- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #88712 üzenetére
Hát én a 6 fős családdal havi minimum egyszer megyek, és 6 embernél már nagyon nem mindegy, hogy fejenként 3K-ból vagy 8K-ból vagyunk meg.
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #88710 üzenetére
Hát, régen nem az én árkategóriám volt, gondolom most se lesz olcsóbb.
-
martonx
veterán
válasz
pachito #88697 üzenetére
Önképzés. Pluralsight, Udemy stb... Microsoftnak brutál jó önképző oldalai vannak, és még nemzetközi Certificate-et is szerezhetsz (maga a cert megszerzés fizetős, a képzés részek ingyenesek).
-
martonx
veterán
válasz
prohardverx #88677 üzenetére
"Ha rettentően ráérek vagy 1 vonalat kell használnom, mert felszállok-leszállok-ott is vagyok vagy inni akarok, akkor meg a tömegközlekedést" - de pont itt jön be az, hogy annyi idő alatt simán hazasétál az ember, mintsem, hogy megvárja, míg mondjuk délután 6 (hűha de extrém késői időpont ez) után megjöjjön a következő villamos.
-
martonx
veterán
válasz
Jinxb1rd #88666 üzenetére
Tegnap este is bicikliztem. Voltak szakaszok ahol sírni tudtam volna, és inkább az autóutat választottam. Nyilván erre lehet azt válaszolni, hogy biciklivel bárhol mehetsz (már ahol nem tilos, mint pl. járdák, meg bicikli út melletti autóutak, Tisza Lajos krt stb..), de ettől még a tény tény marad, hogy szarok a bicikliutak. Plusz hiszem, hogy ez nem sima hitvita, hanem ha megnézzük, hogy miért nem bicikliznek többen Szegeden, akkor a siralmas bicikliutak a válasz.
Ha rajtam múlna Szegeden a közlekedést minden erőmmel a biciklizés felé tolnám (autó utak lezárása, szűkítése, cserébe elsőrangú bicikli út hálózat, tárolók kiépítése). Bérbiciklik mindenhová telepítése. És nem a pesti elvetélt bubi koncepció, hanem a kínai filléres bérbicikli koncepciót hoznám be, mint pl. Prágában. -
martonx
veterán
A soha el nem készülő tramtrain pedig végül faszább lesz, mint valaha
https://index.hu/belfold/2020/07/02/tram-trail_mav_hodmezovasarhely_szeged/
Ráadásul sűrűbben fog járni, mint valahaSzerintem ha még 10 körforgalmat építenének Szeged - HMVHely közé, az javítaná igazán a közlekedést, és csökkentené a zsúfoltságot az utakon.
-
martonx
veterán
Nagyon szubjektív, hogy ki mivel elégedett, ki mit érez rossznak
Van aki szerint a szegedi tömegközlekedéssel semmi gond nincs, a nép látványosan mégsem eléggé használja ergo arra szavaz, hogy nem jó, hiszen ha jó lenne többen használnák. No persze ez se igaz, mert indiában meg a buszok tetején is lógnak, és szemlátomást elégedettek vele.
Ugyanez igaz a szegedi bicikli utakra is. Van aki szerint faszák, miközben Szegednél optimálisabb biciklis paradicsomot elképzelni se tudnék, mégis ehhez képest alig látni bicikliseket a városban. Ergo a nép szerint is szarok a bicikliutak.Persze itt meg Kínával lehetne példálózni, ahol meg bicikliutak sincsenek, mégis mindenki vígan bicajozik mindenhol.
Meg kell őrülni
A magyar elégedetlenkedést kellene lecserélni
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #88654 üzenetére
Szeged élhető város - a mérete miatt. Direkt nem Pesthez hasonlítottam, pedig van bőven összehasonlítási alapom. Csak ötleteltem, hogy mit hogy lehetne jobbá tenni, nem mondom, hogy én tudom egyedül a tutit.
-
martonx
veterán
válasz
azbest #88651 üzenetére
Rókusról
1-2-es vonal közelében lakok. Eddig mindösszesen kétszer akartam villamossal menni, mindkétszer végül gyalog hamarabb hazaértem. 15 perces menetidők nap közben teljesen irreálisak. Szegedről beszélünk, 15 perc alatt aki nem Dorozsmán lakik, az hazasétál. 1-2-es villamosok ráadásul faszán egymás után mennek, nehogy már 5-7 perces váltásokkal érkezzenek.
Éjszaka el tudok fogadni 10 perces várakozást, nap közben abszolút elfogadhatatlan. -
martonx
veterán
válasz
ShadowX #88646 üzenetére
Szerintem Szegeden ugyan van tömegközlekedés, de használhatatlan szar, mert minden annyira ritkán jár, hogy leginkább csak kirakatnak jó, tényleges napi használatra alkalmatlan. P + R parkolók meg már csak vágyálmok, pedig hiszem hogy parkoló létesítés nem kerül vagyonokba, hacsak nem Lölő csinálja (pl. mennyire adná magát, hogy Sándorfalva felől bejössz, a 2-es villamos végállomásánál lerakod a kocsit, és kényelmesen bevillamosozol a belvárosba).
Ugyanez igaz a bicikliutakra is. Majd ha lesznek jó minőségű (és ez nagyon fontos) bicikliutak, ahol netán tényleg a biciklisnek lesz elsőbbsége, akkor biztos többen fognak biciklizni is, mint most amikor az út szélén a totál széttöredezett aszfaltot nem megjavítják, hanem egy sárga csíkkal kinevezik bicikli útnak, két legyet ütve egy csapással. Vagy amikor az új bicikliút alapból olyan hullámosra készül, minden sarkon több centis padkával, hogy inkább megyek az utón.
Jól látod, a parkoló házak is hiányoznak, vagy ami van is vagy működik vagy nem. Azaz ha érezni fogom, hogy a parkolásért kifizetett pénzemért legalább annyi szolgáltatást kapok, hogy nem félcsöves parkoló őrök csempészik a csekket suttyomban a kocsira, mert elfelejtettem időben visszaérni a horror áron előre megváltott időn belül, hanem kulturált módon beállok egy parkoló házba, majd amikor kijövök fizetek, ne adj isten, még kuka, sőt wc is lenne ezekben, akkor máris más szájízzel fizetnék, akár még a jelenleginél többet is. A parkolóházak tövében pedig bérbiciklik, rollerek akármik lennének, ha valaki mégse sétálni akar.
Cserébe a Belvárosból kitiltanék minden autót, felújítanám a Széchenyi teret (van még egy város az országban, ahol ennyire gáz a főtér?), ahol a kitiltott autók helyén is zöld terület lehetne. De nem én vagyok a polgármester, soha nem is leszek az, csak álmodozok egy élhetőbb Szegedről.
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #88643 üzenetére
Hopp ezt jó tudni, nem követem ennyire a szegedi politikát. Azt hittem egy ilyen régi fürdő, mint a SZUE automatikusan a Szeged Sport és Fürdők Kft üzemeltetése alá tartozik.
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #88641 üzenetére
Lölö? Ez nem egy szegedi önkormányzati fenntartású fürdő? Lölö stadionokat (többek közt) épít extrém túlárazva. De legalább itt helyben van egy botkánk, aki elintézte nekünk az ország legdrágább fizető parkolóit, és strandját. Jobbról - balról mindenki a mi zsebünkben túrkál.
-
martonx
veterán
válasz
Agyasima #88532 üzenetére
Nem konkrét szó, egyszerűen a jelenséget nem értem. Volt egy kérdés, amire mentek tanácsok, köztük az enyém is. Simán lehet, hogy azóta a helyzet változott, az is lehet, hogy vannak ennél jobb tanácsok. Nálam anno az 5. fizetésnél rendre elutasítatta a fizetést, csak egy 4 jegyű hibakódot kaptam a termináltól. És ezen csak a bedugás, pin kód megadás segített. Én a konkrét tapasztalatomat írtam le, hogy mi lehet egy lehetséges megoldás a paypass-es fizetés problémára.
Erre jött a magabiztos lesületlenezésed. -
martonx
veterán
válasz
Agyasima #88524 üzenetére
Nem kéne, de én is mindig meglepődök, azon a vehemencián, ahogy folyton belekötsz a legártalmatlanabb dolgokba is
Idén év elején többször belefutottam Paypass-es fizetés problémába, utána a Raiffeisein ügyfélszolgálatával telefonálva mondták, hogy ha a rendszer visszadobja a paypass-es próbálkozást, akkor lehúzva/bedugva kell rápróbálni, PIN-t megadni és ismét jó lesz. És valóban, eddig ez mindig megoldotta.
Aztán persze simán lehet, hogy más bankoknál eleve jobban oldották meg, az is lehet, hogy a Rafinál is finomítottak idővel a működésükön. -
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #88521 üzenetére
+1, illetve a Klapka téren is van egy.
-
martonx
veterán
Idén január 1 óta szigorítottak a bankkártyás fizetéseknél. Ha volt zsinórban 5 olyan paypass-es fizetésed, ahol nem kellett PIN kódot megadnod, akkor a hatodiknál semmi extra hibaüzenetet nem kapsz, csak simán nem fog sikerülni a fizetés.
Ilyenkor bedugósként kell használni, és minden rendben lesz. Utána 5 pin kód nélküli paypass vásárlásig ismét jó vagy.
Sokaknak ez a szigorítás fel sem tűnik, mert elég ritka, hogy zsinórban 5-ször ne kelljen megadni a pin kódot. Illetve ha közben egy fizetésnél megadtál pin kódot, akkor az 5 lehetőség automatikusan újraindul.
A boltos pedig azért mondhatta, hogy mostanában gyakori az ilyen probléma, mert ez a szigorítás mostanában jött be -
martonx
veterán
Megvolt a motorra visszaszokásom
Nagyon köszönöm Veatta fórumtársnak a lehetőséget, és segítséget! És ha bárkinek hasonló újratanulós / visszaszokós problémája lenne, akkor forduljon hozzá a Stop autósiskolában!
-
martonx
veterán
Egy ilyenre: https://onroad.hu/2017/08/20/honda-cb650f-2017-teszt/ a színe is pont ilyen, mint a tesztben. A hirdetés azóta már le is került a hasznaltauto.hu-ról, azt nem tudom belinkelni. 2018-as motor, kemény 2300km van benne. Gyakorlatilag gyári új állapotban van (még pár gyári extrát is tartalmaz), viszont 800K-val olcsóbb volt, mintha újat vennék.
-
martonx
veterán
A motors történet folytatása, hogy tegnap szóban megegyeztem egy motorra. Jó tudom, ez még nem írásbeli szerződés, de talán sínen van a motor vásárlás (pici idő nekem is kell a pénz összeszedéséhez, meg az eladónak is, az átutalt pénz kp-ben kiszedéséhez előkészületekhez - hiába ez Magyarország, ahol mindenen adó van, amit mindenki próbál elkerülni). Ma meg megyek motor vezetés visszaszokó "tréningre".
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #88444 üzenetére
Utcai motorokkal, szélvédelem nélkül egyébként is 110-ig kényelmes motorozni. A kétkerekű élmény a lényeg, nem az, hogy 250-el Go Prozva haljon meg az ember.
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #88423 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, hogy kapuzárási pánik-e. Annak idején a nősülés, összeköltözés miatt eladtam a motoromat. Itt jegyezném meg, hogy feleségem is szeret motorozni, ő is sajnálta, de ésszerű lépés volt, csomó másra kellett a pénz, és autó mellett motort is fenntartani, plusz a motor ára is kellett máshova stb...
Gondoltuk akkor, hogy ez egy ideiglenes lépés lesz. Aztán valahogy az élet mindig hozott vagy költözködést, vagy egy új gyereket, a lényeg hogy mindig ott volt, feleségemmel mindig beszéltünk róla, hogy de jó lenne újra motorozni, de most megint nem aktuális.
A negyedik gyerek érkezése előtt, már ott voltam, hogy nézegettem a használt motor hirdetéseket, ám a negyedik gyerek érkezésével a motorra félrerakott pénzt hirtelen egy családi egyterűre kellett költeni.
És most, hogy immár 5 éve nem született újabb gyerekem (és remélhetőleg már nem is fog), jó saját lakásban lakunk, amin már hitel is csak nyomokban van, és a pénz is összejött, így minden adott, hogy végre újra motorom legyen. A szikra az volt, hogy két hete a Mátrában voltunk a gyerekekkel, és mindenhol motorosokat lehetett látni. Hazajöttünk, ránéztem a bankszámlámra, és rájöttem, hogy megint itt az alkalom, hogy motorom legyen. Feleséggel is leegyeztettem, ő is örül az ötletnek.
Tőlem hívhatjuk ezt kapuzárási pániknak, szerintem nem az. -
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #88420 üzenetére
Az embernek meg kell válogatnia a barátait
Pont tegnap mentem bukósisakot venni, és találkoztam egy régi motoros ismerőssel. Anno sok emberrel együtt motoroztam, az az egy unokatestvérem volt aki meghalt (de ő is a saját butasága miatt), a többieknek a mai napig is kutya bajuk.
-
martonx
veterán
Ahogy írtam, 16 évvel ezelőtt enduróztam, nem keveset estem is, bár többnyire földutakon
de azért a városi baleset is pipa.
Szóval tényleg nem kinyírni akarom magam a leendő motorral, csak visszaszokni a motorozásra, és hétvégente gurulni egyet a környékben, meg évente 1-2-szer tenni egy komolyabb túrát. -
martonx
veterán
Egyrészt igazad van, másrészt amikor 16 év (plusz előtte is a legerosebb motorom egy hengeres 350-es Suzuki enduro volt) után most vennék egy 650-es 90 lovas motort, akkor nekem már az is kérdéses, hogy el tudok-e egykerekezes, bakkecskezes nélkül indulni vele a próba körön. Még ha ez nem is szupersport, hanem utcai túra motor lesz. Na mindegy, majd kiderül.
-
martonx
veterán
Köszi a tippeket mindenkinek! Közben jobban beleástam magam, az 500-as sor kettes motorok jók, de nagyon gyorsan ki lehet nőni őket, illetve sokat mennék utassal, arra is jobb egy nagyobb motor.
Kawasaki Versys 650 illetve Honda CB 650 F tűnnek jelenleg a befutóknak. Ezekhez viszont elsőre vennék 1-2 visszarázódó órát valamelyik autósiskolánál. -
martonx
veterán
Szeretnék venni egy nagy motort (na jó annyira nem nagy, csak 500-750 köbcentis). Viszont tizenéve nem motoroztam (nősülés előtt adtam el, a 350-es Suzukim, gondolván, hogy csak egy gyors átmeneti állapot lesz). Hogy lehetne visszatanulni motorozni? Mármint elsőre valami 250-es motort vezetnék pár km erejéig, hogy ne érjen akkora meglepetésként egy majdani nagymotor.
-
martonx
veterán
válasz
azbest #88357 üzenetére
Hm, a Digi budapesti szerverével lett eddig a legjobb eredményem:
A gépem nem rossz, bár az alaplap, és a benne lévő Ethernet szerintem elég minimalista, lehet, hogy nem is Gigabites? Ryzen 5 3600 és valami legolcsóbb Ascrock mini-itx B450 chipsetes alaplap. A TP-Link Archer C9 nem hiszem, hogy szűk keresztmetszet lenne.
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #88248 üzenetére
Ha komoly dologról van szó (márpedig úgy tűnik): akkor tényleg megfontolandó pestre feljárni megcsináltatni. Bár most, hogy kizárólag Szegedről home officeolok keresnem kellett Szegeden is értelmes, mégis megfizethető fogászatot, és nekem ők jöttek be: http://smiledent.hu/
Bár ennél a pesti fogászat, ahova jártam, egy fokkal olcsóbb volt: http://www.cakoklinika.hu/hu/fogaszat -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #88242 üzenetére
Én velük szoktam szereltetni: http://polytherm.hu/ nem mondanám őket olcsónak, de megbízhatóak, nagyon profik, nem mellesleg, nem egy egyszemélyes Józsi bácsi cég, aki ki tudja jövőre elő fog-e kerülni.
-
martonx
veterán
Olcsó, de szerintem jó ebédlő a nagy Tesco kajaldai. Meg a Tescoval szemben a tészta ház, illetve a Tesco mellett a Garden bistro (ez utóbbi csak délben menüvel olcsó) .
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #88116 üzenetére
Mármint én a Tp-Link routeremről beszéltem, és szoftveres.
-
martonx
veterán
Találtam egy kapcsolót, bekapcsoltam az Enabled NAT Boost-ot, most ilyen lett (300/250-ről).
-
martonx
veterán
válasz
quailstorm #88110 üzenetére
"Nálad szerintem nem megy a hardveres NAT. Nekem akkor volt 300, még az előző TP-Linken." - hogy, mi ez? Mit kell beállítanom és hol? Igaziból gyári állapotban van a routerem, a franc se akart rajta állítgatni, a 300mb/s-t se tartottam rossznak.
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #88090 üzenetére
1. Nálam is Digis fos router van, bridge módba kell rakatni, és hagy szóljon egy értelmes router helyette. Miért értelmetlen a gyárilag vicc router helyett egy értelmeset használni?
2. Tp-Link Archer C9-em van, ezzel stabil 300mbit megy, nem tudom, hogy a router-e a szűk keresztmetszet, vagy a Digis internet bír "csak" ennyit. Nem hinném, hogy a router lenne a szűk keresztmetszet. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Valakinek megcsináltam a házi dolgozat programozás feladatát, amiért cserébe kaptam egy 500GB-s 2.5-ös noti vinyót, meg valami noname (egret, ha ez jelent bárkinek bármit) média playert. Kérdésem, hogy jelképes összegért érdekelhet-e ez valaki innen (amúgy tippre ilyen 500GB-s noti vinyóból egy már eleve porosodik itthon
) , vagy csapjam hozzá a Totyának kivitt következő limlom szállítmányomhoz, és majd ő elpiacozza/felhasználja/eladja.
-
martonx
veterán
Redmi Play 2 egyik reggel nem kapcsolt be, szóval kuka. Egyik Redmi 7-es borzalmas belassulásokat produkál, a UI-a egyszer meghalt, azóta custom launcherrel azért elvan (a borzalmas lassulásokat leszámítva, de azok már a custom launcher előtt is megvoltak). Redmi 5-ösnek szintén a UI-a készült ki, szerencsére ezt custom launcherrel lehetett orvosolni. Redmi 4-nek a billenytűzete szűnt meg létezni, szerencsére ezt custom keyboard-al lehetett orvosolni. Redmi 4 GPS-e is nagyon gyengélkedik. Kollégák között pedig két MI A1 és egy A2 ment a kukába (miután többediket cserélték garanciába végül inkább megszabadultak tőlük a kollégák) a meghalt GPS-e miatt.
Szóval ezek alapján én legközelebb inkább orosz ruletteznék, mintsem xiaomi-t vegyek -
martonx
veterán
Totya a megmondhatója, hogy én abszolút mini-itx rajongó vagyok. Vannak nagyon jó, és egészen megfizethető mini-itx-es alaplapok, házak (bár a mini-itx házak mindig drágábbak valamivel, mint a nagy böszme, haszontalan atx házak). Én azt javaslom, hogy egy ilyet rakjatok össze.
PL. egy ilyen ház egy kis fogyasztású AMD APU-val: https://ipon.hu/shop/termek/chieftec-fi-01b-u3-250w/512188
-
martonx
veterán
Tényleg, Szegeden a játszóterekre lehet már menni? Bár mindegy, én ma voltam a gyerekekkel, és jó sokan voltak
De én már ott tartok, hogy bőven leszarom ezt az egész koronavírusos bohóckodást, csak a 4 gyerekkel valahogy átevickéljünk egyik napról a másikra.
-
martonx
veterán
válasz
Gergello #87771 üzenetére
A kormánnyal, meg a koronavírussal szemben. Máris bejelentették tudósok, hogy a vírus mutálódik, ergo ez ugyanolyan lesz, mint az influenza. Lesz hozzá védőoltás idővel, de kb. minek
Az emberiség meg fog tanulni együtt élni vele, mint az influenzával, ráadásul a halálozási rátája se tűnik annyira vészesnek, miközben a vírus gyógyszerek között vannak egészen ígéretesek, amik tovább tudják csökkenteni a halálozási arányt.
Csak az iskolákat, óvodákat nyitnák már ki végre... -
martonx
veterán
válasz
csoszogi #87758 üzenetére
Napi kaja megvételéhez mi se hatan szoktunk boltba menni, de a hó eleji, esetleg hó közbeni nagyobb lélegzetű bevásárlásokhoz mindenkit vinni szoktunk. Pláne, ha menet közben derül ki, hogy valami ruha is kell, amit nem árt felpróbálni. 4 gyerek mellett sokszor még listát se egyszerű összerakni, csak némi sarokponttal vágunk neki, hogy mi az ami biztos kell, a többi meg kialakul menet közben.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #87702 üzenetére
No igen, erről beszélek. OKé, hogy végre lehet menni dolgozni, de mégis hogy ha otthon kell oktatni a gyereket, meg vigyázni, hogy ne nyírja ki magát. Kivesz az egyszeri ember hirtelen 4 hónap szabadságot (szeptemberben lesz ugye legközelebb iskola, óvoda, már ha minden jól megy)?
Szóval kontaktok számának csökkentése így, meg úgy, gondolkozni kellett volna, hogy mit milyen sorrendben lazítanak. -
martonx
veterán
Az hagyján, hogy nehezen bírom, de hogy lehet így visszamenni dolgozni? OKé, hogy már lehetne, de akinél kisgyerek van otthon az iskola / óvoda helyett, annak gyakorlatilag lehetetlen. Vagy pedig marad a nagyszülőzés, de akkor meg tényleg csökkentettük a kontaktot, és épp a legveszélyeztettettebb korosztályt védjük?
-
martonx
veterán
Leszarom, hogy a boltok, vendéglátó helyiségek már nyitva lehetnek. Miért nem az iskola, óvodákkal kezdték a nyitást? Eleve nem veszélyeztetett réteg a gyerekek, és mekkora kicseszés már a szülőkkel, jövő szeptemberig megoldani a gyerekek tanítását, szórakoztatását.
-
martonx
veterán
válasz
totya694 #87571 üzenetére
hát a 4 ricsajozó gyerek mellett már éppen mindegy, hogy Asus Xonar-on (szerintem az utolsót épp neked adtam el) vagy egy alaplapi valamit keresztül web konferenciázok, meg hallgatok Deezert (netán néha játszok kicsit).
Házi mozizáshoz meg ott van az Xbox One - Yamaha erősítővel -
martonx
veterán
válasz
fradi81 #87567 üzenetére
Egy időben esküdtem a dedikált hangkártyákra, de az utóbbi években az alaplapokra kerülők is jók tudásban, a digitális hangkimenetnek meg kb. édesmindegy, hogy honnan megy ki (akár GPU hdmi-jéről is kiküldheted a hangot, ha hiszel abban, hogy az alaplapról zajt gyűjt az alaplapi hangkártya).
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #87566 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, de ez így jó
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #87556 üzenetére
Nekünk 2 literes a vízforralónk, stopperral sosem álltam mellette, de érzésre 2 - 3 perc környékén forralja a vizet. Mire álmosan előszedem a te filtereket, lábast, mézet, kanalat, már kész is a forró víz.
-
martonx
veterán
Hát, amikor hat fős család várja, hogy melegedjen a teának való 2liter víz, ott minden másodperc számít
Nálunk külön szempont volt, hogy olyat vegyek, ami minél gyorsabban felforralja a vizet (nem is hangtalan, de azt a kis szörcsögő, bugyborékoló hangot bőven leszarom). Mi sokáig mikróban melegítettünk vizet, de a 4 gyerek mellett a mikro is annyit megy, hogy muszáj volt víz forralót venni.
A villanytűzhelyünk sima villany, nem indukciós, az elején lassan melegszik be, utána viszont már alapjáraton lehet vele bármit sütni-főzni, de gyors víz forralásra pont nem alkalmas. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #87545 üzenetére
De most komolyan, nem azt mondom, a forralódó víznek van némi hangja (akkor sem a vízforralónak, mivel abban egy fűtőszál van, és ennyi
), de mégis mire számítasz?
Egyébként kit zavar egy vízforraló hangja? Nekünk Braun van, ha jól rémlik, most hogy felhoztad a témát rémlik, hogy lehet némi surrogást hallani, egy idő után meg bugyogást, de eddig különösebben fel sem tűnt.
Amúgy nekem úgy rémlik, hogy ha a villanytűzhelyen bármit melegítek, az olyan szép lassan melegít mindent fel, hogy semmi hangja nincs. -
martonx
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest