- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mivel ragasztjuk a hagyományos vonalzót?
Megrepedt a mélyhűtő tartódoboza a fogójánál. Anya megrántotta amikor le volt fagyva.
A szervizes mondta, hogy erősítsem megy egy beragasztott vonalzóval. -
Eladó, működő 2-4-8GB microSD kártyákat keresek.
Raspberry Pi-t hergelek és jó lenne több kártya amin a kísérleti szoftvereket cserélgetném.
Nem kellene mindig újraírni azt a kettőt ami van.Néztem az aprón, de sok a posta a használt kártya árához képest.
-
válasz
DarkByte #84717 üzenetére
Összekevered a téli csúszásmentesítéssel. Az a ház feladata. Annak elmulasztása miatti balesetért felelsz.
A Város járdáiért a Város felel.
ShadowX felvetése viszont jogos. Az a baj, hogy ha nem szakszerűen javítják, pl. onnantól a ház felé lejt, akkor gondjaitok lehetnek.
Azt nem tudom miként, hol lehet hozzájárulást szerezni a javításhoz. -
válasz
vizslakutya #84470 üzenetére
Köszi. Megkeresem.
-
Rick!
Valahol találtam, hogy írtál arról hol javíttatod az autóklímát. Sajnos nekem annyit nem ér a jó szakember, hogy felmenjek érte Budapest környékére. Említettél még szegedi klímást Andruscsák?, de így nem találom a Neten. Van hozzá elérésed?
Köszi. -
Majdnem igaz. Egy mai napelem garanciája 15 év múlva 90% és 25 év múlva 80% teljesítmény (ez változó) körüli. Legalábbis tenderekben így írják ki.
Az inverter sajnos igaz. Nem bírnak pár évnél többet és tényleg 300e körüliek amit az NKM elfogad visszatáplálásra.
Eddig is csak a támogatással térült 15 év alatt. Most, hogy nem/nehezen (most épp nem tudom van-e egyáltalán) tudsz szerezni támogatást nem térül emberi időben.
És ehhez jön a trükkös adó ami most 0% de bármikor meg lehet változtatni (ha Paks nem térülne)."...a március 31-e után engedélyeztetett háztartási méretű kiserőművek (például napelemek és szélturbinák) után elosztói teljesítménydíjat, vagyis hálozati használati díjat kell fizetni, ha azok 4 kW-nál nagyobb csúcsteljesítményűek. (10/2016 MEKH rendelet 16.§)
Az adó mértéke jelenleg nulla forint, de az, hogy erről már törvény van, előrevetíti, hogy ez bármikor megváltozhat..."
Na ezután, amíg ez benne van a rendeletben egy vasat sem érdemes beletenni. Ezek tuti, hogy meg fogják adóztatni és akkor kuka a térülés.
Lásd elektromos autó töltő díjak...! -
Már a régi "rendben" is megmondták, hogy a mennyiségi növekedés előbb-utóbb minőségi javulásba csap át. Itt utóbb lesz.
-
Mi kb. 20 fős cég vagyunk. Van rendes számla. A nem cserélhető aksikra kell vállalni a garit. A Huawei vállalja is.
Azért beszéltem a bolttal. Még működnek. Nem kérdőjelezték meg a garit.
Igen, ígérem többet nem veszek, csak jelezném, hogy átvertek, mert direkt azért vettem innen mert a honlapon és telefonon is azt állították, hogy 3 év gyári garis. Ha sufni cégtől akartam volna venni úgy egy 10-essel olcsóbban megkaptam volna. Csak ezt már nem tudom bizonyítani, valamint tényleg 3 év prémium garis a készülék csak Szófiában. Ott szó nélkül cserélnék. A prémium regisztrációt elfogadta a készülék és most is írta, hogy 3 év garanciám van.(#83696) Attix82: Nincs külön garanciajegy. A számla a garancia. Ezt el is fogadta a szegedi márkaszerviz csak az IMEI lekérdezése után adták vissza a készüléket.
Ha belépsz a P9-es topikba sok-sok embernek cserélték gariban az akkut. -
Szerintetek hogyan kell a következő probléma megoldásának nekifogni:
Vettem 2 éve egy Huawei P9-et. Hirdetés szerint 3 év VIP Huawei garanciával. A múlt hónapban elfáradt az aksija. A szakszerviz nem vállalja mert Bolgár szürkeimport.
Nosza, visszaküldtem postán a boltnak. Egy hónapja nem kapom vissza.
Hívom őket, ígérgetnek, vagy nem veszik fel a telefont.
Hogyan kell elindulni? (pl. tértivevényes levél, hogy most azonnal, Fogyasztóvédelem, stb.?)Az igazi gondom, hogy tényleg jó a cucc. Most másfélszeres áron sem kapok ilyet. Szeretném új aksival visszakapni és tényleg használni még legalább 1 évet. (ja és céges és a szabályok szerint csak 3 évente vehetek újat)
Van topikja az ilyen reklamációknak? -
válasz
pilóta #83559 üzenetére
Én azért nem akarok olyan "amerikás" világban élni ahol a nagymamát bevágják az otthonba és karácsonykor meg hálaadáskor meglátogatják vagy elhozzák.
Nálunk is van 3 idős ember akiket hetente meglátogatunk, segítjük, bevásárolunk, számítógépet frissítünk, stb.
Ez Budapestről rengeteg időt és pénzt emésztene fel és más lenne az érzés is.
Odakint 3 évente elköltöznek a meló után több ezer mérföldre, aztán a pszichiáterek meg milliomosok lesznek. -
válasz
vizslakutya #83183 üzenetére
Csak egy rossz poén lett volna. Korom - kéményseprő, érted
-
válasz
vizslakutya #83181 üzenetére
Kéményseprő voltál?
-
Érdeklődöm, hogy van-e valakinek egy 12V 7-10Ah-s zselés akkumulátora amit kölcsön tudna adni?
Meghalt a szerverem szünetmentese.
Vagyis azt írja, hogy az áthidalási idő 1300mp, de ahogy lekapcsolom a 230V-ot, nyekk a terhelésnek is.
Csak azért kellene egy működőképes aksival kipróbálni, mert lehet elektronika is, és akkor potyára veszek új akkut. -
válasz
Ted_Beneky #82175 üzenetére
Osztán azt teccik-e tudni, hogy a bazaltbeton 30 napig köt? Addig senki sem mehet a közelébe.
-
válasz
Ted_Beneky #82164 üzenetére
Mit rontottak el, azon kívül, hogy most minden késik?
-
válasz
AsterixComic #82065 üzenetére
Gondolom építésre vásárlod...
Fekvés, a nap mozgása, szomszédok.. -
Csak a régebben említett kínai utazó adapterhez. Szétszedtem, ha már szóba került.
Tényleg kuka.
- Nincs bekötve a védőföld.
- A két másik pólus is csak az összepattintott műanyagház összetartó erejét felhasználva, két lemez összeérintésével továbbítódik.
Ez nem 10 hanem 1 ampert sem tud biztonságban továbbítani!Megyek beteszem az ebay topikba is.
-
válasz
quailstorm #81641 üzenetére
Szerintem azért elég hülyeség a Város felett gyakorolni. A 2.-on, az erkélyen egy kővel meg tudtam volna dobni. Beszéltünk is pár szót. Ha a 4.-en van ugyanez akkor felkenődik a házra. Szerintem nem tud kitérni. A fa tetejéről 5m-re volt.
-
Tudna valaki kölcsön adni 1-2 napra valamilyen érintésmentes hőmérőt ami 300-400 C fok környékén is mér?
Elromlott a pákám. Megjavítottam, de hibakeresés közben elállítottam a potit és nem tudom jól méri- ill. állítja-e be a hőmérsékletet. Ezt kellene pontosítanom.
-
A PostaPonton mivel veszem át a csomagot?
Küldtek sms-t meg email-t de egyikben sincs semmilyen kód vagy QR. -
Van arra valami jó ötletetek, hogy hová lehetne letenni a kocsit Budapesten pár napra a Hősök tere környékén?
Busszal mennénk tovább a többiekkel 3 napra. Aztán vissza a kocsiba és haza. -
Köszi. Ez már elég sok érvnek tűnik az Erényi mellett.
Akkor nekilátok... -
Kihasználtam az Ofotért ingyenes szemvizsgálatát.
Az eredmény alapján a doktornő valami ilyen szemüveget javasol: Munkaprogresszív lencse.Annyit találtam, hogy olyan mint a multifokális szemüveg. Azt viszont eddig még mindenki csak szidta. Kicsi a használható rész. Merev lesz a nyak tőle olyan pontosan kell tartani. Nem tudsz csak a fej mozgatásával olvasni, mert ha a szemed mozog akkor elromlik a fókusz.
Persze az rögtön kiderült, hogy az ára az tényleg olyan mint a multifokálisé. Jó magas.
Egy profi azt javasolta, hogy olyan boltban csináltassam ahol Hoya / Zeiss vagy Essilor lencséket adnak, és az a lényeg, hogy hogyan kezelik, ha nem sikerült tökéletesen a cucc, vagy képtelen vagy megszokni.
Szegedi boltról van konkrét tapasztalatotok? Ha van, el is mondjátok? -
válasz
quailstorm #80410 üzenetére
Mit hülyítik az egyszerű embert, hogy nem lehet használni? Felment(#80411) martonx: A Powerpoint tényleg megoldás lehetne, de még sohasem jutott eszembe.
Amúgy DVD-kre másoljuk, de nem natívan csak a fájlt.
-
A feleségemmel készíteni szoktunk a ballagó osztályának slideshow-t az évek alatt felhalmozódott képekből. Az öreg moviemaker már nincs a win10-hez, és ami az alkalmazás boltjukban van az is csak 64bites verzióra hagyja magát feltenni.
Amit eddig találtam az elég erősen korlátozott vagy vízjelet tesz, stb.Nem kellene más csak fotók, esetleg videó snittek, zene és az átmenetek, meg a két végére némi felirat.
Van bevált javaslatotok?
-
Riasztót és tűzjelzőt szereltetnénk a cégünk telephelyeire. Elsőre őket találtam. Valakinek van az alábbi cégekkel tapasztalata:
Display Computer
Metilén Kft.
Mikrolabor KFT.Köszi.
-
Valaki tetetett utólag tolatóradart a kocsijába?
Úgy vettem ki, hogy nem drága cucc, ha nem a gyári szerviz csinálja, de a munka minősége igen fontos szempont.
A rossz elhelyezés és a kidolgozás eléggé el tudja rontani.Gyakorlati tapasztalat?
-
"Kommersz" kocsi Peugeot 308: 195/65 R15.
Azt nem értem mi a terhelési index. Kb. 1,8t a kocsi ha tele van.
A sebességet értem. Életembe nem fogok 200-al menni.
A wear level index-et nem tudom mi és nem is találtam a Neten.Pontosan ezt néztem:
Goodyear EfficientGrip Performance 195 / 65 R 15 91H -
Köszi. Rákerestem az adac teszt szavakra. 2017-ből találtam anyagot.
(#79665) ShadowX: ne félj!
Csak nem kellene állandóan attól rettegni egy csomó topiklakónak, hogy nem írhatja meg a véleményét mert fél valakitől! Ez egy beszélgetős levlista. Csak mint régen a 23-as számú vendéglátóipari egységben.
(#79668) Rick4: egyetértek, vitának nyoma sem volt. Értelme se lenne.
És hogy tények is legyenek, igen, nekem megéri (még tisztán gazdaságossági alapon is) internetezni 3 teljes órát nettó 15 000 Ft-ért. És ebből már elhasználtam 72 percet, de már a célegyenesben vagyok.Ez tűnik elérhetőnek és jónak: Goodyear EfficientGrip Performance
Azt is megállapítottam, hogy az öregedésről nem esik szó (természetesen labor mesterséges öregítésről beszélek), pedig az én esetemben ez is számítana.
Amúgy a gumis topikban 4 évszakos gumit javasolnak a kis futásteljesítmény miatt, csak nem tudom télen mi van a fékezésnél egy olyannal. Az mégse érné meg, ha utolérek valakit.
-
Ezért kár volt a billentyűzetet leütnöd!
Honnan tudod mennyit kell nekem 15 rongyért dolgoznom?
Honnan veszed, hogy 4-5 napot fogok eltölteni ezzel?És két feltételezés után a logikára hivatkozol...
Amúgy valamit megérteni az még csak nem is hobbi. Egyszerűen lehet szellemi igény. Mi van ha érdekel?
Ne kapd fel a vizet, de annyira lekezelő volt hogy nem bírtam megállni, hogy írjak.
-
Na kellett nekem kocsi. Most meg 4 nyári gumit kell venni rá.
Hol lehet okosakat tanulni a gumikról. Hogy választotok?
-
Használtok csomagtértálcát a kocsiban? Műanyagot vagy gumit?
Eddig egy érvet hallottam a műanyag mellett, hogy ha telement valami folyékonnyal akkor egyben ki lehet emelni amíg a gumi könnyen hajlik és a lé visszafolyik.
A gumi meg összehajtható. -
Mi a különbség a hótálca és a gumiszőnyeg között?
-
Hol tudok Szegeden gumiszőnyeget venni a Peugeot 308-ba, a márkaszervizen kívül? Nem merem megrendelni a Neten, mert nem tudom belepróbálni.
-
A múltkor polemizáltunk az autóvásárlásról.
Egy Hyundai i30-cal szemezek. Valakinek van a típussal tapasztalata? -
1. Kár.
2. 20-30km azért kellene. 50 már ideális lenne. Egész évben furikáznék éjszakai árammal, évi 10szer meg beröffenteném a motort.
Az lehet, hogy a hajtás bejáratós 200 ekm-nél, de 10 éve eszi a só, víz, fagy, kőfelverődés, kátyú, jégverés, stb. Azért a felfüggesztés, vasanyag, festés csak "hagyományos"?Sajnos nem vagyok a facebookon így nem tudok belépni.
Én értem, hogy állapotot veszünk, de a nem látható részeknél a statisztikai esély a hibára biztosan minden használati évvel nő. Ehhez azért nem kell gépésznek lenni.
-
válasz
csoszogi #79218 üzenetére
2 felnőtt+1 egyetemista gyerek. Városban furikázni télen, esőben, nehéz csomaggal, nagymamákkal, de évi 10-nél kevesebb hosszú út. Ha megbízható talán nyáron külföld is.
Minden másra marad a canga mert 10 percre lakom a munkahelytől.(#79221) -Tsaba- és (#79225) Agyasima: Értem ezt az állapot dolgot, de ez most olyan mint Nagyanyám receptjében a liszt: amennyit felvesz. Hogy látsz be a motorba? Amelyikről meg látszik, hogy csotrogány azt úgysem veszem meg.
(#79226) Luighi: Saját, nincs cég az ügyben.
Mindenkinek köszi. Nem sietek. Nézegetem a Netet, meg elmegyek egy-két kereskedőhöz.
Még egy kérdés: Az autókereskedők is adnak el használt kocsikat, nem? Az mekkora felárat jelent? Gondolom ott legalább ellenőrzött a gép.
-
Eljutottunk családilag oda, hogy kellene egy autó. 8 évig bírtam nélküle, de már nagyon utálom az esőt meg a hideget a biciklin. Gondolom öregszem.
Szeretnék 100 000 km alattit. Nyilván minél fiatalabbat. Nem kell semmi extra motor csak 1200 -1600cm3 között.
A Cégnél Skodák vannak, azok tetszenek. Mivel túlnyomórészt 4-5 km-t menne egyszerre, a dízelt nem javasolták. Német, japán vagy cseh kocsira gondoltam.Nem kell megoldanotok a feladatot
, csak mindig vannak olyan ötletek amire nem gondol az ember.
Szóval tanácsok, mire figyeljek?Ja, és sohasem volt saját autóm, sohasem vásároltam se újat se használtat. Így még több új okosságot hallhatok.
-
Ricknek teljesen igaza van:
"Én sem látok mindent, de a véleményemet nyilván az engem érintő dolgok határozzák meg."
Ezt látja a fogyasztó és erre alapozzák az egészet.A Vízműnek van fejlesztési terve és van karbantartási is. Van szoftverük is ami megpróbálja a rendelkezésre álló adatokból (hibák, cső anyaga kora) megbecsülni, hogy hol kell kicserélni a szakaszt, hogy ne törjön el a közeljövőben. Ez persze csak becslés lehet, de talán javítja a rendelkezésre álló pénz felhasználását. Egy ilyen proginak meg kell adni a felhasználható zsét mert különben az Isten pénze sem elég. Ez csak súlyozza a munkákat. Ha azt írod be hogy nincs pénz TMK-ra akkor nem lesz.
A másik: a szolgáltatásban a visszaforgatás (vagy annak hiánya) csak évek, évtized alatt látszik. Aki még emlékszik az állami vállalatok vezetőinek motiváltságára az tudja, hogy csak évek alatt fogják errodálni a rendszert ügyelve, hogy a problémák az ő sikerekben gazdag nyugdíjazásuk után derüljenek ki. És nem azért mert gonoszok hanem mert bele fognak sz..ni az egészbe. Nem szakmai alapon kerülnek oda (ide értve a vezetést mint szakmát is). Ha teljesen jó szándékúak és hisznek benne akkor is elcseszik mert nem értenek hozzá. Arról nem beszélve ha kötelezik őket, hogy milyen baráti cégekkel végeztessenek munkát, milyen áron.
Mielőtt valaki felhozza a DÉMÁSZ tulajdonosa is ezt csinálta csak a profit miatt ügyelt arra, hogy a barát szakmailag ott legyen (mert ugye a rossz munka később sokba kerül).Amúgy jó példa erre a nemzeti szemetes cég amit másodszor szerveznek át és minden karácsonyra küldenek pár havi (félévi?) számlát a megsegíteni kívánt szegénysorsú családoknak. Közben az eredeti cégek számláznak, dolgoznak, csak a pénz egy részét már elveszik tőlük. Közben az informatikai rendszerükre nem kis pénzt költöttek.
stb, stb...
Remélem nem törlik, mert ez tiszta közgazdaság...
-
Hogyan tudnék eljuttatni Debrecenbe egy öreg oszcilloszkópot? 30kg
A postára nem merem bízni, vagy a 100%-os törékeny felárral meg nagyon sokba kerül. Becsomagolni sem egyszerű mert a csomagolás elveszett az elmúlt 50 évben.Az új tulaj fizetné a szállítást értelmes áron.
Valaki szokott arra járni közületek és elvinné? Nem rögtön kell, nem romlik meg.
-
Van valakinek kölcsönbe egy 120W-os (12V 10A) kocka tápja ilyen DC csatlakozóval?:
2.5*5.5*10 mmA szerverem nem mindig indul elsőre, és ki kellene próbálni, hogy a tápkocka vagy a PICOPSU haldoklik vagy gyengült meg. Csak ezért nem venném meg.
-
válasz
Lacielvtárs #77952 üzenetére
Teljes router resetre megjavult. Most lakhatom be újra.
Köszönöm a motivációt.
... azért nagyon nagyon gyanús...
-
válasz
Lacielvtárs #77950 üzenetére
Az öreg laptoppal lehetne, mert mindenre nem merem a Netet ráereszteni.
Mennyi idő amíg feltörik a win10-et a robotok?Majd holnap, mert most nem tudom a hálót szétszedni.
-
válasz
Lacielvtárs #77948 üzenetére
Minden gép minden böngészőjén hiányzik (2 PC, 2 telefon+ 1 tablet). Töröltem az előzményeket és az ighome-os sütiket.
Csak a router lehet. Csak az a közös.
Feltörtek?
Ping sincs a linuxon, az meg nem böngésző. -
Köszönöm. akkor tényleg varázslat van.
Esetleg ötlet merre induljak el? Ping-re sem válaszol.
Openwrt-s router.
A trace mond erről valamit? -
válasz
Ted_Beneky #77941 üzenetére
Egy kis segítség kellene. Digi-s Netem van. Eltűnt egy oldal amit az egész család használ. Most vettem észre, hogy a mobilomon, Telenoros Neten meg bejön.
Megnéznétek nekem, hogy nektek betöltődik-e? Egy Digis emberke kellene meg egy más szolgáltatónál lévő.
www.ighome.comKöszönöm.
Elég varázslatnak tűnik.
-
válasz
martonx #77640 üzenetére
Nem is arra gondoltam, hogy mind szakértők vagytok.
Csak valami linkre, topikra stb.
(#77641) pilóta: Már csak azt kellene tudni hánnyal kell szorozni, hogy a felhasználói élmény jó legyen. Te sem hiszed, hogy a minimál konfiggal jó az élmény. A srác dolgozni fog vele. -
Egy barátom kért segítséget laptop vásárláshoz. Ilyen adatokkal:
Élvezhetően fusson rajta AUTOCAD 2017 és SimCity 2013.Hol tudok ennek utánanézni?
-
Hátha valaki a gyakorlatban már találkozott a feladattal:
Kolléganőm Samsung S3-asról állna át Iphone SE-re.
Mi a legjobb és ingyenes módja az adatok átvitelének (névjegyek, naptárbejegyzések)? -
válasz
macilaci78 #77420 üzenetére
Ááá... Akkor tudom mi ez. Sajnos nincs. Ilyet még nem próbáltam. Én beszerelhető rack-et vettem, mert arról tud boot-olni a Win is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest