Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• arcsin

senior tag

válasz Narxis #4998 üzenetére

2020-ban diplomáztam, majd a COVID miatt eltörölték a nyelvvizsga-kötelezettséget. Volt nyelvtanulási diákhitelem (később automatikusan kamatmentessé vált nyelvvizsga nélkül is), illetve előre lefoglaltam egy online nyelvvizsga időpontot. Lett volna lehetőségem lemondani, de akkor is – és most is – úgy gondolom, hogy frissdiplomásként, nyelvvizsga nélkül „kevesebbet ér” az ember az én szakmámban (gazdaságinformatikus, banki specializáció).
    Szerintem 2020-ban és 2026-ban is kínos, ha egy diplomás ember nem tud egyetlen idegen nyelven sem, akár önszorgalomból, akár iskolai keretek között tanulta. Biztosan vannak olyan szakmák, ahol ez kevésbé fontos, de a mindennapi életben sem hátrány. Ráadásul egy idegen nyelv ismeretével a világ is kinyílik az ember előtt.
    Nagyon szomorúnak, ijesztönek tartom az elmúlt években tapasztalható oktatási hanyatlást. Én úgy „lázadok”, hogy polgárként és értelmiségiként igyekszem helytállni. Elnézést, ha a posztnak politikai vetülete is volt, igyekeztem ezt kerülni.

Új hozzászólás Aktív témák