Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Nekem se diplomám, se érettségim, se szakmai tapasztalatom, de mindig úgy éreztem, meg kell tanuljak angolul. Előbb motiváció volt, hogy egy programot kitanuljak, a többi személyes igény miatt jött. Sokszor kisegített a bajból, külföldön is elboldogulok, és az informatika nyelve is angol. Természetesen a beszédkészségem maradt kb B1-es szinten, viszont a hallott szövegértésem, C1-es kb.
Magánsuliba mentem Oxfordba, csak a kaland kedvéért, becsavarogtam Európát, és kerültem olyan helyzetbe, hogy az angolt nem tudtam hasznosítani (Csehország: ott csak csehül vagy németül beszél mindenki), de az angoltudásom révén sok német kifejezést is ki tudok következtetni a hasonlóság miatt.
A munkámhoz nem volt szükség soha a nyelvtudásra, de az üzleti életben kereskedelemben nem ártott, ha a más anyanyelvűekkel el tudtam boldogulni. Szóval amúgy is kell az angol, mint annó amikor a latin volt a világnyelv, vagy a francia. -
coco2
őstag
Nem a nyelvismeret szükségességét szüntették meg, hanem az akkreditált intézménynél vizsgázás kötelezettségét. Az nem ugyan az.
Próbálj csak meg programozóként angol nélkül boldogulni.
Az más kérdés, hogy én spec egy életen át használtam, de ha vizsgáznom kellene belőle, könnyen lehet, elhúznának. Szóbelin tutira. És anno pletykák szerint anyanyelvűeket is húztak el vizsgán. Szóval a helyedben olyan nagyon hangosan éppen nem sírnék, hogy megkérdőjelezhető minőségű intézményeket lapátra raknak.
-
Ruszki
senior tag
"....bár ha elsőre sikerül neki akkor ingyen volt. "
Erre figyeljetek mert ez életkorhoz kötött, 35 alatt kell lenni!
Igen én már öreg vagyok és benéztem 37
Nekem kb két hete lett meg a B2 középfok, utána is jártam de:"Jogosultsági feltételek
Az első sikeres komplex nyelvvizsga díjának megfizetéséhez nyújtott támogatást az a személy veheti igénybe, aki
- a sikeres komplex nyelvvizsgáról, egyesíteni kívánt részvizsgák esetén a második sikeres részvizsgáról kiállított nyelvvizsga-bizonyítványon megadott vizsganapon,
- a komplex nyelvvizsgával egyenértékűséget igazoló érettségi bizonyítvány, tanúsítvány kiállításának napján, illetőleg
- a komplex nyelvvizsgának megfelelő, honosított nyelvvizsga esetén a honosítási határozat kiállításának napján
a 35. életévét még nem töltötte be, vagy..."
By the way, nem tudom Rivaul hány éves!
-
Rivaul
addikt
Nem minden alma arany. Több éves modellem van
Mivel magamnak szeretném az angolt megtanulni jobban, így nem fűz hozzá anyagi érdekem. Itt vidéken ahol lakunk, egy helyesebb Magyarral is túlképzett vagy
Nem akarom eljátszani a gyufa árus lányt, nem arra ment ki. Természetesen ha befektetésként nézzük amiből évekig profitálhatsz, akkor igazatok is van. Viszont jelen helyzetben tényleg nem számít annyira, hogy az amúgy is kicsiből elvegyek akár "kicsit" is. Mert egyszerűen meg van a fontossági sorrend. De nem akartam offolni. Így is köszönöm szépen a segítségeteket. -
törölt tag
A magam részéről abból indulok ki, h 1. nem hazudik, 2. nem hülye. Nektek meg miért kell más pénztárcájában turkálni? Ha 3műszakban dolgozik, nemigen keresi halálra magát, simán lehetnek filléres gondjai. És nem nyomozok utána, de simán lehet, h az iphone-t sem ő fizette, mert pl használtan ajándékba kapta. Aztán persze lehet, h nektek van igazatok, és vjában hülye, aki nem tudja, hogyan kell spórolni, v csaló, aki igyekszik ingyenélni, és kisírni, h vki vegyen neki egy programot. Csak nem hiszem el

-
b0bcat
addikt
Nyilván célszerű specifikusan arra a vizsgára készülni, amit le akarsz tenni.
De a mögöttes tudás ugyanaz. Minden vizsgán ugyanazt az angol nyelvet kérik számon. (A feladattípusok térnek csak el valamelyest.)Amit írtam, 1500-2000 óra, az az általános felkészülési idő arra, hogy B2 szintű nyelvtudása legyen az embernek (nulláról indulva).
-
Mercutio_
félisten
Full of Love/Energy/Hope/Emotion(s)
vagy egy klasszikus
-
inf3rno
nagyúr
Nem tudom miért az a fixa ideálod, hogy le akarom szólni ezt a nyelvvizsgát, amikor világosan leírtam, hogy szerintem is vannak előnyei a hagyományoshoz képest. Ettől függetlenül hátrányai is vannak. Elég fura egy látásmódod lehet, ha mindenki károgó nyugger benne, aki kritikát fogalmaz meg valamivel kapcsolatban. Na mindegy, legyen ez a te bajod...
-
inf3rno
nagyúr
Nem vágom, van valami érdekeltséged náluk, vagy mi ez a stílus? Attól, hogy nem tökéletes még nem szar. Nekem pl jól jön, hogy nem kell 6 órát utaznom BP-re oda-vissza, csak azért, hogy nyelvvizsgázzak. Viszont jogtalan előnynek gondolom, ha valaki azért kap extra pontot, mert fizet a felkészítő anyagukért, ahol elmondják, hogy milyen rendszer szerint pontoznak és hogy mi az a két szófordulat, amiért garantáltan pont jár. Ezzel szemben a feladat kiírása megtévesztő az olyannak, aki nem vett részt a képzésükön.
"A beépített szótár is amúgy kurvajó iTolcon, gyors az alap és a bővített szótár is."
Attól függ, hogy mire. Ami nyelvvizsgára kell, hogy gyorsan kidobja egy szó jelentését, arra jó. Igazából még arra sem a legjobb, mert szerintem nincs felindexelve az adatbázisuk. Simán elmolyolt nekem 5 másodpercet is, mire kidobta, hogy nem találja a szót. Mint később kiderült elírtam egy betűt benne. Napi szinten biztosan nem használnám. A glosbe a legjobb online szótár, amit eddig találtam, figyeli az elírásokat, hoz rengeteg példát, sok szónál van hanganyag a kiejtéshez és tudok több szavas kifejezéseket is keresni vele. Ezen kívül még néha használok google translate-et. Nem mindig dob jó eredményt, de valamikor eltalálja. -
inf3rno
nagyúr
Előtte már kiírják a témát, és csak ha leokézom, akkor indul az 1 perc meg akkor írja ki a 4-5 pontot, aminek benne kell lennie. Szóval kb. tetszőleges idő van rá.
Persze kell a papír, és nem tudom elhalasztani sem, most kell, tegnapra kb.
Belehallgattam ebbe a cockney-ba [link], nincs vele semmi bajom, tökéletesen érthető.
Nyilván ha ezért adnak pontot, akkor én is bele rakom a hülyeségüket. Csak szerintem gáz, hogy el kell hozzá olvasni a vizsgafelkészítő anyagukat (vagy talán fizetős anyagot is?) ahhoz, hogy ezzel tisztában legyen az ember. Normálisan ezt úgy lehetne megoldani, hogy "az iskolában azt kaptad feladatnak, hogy tarts egy 3 perces kiselőadást az egészséges életmódról". Na ahhoz tényleg kell bevezető. Ahhoz, hogy "a barátod megkért, hogy adj tanácsot az egészséges életmódról" meg rohadtul nem kell. Szóval hibás a vizsga ilyen szempontból. Ezzel kapcsolatban lehet, hogy írok is nekik, hátha tákolnak rajta. De csak majd ha meglesz a papír. Jobb, ha nem emiatt húznak le.

Első próbálkozás. Most indul egy továbbképzés szeptemberben, ahhoz kell. Ha most nem megy, akkor maximum jövőre nekifutok újra, de akkor már nem ITOLC lesz, hanem hagyományos nyelvvizsga. Nem hiszem, hogy elbuknék, de jó maximalizálni az esélyeket úgy, ahogy mondod. Meg azért ha jó százalékot kapok, akkor lehet elgondolkodok egy felsőfokún is.
A próbavizsgák hogy vannak? Azokra is külön időpontot kell kérni, vagy bármikor lehet? Holnap tolnék még egyet, ha lehet.
-
inf3rno
nagyúr
Azért szerintem elég gáz, hogy van egy ilyen rejtett formai elvárásuk, és erre adnak pontot, ahelyett, hogy azt néznék, hogy tud e valaki 3 percben a témáról beszélni. Én simán úgy kezdtem a monológot, mintha válaszolnék valakinek a kérdésére, mert az volt a szöveg, hogy egy barátom megkért, hogy adjak tanácsot neki egészséges életmóddal kapcsolatban. Na most ha egy barátomnak adok tanácsot, akkor fullra nem kiselőadást fogok tartani bevezetővel.
-
inf3rno
nagyúr
B2. Ilyen oxford online teszt szerint valahol B2 és C1 határán lehetek, de ugye az írásbeli teszt. Gondoltam, hogy jobban járok a B2-vel, mert az nagyobb eséllyel meglesz, és a legtöbb dologhoz elég a középfokú papír.
Nem tudom milyen felkészítő anyaguk van. Én csak az ingyeneseket szedtem le eddig tőlük, de még azt se volt időm átnézni. Most vagyok úgy, hogy mindent félreteszek, és csak erre koncentrálok, különben lehet, hogy nem lesz meg a beszédkészség része.
Az előidejűség alatt mit értesz? A többféle múltidő használatát?
-
arcsin
senior tag
Még egy online felkészítő az iTolctól. Van mellékelve egy vizsgasor is szóbeli, írásbelihez egyaránt.
Ma kérdezte valaki pont Facebookon:
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha az első éles vizsgát megcsinálom, de a kiértékelés után azt a választ kapom, hogy nem sikerült akkor még él az ingyenes második éles vizsga?Szia! Akkor él a második lehetőség, ha az első vizsga megírása végén NEM adod be! Ha már beadtad, azzal elfogadod az első kiértékelését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mivel magamnak szeretném az angolt megtanulni jobban, így nem fűz hozzá anyagi érdekem. Itt vidéken ahol lakunk, egy helyesebb Magyarral is túlképzett vagy
Nem akarom eljátszani a gyufa árus lányt, nem arra ment ki. Természetesen ha befektetésként nézzük amiből évekig profitálhatsz, akkor igazatok is van. Viszont jelen helyzetben tényleg nem számít annyira, hogy az amúgy is kicsiből elvegyek akár "kicsit" is. Mert egyszerűen meg van a fontossági sorrend. De nem akartam offolni. Így is köszönöm szépen a segítségeteket.

De a mögöttes tudás ugyanaz. Minden vizsgán ugyanazt az angol nyelvet kérik számon. (A feladattípusok térnek csak el valamelyest.)
vagy egy