- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Keresek használt 20-as kerekű lány biciklit. Szegeden tudtok normális használt biciklis boltot, ahol nagy a választék?
-
martonx
veterán
Egyébként ezen én is elcsodálkoztam. Én fogröntgent csak pesten csináltatok már, mert komolyan sokkal olcsóbb, mint Szegeden, és még a legkisebb magán fogröntgen cég is tud akár CT-t is csinálni. Megvannak az előnyei, ha az ember heti 3 napot pesten lézeng (direkt nem használtam a dolgozik szót
).
-
martonx
veterán
Mondjuk én éppen leszarom. Mint MS ökoszisztéma használót, még örülök is neki, hogy a win10-be alapból bele van integrálva a OneDrive és a Mail + Calendar. Így csak belépek bármelyik gépre, és már ott is van mindenem (beleértve az IE/Edge könyvjelzőmet is). A jelszó kérést meg ha zavar, akkor kikapcsolom a Ricknek linkelt módon.
De gondolhattak volna azokra, akik semmi más MS cuccot nem használnak windows-on, és ezért nem is akarják magukat jelszó megadással szopatni OS induláskor. Vagy úgy vannak vele, hogy ők már úgyis OSX / Linux vonalra tovább mozdultak mostanra
-
martonx
veterán
Nem akarom védeni a windows 10-et, de miben más ezt megcsinálni win10 alatt, mint win7 alatt? [http://www.digitalcitizen.life/log-automatically-windows-7-without-typing-your-password]
Még a start menü is ugyanott van, a parancs is ugyanaz. Ha win7 alatt meg tudod csinálni, akkor win8, win10 alatt is. Nem mondom csomó dologba bele lehet kötni a win10-be, de ez pont nem olyan, mert pont nem lett rosszabb. Mondjuk sokkal jobb lehetett volna, ha nem rejtegetnék évek óta ezt az alap beállítási lehetőséget a fasz MS-nél. Hiszem, hogy a userek jelentős része ezzel a paranccsal indítja a windows beállítását, ennek ellenére tökre el van dugva. -
martonx
veterán
válasz
quailstorm #68385 üzenetére
Nálam nagyon szépen szuperál a win10 mind a 4 aktívan használt gépemen (2 AMD-s, 2 Inteles). Hozzáteszem, nem a tavaly júliusi indulástól használom minden gépen, van amelyik csak idén kapta meg a win10-et. A legöregebb idestova 5 éves AMD-s gép 4GB rammal, a legfiatalabb tavaly év végi. Van amelyikben van külön hangkártya (Asus), és van amelyikben van dedikált pár éves Nvidia GPU is. Általában 8-16Gb ram van bennük, és mindegyik SSD-vel nyomja.
Egyikkel sem volt semmilyen bajom sem. Egyik sem pörgette a procit, egyik sem halt be a gyári driverektől, egyikre se kellett az alap AMD-s / nvidia-s / inteles drivereken kívül bármit is telepíteni, és mindegyik driver a windows update-el jött. Arra sem emlékszek, hogy kék halált láttam volna bármelyiken is a win10 átállás óta.Az egyetlen szívfájdalmam a kiegészítők nélküli Edge böngésző, illetve nem hiszem el, hogy 2016-ban az alap gyári app-ok ilyen szarok kell, hogy legyenek (különösképpen a Fényképek app tragikus). De maga az OS teljesen rendben van. Totálisan zökkenőmentesen váltottam 8.1-ről mindegyik gépen a 10-re (bár az is igaz, hogy minden esetben clean install-t csináltam).
-
martonx
veterán
válasz
Lacielvtárs #68342 üzenetére
Szokásos tanács
ki kell dobni a régi kis vinyókat, és venni helyettük egy 6Tb-set. A sata-s optikai drive helyett, meg USB3-asat
Vagy még jobb egy NAS-t beállítani, na attól kezdve egy szál nagyobb SSD bőven elég lesz a gépbe. -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #68317 üzenetére
Tudod mennyi minden jut az ember eszébe vasárnap, hogy venni kell? És a franc akarja fejben tartani, inkább hétfőn gyorsan elmegy megvenni. Hú de rohadtul utáltam a vasárnapi zárva tartást.
Lehet mi vagyunk a bénák, de gyakorlatilag az elmúlt egy évben nem volt olyan, hogy a 4 gyerek mellett ne derült volna ki, hogy ez vagy az nincs itthon pedig kellene. Ráadaásul a vasárnap délután volt az egyetlen nyugodt időszak, amikor a 4 gyerekkel kényelmesen el tudtunk menni vásárolni, mert nem volt tömeg sehol. -
-
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #68266 üzenetére
Gondolom a kutyát nem érdekli. Mikor másodjára spammeltek, vettem a fáradtságot és megnéztem a programot. Nem jöttem lázba, hogy ezt 1K-ért megnézzem, még ha pesten is leszek.
-
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #68231 üzenetére
Akkor egy új mobilt
-
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #68229 üzenetére
Szokásos tanácsom: Inkább vegyél egy új fényképezőt
-
martonx
veterán
Tudtok jó szobafestőt?
-
martonx
veterán
Köszi a javaslatokat! Szerintem első körben a Budapest Bankkal fogok bepróbálkozni, utána Rafi, majd Erste. Aztán meglátom melyik milyen.
-
martonx
veterán
válasz
Lacielvtárs #67985 üzenetére
Na, pont ilyenekre vagyok kíváncsi. Milyen a személyes ügyfélszolgálat, milyen az online bank? K&H-t pl. azért nem választanám, mert anno arról váltottam FHB-re, pont azért mert személyesen annyira fájdalmas volt bármit elintézni a fiókjaikban.
Szóval inkább a Rafi és BB verzió között kellene dönteném, de papíron a K&H is jónak tűnik. -
-
martonx
veterán
Srácok a CSOK-unk végül célegyenesbe fordult, viszont nem vagyok hajlandó többször a rohadék FHB bármelyik fiókjába betenni a lábamat. Ki, milyen bankot javasol az FHB helyett sima banki folyószámla vezetéshez?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #67810 üzenetére
Sajnos jó eséllyel ez lesz
-
martonx
veterán
válasz
pilóta #67801 üzenetére
Mert mindig úgy nézett ki a dolog, hogy de már csak egy igazolás kell. És egy ilyen igazolás körön mindig el tudott menni 2 hét. Emellett 4 gyerekünk van, annak is örülök, ha alszok 6 órát egy éjszaka 3 részletben, nemhogy azt kövessem folyamatosan nyomon, hogy épp mire is vár a CSOK-os ügyintézés.
-
martonx
veterán
válasz
Vesztor87 #67800 üzenetére
Egy óriási különbség van a kollégád és mi közöttünk. Hogy mi a banktól nem vettünk fel hitelt. Nekem is van olyan ismerősöm, aki bankos hitelével együtt egy hónap alatt lerendezte az egészet, és pont az FHB-nél.
Viszont mivel mi csak és kizárólag a CSOK-ot vennénk igénybe az FHB-n keresztül, ezért bennünket parkoló pályára tettek, és háttal állnak hozzánk, mivel rajtunk nem tudnak keresni. Ugyanakkor ha sikeresen kihúzzak az ügyet 6 hónapig, akkor jó esély van arra, hogy a szerencsétlen ügyfél, kínjában végül inkább hitelként felveszi tőlük a CSOK-os soha meg nem érkező pénzt / addig vesz fel hitelt, míg a CSOk meg nem érkezik.Teljesen egyértelmű, hogy erre megy ki a játék, akkor voltam hülye, amikor az 500K-t is inkább készpénzben kifizettem, ahelyett hogy hitelt vettem volna fel, csak a rend kedvéért ettől a tolvaj bandától.
-
martonx
veterán
CSOK ügyben némi update - ha érdekel bárkit. A bank két újabb igazolást kér tőlünk. Ezek nem nehezen beszerezhető igazolások, csak éppen feleslegesek, és így ismét veszítettünk 3 hetet.
Igazolnunk kell, hogy a lakás vásárlásakor az önrészt átadtuk az eladóknak (cseppet sem időhúzás szagú, hogy egy tavaly novemberi rajtuk átment átutalásról igazolást kérnek tőlünk, másfél héttel azután, hogy a legutolsó igazolást leadtuk, ráadásul erről már adtunk le nekik egy igazolást hehe 5 hónappal ezelőtt).
Plusz igazolnunk kell, hogy ha emlékeztek még a bank elérte, hogy 500K-val kevesebb csokra legyünk jogosultak, mivel a 108nm-es lakást 98nm-re mérték fel, és igazolnunk kell, hogy ezt az 500K-t már odaadtuk az eladóknak. A csavar ebben az igazolásban az, hogy erről is adtunk már le igazolást, szintén rajtuk keresztül ment az átutalás januárban, csak éppen a tranzakciós költségek levonása miatt többet utaltunk az eladóknak.Április 11-el viszont kicsúszunk a lakás adásvétel, átíratás kötelező 6 hónapos intervallumából, így egyre jobb az esélyünk, hogy hiába van 4 gyerekünk, és mindenben megfelelünk a CSOK-nak, az FHB jóvoltából mégis CSOK nélkül fogjuk megvenni a lakást.
A geci FHB-t hol és hogyan lehet feljelenteni?
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Használtra is vonatkozik (legalábbis elvileg, mert mi 5 hónap alatt se tudtuk még elintézni). Csak arra 1-2 millió jár gyerekek számától függően.
Egyébként nem is értem, hogy a CSOK miatt miért mentek fel a lakás árak. Pontosabban kétlem, hogy ez önmagában a CSOK hatása. -
martonx
veterán
Hidd el, nem direkt szegtem meg a törvényt amióta itt lakok hmmm kb. folyamatosan azaz több mint 4 éve, hanem egyszerűen ha ismeritek a lengyel utcát, akkor ismeritek a szituációt, egyszerűen fel sem merült, hogy számít bármit is, hogy merre áll az autó orra. Ha épp erről jöttem, akkor így parkoltam le, ha arról akkor úgy. Teljesen lényegtelen ebben az utcában.
De ahogy mondtam is ettől kezdve erre oda fogok figyelni, és a nagykörúton eddig sem merült fel bennem, hogy na én most akkor áthúzok már a záróvonalon, meg a másik 3 szembejövő sávon, hogy mindenképpen orral a menetiránnyal szemben parkoljak le. Én is tudom értelmesebb dolgokra is költeni a pénzemet, mint balfaszok bírságaira. -
martonx
veterán
válasz
azbest #67689 üzenetére
Persze, ez után már én is oda fogok figyelni, hogy merre áll az autó orra parkoláskor, de ez egy baromság. Ettől nem lesz se jobb a közbiztonság, se jobb a közlekedés, egyszerűen csak be fogok tartani egy ebben a helyzetben totál értelmetlen szabályt, amiről eddig azt se tudtam hogy létezik, mert mégis kinek jutna eszébe egy 2X3 sávos úton a túloldalon parkolni, miközben az egy sávos kis utcában meg nem halál mindegy, hogy merre áll az autó orra?
Szóval a pénzt simán be fogom fizetni, nem fogok akadékoskodni, tagadni, csak ahogy mondod is jól esett kiadni a gőzt egy elmebeteg szabályozás miatt.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #67684 üzenetére
Az elkövetésemet abszolút nem kétlem, egy szabályszegő geci vagyok, akit hajnali 4 óra 26-kor le is videóztak, ahogy elképesztően veszélyesen parkolok az egy sávos, jól kivilágított utcában az egyik elméleti (mivel a gyakorlatban a Lengyel utca egy sávos pont a parkolási lehetőség miatt) menetiránnyal szemben. Nem egy 2X3 sávos út menetiránnyal szembeni oldalán parkolok, hanem egy lakó övezet egy sávos utcájának a "menetiránnyal szembeni oldalán".
Szóval nem az elkövetésemet kétlem, hanem azon csodálkozok, hogy tényleg nincs ennél jobb dolguk a rendőröknek, mint egy sávos utcákban figyeljék hajnali 4 óra 26 perckor, hogy melyik autónak merre áll az orra?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #67680 üzenetére
Jobban megnyugtatna, ha nem hoznának értelmetlen balfasz kresz szabályokat, amikre hivatkozva pár hülye, akinek nem sikerült a napi kötelező bírság mennyiséget hoznia, elindul a műszak végén pénz gyűjtő körútra.
-
martonx
veterán
Ó bazdmeg, ma jött egy levél, ami arról szólt, hogy a saját házam előtt, a parkoló autók miatt gyakorlatilag egy sávos, kétirányú utcában (lengyel utca) menetiránnyal szemben parkolok, és emiatt jelenjek meg a rendőrségen.
Most kinéztem az ablakon, csak per pillanat is látok 3 autót akik e szerint menetiránnyal szemben parkolnak... -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Én arra a statisztikára lennék kíváncsi, hogy vajon hányan kapták is meg ténylegesen, hányan jutottak el a pénz kiutalásáig? Illetve hiszem, hogy ezzel a csok mizériával, nem a családok járnak jól, hanem ellenkezőleg családok fognak tönkremenni, szétesni miatta.
-
martonx
veterán
Srácok hagy meséljem el, új fejezetéhez érkezett a martonx vs CSOK szappanopera.
Már majdnem aláírtuk a bankkal a CSOK szerződést (január közepén közölték, hogy február 8-án írhatjuk alá?), amikor az aláírás után rájött a bank, hogy ő nem lát bele a fölhivatali jelzálog kérelmekbe, így nem tudja, hogy a lakáskassza milyen típusú jelzálogot jegyeztetett be (sima jelzálog, vagy pluszban elidegenítési, meg mittudomén milyen izék). Így nem utalja ki a pénzt, amíg ez le nem tisztázódott.
Erre a lakáskassza küldött egy emailt, hogy erről ők nem fognak nyilatkozatot küldeni, mert nincs miről nyilatkozniuk, ugyanis a szokásos ügyrendjük értelmében sima jelzálogot jegyeztettek be, amit az FHB-nek be is mutattam. Erre most kérnek egy olyan nyilatkozatot a lakáskasszától, amiben nyilatkoznak arról, hogy nincs miről nyilatkozniuk, mert sima jelzálogot jegyeztettek be. Értitek egy nyilatkozat arról, hogy nincs miről nyilatkozni.A földhivatal tényleg egy ilyen kibaszott fekete doboz az államigazgatásban, ahol ezek a balfaszok nem tudják megnézni egymás bejegyzési kérelmeit? Vagy csak bennünket szopatnak direktben?
-
martonx
veterán
válasz
totya694 #67054 üzenetére
Csak annyi benne a buktató, hogy ahhoz, hogy felvedd a 10 misit, nem árt, ha a zsebedben van induláskor egy komplett ház / lakás ára, mert kb. mire azt megkapod, már el is készült a házad / lakásod. Plusz vért hugyoztatnak veled, hogy bebizonyítsd, hogy jogosult vagy rá.
A másik buktató, hogy ez szerintem magyar betegség, de nem építenek normális méretű házakat / lakásokat. Értsd a lakások jellemzően 30-80nm között vannak, a házak meg valami egészen elszállt 150nm-nél kezdődnek.
3 gyerekkel a 80nm kicsi, a 150nm meg megfizethetetlen.
A sok hülye kimenekül külföldre, mert itthon nem bírja a házára felvett hitelét kinyögni, de mi lett volna, ha a 2-3 fős családra nem 180nm-es házat épít, hanem megelégszik egy 110nm-esssel? Netán egy 90nm-essel? -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #67011 üzenetére
Persze nyilván a google-ről is csak gyanú szintjén beszélek, meg az apple-ről is
Aztán amikor az android azt is megmutatja a térképen, hogy merre jártál tegnap, és a kereséseidnek, emailjeidnek megfelelően javasol helyeket a közeledben, akkor azért én pár ember helyében erősen elgondolkodnék azon, hogy van-e értelme az MS esetében hisztizni, vagy már rég elveszítettük a személyiségi jogainkért vívott csatát.
A sok ingyenes cuccért, a személyes adatainkkal fizetünk ennyi. Még csak harcolni se igen lehet ellene, hacsak úgy nem, hogy kivonul valaki a puszta közepére internet nélkül, és elkezd biokertészkedni.
-
martonx
veterán
válasz
Vesztor87 #67007 üzenetére
"szép szép, de nem jelentkezgetek be meglévő, és használt fiókba, hogy még a telefonnal (gps van ugye benne) is össze legyen kötve. Ez már kicsit durva
Nem vagyok üldözési mániás, de nekem ez sok."
Milyen böngészőt is használsz? Chrome-ot?
Milyen a telefonod? Kínában összerakott droid netán iphone?
Hát akkor már nem édes mindegy, ha még valaki tud rólad valamit a kínaiakon, meg a Google-on /Apple-ön kívül?
Sajnos ilyen világban élünk.Most, hogy MS is elkezdte ezt csinálni, eszmélnek fel sokan, hogy jéé nehogy már engem lekövessenek, miközben a Google, Apple évek óta ezt csinálja.
-
martonx
veterán
válasz
Old fox #67002 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy senkinek fingja sincs, hogy mi történik a háttérben, és hogy ez kémkedést jelent-e vagy csak a hülye windows napi 5000-szer keres frissítéseket.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kémkedne, csak azt, hogy ebből a napi 5000 titkosított csatornán adat mozgásból semmi értelme messzemenő következtetéseket levonni (még az se egyértelmű, hogy ezek effektíve adat feltöltések, és nem letöltések).Pl. ahogy a cikkben szerepel is, ha éjszaka úgy hagyod a gépet, és az egér se moccan meg, akkor vajon mit kémkedik 5000-szer?
-
martonx
veterán
Srácok (és lányok, vagy aki úgy érzi
) van közöttetek kata-s elszámolású vállalkozó? Ha van, akkor légyszi keressen meg priviben.
-
martonx
veterán
válasz
totya694 #66913 üzenetére
Amikor az angol kollégák nálunk jártak pesten, és nézegettük a fonódó villamos építését, nem győztek eleget csodálkozni azon, hogy ki az a hülye, aki az úttest alá építi a csatornát, és nem a járdák alá.
Komolyan, amíg itt voltak, minden nap meg kellett állnunk velük az építkezésnél, és nem győztek a csodájára járni, annak hogy valakik ennyire hülyék tudnak lenni. Nem mertem mondani nekik, hogy nálunk ez az egész országban így szokás, és valóban elképesztően sokat szív emiatt mindenki -
martonx
veterán
"Ok, kérdés: van egy magára nem adó, igénytelen inkompetens dolgozód akinek megduplázod a fizetését. Igényes lesz? Precíz lesz? Hozzáértőbb lesz?"
Az ilyennek miért adnék több fizut, helyette kirugom és kész. Ugyanakkor, ha nagyon azt látnám, hogy a kínált fizetésért csak ilyenek jelentkeznek, akkor elgondolkoznék azon, hogy talán nem a munkaerővel, hanem a kínált fizetéssel van a baj.
De mint mondtam ez egy ördögi kör. Kis pénzért mégis mit vársz, majd csupa jól ápolt sok diplomás, több nyelven beszélő sztahanovista fog jelentkezni? Persze véletlenül pár hónap erejéig biztos ki lehet fogni ilyet is, de akkor is amíg nem kínálnak megfelelő fizetéseket addig mégis mit várnak, hogy kik fognak jelentkezni?
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #66735 üzenetére
Igen, a 2-es pontomban írtam is, hogy a szegedi vállalkozókat se féltem, amikor a munkaerőt kell kizsákmányolni.
Én pestről beszéltem, de Szegedtől észak-nyugatabbra bármerre lehet menni, sőt ha csak Kecskemétig elmegy az ember, máris ugrik a fizu egy jó 20%-ot. Engem a szórakozás már rég nem érint.
Egyébként az is általános tévképzet, hogy csak nálunk van ekkor eltérés főváros és vidék között. Nézd meg a sok kivándorolt szerencsétlen nagy része miért nem Londonba ment dolgozni, miért ment anglia valamelyik kukutyinfalvába? Mert ott szarok a fizetések (onnan nézve) és mindenki elvándorolt Londonba, míg innen nézve teljesen esélytelen a túlárazott Londonban akár csak egy-két hónapig is fizu nélkül albérletet fizetni.
Ugyanez igaz Németországra, és minden országra. Csak épp más országokban azért van 2-3 vidéki nagyváros, ami megközelíti a főváros szintjét, nálunk meg trinanon miatt extrém vízfejű ország alakult ki. -
martonx
veterán
Egyrészt igazad van, viszont szerintem ez a pénz önmagában nem elegendő motiváló tényező klasszikus HR-es féligazság. Mondok egy példát havi 120K-t megemelsz 250K-ra, akkor igenis boldogít, mert nem 15-én fog elfogyni a pénzed, és 25-ére szabályosan éhezni fogsz, hanem még hó végén még némi éttermezéssel is marad is egy 20-as a zsebben, ami hidd el hogy boldogít.
Ellenben amikor valakinek van havi 500K-s nettója és azt megemelik 600-ra, miközben elmehetne egy másik helyre 550-ért, ahol érdekesebb a munka, jobb a környezet, közelebb van stb... akkor nem kérdés, hogy az 550-eset fogja választani.A bácsalmási tizenéves kissrácot meg nézd majd meg 10 év múlva, hogy még itthon dolgozik-e, ha igen, akkor Bácsalmáson-e és ha még véletlenül erre is igen a válasz, ugyanolyan lelkesen teszi-e ugyanazért a pénzért, mint 10 évvel ezelőtt.
-
martonx
veterán
Egyrészt teljesen igazad van. Másrészt ez megint az az ördögi kör, amiről már annyiszor beszéltem itt a fórumon, és aminek fogalmam sincs, hogy mi lehet a megoldása. De akkor leírom ismét:
Ez az egész a szegénység miatt van. Ne várd el, hogy az a pincér aki ugyanazért a munkáért nettó 120K-t keres, pont ugyanolyan boldogan és elégedetten kezeljen téged, mint aki nettó 250K-t. Ugyanakkor egy szegedi vendéglátó hely meg nem engedheti meg magának, hogy 800Ft-nál induljanak a sörök és 3K-tól a főételek. Ergo így ha akarna se tudna annyi fizetést adni az alkalmazottainak mint egy pesti.
Aztán ebben a történetben már minden benne van:
1. miért megy el valaki nettó 120K-ért szopatni magát? Ha nem menne el 250K alatt senki, akkor a vállalkozónak is meg kellene rázni magát, és normális bért kiköhögni.
2. a szegedi vállalkozó emelhetne árat, hiszen ha mindenki legalább 250K-t keresne, akkor senkinek nem okozna gondot 800Ft-ért inni 4 dl sört. A szegedi vállalkozónak pedig nem kellene fortintra akkora profitot zsebre tennie, mint pesti társainak.
3. hangsúlyozom mindez elsősorban a szolgáltató szektorra vonatkozik, az ordas nagy kamu, hogy azért keresel Szegeden 120K-t a pesti 250K helyett, mert fele annyiba kerül az élet mint Pesten. Ami Pesten valóban drágább az egyedül a szolgáltatás, cserébe olyan szolgáltatást kapsz, hogy egyszerűen jobban érzed magad tőle, miközben a 250K-s fizetésedből nyugodtabban megengedheted magadnak.Szóval ebből az ördögi körből kellene a komplett magyar vidéknek kitörnie valahogy. De amíg az emberek még mindig nem eléggé tudnak / akarnak a lakhelyükről kicsit távolabb költözni a jobb élet miatt, addig mindig sorba fognak állni a 120K-s fizetésekért is, a vállalkozó meg miért fizessen többet, ha úgyis egymást ölik ezért a kicsi pénzért is?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #66701 üzenetére
Dóm Hotel vagy Art Hotel. Mindkettő ott van a Dóm tértől 20m-re.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #66624 üzenetére
Igen.
-
martonx
veterán
Újat sehol, hülye lennék hirtelen beleugrani olyan CSOK-ba, aminek naponta változnak a szabályai.
Egy használtat vettünk még tavaly októberben, amihez azt a nyomorúságos 2,5 milliós CSOK-ot se sikerült a mai napig se elintézni (közben persze az is kiderült, hogy a 2,5 millió is csak 2, és ezért is kellett ismét szerződést módosítani, annak minden hozadékával együtt).Pláne ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve a közeli pár évben biztos, hogy kerülni is fogom a 10 milliós CSOK-ot, szopjon vele az akinek már minden mindegy.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #66603 üzenetére
Csináltunk, magadnak kell kérelmezni, az állam magától lófaszt se csinál...
Sőt kiderült, hogy véletlenül pl. kétszer is bejegyezték rá ugyanazt, meg bármi előfordulhat.Ja, és jelzem a CSOK-ot a mai napig sem sikerült elintéznünk, a hitel része a dolognak már rég megjött.
-
martonx
veterán
válasz
lugosi #66594 üzenetére
Az hagyján, hogy a routered mit bír, de jelenleg vicces módon nincs a Diginek és a UPC-nek sem olyan modemje, ami bírná a tényleges 500mb-t. Mi tavaly a 250-es vagy milyen UPC-t tornáztuk feljebb 500-asra, és gyakorlatilag szarabb lett, mint előtte a 250-es. Így pár hónapnyi szenvedés után inkább visszaálltunk a 250-esre, ami azóta is jól muzsikál.
-
martonx
veterán
válasz
Vesztor87 #66591 üzenetére
Havi 120K-s fizuból lakást venni is elég rizikós, mert megugrik 50%-kal a törlesztő részlet (gondolj bele, most per pillanat 4% körüli a törlesztő kamata, de mi akadályozza meg abban, hogy felugorjon mondjuk 2 éven belül 15%-ra? 20 év alatt meg végképp bármi megtörténhet), és máris szarban vagy álá 2008.
Persze 120K-s fizuból albit kifizetni is fájdalmas. -
martonx
veterán
válasz
lorcsi #66225 üzenetére
Valóban van
Kb. bármilyen nyelvet tanulhatsz. Ha beválsz, akkor bármelyikkel jól lehet helyezkedni és keresni.
Viszont a programozás tanulás nem olyan, hogy az ember egyszercsak kitalálja, hogy na én programozó leszek. Szvsz adottság is kell hozzá.Én speciel C#-ban programozok (konkértan ASP.NET), és elég csak megnézni az aláírásomat, hogy látszódjon: annyi munka van, hogy még maszekban is alig győzöm a melókat. Hozzáteszem túlnyomó részt pestre / külföldre dolgozok, ezért is kell heti 3 napot pesten lennem.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #66202 üzenetére
Nekem amellett, hogy mondom alapvetően tetszett az új SW, és sokkal jobban tetszett, mint az 1-3 részek az alábbi bajaim voltak vele:
1. miért van 3 oldal? Köztársaság, Új Rend és Ellenállás? WTF?
2. miért kellett annyit nyúlni az eredeti részekből (halálcsillag ismét, földön kommandózás, hogy a halálcsillag szétlőhető legyen ismét, sivatagi bolygón szunnyadó hős ismét, apa-fiú konfliktus ismét stb...)
3. túl erőltetett, hogy túl sok minden nem derül ki, és már látom magam előtt, ahogy majd faszán jönnek ki a 6 és 7. rész közötti 30 év eseményeit elmesélő filmek tonnái, csak azért, hogy a 7. részből végre minden a helyére kerüljön)Igaziból még az 1-2-es problémákon túl is tudok lendülni, de a 3-asnak annyira lenyúlás, meg még több rókabőr szaga van hogy az embernek az élettől is elmegy a kedve.
-
martonx
veterán
válasz
lugosi #66162 üzenetére
Végre én is megnéztem. Nekem összességében véve tetszett. Ugyanakkor így utólag jobban átgondolva a filmet, elképesztő klisé halom lett, és szimpla nyúlás az eredeti trilógiából. Ugyanakkor az is látszik, hogy ebben a hetedik részben még így is jóval több potenciál és SW érzés van, mint az előzmény trilógia első részében.
-
martonx
veterán
BÚÉK Minden topik lakónak!
-
martonx
veterán
Én az egészből az általánosítást akartam kihozni, hogy az butaság. Általánosan kimondani, hogy ez vagy az a városrész kerülendő butaság. Mert így nézve, akkor általánosságban elmondható, hogy egész Szeged kerülendő, vagy még magasabb szinten általánosítva, akár egész Magyarország kerülendő, mondjuk Svájchoz képest.
-
martonx
veterán
Oké, nyilván túloztam. Legalábbis azok a vicces szempontok alapján, amik alapján darkbyte kizárogat komplett városrészeket
Egyébként lopás bárhol előfordulhat. A vicc az, hogy a rendőr ismerős szerint a hmm tudjuk kik importálják egymást egy-egy lopás erejéig. Amikor visszanézik az esetleg meglévő kamerás felvételeket, azon olyan embereket látnak, akik még csak látásból sem ismerősek a környéken, pedig a rendőrök aztán jól ismerik annak a pár problémás családnak a tagjait.
Szóval, ilyen téren, bárhol bárkinél előfordulhat lopás. Az utcai közbiztonság meg szerintem Szeged túlnyomó részén rendben van, abszolút hülyeség azt mondani, hogy pl. xy városrészbe nem költözök mert félek végigmenni az egyik utcán. Mikor egy városrészben van 30-40 utca, és ebből rossz esetben 1-2 ha problémás.
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #66084 üzenetére
Igaziból ilyen téren Szeged azért elég jól áll szerintem. És igazán kizárni egy két konkrét utca kivételével nagyon nincs mit. Mint pl. kizárni alsóvárost nagy butaság, azért mert van olyan része, ahol él 5-6 problémás cigány család. Ennyi erővel akkor egész Szegedet kizárhatod, mert kb. minden negyedben lehet mutatni 2-3 problémás cigány családot.
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #66040 üzenetére
A szellemesdi hülyeség. Egy rakás ismerősöm lakik ott, sőt gyerek koromban sokat játszottunk ott a temetőben, mert unokatesómék a szomszéd utcában laktak. Mégse jött soha szembe egy szellem sem
De ha már ott nézelődtök, én sokkal jobban aggódnék a legfrissebb társasházak összecsapottsága miatt.
Teljesen szépen látszódik, hogy az első ott épült házak még milyen jó minőségben, élhető lakásméretekkel készültek.
És ahogy egyre újabb és újabb épületek készültek, folyamatosan mentek össze a lakások, ezzel párhuzamosan egyre romlottak az épületek minősége is. Az biztos, hogy én csak az ottani legöregebb épületek közül mernék nyugodt szívvel lakást választani. -
martonx
veterán
válasz
kispéé #66029 üzenetére
Na,, ez az amin én már rég túl vagyok (jó megoldásom persze nincs rá), és ezért is vettem idén végre egy komoly távirányítós autót. Ezzel legalább már én is jót játszok, a fiam is imádja
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest