- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
#73820095 #3188 üzenetére
Igen, erre céloztam.
Hiába van nagyjából minden fent a neten, ha nincs valaki, aki végigkíséri a diákot a folyamaton. Ezért is van az, hogy azok, akik igazán szeretnének megtanulni egy idegen nyelvet a saját hazájukban, azok végül egy nyelvtanárnál vagy egy nyelviskolában kötnek ki, mert rájönnek előbb vagy utóbb, hogy egyedül nem tudnak hatékonyan tanulni.
-
b0bcat
addikt
válasz
#73820095 #3186 üzenetére
Tapasztalataim szerint a többség sajnos nem képes hatékonyan autodidakta módon tanulni.
Ennek pedig részben az az oka, hogy nagyon kevés olyan anyag (pl. könyv) van, ami kellően részletes és érthetően "vezeti" a diákot.
Ergo hiába van fent minden is a neten az angol nyelvtanulásról (meg maga az anyag is), a többség egyszerűen nem tud élni ezzel a lehetőséggel.
-
bghistvan
senior tag
válasz
#73820095 #3175 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, sziasztok.... jó volt itt lenni
(...én egy icipicit segítőkészebb szoktam lenni általában...... akár a topik családban, akár az életben előforduló azon területeken, amikben nekem van tapasztalatom, rutinom..... de már eljutottam arra a szintre, hogy lepereg rólam az idehaza egyre jobban fennálló ez a féle igazmagyar építő nevezzük akárminek 😂...... ya és válaszolni nem kell,ezek után felesleges a karaktereket pazarolni.... köszi.) -
b0bcat
addikt
válasz
#73820095 #3165 üzenetére
Igen, zseniális.
Alig várod, hogy a következő epizód jöjjön, mert érdekel, hogy ott mi fog történni.
És közben ismerkedsz a szavakkal és a nyelvtannal. Ez a linearitás is szuper benne.
Az egyik rendezőelve az volt a szövegezésnek, hogy minden szó illetve szerkezet legalább 7 alkalommal ismétlődjön meg, ahogyan halad előre a történet.
Az oktató CD ugyanerre a könyvre (anyagra) épült. Az is megvan nekem természetesen.
(Nem mellesleg az eredeti könyv hanganyaga aranylemez lett a maga idejében, ami nem semmi.)
-
b0bcat
addikt
válasz
#73820095 #3158 üzenetére
Én is találkoztam vele azon a néven, de mondok jobbat: én találkoztam személyesen a szerző párossal is, sőt, Horlai Gyuri bácsival még interjút is készítettem a könyv keletkezésének történetéről, és dedikáltattam vele a nagyon régi kiadású egyik példányomat.
Czobor Zsuzsával pedig majdnem sikerült online formában új életet lehelni a könyvbe (de végül sajnos az a projekt kudarcba fulladt).
-
törölt tag
válasz
#73820095 #3127 üzenetére
Amugy sztem is rettento idegesito, ahogy kiirja, legfeljebb arra talalom hasznalhatonak, ha csak par szot kell vele elolvasni.
Mas: olyan anyanyelvu peldara lenne szuksegem, ahol az elbeszelesben a sok szep pastbol atvalt presentre. Jut eszedbe vmi novella v rovidke iras?
-
b0bcat
addikt
válasz
#73820095 #3096 üzenetére
Szerintem egy túlhájpolt könyv, ami legfeljebb gyenge középszerű, ha a jelenlegi felhozatalt nézzük. Cserébe erőltetetten poénkodós, egy részén ráadásul (magyar) nyelvromboló hatású, és úgy egyáltalán hányok tőle. De - mint említettem - én nem tudok pártatlanul állni ehhez a kérdéshez, úgyhogy elnézést kérek azoktól, akiknek ez a kedvenc nyelvkönyvük esetleg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged