- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
Azon kívül, hogy modortalan ez a megjegyzés, de legalább ripost-olhatok rá egy jó ízűt:
Mosd ki a csipát a szemedből, mert amiről te beszélsz, az a sima Redmi 4X és nem a Redmi Note 4X.
Szóval ne keverd a grapefruit-ot a polemo-val.Ettől függetlenül azért megjegyezném, hogy a 3GB ram, 32GB tárhelyes verzió, mielőtt valakinek belelógna a bilibe a keze.
-
Rawulf
őstag
Ha szeretne valaki extra olcsón új Xiaomi Redmi Note 4X B20 telefont, akkor van rá három napja.
Szegedi (vagy deszki) átvétellel 40k HUF.
Ez az ajánlat péntektől tárgytalan és csupán két darab van belőle.
Csak a szeged topik fórumtársak részére él ez a lehetőség. Se hardveraprón, sem máshol nincs meghirdetve.
Privát üzenetben lehet rá jelentkezni. -
Rawulf
őstag
válasz
Lacielvtárs #76414 üzenetére
Lesz egy limitáltan gyártott Colorful FM2+ mini itx-es alaplapom (bulk verzió, azaz hátlap van hozzá, de doboza nincs, mivel egy habszivacs dobozban jött) + spéci low profilos nagy ventis ID-cooling hűtővel eladó, mert már vagy 2 éve megvannak, de még csak kipróbálva sem voltak.
Az alaplap típusa:
i-A88WF-HD V14
A cooler típusa:
IS-60Szerintem ez a cucc lesz az egyetlen, ami licitálós lesz, mert még meg sem hirdettem, de már vannak rá ékrdelődők.
-
Rawulf
őstag
válasz
ebegab92 #76395 üzenetére
Szóltál volna előző héten, akkor most hétvégén tudtam volna hozni biztosan Kínából.
Viszont Szerdán kimegyek még utoljára a Huaqiang Road-ra és ha látok, akkor kérek neked.
Gondolom pár jüanért tudnak adni, elvégre ingyen itt sem adnak semmit, csak a törzsvendégnek.
Például a tőlem 50 méterre lévő hambizóban a 10. alkalom után adtak ajándék két rántot csirkecombocskát nekem. Illetve a zöldségesnél is szoktak adni ingyen tojást, mert mindig egy nagy zacskónyival viszek. -
Rawulf
őstag
válasz
Rawulf #76387 üzenetére
Eh... itt már későre jár és nem tudok fogalmazni... Szóval jó pár negyvenes kínai jómódú csaj huszonévesnek néz ki. Ráadásul nem is plaszikázással, mint a koreaiaknál. A koreaiak durvábban tolják a képükbe a szikét.
Habár csirkében és nőben is a szecsuáni az egyik kedvencem. -
Rawulf
őstag
Azokat megtartom magamnak, mert önző vagyok. Főleg a huszonéves, szemüvegeseket nem adom!
Habár a harmincasok szerintem sokkal tapasztaltabbak és ügyesebbek... ráadásul nem jó pár kínai csaj néz ki huszonévesnek negyvenesen... (hírekben volt ötvenes csajszi is, aki huszasnak néz ki)
-
Rawulf
őstag
Ha valakit érdekel, akkor lesz nálam agusztus elején egy kis selejtezés otthon, mivel most hétvégén repülök vissza (ha még létezik Magyarország
).
Ugyanis megfogadtam, hogy ha harmadjára is kimegyek Kínába, akkor nem tárolgatok bizonyos dolgokat tovább otthon.
Csak a ph!-n, és esetleg még facebook-on fogom meghirdetni és csak személyes átadással szegedieknek és deszkieknek.
Majd be fogom ide írogatni a szeged topikba is. -
Rawulf
őstag
válasz
Ted_Beneky #76312 üzenetére
Ha kapnának a büntetésekből osztalékot, azaz siker-orientált lenne a dolog...
-
Rawulf
őstag
Kicsit átköltve, de hogy is mondta egy magyar humorista?
" 'cangával oda hajtok, ahova csak akarok "
Amikor a belvárosi hidat is lezárták, akkor volt az a nagy vita, hogy ha már a gyalogos mehet rajta, akkor a kerékpáros miért nem és ha a kerékpáros mehet, akkor a kismotor miért nem, stb... -
Rawulf
őstag
Csak halkan megjegyezném, hogy elindult a Trónok Harca hetedik évad.
A Body count pöröghet tovább...Szerintem jól sikerült a friss rész, pedig már nincs könyv, amire támaszkodhatna az HBO.
-
Rawulf
őstag
válasz
quailstorm #76262 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert utoljára még valami izraeli IGO-t használtam Android alatt, az általam összemixelt térképekkel. Ahogy írtad is, TopMap, NavteQ, TeleAtlas.
Persze itt Kínában Baidu-val megyek mindenhova és bár Hongkongban és Makaóban is elboldogulnék a Baidu-val, de értelemszerűen azokhoz viszont ott a Google Maps. -
Rawulf
őstag
válasz
quailstorm #76256 üzenetére
Amúgy melyik a legjobb GPS program jelenleg Magyarországra (friss térképekket, vagy azok lehetőségével külön)?
-
Rawulf
őstag
Nesztek péklapát telefon:
https://youtu.be/JJ0YvUQ-VO4
https://ibb.co/album/bWhkQa -
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
Nem tudom, hogy tudtak ilyen rossz szoftvert írni a Mi6 duál kamerájára, amikor az elsődleges kamerához még négy tengelyes stabilizátort is pattintottak...
Ahhoz képest még az én átlagos Conquest telefonnal készül fotóm is jobban sikerült:
https://image.ibb.co/doADi5/IMG_20170423_183018.jpg -
Rawulf
őstag
Alapbeállításokkal, azaz semmit sem variáltam, csak mindkét telefonnál hagytam, hogy az updater a legfrissebb firmware-re frissítsen:
Smartisan Nuts Pro 128GB VS Xiaomi Mi6 64GB
És akkor epekedve várom a szeged-topikosok véleményeét, hogy szerintetek mégis minek állította be a Xiaomi, hogy alapértelmezés szerint belevésse a képbe a telefon, hogy "SHOT ON MI6 MI DUAL CAMERA"?
-
Rawulf
őstag
Ez a két hír így egymás után elolvasva csak engem bosszant fel?
http://index.hu/gazdasag/2017/05/24/sok_taxis_porgeti_a_taxiorat/
http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/05/24/a_taxis_elhajtotta_az_ozonvizben_elazott_csaladot_a_kinai_ettermes_ruhat_es_levest_adott_nekik/ -
Rawulf
őstag
A miért megválaszolása már politika lenne.
Nekem anyám intézte, mert Kínában vagyok.
Jó lesz iparkodnod vele, mert nagy dugók lesznek az ügyfélszolgálatnál.
Vidd be az irataidat (személyi, lakcímkártya) és a sim kártyádat a telefonoddal együtt, aztán majd ott szépen lezongorázzák veled. Beírják a rendszerbe az adataidat, hogy az a sim kártya a tiéd. Egyébként ha nagyon régi a sim kártya, akkor érdemes lecseréltetned. Nekem 13 év után kezdett el döglődni a sim. -
Rawulf
őstag
-
-
Rawulf
őstag
válasz
SirRasor #75339 üzenetére
Ha már régi a gép, akkor esetleg jól ki kellene pucolnod. A kosz szeret a ram foglalatoknál összegyűlni.
Ne legyen statikusan feltöltődve a kezed mielőtt nekifogsz, de nem egy esetben segített már:
Gép áramtalanít, gombelem kivesz, aztán:
A ramok érintkezőit fényesre tisztítod. Mindegyik memória slot-ba belepattintasz és kiveszel ramot párszor.
Drasztikusabb megoldás a WD40 vagy Tuner600 a ram slotokba és megint ki-be rakni ramot, aztán hagyni száradni.
A nagyon régi alaplapoknál sokszor bejött, hogy a közelben lévő kondikat kicseréltem, de az már drasztikus.Ha a tápod nyekkent meg, az ciki, mert az is okozhat ilyen alaplap-döglést.
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #75320 üzenetére
Vagy akupunktúrára.
-
Rawulf
őstag
Csak futólag rápislantottam, hogy kb. mi lehet a különbség a használt és az új SSD-k között itt Kínában:
kb. 10-16% különbség és marha nagy lutri a használt. -
Rawulf
őstag
Na igen... Jó SSD-t nem szokás eladni. IPS monitort sem. Mármint használtra értem.
-
Rawulf
őstag
válasz
Kékes525 #75223 üzenetére
Én most tényleg egyik számítástechnikai cégben dolgozó fórumtársunkat sem akarom bántani, de valóban arra céloztam, amit ShadowX is jelzett neked, hogy mindennél jobb, ha saját magadnak rakod össze, mert akármennyi időt rászánhatsz, hogy szép nyugodtan és végtelenül precízen összedobhasd magadnak a konfigot. Közben kényelmesen letöltögethetsz magadnak a saját masináddal minden szükséges bios-t, driver-t, util-t, satöbbi.
Persze ha a kezeiddel komolyabb gondok vannak, azt is megértem, de ilyenkor igazából csak abban kell segítség, hogy valaki a processzort és esetleg a ramot bepattintsa és a processzor hűtését is rádobja.
Az összes többit még remegő kézzel is meg lehet oldani. -
Rawulf
őstag
válasz
kraftxld #75194 üzenetére
A gyerekeknek nem lenne jobb, ha inkább komppal mennétek át Kantonból Hongkongba?
Egyébként én csak kétszer jártam arra eddig.
Ebből az egyik esetben csupán átutazóban voltam ott, mikor első alkalommal mentem Makaóba.
Ott kellett átszállni, amikor Shenzhenből Zhongshanba mentünk vonattal.Viszont a másik alkalom már mókásabb volt. Megnéztük a Chimelong Safari Parkot.
http://int.chimelong.com/GZ/safari/park/about
Na az egy hatalmas élmény. Hatalmas az a park. Arra már nem volt idő, hogy a "mellé csatolt" szintén hatalmas vidám-, azaz viziparkot is megnézzük.
Bár ha vidámparkról van szó, akkor már inkább a Disney Park Hongkongban vagy Sanghajban.
Ettől függetlenül a Chimelong viziparkja benne van a kínai TOP10-ben.Gyerekkel a PAPY GO! hotelben érdemes megszállni, mert azt kimondottan gyerekeknek alakították ki.
Például az előcsarnokban van egy hatalmas projektoros kijelző, ami előtt ugrálva és hadonászva lehet játszani többen is... Gondolom MS Kinect, vagy valami hasonlóval irányítják.
Mintha egy plüss LEGO hotelben szállnál meg.
PapyGo! Family Inn
Address:
No.713 Dashi Duan, 105 Guo Dao, Panyu District, Guangzhou China
Address in Chinese:
广州市番禺区105国道大石段713号(长隆旅游度假区附近)
Phone:
8502-6666
Website:
http://www.papygo.com/ -
Rawulf
őstag
válasz
FoxiestFox #75004 üzenetére
A Hangya kicsit rövid, de szerintem is mókás film.
-
Rawulf
őstag
válasz
SirRasor #74926 üzenetére
Rendőrségi forrásom szerint akikre te gondolsz, azok már Dorozsmán és a Cserepes-soron is eltűnőben vannak. Deszken a közbiztonság jó és relatíve sűrű a buszjárat is.
Egyébként Domaszék és Deszk a menő tudtommal a vonzáskörzeten belül, utána jön Újszentiván (ha Szőreg vagy Újszeged nem jácccik). Sándorfalva talán távolabbi is utazás szempontból. -
Rawulf
őstag
válasz
FoxiestFox #74921 üzenetére
Colony-ban jobbak a színészek, de ott meg a sci-fi-re nem maradt.
-
Rawulf
őstag
válasz
azbest #74917 üzenetére
Ha már nézni kell valamit, akkor sci-fi rajongóknak szűkös a kínálat jelenleg, de:
"Nagyon rég vártunk már egy ilyen sci-fi-sorozatra" -
Rawulf
őstag
válasz
FoxiestFox #74906 üzenetére
Pontosítanék. Eszembe jutott két másik SVCHOST eset is. Mind a kettőt a gépre telepített vírusölő okozta, mivel összeakadt egy windows frissítésre... Habár lehetne arról vitatkozni, hogy a Microsoft vagy a rátelepített szoftver volt-e a felelős.
NOD és Vírusbuster voltak a delikvensek. -
Rawulf
őstag
Meséltem már, hogy kipróbáltam egy kínai furgont? Changan a márkajelölése.
Kérdeztem a tulajdonosát, hogy mi ez a sok horpadás és sérülés körös-körül.
Azt mondta, hogy "kicsit gyorsan vezetek".
Felajánlotta, hogy kipróbálhatom. Mivel a magyar EU-s jogsi semmit sem ér Kínában, ezért csak kiparkoltam gurultam vele oda-vissza pár métert, aztán visszaparkoltam.
Megdícsért, hogy milyen jól vezetek. És meglepődött, hogy nem okoz gondot nekem a manuális váltóNo comment...
A kuplungja már a végét járta és erőszakosan lehet a manuális váltóját hátramenetbe vágni, de más érdekességet a low budget érzésen kívül nem tapasztaltam. -
Rawulf
őstag
válasz
FoxiestFox #74885 üzenetére
Fehér hollóknak nem fognak telefont gyártani.
-
Rawulf
őstag
Xiaomi Redmi Note 4X B20 telefon bemutató, ha érdekel valakit.
-
Rawulf
őstag
Megnézed, hogy milyen értékeléseket kapott az eladó és hányan vásároltak már belőle.
Aliexpress-en valószínűleg picivel jobb árat és több eladót találsz.
Viszont nagyon ügyelni kell arra, hogy biztosan kompatibiliset kapj. A legjobb, ha ugyanolyan modelszámú akkut veszel. -
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #74873 üzenetére
Ebay-Aliexpress rogyásig van mindenféle laptop akkuval.
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
FoxiestFox #74716 üzenetére
Szabványos Android. Másképp nem vennék a gyárakba "feature phone"-nak.
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
Jeasung D6 telefon video riport:
Pocsolyában pancsoltatás.
Összevetés az Oinom Nomu S30 és Conquest S8 2017 telefonokkal és blablabla.
Gyári csomagolás, kellékek. -
Rawulf
őstag
válasz
quailstorm #74510 üzenetére
Nálam azóta élnek tovább a vinyók, mióta hűtöm őket.
És nem valami csiricsáré ice box-szal, rack-kel, vagy egyéb gyári módon, hanem egyszerűen odamókolok egy nagyobb 12-14cm-es ventillátort és kész. Általában a háztól és a vinyók helyzetétől függően 2-4db merevlemezt is lehet hűteni így egyszerre egy ventivel. -
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #74508 üzenetére
Ha emlékeim nem csalnak, akkor egyedül a WD Black-nél volt gyárilag kikapcsolva a WD Idle.
És bizony úgy rémlik, hogy a WD Red-nél is ki kellett kapcsolni a WD Idle timer-t.
Szóval ezt a 8 másodperces idle timer-t ki kell kapcsolni, mielőtt NAS-ba teszed a vinyót. -
Rawulf
őstag
válasz
ShadowX #73677 üzenetére
Mondjuk nem meglepő számomra, hogy csak gagyi kamerát raktak bele, amikor már a telefonok szelfi-kamerája is egyre jobb, tök fölösleges lesz lassan a laptopba.
FoxiestFox: Valamiből nekik is meg kell élniük, de le lehet szedni a legtöbb reklámot a telefonról és torrentről is tölthetsz "olyan" játékokat.
-
Rawulf
őstag
válasz
Lacielvtárs #73675 üzenetére
A nővérem Ipad-et és Iphone-t használ, de mint köztudott én ki nem állhatom az Apple-t.
Azt írtad, hogy gyereknek lenne. Na most a legtöbb ingyenes játék tudtommal az Android-nál van. -
Rawulf
őstag
válasz
Lacielvtárs #73673 üzenetére
Nem.
De mint márka, a Huawei jelenleg nagyon jó.Meg akarom nézni a SWELL rugged tableteket személyesen majd.
-
Rawulf
őstag
válasz
Lacielvtárs #73670 üzenetére
Majd márciusban akarok megnézni pár strapa-tabletet is.
-
Rawulf
őstag
válasz
Lacielvtárs #73667 üzenetére
Őszintén? Egyiket se!
A tableteknek nagyon leáldozóban van. Egyre inkább kiszorítja őket a piacról az, hogy az emberek inkább phablet-ultrabook kombóval járkálnak.
Az igazi kérdés, hogy mire akarod azt a tabletet használni. -
Rawulf
őstag
válasz
Lacielvtárs #73642 üzenetére
Beeee. Viszont akinél az ár az elsődleges szempont, azokat eltessékelem.
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
Mondjuk egy portable 4G (sim-es és nem usb slot-os) wifi router még mindig megoldás az ilyen helyzetekre.
-
Rawulf
őstag
És ha alapból van egy IMEI azonosító "beépítve"? A leírásban pedig felsorolva, hogy milyen band-eket támogat?
Egyébként mini-pci expressből már létezik sim kártyát fogadó. Ha jobban elterjed az M.2 "nem csak SSD-re", akkor biztosan készít valaki egyet. Elvégre nem kell nagy hely egy nano sim-kártyának például.
Inkább a külön antennáknak kell majd helyet találni.
Na persze létezik egy Core i7-es Xiaomi Air, amiben van 4G, de az csak Kínán belül jó és igazából a telekom cégek dolgozói számára készült. -
Rawulf
őstag
válasz
ShadowX #73583 üzenetére
Relatív (5000 jüan). Ha megnézed amiket írogatnak róla és ahol értékelik, akkor azt kell mondjam, hogy nem drága. Hacsak nem a "tömegcikk" laptopokkal hasonlítod össze. Nem véletlen, hogy az Apple Macbook-jaival hasonlítják össze és nem például egy Asus-szal.
Nekem például abszolút nem szempont, hogy magyar legyen a billentyűzete. Évek óta angol nyelvű billentyűzeteket használok.
A garancia is relatív. Elméletileg van már szervizközpontjuk az EU-ban attól függetlenül, hogy még csak a "szárazföldi" Kínán belül (azaz még Hongkongban sem) forgalmazzák.
Leszámítva a gagyi 1mpixeles webkamerát, teljesen prémium minőségű a cucc.
8GB rammal és 256GB SSD-vel a Mac Air majdnem a duplája.
És még egy M.2 SSD-vel bővítheted később, ha akarod.
Van benne még egy harmadik M.2 2242-es foglalat. Elméletileg abba lehetne pattintani egy 4G modult, de még nem nagyon próbálta senki (SSD legalábbis nem megy abban). -
Rawulf
őstag
válasz
ShadowX #73581 üzenetére
Na. Szépen feállt rá a magyar nyelvű rendszer. Persze a Xiaomi szinkronizáló kliens nem tettem fel (lehet, hogy az felajánlana egy bios frissítést is, mivel külön letölthető bios nincs, ha van egyáltalán újabb bios...).
Nézőként fps szemszögből néztem, ahogyan más játékosok lövöldöztek.
Ezt a gépet tényleg nagyon eltalálta a Xiaomi. -
Rawulf
őstag
Ez a Xiaomi Mi Book Air 13.3 igazán jól sikerült notebook... kár, hogy csak 1-2 napom van rá, hogy "bohóckodjak" vele.
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
Búék mindenkinek!
Ennek örömére a kis kínai videónaplóm folytatódik:
https://youtu.be/461YfPOpXCQ
https://youtu.be/iMYuXxxiKTw -
Rawulf
őstag
Majd fogok róluk is írni, illetve készítettem pár (a videónál is) érdekesebb képet is.
Most megyek alvadni, mert amíg odahaza téli időszámítás van a nyári helyett, addig 6 óra helyett most 7 óra az időeltolódás. -
Rawulf
őstag
Ha érdekel valakit, akkor ma közelebbről szemrevételeztem egy kínai gyártót.
https://youtu.be/kTxmGHYFehk
Ha legalább jót röhögtök, miközben nézitek, már megérte. -
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #72559 üzenetére
Annó ismerős járt úgy, hogy az újszerű kocsijába belerongyoltak hátulról és amikor új lökhárítót akart venni, akkor a biztosító elutasította. Azon ment a vita, hogy a kocsija még újnak számított-e vagy sem...
Jó lenne, ha lenne rá valami törvény, hogy mondjuk 2-4 éves korú autóra ne akarjon utángyártott szir-sz*r alkatrészt a biztosító.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest