- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
A továbbiakban itt folytassátok, köszönöm.
Ezt a topikot zártam.
-
-
Gery15
addikt
Végre, összepattintottam most már a tápot, de még nem végleg. Sikerült a lyuk megnagyobbítása.
Dobok be pár képet.
Egyedül már csak a 4 pines alaplapi kábel maradt ki + még a molexek. Illetve lenne egy olyan kérdésem, hogy a lyukhoz honnan tudnék szerezni vajon műanyag gyűrűt? Átmenetileg szigetelőszalaggal húztam körbe, de mint a képen is látható elengedte.
-
tornas
őstag
Két lehetőséged van:
1. - a tápházon a lyukat nagyobbra kellene "méretezni". Ez esetben nem árt még egy kábelvédő műanyag gyűrűt is használni, hogy a sorja ne vagdossa a kábeleket.
2. - a tápkábelek tövénél eltávolítod a fölösleges harisnyát és a végüket zsugor-csövezed.Én a szálankénti harisnyázásnál figyelembe vettem volna, hogy vajon be fog-e férni vagy sem. A kábelköteghez annyi harisnyát raktam volna mellé, amennyit minden egyes szálra rátettem volna. Így már kiderült volna, hogy nem. Tudom, utólag könnyű okosnak lenni...
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Nagyjából megvagyok a harisnyázással, a kérdésem az lenne, hogy a táp másik oldalán, azt a sok kábelt, hogy teszem vissza?
Kábel kötegelővel össze húzom addig okés, de nem igazán férnek vissza.
-
MeOf
újonc
Sziasztok!
Tudom nem apróhirdető oldal, de van ötlet, hol tudok szerezni olyan alaplapi tápkábelt ami 20 vagy 24 pin -ről 14 pin -re "fordít".
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Gondolkodom tápkábel moddingon, de nem tudom hogy vannak rátéve a tápra. Bele kéne nézzek, de a garancia vesztéssel jár asszem
vagy reménykedjek, hogy önhibámon kívül nem fog meghibásodni és nézzem meg?
-
T. Peet
tag
Itt árulnak direkt ilyen műveletekhez szerszámokat: Bővebben: link
-
zLegolas
őstag
válasz
uniform_64 #64 üzenetére
Szervízben jól kiröhögteted csak magadat.
Fogsz egy jó hegyes csipeszt, bedugod a műanyag meg a fémtüske közé, összenyomod a két kihajlított karmot, ami a hóbelevancot a műanyagban tartja (olyan mint a méhecske szúrókája, befelé megy, kifelé meg elakad) oszt finoman meghúzod a kábelt.
Ennyi.
Ha célszerszámban kéne gondolkodnom, akkor az egy vékony falú fémcső lenne ami pontyosan rácsúsztatható a fém töskére, és eközben összenyomja a méhecske szurijának horgait. Kb mint egy golyóstollbetét... -
Joseph
tag
válasz
uniform_64 #64 üzenetére
Lehet hozzá célszerszámot kapni amivel leszedhetet
-
zLegolas
őstag
Ez talán érdekes hehet valakinek:
http://users.freestart.hu/zlegolas/ide.html
Igaz, nem világít buzi színekbenmeg nem qrva drága, de hátha mégis...
-
uniform_64
csendes tag
Sziasztok.
Pls help!!! L lehet szedni a molex csatikat a tápkábel végéről? Szeretnék egy UV reagens harisnyát felrakni, de nem tudom h h kéne levenni a molexeket. Otthon is le lehet, vagy menjek szervízbe? -
GReddy
tag
A VÁLASZ: Autóstuning körökben ismert módszerről van szó, a cuccok beszerezhetők a Lurdyhouse BoomBasstik! nevű modding+hifi boltban!
Veszünk egy tekercs kábelharisnyát, ebbe csomagoljuk a q...wa molexeket. Ezt az autók hűtéscsövére szokás tenni, egy tömör, de rugalmas fémháló, minden különösebb trükk nélkül rámegy a molexre. Én aluszürkét vettem, de volt tán még barbirózsaszín is. Istenkirályul néz ki, (FIGYELEM!!! ELEKTROMOSAN VEZETŐ!!!) csak figyelni kell, hogy hol vezetjük el.
Másik móccer: Villanyszerelőék használnak műanyag (fekete színű, krumpliszsák fílinget árasztó) kábelharisnyákat, hasonló célokra. Más ötletem nincsen! -
mdk01
addikt
válasz
Fehérsólyom #58 üzenetére
Ilyenre:
Bővebben: link
De ezt már fent beraktam. -
gery03
senior tag
Az én modom a honlapomon. Én is csináltam egy kis tápkábel modot.
Bővebben: link -
Fehérsólyom
aktív tag
Elnézést a késői válaszért csak technikai problémáim akadtak
Kicsit keresgéltem és találtam egy srácot a fórumon aki árul Revoltec kábeleket így tőle vettemÍgy nem Mistrál, és több garancia van rá, illetve original csomagban kaptam a kábelt ami azért megnyugtatja az embert
Egyébként te milyen segítségre gondoltál?
[Szerkesztve] -
asturel
őstag
valaki megcsinalta mar zsugorcsovel is? mertha igen szeretnek kerni 1-2 kepet ;>
-
mdk01
addikt
válasz
Fehérsólyom #55 üzenetére
Meg tudhatjuk?
Mert én is tudok neked segíteni. -
sziszegő
senior tag
Tudom ajánlani az sima UV festéket mindenre ráköt rugalamas nem pereg le és bármely disco boltban lehet kapni devire rengeteg szinben.
-
mdk01
addikt
ÁP
-
Reac^
őstag
válasz
Fehérsólyom #47 üzenetére
Uv érzékeny ide kábelre gondoltál? Mert azt a mustárban
De uv érzékeny kábelborítót nem lehet itthon kapni.
Még nem hozattam németből cuccot, mert kell több személyes ismerős, hogy ne legyen annyira sok a postaköccség
Meg szar tápegységemre amúgy sem raknám fel. Most már lehet kapni itthon is uv érzékeny spirált. -
kíváncsi
őstag
Re!
Mi a baj a mustárral? -
Fehérsólyom
aktív tag
Hol is lehetett Vantec UV sensitive kábelt kapni? (Jajjj, csak azt ne mondjátok, hogy a ***** Mustárban
)
-
mdk01
addikt
válasz
raven10011 #45 üzenetére
Igaz.
Kinek milyen az izlése de én se pártolom a karácsonyfás házakat. -
raven10011
senior tag
A melegedés nem lenne annyira probléma. AZért csak sima fényerejüt raktam bele, mert csak amolyan hangulatvilágításnak (
) szántam. Még kerül jócskán világítás a gépembe, de nem akartam, hogy ezek a fények domináljanak. A végcél nem egy karácsonyfa, hanem egy ízlésesen ''berendezett'' gép
-
mdk01
addikt
Még anyit hogy nekem van egy ilyen topicom:
mdk01
addikt
válasz
raven10011 #41 üzenetére
Bátor vagy de jó lett.
Extra erős leddel próbáld ki vagy az nagyon melegszik?Nem tudom én kipróbálnám.
-
kíváncsi
őstag
király
-
raven10011
senior tag
Ha valakit érdekel, hogy én mit tettem a tápkábel szebbétételéhez, az nézzen el a honlapomra és nézze meg e tápmod #2 linket.
-
kíváncsi
őstag
Na hi all!
Reac na sikerült venned? -
Integra
titán
válasz
Fehérsólyom #12 üzenetére
egyre jobban csipázom a vantec-et....
-
Cefa
senior tag
-
Reac^
őstag
válasz
Fehérsólyom #32 üzenetére
Hmm, 4 db w-t irtam
Evvel csak az lenne a baj, h a kess-t mindeképp előre kéne fizetni (ugye ismeretlennek ez már alapbol gáz), meg nem akarok szivni vele itt postai úton. Még nem fix a német srác sem, majd beszélek vele személyesen, meggondolom amit mondtál... -
Reac^
őstag
Hali all. Én éppen most fogok 3 csomag ilyen UV szart venni, már nagyon régen terveztem. Amúgy Bővebben: link
Ja és a vantec cucca kb ~3500 huf + rendelés, de én német címre kérem...
[Szerkesztve] -
reandre
tag
válasz
Fehérsólyom #27 üzenetére
hehe... csak most nézem... nembaj... alig lehet csak észrevenni...
-
tomcs
őstag
btw ez a tabkabel komolyan van gondolva?
szerk: [ B ] [/ B ] elrontas...
[Szerkesztve] -
cecko13
tag
Kácsa Audio!
Fekete műanyag kábelkötegelő - olyan mint a gumis háló csak műanyag -4 féle méretben + csugorcső! az is van nekik..
ua. mint a Vantec cucca - kiváncsi vagyok mennyi lesz...
nekem kb 6 rugó volt az alapanyag! -
Wasquez
senior tag
Ezen gondolkozom már régóta én is és arra jutottam, hogy valami varmis vagy varnis csövet kell venni valahol csak nem tudom, hogy hol lehet kapni!
Olyan mint egy cipőfűző csak vastagabb és üreges a belseje!
A kábelt belehúzod és a két végén kis zsugorcsövel odafogatod és kész! -
zeros
tag
Szig szalag jó..
de az autós bót se rossz 5let..
én zsugorcsövet fogok rá húzni..
Mistralba.. arra várhacc, no meg ha be is jön.. nem lessz olcsó.. -
tr00p3r
addikt
válasz
Fehérsólyom #15 üzenetére
ez engem is érdekel nagyon!
-
nem tudom mit tököltök ennyit.
én körbenyomtam fekete szigetelő szalaggal.
istenkirályul néz ki. -
zsiga667
addikt
válasz
Fehérsólyom #15 üzenetére
Mistral. Bár most még nem árulják, de pár hét múlva biztos lesz.
-
Beck18
tag
Nekem a tápkábeljeimmel az lenne a gond hogy a molex csatik túl szorosak. Az 1ik tápom (noname) kábeljei közül 1-2 annyira szorosan megy a hdd-be/cd-romba, hogy rántgatások árán lehet kiszedni. Nemrég vettem Chieftecet, de itt is van 1-2 kábel ami annyira szoros, hogy szinte kitépni kell. Vinyóról anno sajna már szakad le igy tápkábel foglat tüskéje ...
Találkozott már vk. hasonlóval, esetleg vm. megoldás? -
Fehérsólyom
aktív tag
Nem tudja vki, h hol lehet ilyet kapni:
Fehérsólyom
aktív tag
Ezt érdemes megnézni, akit egy kicsit is érdekli a téma:
http://www.vantecusa.com/p_csk80.html -
Bigya
őstag
És megelőztél...
Bocsi, akkor küldöm, hiszem megengedted
üdv. -
Bigya
őstag
válasz
Fehérsólyom #6 üzenetére
Küldtem emilt, válasz nélkül, mert lejövök a netről!
Egészségedre -
Bigya
őstag
válasz
Fehérsólyom #6 üzenetére
emilbe mehet?
-
Bigya
őstag
Ami nekem van az annak márkája (noname) Scapa, de szerintem gyárt a Tesa is.
Hogy ezt pontosan hogy nevezik azt sajna nem tudom. Szerintem jobb villamossági, autóvillamosági boltokban megtalálod, de lehet, hogy baumax, praktiker is cél!
Tényleg nem tudom a nevét, én a műhelyemben találtam, vsz fater felejtette ott. I.J.
Már fele sincs meg. -
Bigya
őstag
HI!
Lehet kapni olyan szigetelő szalagot, amit az autóiparban használnak a rengeteg kábel bondázsolására.
Ez a szalag olyan mint a sima szigszalag, de szövetből van, nem valamiféle műanyagból. Nagyon jól tapad, nem lazul meg a ragasztó anyaga, mint az oldszkúl szigszalagoknál (mint a rágó, és aztán ragad mindennel mindenhova, csak saját magára nem).
Én a tápom kábeleit leforrasztottam, szereztem még egy-két plusz molex-es kábelt (elfekvő tápokból).
Miután véglegesedett a cuccok elhelyezése a gépben, egy kábelkorbácsot csináltam. (megintcsak autós példából kiindulva)
Figyelembe véve az eszközök egymás közötti illetve a táptól nézett távolságukat.
Így elértem, hogy a gép legalsó eszközétől a ház tetejéig egyetlen fekete, a fent említett szalaggal szorosan bondázsolt kábel halad, és ebből ágaznak ki a kb. 3-4cm hosszú molex-es végek ott ahol eszköz van.
Légáramlást nem rontja, kultúrált kinézetű, átláthatóbbá teszi az egészet.
Ha kérsz képet, akkor kapsz.
üdv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
supercow
őstag
válasz
Fehérsólyom #1 üzenetére
Nézz be ide, lehet hogy flatcoke tud neked segíteni, írj neki egy mailt honnan van ilyen fekete kötegelő spirál. Lehet tud UV-sről is. Nekem nagyon tetszik, csak biztos sok munka beletekerni a kábelt...
[Szerkesztve] -
Fehérsólyom
aktív tag
Azt szertném megtudni, hogy ki mit csinál a fekete-sárga-piros kábelekkel?
Nincs-e valakinek ötlete, h hogyan lehetne szebbé tenni őket, ez alatt azt értem, h pl az én házamban minden IDE kábe UV sensitiv és jól néznek ki... de ott vannak a már említett kábelek is.. nem tudja esetleg valaki, h hol lehet UV sensitiv müanyag szigetelést kapni? Esetleg bele lehetne őket húzni, de más ötlet is érdekel! (UV sensitive zsugorcső
)
Légyszíves aki teheti javítsa már ki a téma címét Tápkábel moddingra... köszi!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Suzuki topik
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kikristályosodik a Razr 60
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mobilinternet
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Garanciális Noctua NH-D15 chromax.black
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest