- iPhone topik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
alibaba78 #12185 üzenetére
Az egész buliban az a gáz, hogy sajnos lehet általánosítani. Miért? Mert az arány nagyon rossz. Tényleg meg van ez a 95% - 5%. Származásod miatt nehezebb elfogadni a tényeket.
Roppantul igazságtalan a rendszer, de ez így van kitalálva és egy darabig még így is lesz.
Ahogyan nekem, így "svédeknek" is igazodni kell(ene) a rendszerhez. A "mi fajtánk" látván a "svéd rendszer" működését joggal van felháborodva és ez érvényes tisztességes "svédekre" is. Aranyközép nem létezik.Jómagam tisztelem és becsülöm azt az 5%-ot. Ismerek is közülük jó párat. Van egy gyermekkori pajtásom is. Sok "tisztességes" vállalkozót is ismerek, akik tényleg a jó ötletnek köszönhetően gyarapodtak és nem a fémiparból.
Feleségem lovárit tanul az ország talán legjobb tanárnőjétől és már tudja (angol tanárként) hogy romológiával is akar foglalkozni a következő 5 évben, mert azon felül, hogy eleve nem ítélkezik senkin a származása miatt, szeretne még közelebb kerülni a cigányság kultúrájához. Érzése szerint a felzárkóztatás alapja, ha nem csak dumálunk de meg is ismerkedünk a kisebbséggel és mivel maga a kisebbség sem ismeri a saját történetüket iskolai szinten oktatható lenne az egész. Bízom benne, hogy nem fog csalódni a munkájában, eddig jók a tapasztalatok és a fogadtatás is mindkét "fél" részéről.
...és miért? Mert a cigányság létezik, volt, van és lesz.Amúgy meg visszakanyarodva a topik témájához, itt megfordul az a 95/5%-os arány. Kevesebb "svéd" témánk van, inkább a "parasztokkal" van gond. Az okos kitanult ECÉDÉELES parasztokkal...
-
bullseye
addikt
válasz
alibaba78 #12185 üzenetére
értem is amit írsz, meg félig-meddig át is élem néha (és mindenkinek ajánlom az "Akinek a szeme kék" c. doksit, aki "többségi" származású, így nem érti, milyen pl. fórumokon arról olvasni, hogy vadidegenek akár a közvetlen környezetedben a halálodat kívánják)
DE
a politikusok, a média, a mindenki, de nagyrészt bizony a cigányság is elérte, hogy Te már csak Drizzt Do'Urden lehetsz ebben a sztoriban. Ennyi. Én is az egyéni megítélésben hiszek, de már nekem is meg-megbicsaklik a gondolatom ilyen kérdésekben. -
sasa311
veterán
válasz
alibaba78 #12182 üzenetére
Az nagyon nagyon sajnálatos, ha te abba a - sajnos- elenyésző pár százalékba esel, aki képes lenne normális emberként viselkedni és élni és te szívsz a maradék többség szokásai és bűnei miatt.
Mesélhetnék rémtörténeteket, amik csak velem történtek meg, pedig nem a viii. kerületi gettóban élek, mégis már a családom elszenvedett egy több betörést, egy lakásrablást (lakásmaffia), ennek kapcsán voltak "Svéd" szomszédaim 3 évig.
Szóval hazudnék, ha azt mondanám, hogy bele tudom élni a helyzetedbe magamat. Kicsit talán olyan, mint mikor magyarként a szlovákokhoz megyek rokontlátogatni... Csak annál durvább. Viszont neked is nagyon jól tudnod kell, hogy miről beszélünk mi itt. Nem egyedi, nem kirívó esetekről és a "főszereplők" majdnem mindig svédek....
-
nyunyu
félisten
válasz
alibaba78 #12177 üzenetére
Akkor te vagy a szerencsetlen 5%, aki a 95% tettei/viselkedese miatti altalanositast megszivja.
Mint nemreg elhunyt kormanyszovivo.
Temetesere kivonult az osszes fotelliberalis meg megelhetesi sztarcigany gyoziketol gyurcsanyig, kollegam meg majdnem hanyt a temetesen, akkora kepmutatas, meg hangzatos szovegek voltak, aminek a negyede sem volt igaz.O gimiben egyutt jart az illetovel, 4 evig egyutt bandaztak, mire valami kozos ismerosuk elarulta neki, hogy a haverja cigany.
Annyira szegyellte a szarmazasat, hogy sosem hangoztatta... -
danih
veterán
válasz
alibaba78 #12173 üzenetére
"Es nem ertem, hogy illik ossze a rendor, meg a skot."
Erről ennyit, nem is fogod érteni. Apám épitkezik, brigádja van, nem egyszer vett fel cigányt/hajléktalant/egyéb rászorulót becsületes melóra. Mindig megszivta. MINDIG (amikor norvégokat alkalmazott).
Él itt egy népcsoport amely nem hajlandó szocializálódni, elfogadott (mondhatni európai) normák szerint élni. Az utca fontosabb, mint az iskola (mert mind be tudná iratni, cseszd meg INGYEN VAN, de nem - és ez a továbbtanulásuk fő gátja, nem a rasszista felvételi rendszer).
Gőzöd sincs a dolgok mikéntjéről, csak nyomod a fotelliberális dumát.És azért vitatkozunk erről, mert egy vidéki számtech boltos életében az ilyen életképek igenis valóságosak (ellentétben az általad elképzeltekkel), nem azért irta, mert rasszista.
-
stol
addikt
válasz
alibaba78 #12167 üzenetére
Akinek van lóvéja 150-180ezres gépre, ne mondja nekem azt, hogy nem tud tisztálkodni.
Nem mellesleg, olyan faluban lakom sajnos, ahol mi vagyunk a kisebbség
Kis falunk hírhedt. Itt volt 2 lincselés is. Teccik emlékezni? Egy sima polgár és egy tanár gyilkosság.
Nekem ne mondja, hogy gondolkozzak olyan, aki nem lakik "ezek" tőszomszédságában.
Ne intsen gondolkozásra olyan, akinek nem lopták le idén az összes gyümölcsét, holott ő dolgozott érte. Felcibálták az összes évi krumpli vetést, paradicsom is odavan, meg minden.20ezer alatt szembeköpi a rendőrt, mert semmit se tehet vele, max engem hurcolnak meg és éjjel rámjön a "rokonság", mert feljelentettem.
"Terhes az anyám, kell neki a vitamin..."
-Azt a büdös semmirekellő mindenedet.. terhes mi, kell a vitamin? Tessék, itt a kuvasz vitaminnak.Nem láttál még embert gyorsan kerítést mászni
Nem mondom, hogy mindegyik retek, de 95%-uk az, az tuti.
Van egy család, akik mezőgazdaságból élnek, 2 gyerek, iskolába járnak, dolgoznak.
Nah ők szarabbul élnek, mint a retkek semmittevéssel.LOL
Új hozzászólás Aktív témák
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Linux kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anime filmek és sorozatok
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózatokról alaposan
- Revolut
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest