Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
Teasüti #20436 üzenetére
Szerintem nem szerencsés keverni a feszültség ingadozás és a jelalak okozta anomáliákat. Az ingadozás a hálózati táplálás effektív értékében bekövetkező (viszonylag lassú) változás, amire a papíron 100-240 V-os tartományban működni képes tápnak nem illik zavarba jönnie. A jelalak nem szinuszos csúnyaságát okozó tranziensek és felharmonikusok viszont gyors jelenségek (ahogy azt Te is írod: kHz-es, MHz-es tüskék), amik viszont a modern tápok aktív PFC-jét csinálják ki (részletesen itt írtam erről [link]).
Ha feszültség stabilizálást (AVR) várunk el egy UPS-től (ami belefér a büdzsébe, tehát nem online), akkor annak lesz egy néhány milliszekundumos átkapcsolása. Ha a fent tárgyalt anomáliákat valóban a hálózati jelalak zavarai okoznák (ahogy azt Te sejteni véled), akkor már egy ilyen átkapcsolás is kicsinálná a PSU-t. Holott szerintem maga a jelszint irreleváns (amíg a 100-240 V-os tartományban van), a jelalak pedig csak a táp PFC-jét veszélyezteti.
Tehát ha a megváltást mindenképpen egy UPS-től várjuk, akkor nehogy már annak mindenképpen online-nak kell lennie!
Erre mondtam azt, hogy első lépésben szerintem nem UPS-t kell keresni, hanem az árnyékolást kell gatyába rázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest