- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Polemius #19510 üzenetére
De mi van, ha nincs senki a hídon, te szépen felhajtasz, és amikor félúton vagy, megjelenik 8 eltévedt román kamionos konvojban, amit 14 db emeletes busz előz, és közben jönnek a tűzoltók szirénázva? Hirtelen nem lesz alkalmas, mit teszel?
Ez nem így működik. Ha valami így ki van emelve egy törvényben, akkor annak kell lennie pontos meghatározásának, ami mindenkor vonatkozik rá...A régihídon pont hogy van kijelölt kerékpárút, csak az újhídon nincs...
-
Szóval akkor maradjunk annyiban, hogy szabad a főútvonalon kerékpározni, pár speciális esetet leszámítva, amit külön kiemelnek.
Viszont azt honnan lehet megtudni, hogy alkalmas-e egy út kerékpáros közlekedésre? Mert én simán azt gonolom, hogy a Moszkvai körút alkalmas, az újhíd meg nem, de a sünök is így gondolják-e? Hol van ennek valami egzakt leírása?
Ráadásul egy biciklis futárnak egészen más az alkalmas, mint józsinéninek, aki 3 méteres kilengésel kacsázik a csatornafedelek körül -
-
Ez itt konkrétan egy büdös szót nem ír arról, hogy mehetsz-e főútvonalon vagy sem.
Azt mondja ki, hogy ha a korábban linkelt szép kerek kék kresztáblával jelzett kerékpárút vagy gyalog- és kerékpárút esete forog fenn, akkor azon kell menned. A második része meg kifejezetten a nem főútról szól... -
2)335 Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
Ez konkrétan nem jelenti azt, hogy nem mehetsz a főúton, hanem hogyha az alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre, vagy külön tilos, akkor. Ez azért nem jelenti azt, hogy ha kint van egy főútvonalat jelző tábla, akkor ott nem kerékpározhatsz...
A hídon én sem mennék keróval, mert szvsz életveszély, de speciel nem tudom, hogy mi a jogi meghatározása annak, hogy "az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan", és az újhíd beleesik-e ebbe a kategóriába jogilag. -
válasz
FoxiestFox #19326 üzenetére
Bemégy egy póstahivatalba, kitöltesz egy utánvételes papírt és odaadod a postáskisasszonynak + a csomagot + némi pénzt.
-
Látta valaki ezt a filmet?
Gyilkosságba hajszolva (Driven to Kill) (Ruslan)
Állítólag az egyetlen tényleg jó Seagal film.
Érdemes beszerezni?
-
válasz
FoxiestFox #18776 üzenetére
-
válasz
macilaci78 #18676 üzenetére
Az el nem adott újságot remittendának hívják, és visszaviszik megsemmisíteni.
Szóval ingyen nem fogják odaadni, mert akkor ki kell neki is fizetnie. -
válasz
lugosi #18083 üzenetére
Azt látom, hogy elbeszélsz melletem
Nem feltétlen az ivóvíz a nagy érték (bár az), hanem bármi, amiből kevés van. Azzal lehet valaminek az értékét felvinni, ha hiány van belőle. Például az arany eléggé silány anyag, ha lenne belőle sok, akkor a kutyának nem kellene, mert max elektronikában lehet értelmesen felhasználni, de mivel ritka, ezért értékes.
Az olaj is ilyen, (USA-t már rég elfoglalták, pont azok lakják most), de az szerencsére nem kell közvetlenül az életbenmaradáshoz, a víz meg de. Például szerinted minek vesznek a multik vízműveket kelet európában? Nem tűnik túl nagy üzletnek, és rövid távon nem is az, de valamiért mégis felvásárolták mindenütt. Mert az ilyen cégek nem években, hanem évtizedekben, negyedszázadokban gondolkodnak. És nagyon nem tetszik nekik, hogy orbánék visszaállamosítják (nagyon kevés dolog van, amivel egyetértek a jelenlegi kormánypolitikában, de ez például egy ilyen pont), természeti kincsek legyenek csak köztulajdon.
A magyarul tanulós körleveles cucc vitán felül hülyeség, de komoly népvándorlás bizony reálisan várható a nem is túl távoli jövőben. Szvsz nem úgy fog történni, hogy a gazdagok felvásárolják a területet, hanem ahogy ma is történik: a legszegényebbek fogják az összes ingóságukat (ami kb. két zsáknyi cucc), és nekivágnak. Menekülttáborok, aztát gettók stb.
Meg lehet ezt nézni ma is pár helyen a világban... -
válasz
lugosi #18079 üzenetére
Nincs a fiókomban konkrét költségkimutatás, ha erre gondolsz, de egyrészt kb. józan paraszti ész, másrészt valamiért a tengermenti országok is csak végső esetben alkalmazzák (pl. mert nincs más...), mert q..va drága.
Egyiptomban ha jól tudom folyóvízzel öntöznek, nem sótalanított tengervízzel.
A karvalytőke hogy jön ide?
Arról van szó, hogy ha mondjuk a környéken elkezd nagyon szárazság lenni, és éheznek a népek, itt meg van még valami, amit meg lehet enni, akkor nem nagyon fog számítani az európai kultúra vagy bármilyen politka vagy bármilyen tőke, jönni fognak a népek.
Én elhiszem, hogy szerinted ez a minden világok lehető legjobbika, és minden a legnagyobb rendben, de engedd meg nekem(künk), hogy ne így gondoljuk...
-
válasz
lugosi #18076 üzenetére
Komolyan ennyire nehezen értelmezhető, amit írtam? Nem konkrétan ivóvízről beszéltem. (rémlik? búza öntözés volt a példa...) De ha már mindenképp az ivóvíz a vesszőparipád (ami szvsz a vízfogyasztás 1-2%-a lehet, de nem bánom, nézzük azt is a kedvedért), akkor konkrétan még mindíg sokkal olcsóbban ihatóvá lehet tenni egy folyó vizét, mint a tengervizet.
De itt egyáltalán édesvízről van szó, amit most teljesen természetesnek veszünk, de 10-20-30 év múlva ez egyáltalán nem biztos, hogy ilyen egyszerű lesz. Erről van szó, ebből a szempontból vagyunk nagyon szerencsés földrajzi helyen. Ez nem érdem, ez adottság... -
válasz
lugosi #18072 üzenetére
Bakker, ez tényleg ennyire bonyolult? Egyrészt nagyon nem hasonlítható össze egy köbméter víz 1000m-ről való felhozatalának és egy köbméter víz sótalanításának költsége, másrészt rajtad kívül senki nem beszélt 1000m-ről felhozandó vízről, hanem a rajtunk keresztülfolyó vízről van szó. Tudod, folyó. Ilyen hosszához képest keskeny víz, ami egyik irányból a másikba áramlik, tök ingyen
-
-
válasz
LordVader80 #18025 üzenetére
A következőn lesz rajta, ha csekken fizetted be, ha neten, akkor nem lesz rajta a következőn.
-
válasz
macilaci78 #17878 üzenetére
Az idő vasfoga elszállt fölötte
Egyszerűen eloxidálódótt a réz...
-
Ha valaki vásárolni akar nagyobb összegért az Euronics-ban, Praktikerben vagy a Hervisben, akkor keressen meg privátban, lenne egy rakat utalványom, amit el kellene költeni. (Euronics 100.000, Praktiker 99.000, Hervis 100.000 Ft értékben)
Nincs semmi extra macera, ugyanúgy lehet vele fizetni, mint kp-val. -
válasz
macilaci78 #17386 üzenetére
Ebbe se karburátor, se tekerő nincsen. Injektor és kompjúter...
-
Jó tanács: inkább fesd le. Nem lesz jó a karbon fólia erre. Nem tapad meg rendesen a műanyagon, egy idő után szépen fel fog válni a széleknél. Ha mindenképp fóliázni akarod, akkor ne anyagában texturált vastag fóliát vegyél, ami a kasztnira jó (150-200 micron), hanem valami vékony karbongrafikával mintázott sima vinyt (30-50 micron). De inkább fesd le...
Egyébként könnyű volt kiszerelni? Az enyémre is ráférne egy festés...
-
Olcsó fejhallgató erősítőt milyet érdemes venni és hol?
Nem vagyok HI-END audiofil, csak simán azt szeretném, ha hangosabban szólna... -
A vidékieknél a gázszolgáltatók árulják, a Pestinél meg a MOL
Nem hiszem, hogy felemelik, mert a szegedi és a győri eleve a helyi buszközlekedés miatt létesült, gondolom van velük valami megállapodás, hogy mennyiért tankolnak. A BKV meg akkor sem áll át, ha ezzel rengeteget megspórol és sokkal kevésbé szennyez, mert a gázszolgáltatótól nem esne le egy rakat lóvé az üzemanyag közbeszerzésen az elvtársaknak (bocsánat fijjuggnak...)Ráadásul ha nagyon megemelik, akkor lehet venni otthoni töltőkompresszort, ami a vezetékes gázból megtankolja egy éjszaka alatt az autót, csak most nem éri meg, mert nagyon soká hozná vissza az árát. De ha mondjuk a pesti szintre emelkedne itthon is, akkor már megérné...
-
Sándorfalva felé kész van a már az útépítés? Fel lehet már menni a pályára arrafelé?
-
válasz
cantus #15363 üzenetére
Sima rovarirtó spray, amit bármelyik háztartási boltban megkapsz kb 1000 Ft-ért (mászó rovarok elleni). Alaposan befújni vele mindent csukott ablakoknál (levegőt ne nagyon vegyél közben
), egy óra múlva alapos szellőztetés, ágyneműt 90 fokon kimosni.
Szerk.: Egy nagyon alapos porszívózás sem árt.
-
Az 5kg alatt az szerintem csak országúton 90-el lehetséges.
Most azt írta valaki indexes fórumon,hogy lehet, hogy olaj van a tartályokban, és azért nem megy bele több.
A gázt azért kell tanulnia, mert a magyar gáznak más a kalóriatartalma, mint a németnek, és ezt valahogy figyeli. Meg a jeladó is számít. Na majd jövő hét végén kiderül... -
Még tapogatózok én is. A tegnapi út épp 7,8-ra jött ki, de pesten bazi dugó volt, mert filmforgatás miatt le volt zárva az Üllői, de persze a nagykörúton, amerre mindenki került emiatt, pont tegnapra időzítettek valami buszmegállótakarítást és a belső sávot lezárták. Kb. fél órát tötymörögtünk az Oktogonig, max 1-esbe kellett felváltani
Szerintem az simán rádob 1 kg-ot, szóval ez nem mérvadó, meg az a jeladó is kell még.
Meg még tanulja a computer a magyar gázt is. Remélem pár hét és beáll a 6 kg-ra, amit másoktól hallottam. Viszont a három tartályba csak 22 kg fér, pedig 27-et mondtak rá. Majd hétfőn konzultálok még a szerelőmmel, hogy biztos bekötötték-e mindhárom tartályt -
-
válasz
FoxiestFox #13279 üzenetére
Az enyémet ugyan nem...
-
válasz
macilaci78 #13261 üzenetére
A kereskedőtől kapott árak még csak tájékoztatásnak sem jók, ezek általában olyan árakat szoktak mondani egy olajcserére is, amiből másik autót vesz az ember
Ráadásul ha gyárilag nincs benne, akkor a márkaszerviz nem tud beletenni... -
válasz
macilaci78 #13259 üzenetére
Fiat multipla.
Nincs gyári előkészítés úgy tudom... -
Tempomat beépítést hol keressek szegeden?
Olcsó legyen és gyors és jó és ...
-
válasz
ErőVarázsló #12904 üzenetére
Milyen panel?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest