- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
EAndrew #76726 üzenetére
ds216j amin mértek 30-40 körüli sebességet
Mi az a 30-40? Méter, liter?
Amúgy j-s NAS-t nem láttam ott. Az a belépő szint Synology esetén. Nem véletlenül írtam a megfelelő elvárásokat. Kezeljük helyén a dolgokat. Vedd vissza a letöltési szálak számát és ha szükséges, a sebességet is. Egy j-s Synologyval nem lehet türelmetlen az ember. Arra figyelj, hogy ha nem vagy elég visszafogott, könnyen leültetheted azt a NAS-t! -
Multibit
nagyúr
válasz
EAndrew #76720 üzenetére
hogy a feladó helyről is jöjjön a kellő sebességgel, ez is lehet korlát, nem?
Így igaz! A torrent sebességet sok minden befolyásolhatja.
De nem is ez a lényeg. Akár a DS218j-vel is nagyszerűen el lehetsz (torrentezhetsz), csak a realitásoknak megfelelő elvárásokkal, beállításokkal tedd azt -
Borisz76
nagyúr
válasz
EAndrew #76685 üzenetére
Ha gyorsabban szeretnél letölteni, akkor cseréld le a készüléket egy INTEL processzoros variánsra.
Pár darab összehasonlítása : DS220+/DS420+/DS720+/DS920+ -
Dzsekó
addikt
válasz
EAndrew #65924 üzenetére
Itt írák Neked. Leellenőrizni nem tudom, mert nekem csak 1 kötetem van. Ha nem találod, akkor kérdezd meg Jim74-et. Bár igazság szerint, ha minden csomagod döglött, akkor lekörmölném a telepített csomagok nevét (már ha sok van), aztán most már jöhet az új HDD. Erre rátöltöd a DSM beállításokat, és újratelepíted a csomagokat.
Nem mindegy SHR-nél milyen sorrendben adod hozzá a HDD-ket. Ha kisebbet adsz hozzá egy nagyobb-hoz, akkor nem fogod tudni használni a teljes kapacitást. Növekvő sorrendben kell hozzáadni több lemezes SHR-nél. De nálad két külön kötet van, ha jól értem. Egy 1 lemezes SHR és egy 1 lemezes alap. Így nem befolyásolják egymást, viszont 1 lemezre nincs értelme SHR-t létrehozni. -
Dzsekó
addikt
válasz
EAndrew #65917 üzenetére
Már írtam régebben, hogy mentsd le a dsm alól a beállításokat. Úgy tudom ez ment mindent. Ez a mentés az asztali gépre kerül. Ezután be az új HDD, és visszaállítod az asztali HDD-re mentett fájlt. Persze a rossz HDD-ről az adatot le kell másolnod SMB-n pl. Utána cseréld ki. De ha jól emlékszem a DSM is kiírta, hogy csinálj biztonsági mentést. Abban nem vagyok biztos, hogy a csomagokat lementi-e, de azok újra telepíthetőek. Másik módszer. Hogy egyesével megnézed a telepített csomagokat, és annak a telepítési helyét átrakod 2. Kötetre. Ha kész vagy, akkor lemásolsz a HDD-ről mindent, csinálsz biztonsági mentést, HDD csere, biztonsági mentés helyreállítása, csomagok telepítési helyének visszarakása kötet 1-re egyesével. Elméletben meg lehet ezeket tenni, gyakorlatban még nem csináltam, de én így indulnék el. Majd megerősíti, vagy cáfolja, aki már csinált ilyet.
-
EAndrew
aktív tag
válasz
EAndrew #65871 üzenetére
Sajnos még mindig meg vagyok akadva, és már a visszajelző is sárgán vilagít. Tud segíteni valaki?
Az biztos hogy hibás szektorok vannak a lemezen és az a baj, viszont így a rendszer programok sem működnek, és törölni sem tudom őket hogy újra telepítsem. Gyakorlatilag az alap DSM-en és a fájlkezelőn kívül semmi nem működik.
HDD csere? Ha igen, akkor hogy a legoptimálisabb csinálni, mint írtam van egy HDD2 tele adatokkal mellette, ja és az új valószínűleg nagyobb lenne mint a mostani HDD2 és az új lenne a fő HDD. Az jó lehet? -
válasz
EAndrew #65812 üzenetére
A rendszer (DSM) minden fizikai lemezen rajta van. A programokat kell majd áthelyezni. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a program tarolasi helyénél a legördülő menuben a másik kötetet választod ki. A beállításokat lehet, hogy újra végig kell zongorázni. Mármint a külön telepített programokét. Magának a DSM beállításait le tudod menteni és szükség esetén visszatölteni.
-
Dzsekó
addikt
válasz
EAndrew #65810 üzenetére
Ha több HDD van, akkor NAS lekapcs., és egyesével cseréled. Tehát, csere, NAS bekapcs., molyol sok órát, aztán ha még van rossz HDD, akkor megint NAS kikapcs, és másik HDD csere. Ha 1 HDD van, akkor próbálj meg biztonsági mentést készíteni, ha még engedi. Utána HDD csere. Majd helyreállítás.
-
Multibit
nagyúr
válasz
EAndrew #60630 üzenetére
Számomra nem egyértelmű amit írsz. Synology.me domain névvel akarod elérni a NAS-t. Először azt hittem, hogy kintről, internet felől. Később meg ezt írod: Elérni csak itthonról WiFi-n akarom. Most akkor honnan is? Mert ha csak otthonról akarod, akkor miért van szükséged a domain névre, miért nem jó a 192.168... IP cím? Ha kintről, akkor meg nézz utána, nem alkalmazott-e nálad CGNAT-ot a szolgáltatód! Hasonlítsd össze a routered WAN IP címét - mondjuk - a WhatIsMyIP által mutatott IP címmel! Ha eltér a kettő, kérj a szolgáltatódtól publikus IP címet!
-
gyugyo79
addikt
válasz
EAndrew #52485 üzenetére
Ha az UPnP -t kikapcsolod a routeredben már sokat lépsz előre a globális biztonságban ....
Ha meg azzal engednéd a DS -t portot nyitni mi lenne a különbség annál, hogy ha beállítod te manuálisan ezt a port átirányítást. Gondold végig logikusan, hogy mégis azon túl, hogy ha az UPnP engedve van a routeren akkor az nyit magának portot ami csak akar így meg csak biztos az van nyitva amit te beállítasz ...Amíg nincs valami olyan sebezhetőség a használt programban amit ki tudnak használni marginális a veszély .
-
gyugyo79
addikt
válasz
EAndrew #52090 üzenetére
Csinálj egy Let's Encrypt -es tanúsítványt. Ha rákeresel a fórumba találsz róla többet. De itt egy link ahol képekkel be van mutatva. Ezzel megszünteted az ön-aláírt tanúsítványból eredő problémákat. Utána már csak ha ip alapján éred el a belő hálózaton akkor fog nyafogni de ha ott is a dns nevet használod nem.
-
EAndrew
aktív tag
válasz
EAndrew #52085 üzenetére
Na közben sikerült belépni edge-n keresztül, de a kérdés továbbra is adott, mert úgy láttam, hogy mobil app-on keresztüli kapcsolat használatához is az 5001-re és https-re kell állítani a kapcsolatot. Azonban ebben az esetben a böngészők nem engednek majd be tanúsítvány gond miatt.
-
gyugyo79
addikt
válasz
EAndrew #52006 üzenetére
Alex91 amit írt.
+ Van elképzelésed, hogy hogy szeretnéd megoldani és milyen formában ezt:
"hogy egy 3 Tb-os tárhelyem legyen"
Tehát tudod, hogy ezt milyen formában tudod megoldani?
Synology : Supported RAID Types
Ha a fenti oldalon a menüben elolvasod a kapcsolódó részeket minimum a Storage Pool alatt akkor látod, hogy mik azok z irányok amikbe kár is elindulni. Példa .: Ha már 1 SHR lemezed is van rossz irányba indultál az elképzelésed megvalósításában.Bár én lebeszélnélek arról, hogy ragaszkodj ahhoz, hogy egybe lásd. Csinálj inkább 2 kötetet belőlük és használd úgy.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
EAndrew #52006 üzenetére
Hogyan lehet megcsinálni, hogy egy 3 Tb-os tárhelyem legyen egy 1Tb és 2Tb lemezből?
- JBOD ( Később bővíthető de nem ajánlott )
A JBOD tulajdonképpen nem valódi RAID-kötet, de a RAID-vezérlők többsége felkínálja ezt a lehetőséget. A JBOD (Just a Bunch Of Disks – csak egy köteg lemez) megoldás lényege, hogy több merevlemezt egynek lásson az operációs rendszer, de ehhez nem használ redundanciát; szimplán összefűzi a merevlemezeket, tehát a lemezek kapacitása összeadódik, ettől fogva egyetlen nagy lemeznek látszanak. Komoly hátránya, hogy ha az egyik meghajtó meghibásodik, minden adatunk elvész. Használata éppen ezért csak korlátozottan ajánlott, fontos állományok tárolására inkább ne vegyük igénybe.Javaslom a 2 db Alap / Basic kötet létrehozását.
Teljesen kész vagyok, mindent végig csináltam az összefoglalóban lévő leírás szerint, de semmi.
User error vagy mégsem olvastad el figyelmesen az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest