Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dare2Live

félisten

válasz zsolti75 #48637 üzenetére

5.emelet Fáy András LTP fűtés szezonban ha nem volt érdemi légmozgás és 80%ban nincs a PM10 100-200 extrem havi pár napban 300-450 közt volt teraszon. Tuti tüzeltek pár helyen szeméttel is mert még TVOC is bejelzett néha. Nem ellenőriztem (megszokod nem érzed ám hogy szmog van) szellőztettem csipogott a mérő, hogy baj van.
    Végül gyerekek miatt vettem levegőtisztítót, nyitottam az ablakot 20secre rá már indult is a ventije...
    Ugyanitt fütés szezon végével PM10 2-10közt = tökéletes.

Most 7.emeleten vagyok Budai út légvonalban 100-130m paneldzsungel, távfűtés mindenütt. Nincs kertváros/öreghegy/maroshegy/feketehegy a közelben. Téli fűtés szezonban az idő 80%ban 50alatt van PM10.
    Fütés szezon végével ugyanaz van mint Fáyn, PM10 2-10közt = tökéletes.
    Két év ittélés alapján igazából nincs szükség levegőtisztitóra.... el kéne adni őket.

Nemrég próbáltam nézni, hogy hajnal 1-3 közt (0 forgalom) meg 8, 1530-1730 közt (rush hour) mi a helyzet és nem volt érdemi PM10 eltérés. Majd még mérek párat...

Engem meglepett ez, mert ezek alapján ezen a két helyen legalábbis egyértelműen a szmog forrása 99%ban a fűtés és nem a közlekedés.

Öreghegy, Maroshegy, Feketehegyre... nincs adatom de fűtésszezonban amikor arra járok tippre rosszabb a helyzet mint Fáyn. De ez csak tipp ki kéne mérni. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák