- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
vonohorgot hol es milyet erdemes felrakatni? bicajszallitashoz kellene elsosorban.
-
tisn
addikt
válasz
garga pista #96127 üzenetére
detto, rokuson, marx ter kozeleben.
-
tisn
addikt
válasz
lorcsi #96015 üzenetére
ott a gorkoripalya, ott tanulj kezdokent
esetleg sandorfalvi vagy algyoi bicajut, azok jo minoseguekigen, felho utcaiak prok, gyerekeknek vagy ott vagy a neten vettem korit.
de hobbira a decas is jo ar/ertek aranyban
nekem a nagy sulyom miatt egy profi ugralos cucc van
az ujszeged toltes regen jo volt, de mostanra mar eleg toredezett szerintem (en is mentem ott, a vegeig 7km, 2*7 mar nem volt rossz tav)
-
tisn
addikt
-
tisn
addikt
válasz
Gergello #95823 üzenetére
piaci árak rég alacsonyabbak, mint amennyiért a lakosságnak eladja rezsihatár feletti mennyiséget. extra profitot szed be a lakosságon.
helyes. abbol finanszirozza (csak reszben) a rezsihatar alatti olcsositott aramot/gazt. legutobb tan evi 500MRD-ba kerult meg ezenkivul a pluszfinanszirozas, lesz szives mindenki sporolni gazzal/villannyal. en oszinten reg toroltem volna a rezsicsokit is, mindenki piaci aron fizessen, csak ugy lesz sporolas, energiatakarekossagi beruhazas. -
tisn
addikt
válasz
Gergello #95816 üzenetére
ők majd kapják pisi kaka áron
paksi áramot kapja majd direkt vezetéken fillérekért.
az ipari fogyasztok piaci arat fizetnek, nem lakossagi tamogatottat. nyilvan ha fixen lekot nagy kapacitast, akkor kap majd kedvezmenyt. (vagy epit maganak eromuvet)GÁZerőművet kell építeni, ami az orosz méregdrága gázból aranyáron termel a lakosságnak. (olcsóbb lenne a pénzt égetni azzal termelni)
rugalmas, olcso epiteni a ccgt-t es idealis atom/megujulo melle kiegyenlito kapacitasnak. amig nincs ipari lepteku tarolas, addig ez van. epp szetet is lehetne, de hat akkor is lenne siras, hogy gonosz ojban tonkreteszi a gyonyoru kornyezetet.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95811 üzenetére
10 evente egyszer van ekkora szarazsag, de ez a vezetekes viz ellatasat nem igazan erinti. de ez legyen a catl baja, ha esetleg vizkorlatozas van es le kell allniuk. de mint irtam a debbiii viz erosen felul lett meretezve a szoci ipar miatt.
-
tisn
addikt
válasz
Rawulf #95809 üzenetére
erdekes hogy sem nemetorszagban, sem szlovakiaban nincs ekkora ellenerzes az akkugyar epites ellen. nekem ez fura. ha tech valtas lesz akkufronton, vagy elbukik a vellanyauto gyartas, az nem a mi bajunk lesz, hanem a catle. amugy meg reszben a bmw kiszolgalasa miatt epul oda.
viz van boven, debiben meg foleg, a szoci ipar miatt a kapacitas boven fedezi a catl teljes igenyet: (a cikk boven a catl epites felmerulese elotti!, vagyis nem megrendelesre szuletett)
Elmaradtak a vízfogyasztási csúcsok (debreceni-vizmu.hu)
Az éves mennyiségek csökkenésével együtt járt a napi maximum értékének a csökkenése is, így a valamikori legnagyobb napi 130.000 m3 vízigény helyett, mára a maximum csak 50.000 m3 körül várható. 2015.évben először június hónapban léptük át az 50.000 m3-t fogyasztási szintet, bár ekkor még a hálózatmosatás vízigénye is meghatározó volt. A július hónapi nagy melegben is csak megközelítette a napi fogyasztás az 50.000 m3-s szintet, de azt nem haladta meg. A tartósan meleg, és száraz időjárás ellenére, augusztus hónapban többször megközelítette az 50.000 m3-es csúcsot a napi vízigény, de sajnos egyszer érte el.
aram meg van boven, de ez alapvetoen legyen a csajnaiak baja, legfeljebb felhuznak egy ccgt-t maguknak (mint ahogy a hamburger is csinalt maganak eromuvet a papirgyartashoz dunaujvarosban) -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95772 üzenetére
megjott a profi...
a sehol sem allithato muanyag ajtomon hol lehetne allitani, hogy ne erjen le a padlora?
-
tisn
addikt
válasz
vizslakutya #95567 üzenetére
stafetaba be lehet ulni. kaja nem valami jo sajna.
cedrusban 2k a menu, eleg draga, de boseges es finom. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95556 üzenetére
doma
en maradtam szegedn.,
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95553 üzenetére
ha jobb ido lesz, bicajozok majd arra
-
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95417 üzenetére
oszinten szolva meg elkepzelnem is nehez, hogy ilyen szajbaragosan kell egy programozonak specifikalni egy sql script modositasat
ezt barki meg birja csinalni 100-as iq kornyeken, nem kell programozonak lenni.
sqlt ket hetes tanfolyamon meg lehet tanulni kb. annyira nem veszes.
nekem most van egy tobb alview-t tartalmazo sql view-m, eleg bonyolult, na azt mire javitana ki magatol egy ingyan?!
-
tisn
addikt
válasz
martonx #95363 üzenetére
brutalisan hangzik
a problema hogy a lanyom mar 18 es nem fer bele a gyerekfogaszat 2 eves varolistajaba. mar ezer eve irtam az exemnek, hogy intezze az ingyen fogszabalyozast, de persze lesz@rta. mindket gyerekemnek meg iszonyat csalek a fogai, szoval kell.
a legfontosabb tanacsom, hogy soha ne hazasodjatok, de ha igen, ne hagyjatok az asszonyt valni, mert szoporoller a gyerekeknek
-
tisn
addikt
válasz
martonx #95356 üzenetére
20% adojovairast kapsz, es van felso hatar. nalam az ep egybol levonja a befizetes egy reszet.
iden nem volt szjam, igy csak a tavalyi navos utalas 20k-ja ment, befekteteseikbol 5300ft, es levontak 3500ft-ot mindenfele koltsegek
a brutto hozam tehat kb 2% a benn levo penzre.
szerintem csak ugy eri meg, ha abban az evben amikor berakod a penzt el is koltod. (mivel az adojovariras 20%, abbol levonnak jo parat, ~15% koruli lesz a tied kb, az meg egy allampapir hozam jelenleg)
amikor alacsony a kamat jobban megeri, de akkor is erdemes minel elobb elkolteni.
iden en is rakok be tobb penzt, azert mert van szjam sajnos
, es fogszabalyzo kell a kolkoknek.
-
tisn
addikt
válasz
sarkanyolo2 #95331 üzenetére
nekem van, pont most csereltem benne elemet.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95051 üzenetére
asszony nagyon meg akarja nezni moziban, de jobb lesz az itthon. legutobb mikor moziban voltam vele, a vaszon kisebb volt, mint az 55-os tvm (pedig csak a 11-ik sorban ultunk) es azota a tvt lecsereltem 75-osre
-
tisn
addikt
válasz
martonx #94921 üzenetére
felesleges. ahogy nezem a lanyomon meg a baratnoin (o ugye sagvaris, baratnoi egy resze onnan, masik radnotibol), hogy nem azert nehezek ezek a sulik, mert olyan magasa szinvonal (kepzett, jol motivalt tanarok, magasabb szintu tananyag, stb.), hanem extra mennyisegu magolassal, otthoni faszkodassal vegletekig terhelik a gyerekeket. semmi ertelme nincs, csak el vannak baszva a gimis evek.
-
tisn
addikt
válasz
martonx #94915 üzenetére
Anno én is Radnótiba jártam
Viszont szólok, hogy ami 30 évvel ezelőtt simán elő tudott fordulni, az manapság a tökéletesen lehetetlen kategóriába tartozik. Radnótiba kétféleképpen lehet bekerülni:
1. a gyerek egy tényleg igazi zseni, ami mellé komolyan motivált is a tanulásra (ilyen is van, de ez 30 fős osztályonként 1-2 gyerek)
2. a szülők az egyke gyereküket 5 éves kora óta logischool-tól kezdve minden létező fejlesztésre, külön órára (napi 4-5) hordják. Ezt hívják intenzív szülőségnek szakszóval.
bocs, ez igy nem igaz
mindket gyerekem felvettek volna felveteli alapjan a radnotiba (lanyom kem-bio, de o a sagvariba ment vegul, de pontja eleg volt a radnotiba is; fiamnak csak az irasbelije alapjan mondom, szobelire el sem ment a radnotiba (nem akart odamenni, megbolondulni))
mindketten csak utolso evben jartak felveteli elokeszitore
fiam amugy focizik, szoval a sok fejelestol mar sokkal butabb lett, mint mikor kezdte az altsulit
-
tisn
addikt
most hogy all a benyahelyzet? lassan kellene toltenem a yarisba...
-
tisn
addikt
-
tisn
addikt
válasz
Stylewars_kp #94785 üzenetére
nekem is csapagyas lett a fospul. egyszer 1.99 evesen (mazli) masodszor 4.02 evesen (ekkor mar nem elt a fodarab miatti ujrakezdett 2 ev gari) (kiraly a dobbal egyberakott csapagy, filleres cucc hibaja miatt kuka az egesz gep)
vettem egy lg-t, az ment 3-4 evig, aztan lecsereltem egy boschra (nem volt baja az lg-nek)
-
tisn
addikt
válasz
Stylewars_kp #94777 üzenetére
en is igy jartam a fospoolal. vettem egy hasznalt felultoltost 12000-ert az atmeneti idoszakra.
-
tisn
addikt
válasz
SirRasor #94680 üzenetére
nezd mar meg okoskodas helyett
ilyenkor nem a tervezett helyre ver nagymennyisegu vizet es az kifolyik. persze lehet mas problema is, de ezt ket perc megnezni, 1 perc javitani.
nekem ezt szerelo mondta, 2x, sporolnek neked kis penzt.
itt egy hasonlo eset:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztartasi-gepek__8578860-mi-az-oka-hogy-folyik-a-mosogatogepbol-a-viz
ha nem latszik, hogy szet van nyilva, csinalj ket tesztmosogatast ugy, hogy feltvaltva veszed ki a ket kart, es ugy nezed, hogy folyik e.
-
tisn
addikt
válasz
Stylewars_kp #94603 üzenetére
labdat azert vigyetek bowling mellett lehet kicsit focizni is
nincs messze a koli melletti kertes kajalda, nem ugrik be a neve, az talan nem rossz.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #94601 üzenetére
meg van lezeres is.
-
tisn
addikt
válasz
Stylewars_kp #94598 üzenetére
igen, erre. (es asszem ott is lehet bogracsozni is.)
a partfurdon ugy tudom lehet sarkanyhajozni, es ott megy a bogracsozas is.
-
tisn
addikt
válasz
Stylewars_kp #94596 üzenetére
sarkanyhajo + bogracs, ha meg jo ido lesz.
-
tisn
addikt
válasz
Stylewars_kp #94592 üzenetére
kisstadion, kispalyas foci + teke
-
tisn
addikt
A mindszenti, a sándorfalvi és Szegeden, a Szőregi úti CBA NOVA bevásárlóközpontban működő kormányablakok zárnak be Csongrád-Csanád megyében. Az ügyintézési pontokat azért zárják be, mert az állam is takarékoskodik az energiával. Korábban már bezárt a Rókusi körúti nagy Tescóban lévő kormányablak is, de az nem a spórolás miatt. Az nem is nyit ki többet.
-
tisn
addikt
válasz
Ted_Beneky #94508 üzenetére
elso este siman megvolt
-
tisn
addikt
válasz
martonx #94468 üzenetére
nekem ugy tunt a bekkenddel van baj, a wbk mindig akkor vart sokat, mikort lekertem pl. az allampapirjaimat eladasra, vagy a veteli tranzakcional, vagy a bankkartyas fizunal.
szerintem a maknal ez belefer, tobb mint 5 eve hasznalom, soha nem volt vele gond, most volt egy dompingszeru allampolgari rarepules, ez azert nem gyakori.
a nepszamlalalas par napjara viszont valami rugalmasabb, teherbirobb konstrukcio kellett volna...
-
tisn
addikt
válasz
pulutodurumo #94448 üzenetére
teljegesen feleslegesen koltotte volna az adonkat az allam tobb szerver berlesere, most 1-2 orat akadozik otevente, le van sz@rv@.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #94395 üzenetére
tuti a 10 evet valasztottam volna, kesobb kell baszakodni vele
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest