- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
AmunRa #27434 üzenetére
Olyan is volt, aki a gyereknek nézett lapost a suliba, persze a 100k alatti újakból... Mondom, OK, ez netezni, wordre még csak-csak elégecske... Mit tanul a drága gyermek? Mérnök lesz, építész, a kis drága... ehh, akkor ez mostohagyerek lehet, mert ilyen laptopot a sajátomnak nem vennék, főleg ha várhatóan ezen kell majd rajzolnia, esetleg 3D-t mutogatni... türelmes gyerek lehet
Végül asszem i3-ig sikerült eljutni, dVGA-val.
-
ViZion
félisten
válasz
AmunRa #27418 üzenetére
Gépészt, PLC programozót keresnek örökké...
Megint itt egy régi szar: "recseg a hang"
Diagnózis: régi, 1,5 GB DDR2-es cerkára ráerőszakoltak egy winfos7-et, semmi driverek, csak a torrent meg a vírusok. Egyedül VGA volt telepítve, semmi, de semmi más. Recsg neked az édesapád lőcse, amikor anyádat tolta a disznólban. Hazug mocsoknak kell lenni? Sebaj, kifizetik a telepítést, de csak hang drivert dobok rá... vírusokat leszedem... majd vissza kerül.Aki köcsög, azzal legyek jófej?
Miért kell hazudni? Ezt nem értem. Mindenkinek jobb lenne. Ráadásul ugribugri van, hogy holnapra kell, mert jajj, a gyerekkel szkájpol külföldre... De miért hazudsz te szemét? Lassú fos, nincs ram és a win 7... fain kombó, bármi tízszer annyi idő, mint egy újabb vason. Ha tudtam volna, el sem vállalom holnapra.
-
ati012
őstag
válasz
AmunRa #27418 üzenetére
Egy cég fele 5-6M-s számla lesz fél éven belül, NAV erre ugrik.
...erre kell egy dzsipó, aki kiteszi a számlát.
mennyire megy itt a gazdaság és milyen magas a foglalkoztatottság.
Japp, mert a statisztikában benne van a közmunka, meg a külföldi munkás is.Most viszont úgy érzem, ha normális pénzt szeretne az ember, nem ártana egy diploma.
Szerintem ez egy szűk réteg. Ha diplomás vagy azért, ha nem azért, ha több van akkor meg azért küldenek el a 3.14csába.Hequila: egy régióban vagyunk, de biztosíthatlak: máshol sem jobb a helyzet.
Nincs fizetőképes réteg. Nálam alkatrész az esetek túlnyomó többségében csak akkor forog, ha a régi tönkrement, és pótolni kell.
Dettó. Amíg az emberek a napi megélhetésükért küzdenek, addig nem is lesz. Ezt tetézik a vérpistikék, akik sörért / csokiért / legóért javítanak.
Konkrétan ha nem állsz 3-4 lábon, véged van.
Mondhatni évente veszek fel és adok le tevékenységeket.
A hullámokat kell lovagolni, tökmindegy mit adsz el, amíg haszon van rajta.ViZion
Magam sem mertem belevágni, pedig toner töltés, használtgép is ment itt pár éve még frankón.Válság kellős közepén, állítom nagyobb forgalmam volt mint most.
Tonertöltés vége, cd-dvd vége, használtgép még megyeget... -
Hequila
őstag
válasz
AmunRa #27413 üzenetére
Én sem akarok a kedvedbe rondítani, és nem is akartam, de ha ati012 elkezdte, akkor folytatom.
Nem tudjuk, hogy melyik régióban vagy, de a szakma haldoklása valószínűleg országos jelenség. Nekem is saját vállalkozásom van, de több okból is próbálok nézelődni.
Nincs fizetőképes réteg. Nálam alkatrész az esetek túlnyomó többségében csak akkor forog, ha a régi tönkrement, és pótolni kell. Gépfejlesztési szándékkal nagyon ritkán keresnek meg.
Ráadásul javításra sokszor csak akkor kerül be a masina, ha a szomszéd Pista, meg a munkatárs fia (aki informatikát tanul a középiskolában) nem boldogul vele. Belebarmolnak, utána javítsd meg. Persze olcsón.
Nemrég olvastam a burnoutról egy cikket, melyben a cikkíró megjegyzi, hogy azok a - főleg managerek - veszélyeztetettek leginkább, akik akár heti 60 órát is dolgoznak.
Én a két kezem összetenném, ha csak heti 60 órát dolgoznék. És biztos vagyok benne, hogy ezzel a szakmában még így vannak páran.
Hétvége csak elméletben van, a jelentését elveszti. Szabadság szintén.
És a végére hagytam a - szerintem - legnagyobb ellenérvet; a töménytelen mennyiségű idióta, akiktől sosincs nyugtod. Hívnak, ha baj van, hívnak, ha nincs. Ennek súlyosságát valószínűleg csak az érzi át, aki a szakmában dolgozik. Egyszerűen nem tudom leírni, hogy mennyire fárasztóak.
Jól gondold meg... -
azbest
félisten
válasz
AmunRa #27413 üzenetére
Katás, kisadózó, alanyi áfamentes módban, nem főállásként durván havi 25 kata + 5 körül az átalány iparűzési + kamarai tagság. Ha jól sejtem, akkor nappalis hallgatóként nem kell hogy főállású legyen (ami 50eft kata). Ha meg nincs munka, akkor lehet szünetelteni. A kifizetett hónapok * 500e limitig lehet számlát kiadni elvileg.
A könyvelőd biztos jobban tudja, mit érdemes. Már ha egyáltalán szeretnél a suli mellett is dolgozni. -
biker
nagyúr
válasz
AmunRa #27401 üzenetére
amire te gondolsz, az a helyi kereskedelmi értékesítés, ehhez kell
de ha webshopban rendel, és bemegy átvenni, készpénzzel, akkor elég a bevételi pénztárbizonylat
ellenben ha megy átvenni, és ott meglát valamit, és azt is kéri, akkor már helyi értékesítés, kell. Ekkor kell azt mondani neki, rendelje meg ott a sarokban egy kis pc-n vagy mobilon, és ha megjött a rendelés kiadod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- India és az AI a McDonald's jövője?
- BestBuy ruhás topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GIGABYTE G27F 2 165Hz IPS gaming monitor /2026.12.12-ig Garis/
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3101
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest