Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DVD_2_U
senior tag
-
lesaux
veterán
Microdrive-val találkozott már valaki? Jó az? Nem gáz, hogy mozgó alkatrészt tartalmaz? Azt olvastam, hogy nem gyorsabb számottevően az írás meg az olvasás, sőt valamelyik még lassabb is. Akkor tkp. mire jó?
-
biggamer
veterán
válasz
somodisoma
üzenetére
High Transmission Multi Coating (HTMC)

Bővebben: link
[Szerkesztve] -
oceanearth
őstag
válasz
somodisoma
üzenetére
én őgy tudom, hogy ez jelzi, hogy a szűrő többrétegű, de nem biztos
-
somodisoma
senior tag
Lenne meg egy kerdesem: HTMC ez mit jelent a szürôknél?
-
domedee
senior tag
válasz
biggamer
üzenetére
Köszike, én azt mondanám rá, hogy egy jó közepes...Bár lehet, hogy csak nagyok az elvárásaim magammal szemben... de az tény, hogy lehetett volna jobban is foglalkozni vele.
Bár nem igazán írogattam ide, azért követtem az eseményeket, naponta egyszer átolvastam a topikokat, csak időm nem volt válaszolni.
Azért ment nélkülem is mókuskerék, de nekem is hiányzott a fórum. még egy két nap lesz, mire utólérem magam, lassacskán -
domedee
senior tag
válasz
biggamer
üzenetére
köszike, bár nem lett a legjobb, legalábbis én annyira nem vagyok vele megelégedve, de hááát ez van, nem baj, majd PhD alatt csinálok belőle valami cukit
de eléggé fárasztó, lehangoló volt, hogy csak írtam itt hetekig, aztán sehova nem mozdultam ki, a végén már majd megvesztem, hogy kész legyek, alig volt kedvem írni, így még lassabban ment, ami miatt még kevésbé volt kedvem írni, így tehát még .... ismerős valahonnan (22-s csapdája
)
de a lényeg, visszatértem ! most megint rászabadulok a fórumra... -
somodisoma
senior tag
válasz
oceanearth
üzenetére
Na majd jol nekiesek d.u. es probalgatom még. Holnap felhozom megint a temat, hogy sikerult-e vagy sem.
-
oceanearth
őstag
én is azt mondtam, hogy meg lehet változtatni a tárcsa tekerésével az s7000-en. egyébként nálam működik, s5500-n is kéne neki
-
domedee
senior tag
válasz
csiga997
üzenetére
Jó vann na

egy hete csak olyan 2-3 órát alszom, ma adtam le a diplomamunkámat, mindenhol csak táblázatokat, számokat, excell-függvényeket, stb,stb látok, plussz agyilag már egy zokni szintjét sem érem el, de a lényeg, LEADTAM
írd már be, ehlyesen, nekem most nem megy,,,
MOD:lásd ^^^^^^^^^^^^....
[Szerkesztve] -
somodisoma
senior tag
Es valami tapasztalat, hogy miert nem tudom valtoztatni a parokat? (Fuji s5500)
-
domedee
senior tag
válasz
oceanearth
üzenetére
A P mód arra jó, amit még írtál, és ezen felül, tegyük fel, hogy a gép P-ben azt mondja, hogy F4,5 és T:1/400, ekkor ha az S7000 (de más gépnél is a megfelelő gombot) tekered a tárcsát, akkor meg tudod változtatni az idő-blende őárpst -adott határok között, azaz, ugyanannyi legyen a bejutó fény:
tehát, ha a gép szerint:
F -T
4,5 - 1/500, akkor jó nég pl:
5,6 - 1/250
6,7 - 1/125
3,2 - 1/60
kb így lenne, az értékek nem biztos, hogy jók, és a géptől is függ, hogy mit enged a belső programja -
csiga997
őstag
válasz
oceanearth
üzenetére
mert a programaautomatikának az a lényege, hogy a gép választja a ki a blendét meg a záridőt
Azért azt tegyük hozzá, hogy jobb gépvázakon azért a programautomatika kézzel léptethető, azaz a mért fénymennyiségnek megfelelően a reciprocitást figyelembe véve változtatható a blende/zárérték páros (tkp: növeled a zársebességet -> nyitja az objektívet és fordítva.) -
csiga997
őstag
Mikor hasznos dolog a szpot fénymérés? Mire jó? Mikor kell használni?
Mert én eddig semmi hasznát nem vettem a gépemben...
Mikor hasznos: kb akkor, amikor érteni is szeretnéd, amit csinálsz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mire jó: spot fénymérővel a téma bármely kis részletéről visszavert fény mennyisége precízen (''modern'' digitális kameráknál: viszonylag precízen) meghatározható, így az expozíció a legfényesebb és legsötéttebb képrészletek vizsgálatával (úgyismint: kontraszt) a kiemelni ill. elhanyagolni kívánt képrészletek tudatos meghatározásával a kívánt végeredménynek megfelelően beállítható. Lásd még: zone system. (Google a barátod
) -
somodisoma
senior tag
válasz
oceanearth
üzenetére
Az M is jo, de neha nincs ido allitgatni gyakorlatilag semmit sem... 5500-nak a legnagyobb hianyossaga, hogy nem lehet tekergetni az ''orrát''
-
oceanearth
őstag
válasz
somodisoma
üzenetére
mert a programaautomatikának az a lényege, hogy a gép választja a ki a blendét meg a záridőt. a könyv a választást szerintem az expozíciós korrekcióra érti. de egyébként ha tekergeted a tárcsát, legalábbis s7000-en belenyúlhatsz a programautomatikába. de minek használsz P-t használ inkább M-et.

-
somodisoma
senior tag
válasz
oceanearth
üzenetére
ISO-t asszem AUTO-ban is lehet, WhiteBallance-t nem. En is igy gondoltam, de a konyv valahogy ugy irja, hogy a elore beallitott zarido es blende ertekek kozul valaszthatok. Es itt a valaszthatok-on van a hangsuly. Na ezert nem ertettem, meg nem talatam logikusnak sem. (raadasul a kijelzon megjeleni a le-fel nyil, hogy valtoztathato az ertek, de hiaba akarom nem engedi valtoztatni.)
-
oceanearth
őstag
válasz
somodisoma
üzenetére
P=programautomatika, a gép állítja a blendét és a záridőt. te expozíciós korrekciót állíthatsz, ISO értéket is állíthatod, meg WB-t is állíthatsz. az auto módban ezekből egyet se lehet
-
somodisoma
senior tag
Most hiaba nevetsz, NEM tudok semmit sem valtoztatni, vagy allitani P modban, (elvileg jelzi, hogy lehetseges, de nem engedi), vagy az csak annyi lenne, hogy allithatom a fenyviszonyokat, meg ilyeneket, amit egyebkent nem lehet AUTO-ban? Most nem tudom idezni a konyvet, de ott ir meg plusz dolgokat is hozza, amik bizony nem allthatoak.
-
DVD_2_U
senior tag
válasz
somodisoma
üzenetére

-
somodisoma
senior tag
Lenne egy fotozassal kapcsolatos kerrdesem. FUJI s5500-asom van, es nem ertem a P modot. Mi a kulonbseg a P, es az AUTO kozt?!?!

-
Ck.
addikt
Mikor hasznos dolog a szpot fénymérés? Mire jó? Mikor kell használni?
Mert én eddig semmi hasznát nem vettem a gépemben... -
DVD_2_U
senior tag
Pár hasznos info az energiaellátásról:Bővebben: link
-
ownkiller
csendes tag
Tényleg, a makró mód mit jelent?
-
Badb0y
addikt
válasz
ownkiller
üzenetére
Az ilyen ki mit akar venni azt ne a tanuljunk digitálisan fényképezni topikba tegyük már fel hanem a helyén. Ha nem lenne ilyen topik akkor ok, de ha nincs 10 akkor 1 se

Bővebben: link -
oceanearth
őstag
válasz
PhilBrick
üzenetére
igen utána valamelyik HSZ-ben javítottam, hogy tényleg nincs külön makro mód a gépben, mert érzékeli ha makrozol vele igaz asszem a közelpont az 10 centire van. nem az alapján kell ítélni ki újonc és ki nem. attól, mert hogy te például 155 napja regisztráltál nem vagy több mint én vagy valaki más. itt az a lényeg, hogy hülyeséget kérdezett. ennyi.
-
PhilBrick
őstag
válasz
oceanearth
üzenetére
Bocs, hogy hónappal később hozzászólok, de a Canon S1 IS nem tartalmaz makro módot!
Tehát szegény hülye nem fogja megtalálni a kis tulipánt!
Egyébként nem hiszem, hogy így kéne reagálni egy újonc kérdésére, főleg ha csak 5 nappal ''fiatalabb'' nálad! -
domedee
senior tag
válasz
oceanearth
üzenetére
hosszú sztori...
ha benézel a Kinek miért az a nick-je, ami? című topikba, valahol le van írva...
csiga: mentem volna én, csak az volt a gáz, hogy a pénz összejött rá hirtelen kedden, de nekem csüt.-ön kellett a gép, Miskolcon nem lett volna, aztán csüt.-ön 11-kor mentem Pestre, csak aztán legkésőbb 1/2 6-ra vissza kellett érnem, mert este kellett fotózni... Szóval jó kis rohanás volt.
[Szerkesztve] -
ownkiller
csendes tag
Pff nálunk 110000-be kerül a Fuji.
Mezőtúron lakok, hát ilyen hely ez. Egy 256MB compactflash 9900Ft. 
-
oceanearth
őstag
válasz
ownkiller
üzenetére
hát nem tudom te hol nézted, de a fuji csak 99000ft egy csomó helyen már. és azért 15ezer ft az csak 15ft.
na de itt van néhány tesztkép, nézd meg mit is tud a fuji.
http://kep.tar.hu/oceanearth/50044823/11879616#2
http://img.tar.hu/oceanearth/img/11879619.jpg#3
hát nem tudom igaz nem tud 1024x768-as felbontást, de ceruza akksija van. és nekem ez az egyik legfontosabb. én gyorstöltővel 1 óra alatt felnyomom az elemket full-ra és készítek vele 500 képet vakuval, lcd-vel vagy többet. míg a beépített akksi általában vagy 10 óra még föltöltődik és elég gyorsan lemerül. ja és nemsokára jönnek a 15 perces elemek és töltők. és ha véletlenül lemerülsz akkor tudsz venni akárhol sima ceruza elemet, igaz az marha gyorsan elmerül, de arra jó, hogy kibírd egy konnektorig.
ja és jó a pana DMC-FZ20 és a DMC-FZ5 is.
[Szerkesztve] -
ownkiller
csendes tag
O kössz az összehasonlítást! Amúgy a Nikonnak 1/8000 a legkisebb zárideje, ide az van írva a táblázatba: http://index.hu/tech/digicam/cikkek/cp5400/!1
Hátránya a Fujinak hogy nincs benne 1024x768-as felbontás, pedig az nekem kéne. Oké, a Nikonnak kisebb a max felbontása, de nem sokkal. A Fuji 110000-be kerül, a Nikon 115000-be akciósan.
Az ISO érzékenysége a Nikonnak jobb. Igez, a Fuji optikai zoomban jobb. Hát tényleg nem tudom melyiket vegyem. Mindkettő jó, de valahogy a Nikon tetszik a jobban. Talán tudtok ajánlani még e két gépen kívül ilyesmi kategóriába tartozó gépet? -
oceanearth
őstag
válasz
ownkiller
üzenetére
szerintem egyáltalán nem job a fuji. egyrész akksis. nálam így már kilőve. kisebb zoom. szarabb az obi fényértéke. kicsit nevetséges, hogy ennyi pénzért telébe csak F4,8 a legtágabb rekesz. a video is korlátozva van bár az mondjuk úgyse számít mert ez fényképező. 5MP vs. 12MP(valójában kb 8MP). a nikon biztos nem annyira zajos, mint a fuji. talán fujinak élethűbbek a szinei ahogy néztem a super ccd miatt, igaz zajosabb is. ''csak'' 8mp a leghossazb záridő nikonnál, fujinál 15, legrövidebb az előbbinél 1/4000, utóbbinál 1/10000. fujiban felugró vaku van így kevésbé vörösszemezik. meg nem tudom kinek jön be, kinek nem fuji nagyobb. én jobban szeretem ha egy fényképező jó nagy. nikonnal kisebb az LCD és csak sima USB van nem USB 2.0. összeségében szerintem mindenben jobb a FUJI kivéve a zajban biztos, hogy zajosabb de ez a nagyobb felbontás miatt nem látszik míg A4-en sem. ja meg hát vagy egy jó 10-sel olcsóbb a fuji. de nem akarok rád tukmálni semmit. itt van egy összehasonlító táblázat. ja és fujinál van B záridő, nem tudom miért írják hogy nincs??
http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid%5B%5D=433&formid%5B%5D=407 -
ownkiller
csendes tag
Hát a két gép a Nikon Coolpix 5400 és a Fujifilm S7000. De közben rájöttem hogy a Nikon sokkal jobb mint ez a Fuji... szal az előbbit fogom venni. Szerintetek megéri?

-
ownkiller
csendes tag
És szerintetek melyik gépet érdemes megvenni? Amelyiknek az ISO értékei 50/100/200/400 vagy amelyiknek 200/400/800? A két gép szinte teljesen ugyanolyan amúgy, csak néhány különbség van köztük. Pl. a második nem ismeri az 1024x768-as felbontást.

-
csiga997
őstag
Az ISO (DIN/ASA/GOSZTY/stb) a fényérzékenységet jelenti, minél nagyobb a szám, annál kevesebb fény kell ugyanolyan világosságú képhez (természetesen azonos záridő/blende párost feltételezve.)
Digitális gépeknél az érzékenység növelése a képérzékelő subpixelek erősítésével valósítható meg (ill magának az érzékelőnek a cseréjével), ez az erősítés viszont a képminőség romlásával jár, mivel az erősítő a zajt is erősíti.
Analóg gépnél lényegében ugyanez érvényes, csak ott az ''erősítés'' kémiai, azaz az emulzió eleve nagyobb méretű fényérzékeny szemcséket tartalmaz, melyek nagyobb méretüknél fogva kevesebb fény hatására is ugyanakkora feketedést mutatnak. A nagyobb szemcsék miatt viszont ''mákosabb'' a kép ill. romlik a vonalélesség (tkp. csökkennek a ''megapixelek'')
Általában elmondható, hogy egy adott képnél az elkészítéséhez még épp elegendően kis érzékenységű film/iso beállítás használata mellett kapható a legjobb képminőség. -
domedee
senior tag
válasz
ownkiller
üzenetére
nem feltétlenül szebb, ugyanis a kisebb iso és magasabb záridő miatt a bemozdulás is jobban jelentkezik. az pedig már, ha nem direkt készült, nem szép...

de amúgy a digitgépeknél az alap iso érzékenység a legjobb minőségű, analóg esetben már nem feltétlenül igaz a kijelentésed első része -
ownkiller
csendes tag
Ahha... szóval minél kisebb az ISO annál szebb a kép, és annál hosszabb a záridő. Ok.
-
domedee
senior tag
válasz
oceanearth
üzenetére
nem feltétlenül csúnyább a nagyobb iso-val készült kép sem, bár ez főleg a filmeknél igaz, sajna a digitgépek esetében az iso nem sokat segít a dolgon, csak egy egyszerű elektromos erősítés, ahol a zaj is erősödik, míg a film esetében maga az alapanyag érzékenyebb alapból, nem a kisebb érzékenység van átállítva mesterségesen (bár a filmeknél is lehet trükközni, azaz amikor pl. egy FF iso400-as filmet iso800-ként hívnak elő -ez a push hívás)
''a szemcsézet, a feloldóképesség és a kontraszt. Általában a magasabb érzékenységű filmnek durvább a szemcsézete mint az alacsonyabb érzékenységűnek.'' de igazából a mindennapi életben az iso100-200-400, amit ált. kapni a filmekből bőven elég és a sima, átlagos előhívás esetén nem igazán van különbség...
a ownkiller: amúgy ha iso:x-2x-4x érték közül választhatsz, akkor a záridő ezekhez rendre:1/4y-1/2y-y érték. -
oceanearth
őstag
válasz
ownkiller
üzenetére
ki mondott ilyet. az ISO régen a film érzékenységét jelntette, ma már a CCD érzékenységét is jelenti. minél kisebb annál szebb a kép. minnél nagyobb annál zajosabb a kép, de ugyanakkor világosabb is. tehát sötétben nagyobb isoval sokkal világosabb képet kapsz mint kis isoval, de az csúnyább is lesz.
-
ownkiller
csendes tag
Értem. Nekem a boltban azt mondták hogy minél nagyobb az ISO értéke annál jobb képet csinál a gép. Akkor félre akarnak vezetni?

-
ownkiller
csendes tag
Helló!
Az ISO az pontosan mit jelent? Az ISO50-nel szebb a kép vagy az ISO800-zal? -
biggamer
veterán
válasz
oceanearth
üzenetére
Plusszos kellene vagy mínuszos ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na, közben rákérdeztem telefonon, azt mondták, hogy már sztornó az egész !
Felvilágosított, hogy felajánlották az összeset a Planetáriumnak, mivel tönkrement a kukkerjuk.

[Szerkesztve] -
DVD_2_U
senior tag
Eladó CANON EOS 300D DSLR váz + BG-E1 markolat...
...akit érdekel e-m@ilban keressen!!!
Ajándék 58mm-es cirkuláris polárszűrő és +4 dioptriás makro előtétlencse!!!
p.s.:A gépre másfél év EU-s garancia van. Doboz, papírok, számla és összes tartozéka megvan... a markolatnak külön doboz.
-
lesaux
veterán
Canon A60-hoz magyar nyelvű leírása van valakinek? Ami nem jpg-kből áll, hanem pdf vagy text vagy akármi, amit ki lehet nyomtatni.
-
csiga997
őstag
Sunny 16 rule: Bővebben: link
Vízszintező: léteznek vakupapucsba tolható változatok is. Pl. Manfrotto, Hama gyárt ilyet.Bővebben: link -
Badb0y
addikt
válasz
csiga997
üzenetére
''...Az 1/60+f22 nem csak példa. Napsütésben tkp ez a helyes expo (Sunny 16 rule)...'' ilyen leírás van vhol ahol több ilyet irnak mihez mi jó? Tudsz linkelni?
300D-hez milyen ez a viszintmérő? HA tudsz linket megköszönném ,mert eddig csak álványokat láttam viszintezővel. -
csiga997
őstag
#708-ban még tájképről beszéltél. Persze, ha az épített környezetet is beleértjük a ''táj'' fogalmába, akkor végülis helytálló lehet. Az éjszaka viszont egészen egyértelműen felismerhető rajtuk...

Különben, a legjobb éjszakai képeket nappal lehet készíteni (szürkületkor, egészen pontosan.)
Az 1/60+f22 nem csak példa. Napsütésben tkp ez a helyes expo (Sunny 16 rule)
Ja, és vegyél egy vízszintmérőt a géphez. Minden képed ferde. -
Badb0y
addikt
válasz
csiga997
üzenetére
Ilyen képekről: Bővebben: link Ha ez éjszakai nem táj, akkor az.
Akkor tengerparton lehet 22-ig fotozni kb. 1/60 csak példának mondtad ugye? Lehet az 1/200 is vagy 1/10 is. -
csiga997
őstag
Most tájképről beszélünk vagy éjszakai felvételekről? Napsütéses időben, mondjuk ISO100-nál a záridő 1/60mp f22 mellett. Nem hiszem, hogy ez számottevő zajosodást kéne okozzon.
A diffrakció más tészta, ha nagyon tudományos akarsz lenni, akkor az objektívedhez tartozó MTF diagrammból kiolvasható, hogy melyik rekeszértéknél adja a legélesebb képet, azonban ez a különbség inkább csak egymás mellé tett képek tüzetes bogarászásával (nagyító, stb) ütközik ki. Ha viszont csak 1 kép van a falon, akkor a kutya nem mondja meg, hogy ''áháá, itt van egy kis diffrakció''. -
Stitch
őstag
Mivel mindegyik objektivben érvényesül a fizika, vagyis fellép a diffrakció jelensége, ezért szűk rekesznél megfigyelhető ''minőségromlás'' (sajnos) nem függ az obitól, talán a méregdrága lencsékben valamennyire próbálják ezt kompenzálni. Arra nem tudok pontos választ adni, hogy meddig ''érdemes'' max lemenni.
[Szerkesztve] -
Badb0y
addikt
Ok. Akkor úgy kérdezem, hogy álvánnyal szoktam csinálni a képeket. Mennyi az a záridő (ha már a blende mérete ''lényegtelen'' ami még nem zajosodik? MErt a 25-30 azért már kicsit zajlik.
-
domedee
senior tag
ez függ a fény mennyiségétől is, az egész blende/záridő/iso hrámasból több is jó eredményt adhat, ezeknek az állapotterében több pont is jó lehet. tegyük fel, hogy iso100-on csinálsz képeket és az obi F4,5-22, akkor ha lehet, 1/125-ös idővel, vagy kisebbel (1/250, 1/500), 16-os blendével, de lehet kisebbel is F11, amit a helyzet ad. nincs pontos recept, csak irányvonalak, meg mivel digitális, a legegyszerűbb, ha egyszer végigpróbálod az összes lehetőséget, és magad döntöd el, melyik tetszik jobban -akár jól kinagyítva a monitoron is a képeket, rendezz egy kis pixelvadászatot
. -
Badb0y
addikt
Azt mondjátok meg nekem mekkora blendéig érdemes egy 300D-vel fotózni? Mármint mennyire szűkig? 22, 36

És mondjuk egy tájképet mekkorával érdemes? -
domedee
senior tag
válasz
csiga997
üzenetére
mondjuk a tapasztalatom szerint sok olyan ember van, aki a tudás fénye ellen barnul le, sötétül, értsd:agyilag sötét (természetesen a PH! tagjai kivételek)
és ezt az emberi alfajt első ránézésre nem is lehet megkülönböztetni a simától, gondolom te is találkoztál már az egyedeivel...
-
csiga997
őstag
4-5:mondjuk éppen a fekete lehet, hogy jobb is nyáron -ezen mindig megy a vita, mert lehet, hogy az veszi fel a legtöbb hőt, de az is adja le a legtöbbet, gondolom te is észre vetted, hogy a Szaharában is hordanak sötét ruhát a benszülöttek.
Sőt, maguk a bennszülöttek is sötétek, nyilván a hőleadás miatt...

-
oceanearth
őstag
hiába jobb a hőleadása a feketének. mégis a fehérbe nincsen annyira melegem.
-
domedee
senior tag
-
zsiga667
addikt
''2:lehet, hogy kicsit eltúlozzák a dolgot, sajna nem vagyok ccd-mérnök, csak arra tudok hagyatkozni, amit olvastam.''
Ebben egyetértünk, én is csak a tapasztalataimat próbálom megosztani másokkal.
''1:azért vannak az indexnek is jó pillanatai''
Kb. annyi a jó cikk az indexen, ahány rossz a PH!-n.
''3:bár ahol igazán gond lehet a melegedés miatt, a kis méret, az éppen a kompaktkategória, ahol inkább az eladás a lényeg, mint az az esetleges zaj a képen.''
Igaz.
''4-5:mondjuk éppen a fekete lehet, hogy jobb is nyáron -ezen mindig megy a vita, mert lehet, hogy az veszi fel a legtöbb hőt, de az is adja le a legtöbbet, gondolom te is észre vetted, hogy a Szaharában is hordanak sötét ruhát a benszülöttek.''
Szintén tapasztalat + józan paraszti ész -> nyáron szívesebben hordok fehér pólót mint feketét.
A sivatagban pedig azért nem számít annyira a ruha színe, mert nem a Nap a legnagyobb ellenség hanem a szél. (Mert amíg az itthoni éghajlatnál ahhoz vagyunk hozzászokva hogy a 20-30°C-os levegő megfelelő sebességgel mozogva szépen le tudja hűteni a 37°C-os bőrünket, addig a sivatagban a szél 50°C-os vagy még melegebb...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hú, el is fáradtam mire ezt összehoztam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mezőtúron lakok, hát ilyen hely ez. Egy 256MB compactflash 9900Ft.
Az ISO érzékenysége a Nikonnak jobb. Igez, a Fuji optikai zoomban jobb. Hát tényleg nem tudom melyiket vegyem. Mindkettő jó, de valahogy a Nikon tetszik a jobban. Talán tudtok ajánlani még e két gépen kívül ilyesmi kategóriába tartozó gépet?