Hirdetés
- Nokia 3310 / 3330
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Íme az új Android Auto!
- A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoDaFoNe
aktív tag
Sziasztok! Meg kell tanulnom egy angol szöveget! Mér van az ha leírom a szöveget magyarul, nem tudom elmondani angolul hiába nézem akár 10 percig. Beakadok, akadok. Nem megy! Viszont ha nem írok akkor még rosszabb! Hogy tudnék javulni? Az angolt vágom de amikor tanulni kell szöveget noss az .....
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
-
-
Integra
titán
és még vannak akik mai napig csípőből elutasítják az új oktatási rendszert......
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
VoDaFoNe
aktív tag
hááát. nem sok csak érdekes a szövege mert past simple passive. 7 mondat de egy mondtad 3 vagy 4 sor. Tudom nem kéne panaszkodnom de utálom a szenvedő alakot!
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
-
Old Death
senior tag
igazán nem akarok belemenni eme magasröptű vitába, no meg a magaslabdát sem szeretném lecsapni, de ha polóra van ráírva, akkor nem lehet szójáték az egész =)
oldy''The Lord is my light and my salvation; whom shall I fear? The Lord is the strength of my life; of whom shall I be afraid?''
-
VoDaFoNe
aktív tag
Nektek könnyű! Ki is fogtok röhögni!
The police were called to the National Gallery of Modern Art in Edinburg this morning after four painting were stolen last night. The break-in was discovered by a security guard. The door of the museum was opened with a key and no windows were broken. A knife was found on the floor and police think it was used to cut paintings from the frames. All the paintings are extremely valueable and one was apinted by Picasso. Police want to queston two men who were seen in the black car outside the museum et 4am. The car was driven away very fast.
tildy én a kezdők kezdője vagyok. ez a topic megfelel?
[Szerkesztve]Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
-
tildy
nagyúr
Nekem is kéne angolt tanulnom, mert mindig elfelejtem az ideidőket, használok kb 2-3at, azt pazony.
Amiben méár have van , na az már tőlem távol áll. PEdig muszáj lesz fejlődnöm, mert...
Lehet jó lenne egy olyan topic, ahol pont a kezdők miatt angolul folyna a társalgás, aztán ha valaki nem ért valamit, akkor magyarul elmondanák, miért így -úgy amúgy?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
chicken
senior tag
válasz Old Death #14 üzenetére
nekem is eszembe jutott de akkor meg nem stimmel, ugyanis akkor ''No body is perfect but mine'' a helyes. Önálló birtokos névmás biza.
Vodafone. Ne pánikolj. Óvodista módszerrel lassan, de biztosan meg lehet tanulni. Szépen leírod a szöveget úgy, hogy minden mondat új sorban kezdődjön. Letakarod egy papírral. Megnézed az első mondatot, letakarod. Megpróbálod elismételni a falnak. Nem nézzük meg a papírt. Ha nem megy, megnézed még egyszer, letakarod. Addig eszedbe se jusson a második mondat, amíg az elsőt legalább háromszor egymás után HIBÁTLANUL el nem tudod mondani. Utána megnézed a második mondatot és megcsinálod ugyanezt. Ha már megy a második mondat, papír letakar, és megpróbálod az első mondatot és a másodikat egyszerre.
És így tovább.
Elég sanyarú módszer, de tutibiztos. Viszont tévé, zene kikapcs, mert úgy nem lehet.mens sana in campari soda
-
VoDaFoNe
aktív tag
Okes. Kár mert jó zenék mennek a rádióban. De ha az kell hogy az angol jobban menjen akkor fel kell áldoznom. Okok. Kipróbálom. Bocsánat akkor four paintings were stolen last night!
[Szerkesztve]Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
-
chicken
senior tag
na a ''four painting'' végére már most biggyessz oda egy s-t, mert ha négy, akkor már paintings.
Figyi ez legalább egy történet. írd össze a mondatonkénti kulcspontokat (kulcsszavakat is). Azaz 1. rendőrség kihívása 2. biztonsági őr 3. kulcs. 4. kés. 5. értékes 6. két férfi 7. autó.
A kulcspontokkal tulképp összeáll egy viszonylag értelmes történet is, nem? először azokat jegyezd meg (magyarul is jó). Akkor már tudod, miről akarsz mesélni, és miket kell megemlíts. Még többet segít, ha a lenti módszert írásban is alkalmazod, azaz nema a falnak mondod, hanem le is írod, mert úgy egyből látod, nem maradt-e le valami rag, amikor ismételed a mondatot.mens sana in campari soda
-
Old Death
senior tag
jól van oltsatok le =)))
chicken: szójátékoknál leginkább a nyelvtanra tojnak
Tiv: de gyorsan lefotóztad a polódat
oldy
ps: no chat plz''The Lord is my light and my salvation; whom shall I fear? The Lord is the strength of my life; of whom shall I be afraid?''
-
tildy
nagyúr
This topic is perfect to develop our english knowledge Don't worry, I'm begginer too .
(Na remélem nem hibáztam)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
VoDaFoNe
aktív tag
Aha! Ez lesz mert megőrülök hogy 1 órája tanulom ezt a kis nyomorul szöveget! Ez szánalmas. És hogy tanuljam az angolt a mobilom is arra van állítva. Bár ez nem jelent semmit!
tildy: vmi olyat írtál hogy ez a topic tökéletes a (nem tom mi az a develop) az angolt megtanulni! semmi baj. én is kezdő vagyok? nagyon rossz a fordítás?
-
-
Kidus
őstag
Nekem csak egy kérdésem van a szöveggel kapcsolatban:
Mióta többes szám az hogy police? Mert az egész szöveg alatt úgy szerepel.
Valamit rosszul tanultam?Assuming Control
-
tiv83us
veterán
Nekem is santit a ''Police think'' ''The police were called''.
Lehet brittis inglisben igy taniccsak, de az en ragogumi amerikaiaimban a ''police''-t egyes szamnak vesszuk. /ex.; the police thinks, the police was called...stb/
Bar utobbi esetben igy hogy belegondoltam valoban inkabb were, de az elso az nekem meg mindig nagyon fura.Always Outnumbered, Never Outgunned
-
RAM
őstag
queston --> question
#26?
[Szerkesztve]Csak tisztán
-
VoDaFoNe
aktív tag
én csak azt tanulom a mi a könyvbe le van írva tanárok álltal ellenőrizve van. megtanultam! RAM The police want to question two men who were seen in the black car outside the museum at 4am.
-
chicken
senior tag
A magyaron sem ártana javítani!! Nem ''könyvbe'' hanem ''könyvben'' és álltal = által
meg ugye a fránya vesszők...
Ez a bemagolós módszer kítűnően alkalmazható abban a furcsa esetben is, amikor matekból az istennek sem sikerül megérteni valamit. Először bemagol, párszor kívülről elismétel, aztán háromszor leír, majd nekiül a feladatnak, és csodák csodája, leesik a lényeg. Utána már el is lehet felejteni a bemagolást, hiszem megértetted.
A gyors tanuláshoz meg grat.mens sana in campari soda
-
tildy
nagyúr
Mikor kell a/an, mikor the? Ez sosem tudom.
Természetesen beginner
We can't found a new english teacher, but my bf's english knowledge is better than me, so he will work 3 months in Germany."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
-
VoDaFoNe
aktív tag
Nekem is kéne angol tanár mert nekem meg igazából a nyelvtan része nem megy. Beszélni még úgy ahogy tudok mert próbálom naponta használni. Főleg megyek ki Londonba (legalább egy 7-re megszabadultok tőlem) és sztem meg fogok őrülni. De valahogy csak ki fogom bírni, remélem. A beginner jelntését sem tudom...
-
chicken
senior tag
We can't find .. can/cannot után első alak (a found az a múltidő)
better than mine .. a tudásásról van szó, mint 3. személyű fogalom, a tudása jobb, mint az enyém, nem pedig ''a tudása jobb, mint én''
Na az a/an-nel meg az van, hogy igazából a magyar furcsa ilyen szempontból.
Ich bin ein Maedchen.
I am a girl.
Lány vagyok. (Én vagyok egy lány kéne legyen, ha nem mi nem finnugor nyelvcsaládba tartznánk .)
Magyarul ha állítasz egy egyesszámú személyről/tárgyról/fogalomról valamit, és az állítmány nem igei, akkor kell.mens sana in campari soda
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan! Lenovo ThinkPad X1 Nano G2 Profi ultrabook -50% 13,3" i7-1260P 12Mag 16/512 2K /0,97 Kg/
- Sony TA-F435R + Elac CLS6 + Norstone Epur + Norstone B250
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 5th - i7-10G i 16GB I 256GB SSD I 14" 4K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Ajándék Batman AS Játék+10e Ft Meta Kredit! Quest 3S 128 és 256GB 2 év cseregarancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen