sajna 50 fölé. Engem a 2-es és 3-as Downstream javított és javíthatatlan csomagjainak száma aggaszt, bár előtte is volt valamennyi ugyanitt.
Mit gondolsz, ha már legelöl szétválasztom a tévék és a modem jelét, akkor erre splitter vagy a jelenleg a végén használt tap way osztóval érdemesebb tenni? (nem igazán vágom a kettő közötti különbséget, előny-hátrányt)
Egyúttal megfontolom, hogy a modem-routert közelebb telepítem a lakás „közepe” felé, az egyenletesebb wifi vétel érdekében. Az új okos tévé jelenleg kb. 5 méternyire, de 2 betonfallal elválasztva van, hektikusan változó wifi erősséggel. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
gondoni
üzenetére
Üdv!
Amennyiben van lehetőség érdemes bejövőre tenni a kettes osztót egyik kimenet modem vagy modemes szoba, másik kimenet hpf és a tévé. Tévés kimenetet nyugodtan eloszthatod kétfelé. Modem előtt minél kevesebb osztó van annál jobb mert nyáron magasabbak a feltöltési értékek és így nagyobb eséllyel 50 alatt maradnak az értékek.
Jelenleg milyenek a modemértékek? -
gondoni
csendes tag
Sziasztok!
Új kapcsolatot építek ki új szobába új tévének, a meglévő egy tévé és a mellette lévő egybe-modem-router mellé.
Az volna a kérdésem, hogy melyiket részesítsem előnyben:
a már meglévő csatlakozásba (lakásba érkezés pontja) építsem a splitter-t és (persze HPF után) +3 méter kábel menjen az új tévébe,
VAGY
3 méterrel (és két fallal) később készítsek új vágással csatlakozást a jelenlegi kábelbe? Így megúsznák két falfúrást és 3 méternyi tévés kábelt, viszont nem tudom, hogy mennyire venné zokon a modem és a meglévő tévé jelminősége a plusz vágást-csatlakozást?(Az 1. verzió teszt-üzeme már zajlik, vágás és furkálás nélkül, "légvonalban", nyitott ajtókon át vezetett kábellel, megfelelő jelszintekkel és minőségekkel.)
-
nyalifali
aktív tag
https://youtu.be/aFkzTDQ5_U0?t=911
-
Breki
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem itt nem házon belül van a gond.
A múltkor is külső gond volt és fél napig szerelték. Az egész részt érintette beszéltem is később a szerelőkkel.
Csak azt akartam tudni másnál is jelentkezik-e,
Ugyanaz a hiba mint akkor csak gyorsan visszajött. -
Breki
veterán
Másnál is szakadozik a tv adás?
-
korcsi
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
0,9dB-t ír csillapításra, az csak nem okoz problémát, ki kell próbálni, így adatlap alapján nem tűnik bajosnak, elméletileg.
-
Markizmark
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ők ezt detektálni tudják, hogy nálam van ilyen?
Földelés az egyértelmű, kell neki z/s.
Utpre is nézek valamit és akkor lehet, hogy ez csak a tv előtt lesz. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Markizmark
üzenetére
Üdv!
Előfordulhat, hogy a modem nem szereti a védelmet és magas lesz a feltöltési érték ezért szolgáltató technikusa kifogja venni, inkább az utp kábelre tegyél védelmet, tévé elé beteheted. Ha nincs leföldelve nem működik a védelem. -
ftamas0201
Topikgazda
A Téma összefoglalóba bekerült a bridge üzemmód és a Publikus Ip cím (NAT megszüntetése) beállításának lehetőségei a Gyakran ismételt kérdések és válaszok közé!
-
-SeveN-
aktív tag
Szissztok!
Tarros kábelen van netem, ZTE F660 modemmel.
Nem tudom beállítani a portforwardot.
Más a külső ip-m amit a modem ír és már amit a whatsmyip.
Érdekes hogy mind a kettőn elérem a modemet LAN-on.
Kívülről viszont semmi, hiába nyitottam meg portokat.Van tapasztalat?
Üdv,
Seven
-
Grande Ale
őstag
Oké, köszönöm szépen a válaszokat!
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
Grande Ale
üzenetére
Telefonon is lehet kérni az ügyfélszolgálattól hogy állítsák át. Csak ugye az néha időbe telik, ügyfélkapuval egyszerűbb. Regisztráljatok egyet, nem nagy meló és jelentősen megkönnyíti az ügyintézéseket is.

-
meke11
aktív tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
ugyfelkapu.tarr.hu/szolgáltatások/internet/bridge mód engedélyezése
-
1egaly
aktív tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ha fent lenyitod az összefoglalót,lehet hogy megtalálod a megoldást!?
-
Grande Ale
őstag
Rokonom megkért, hogy állítsak be nála egy routert. Jelen pillanatban wifis modem működik. Hogyan kell kikapcsolni rajta a wifit, be lehet lépni valahogy? Vagy a Tarr a központból kell kikapcsolja?
-
Breki
veterán
Másnál is van adáskimaradás?
Szekszárdon
-
mizu
aktív tag
A garantált 125 Mbit/s bőven megvan. Sőt a speedtest maxon. Itt a Steam szervere lesz ludas.
Attól,hogy 50-es netem van, nem tölthetek mindenhonnan 50-nel.

-
Nyugalom urak, nyugalom!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
malacka87
üzenetére
Nézd meg a padláson milyen osztóval van elosztva a kábel és milyen szűrő van bekötve.
Hpf szűrő nem lehet a modemes ágon különben nem lenne internetkapcsolat, galvanikus leválasztó (izolátor) viszont előfordulhat, viszont a speedtest kimérte a sebességet ezért esélyes, hogy nem jelszint probléma okozza a lassulást. -
Imi1981
veterán
válasz
malacka87
üzenetére
De speedteszten megvan szóval a sebesség megvan ! Itt a gép lesz a gyenge pont . Maga a processzor gyenge vagy hdd régi lassú vagy minden együtt egy picit.
Speedteszten meg azért van meg a sebesség mert ramba tölt olyankor és ugye a ram gyorsabb mint egy sdd . Szerintem semmi szűrő nem fogja vissza mert ha az lenne akkor speedteszten se lenne meg a sebesség. -
malacka87
őstag
-
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
-
-
malacka87
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
malacka87
őstag
-
korcsi
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
A feltöltési jelszint lehetne picit alacsonyabb, az még a letöltésibe is beleférne, én úgy látom.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Markizmark
üzenetére
Üdv!
Rendben vannak az értékek.
Milyen osztóval van elosztva a koax? -
korcsi
veterán
válasz
emre33
üzenetére
Én kipróbáltam a 2492-t routernek, alap szolgáltatásokat nyújt, de elmegy, tesztelgettem a késleltetést, nem volt vele gond sok kapcsolat estében sem.
Beállítani nehéz, mert sokszor újra kell indítani, és lassú a folyamat, de ha egyszer elindult akkor elzörög.
Meg átlag napi egyszer eldobja a vonalat és restart alatt a switch is lehal, így ha kell a helyi háló akkor kell egy switch mögé.Ez a 2482 Wifiben azért elég erős!
-
meke11
aktív tag
válasz
emre33
üzenetére
Nekem ilyet hoztak az elmúlt napokban. Ezek szerint Atom proci van benne.
-
emre33
addikt
válasz
1egaly
üzenetére
Saját vélemény:
Mind a kettő Arris Intel Puma 6 hulladék.
Ha nem hallottál róla, akkor keress rá, találsz jópár cikket a témában.
Problémáját FW-vel se tudták sose javítani, hardveresen szar, csak 7-es chip-be tudták javítani a chip gyengeségét.Szerencsére nekem Technicolor van!
Remélem bírja addig, amíg végre lesz Tarr-nál jobb modem.Persze vannak, akik ezt (Puma 6 hardveres gyengeségét) használat közben nem veszik észre, soha. És ezzel nincs is baj.
-
1egaly
aktív tag
A Tarros honlapon a [kábelmodemek] oldalon jelenleg a ARRIS TG2482-s rendelhető ez modernebb,jobb a TG2492S hez képest?
Gondolom mindkettő viszi a NET 500M-t? -
1egaly
aktív tag
Belekeveredtem...
Úgy meg csinálták a honlapot(szómiszó tetszetős),nem találom azt a lehetőséget,hogy mondjuk összehasonlítsam a Mix és a Platina mix csatornáit.
Ha vki tud segíteni légyszi ,kösssz!
-
tarr52
csendes tag
A "két új csatorna"hányas számú program helyeken érhető el?
-
1egaly
aktív tag
Van két új csati:az egyik Pesti TV(monoszkóppal),a másikat nem tudom(kerestettem a Technisattal,kiírta 2 új,így lett 247),talán Hídtv,vagy Micro TV vagy Sim tv? Ezek ismeretlenek nekem.
Na ugye nem kell előre ÁSZbe betenni!
Az Arena4 persze nincs!
-
kisninja
őstag
Szekszárd Bélatér körül nincs net jó idelye....
-
-
korfa
aktív tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Neked vodás előfizud is van vagy máshol nézed?
-
farkas63
aktív tag
https://musor.tv/mai/tvmusor/ARENA4 (Arena 4 (HD) tv-műsor ma)
-
-
korfa
aktív tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
SD stream is van, vagyis én csak azt láttam. A vodán tuti hd?
-
-
1egaly
aktív tag
Azt persze már tudjuk,hogy hébe-hóba olvasgatnak itt,azért írtam itt hátha máshonnan még nem jutott el hozzájuk..
A kis csúsztatással a probléma nagyságára utaltam volna!
Igen az problémás,ha a legnagyobb esemény 2 NB1es csapat edzőmeccse.
A 09.07.i Ászfben leginkább Solttal foglalkoznak(azért volt már olyan,hogy sutyiba nyomattak friss csatit!
Az ÜF. szolgálaton kerek szemmel nézett
a hölgy ,hogy miről beszélek. -
-
Bozek
nagyúr
válasz
1egaly
üzenetére
1. Ezt írd meg nekik, mert nem ez a hivatalos fórum erre.

2. A "sok mill. tarrtvnéző" egy kicsit csúsztatás.
3. Jó lenne, de én már nem nagyon bízom benne. Mondjuk kérdés, hogy egyáltalán lesz-e rajta élő műsor, az NFL nem hinném, hogy indulna rendesen.Ja és 4. 30 nappal előre be kell jelenteni elvileg...
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) box-omat, de eddig nem volt a tarr kínálatában két tuneres box.
Leginkább az esti órákban olyan este 6-től jön elő ez a probléma, de akkor folyamatosan éjszakába nyúlva is fennáll. Ezelőtt 1-2 hónappal nem volt semmi probléma, most ismét valami van, speedtestek szerint a sebességem tökéletes (100-as csomag) más DNS szerverekkel is próbáltam, firefox, chrome és edge böngészőkkel is próbáltam, egyszerűen semmi nem segít. Youtube 4k tartalmai is tökéletesen lejátszik mindent TV-n és PC-n is, ezért nem tudok már mire gondolni. Nincs valami tippetek erre? Vagy létezne hogy a szolgáltatónál van valami probléma csak erre a weblapra?
)

ftamas0201