- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ForRedGlory
félisten
"Külön fel kell venni egy fiókot az adott felhasználóhoz, akinek a nevében letöltesz. (Persze lehet akár ugyanaz a fiók is.)"
Ezt nem teljesen értem, hogy mire gondolsz. A DS-ben be van állítva a megfelelő e-mail cím és szabályok. Korábban ment, nem változtattam a beállításokon semmir. Milyen fiókot kellene még létrehozni és hova?
-
ForRedGlory
félisten
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Hiába van beállítva a Download Stationban az értesítés, egyszerűen semmit nem kapok e-mailben. A NAS beálításokban is engedélyezve van az értesítés és onnan meg is kapom a teszt üzenetet, de a DS-ből semmit. A szabályok is normálisan be vannak állítva.
-
ForRedGlory
félisten
Az rendben van, de honnan tudja a DS, hogy a filmek vagy sorozatok mappába töltse le, ha bekerül egy torrent fájl az adott mappába? Ömlesztve nem jó, mivel belepusztulna a PLEX.
#80554gyuri81: Őszintén? Nem vagyok ipari mértékben letöltő torrendes, hetente max 1-2 dolgot szedek le. Beleférne, hogy a megszokott módon rákeresek virágboltban a torrentre és onnan letöltöm, aztán betallózom DS-ben. Azon a pár extra kattintáson semmi nem múlik.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #80545 üzenetére
Közben rájöttem, hogy mi volt a hiba. A Mac nem szereti, ha a letöltött torrent fájlt csak úgy behúzod a DS alkalmazásba... ha normálisan a DS alkalmazáson belül tallózod be a torrent fájlt, akkor nem dob hibát. Mondjuk, hogy ez lehet inkább Safari hiba, de most nincs kedvem másik böngészőt feltelepíteni csak ezért.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Magnat #77008 üzenetére
Látom nem érted az összefüggéseket.
"Megint rizsázol, mert nem a gyors netről van szó, azt már te gondoltad hozzá. Arról volt szó, hogy miért nem tölt annyival a DS 118 mint a kérdező elvárja, és mint utólag kiderült, te is tudtad a választ (ennyit tud a vas), mégis inkább megragadtad a lehetőséget, hogy elmondd, neked 2 gigás neted van (ami valójában qrvára irreleváns) és hogy miért érné be lassabbal a kérdező"
Még szerencse, hogy jöttél TE és felvilágosítottad róla... ja bocs, mégsem, hiszen véletlenül sem azt tetted, hanem a sebességről kezdtél hablatyolni. Speciel én csak erre reagáltam... Elég vicces számon kérni olyat, amit neked sem sikerült megugrani. Elkerülhette a figyelmedet, de a kolléga már leírta neki, hogy ne várjon csodát és az a várható sebesség, mert nála is csak annyi. Miért kellene ugyanazt leírni közvetlenül utána?
Legközelebb, ha valakin valamit számon szeretnél kérni, akkor előbb olvasgasd el a témában a saját kommentedet és megúszod a görbe tükröt.
Vicces az értékrended, ha szerinted az 1000-es nethez képest a kemény 700-1000 Ft-al drágább 2000-es internetet felvágósnak találod, ha valaki megemlíti. Biztosan felvágtam vele és "megragadtam a lehetőséget", hogy elmondjam, én vagyok a fasza gyerek, hogy van +700 Ft-om havonta a gyorsabb internetre. Még szerencse, hogy a kommentem lényege nem ez volt, de hát nagyon jól tudsz olvasni a sorok között.
Az, hogy nem érted a célzást, nem engem minősít, de örülnék, ha tényleg elengednéd és nem mennél bele újabb hülyeségekbe. Egyékbént meg elhiheted, akinek 1000-es internete van, az vánszorgásnak fogja érezni, ha az elméleti maximum 20-30%-át tapasztalja. Teljesen jogosan. Az ok meg más kérdés, de arra kapott választ.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Magnat #77004 üzenetére
A kommented színvonala a pöcegödör legalja. Szerintem hanyagolj, ha csak ilyen baromságra futja, hogy veszni hagyok 300 Mbit sávszélt. Sikerült leszűrni egy darab torrentet tartalmazó képből, hogy esetleg más nem eheti a lakásban a sávszélességet, ami miatt “csak” 217 MB-al tölt. Vagy például az meg se forduljon a fejedben, hogy a seed ennyit enged… tuti én vagyok a hülye. Kissé izzadságszagú, nem menő.
Semmit sem rizsáztam, ha nem érted vagy nem vagy képes felfogni, megérteni, akkor így jártál. Nem a topic témája, hogy miért jobb a gyorsabb net, holott illene tudni.
Gondolom csak véletlen kezdtél okoskodni, hogy a PC kihajtja-e a 2000-es internetet, de azóta is fullban tolod a kretént. Akkor még igazad is lenne, ha miután megtudtad, hogy PC-ről van szó, elengeded a témát, de neeeem… tolod tovább a hülyeséget.
-
ForRedGlory
félisten
Semmi, de hiszen írtam is. A 76988-ban benne van minden.
Ha már baszogatni akarsz valakit, akkor olyat baszogass, aki behozza a témát, és ne azt, aki csak válaszol rá.
Én már ott elengedtem a dolgot, hogy megjegyeztem a PC-t, erre jön a visszakérdezés, hogy "és jön is annyival", meg hogy mire írom, hiszen a HDD nem tud ennyit. Aztán meg az oktatás, hogy de hát az csak 1.7 Gbit, na meg hogy az ARM-es proci nem bírja (mintha nem tudnám, amikor minden második ilyen hozzászólás erre a konklúzióra jut).
Látom itt pár embernek nagyon fáj valami. Mindegy, részemről lezártam az offolást. Több lett belől, mint amennyit megérdemelt a téma.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
AiRLAC #76994 üzenetére
Torrenten nyilván nem érdekel, hogy éjjel milyen gyorsan vagy lassan tölti le, ami kell, azonban nem csak torrent létezik, ahol a gyors egészen biztosan sokkal jobban kifizetődik, mint a lassabb. Pl. Steam, Origin, Epic és társai is, ahonnan nem minegy milyen gyorsan települ fel a játék. Mivel nincs nagy HDD a gépemben (nem is lesz a hangja miatt), ezért nem is tudok feltenni egyszerre 200 játékot, aztán azt elindítani ami kell, így le kell tölteni. Akkor meg gyorsan kell és nem 30 perc múlva.
Ráadásul most így hirtelen összeszámolva lóg a hálózaton 3 db telefon, 1 PC, 1 laptop, 1 iMac, 1 TV, 1 Nvidia Shield TV Pro, 1 PS5 , 1 iPad és Telekom TV is. Ezek mind viszik a sávszélességet, 80%-a folyamatosan a netet szívja, mert nagy részük munkaeszköz.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
gyuri81 #76842 üzenetére
Rossz a szűrőd.
Amennyiben nem ezen leírás alapján próbáltad beállítani, akkor nézd meg. A találatokhoz ezt írd: The.Book.of.Boba.Fett*1080p, míg a nincs találathoz azt írd be, amelyik verziót nem akarod leszedni (pl 720p).
Tudtommal a szűrő beállítása visszamenőleg nem tölt le semmit, azaz amikor beállítottad, akkor az azt követően felkerült fájlokat fogja csak letölteni.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
rocksteadyxx #76836 üzenetére
Ha valóban csendeset és jót akarsz, akkor tényleg a Noctua lesz a barátod.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Mátésum #76792 üzenetére
Nekem is 2000-es Telekom optikám van, de nincs gond a videó lejátszással a photo alkalmazáson sem. Megosztottam egy videót, nézd meg, hogy ez is szaggat-e: [link] (direkt lassított felvétel)
Amennyiben szaggat, akkor nem NAS vagy Telekomos ONT beállítással lesz szerintem a gond, hanem azzal, amin nézni próbálod.
Egyébként az ONT-ben és a NAS-ban sincs semmi spéci dolog beállítva, alapból jó a lejátszás nálam.
Azt nem írtad, hogy milyen videó, de az is lehet, hogy olyat néznél, aminek a codecjét nem szereti a lejátszó.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Alex91 #76752 üzenetére
Oké, előbb is utána olvashattam volna. Mondjuk a linux sem mond semmit, sosem használtam.
The home folder represents the currently logged on user, the homes folder represents all of the users home folders. As a regular user, you will likely only interact with home. As an administrator on the NAS, you should be able to see all the directories (Homes).
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #76704 üzenetére
… vagy azért fut le olyan gyorsan, mert korábban már volt ez a HDD a NAS-ban és “emlékszik”, hogy már egyszer végig futott rajta a folyamat?
-
ForRedGlory
félisten
Ezt a HDD behelyezés utáni első lemez ellenőrzést (ami eltart egy napig is néha) utólag már le sem lehet futtatni?
Visszavittem az egyik HDD-t, aztán a másik berakása után elfelejtettem az ellenőrzést kiválasztani. Gondoltam majd utólag… na de ami a tárhelykezelőben van, az tuti nem az, mert pillanatok alatt végez.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
AiRLAC #76672 üzenetére
Ja értem, akkor átvariálom. Annyi felmentésem van, hogy a linkelt leírásban is van space.
Akkor így jó szerinted? Csak, mert a leírásod alapján akkor a [ Sorozat ( HUN HD )] rész sem feltétlen kell bele.
Név: Exatlon.Hungary.Exatlon.Hungary.S04E1.All.Star.720p.WEB-DL.x264.HUN-EKG
Találatok: Exatlon*S04*720p*HUN*
Nincs találat (üresen hagyva) -
ForRedGlory
félisten
válasz
AiRLAC #76670 üzenetére
Nem tudom, azért kérdezem.
Azt gondoltam, hogy a találat mezőben az S04 utáni csillag mindent behelyettesít, ami mögötte van és nem kell több mindent beírni.
Vagy te most azt akarod mondani, hogy a Név mezőbe kellene írni, amit írtál? (Exatlon*S04*720p*HUN*).
Elvileg a leírás 4-es pontja alapján csináltam, ha az jó, akkor szerintem az enyémnek is annak kellene lennie.
-
ForRedGlory
félisten
Kiváncsiságból betettem a másik (X18) merevlemezt is a NAS-ba, hogy mit csinál. Jól sejtem, hogy hiába van benne, a tárhelyek nem adódnak össze, mert egyakorlatilag mindenben (gyártó, tárhely) eltérnek egyámástól?
Ma minden esetre megy vissza az X18 az Alzához... egyébként a páromat még a halkabb merevlemez is zavarja, szóval mégicsak el kellett költöztetni, pedig qrvára nem akartam kábelezni, elvégre most adták át a laküparkot nemrégen és az összes kábel a falban van, szépen elrejtve. Mindegy, kábelcsatornával megoldottam, szinte nem is látszódik.
Szenvedek ezzel az ncore RSS-el is, de nem tudom mi a gond. Hozzáadtam ezt a szűrőt este...
Név: Exatlon.Hungary.S04E1.All.Star.720p.WEB-DL.x264.HUN-EKG [ Sorozat ( HUN HD )]
Találatok: Exatlon*S04*[ Sorozat ( HUN HD )]
Nincs találat (üresen hagyva)... erre reggel azt látom, hogy az éjfél körül felkerült S04E14-es részt nem töltötte le. A szűrő tesztelésénél adott találatot, de mégsem tölti le.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #76660 üzenetére
Nevermind... közben az ncore címe (ncore.pro) megváltozott, a leírásban meg még a régi van (ncore.cc).
-
ForRedGlory
félisten
Valaki tudna segíteni, hogy mi a gond?
Állítanék be egy RSS-t (ncore) a leírás alapján...
... de ezt a hibát dobja.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Marci112233 #76650 üzenetére
Oké, de miért menne két gép is egyszerre, ha elég a NAS is?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Marci112233 #76614 üzenetére
Hülye kérdés, de ugye lemezkezelőben kerested?
-
ForRedGlory
félisten
Hülye kérdés.
Most nézem, hogy a NAS 4-es tálcájába tettem a merevlemezt. Ezt "büntetlenül" át tudom tenni másikba vagy nem? Kiveszem, beteszem, működik tovább?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Marci112233 #76569 üzenetére
Persze, lehet közben használni. Elvileg nem lassítja a folyamatot.
Majd írd már meg légyszi, hogy neked mennyi idő alatt futott le az ellenőrzés. (Nekem 26 óra körül).
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Marci112233 #76562 üzenetére
Erre én is gondoltam, meg is fordítottam oldalára a NAS-t, de sok különbséget nem tapasztaltam. Lehet, hogy rezgéscsilapító baja is volt, de speciel valami hasonlót ([link]) én is kipróbáltam... persze lehet, hogy a HDD tartóban rezeg a HDD és nem a HDD tartó tok rezeg a NAS-ban.
Már arra is gondoltam, hogy beteszem a HDD-t valamelyik belső tálcába, aztán a közveten mellette lévőkbe meg szépen beleszabok egy ilyen hangszigetelő lapot így a két oldalán jobban elnyeli a hangokat.
Persze ez már csak elméleti sík, mert ugye azóta másik HDD van benne, és az közel sem olyan hangos, mint az X18.
-
ForRedGlory
félisten
Tegnap ugye kicseréltem az eláég hangos X18-at másik HDD-re, de gondoltam kíváncsiságból összedugom PC-vel is. Azt tapasztaltam, hogy a merevlemez PC-n sokkal hallkabban működött, alig volt hangja. Oké... nem volt beépítve, csak az asztalon feküdt, de akkor ez most mi? Létezhet ilyen?
Amúgy tök durva az is, hogy az első adattisztítás a 18 Tb-os X18-on 26 óra alatt futott le, a 14 TB-os Red Pluson meg gyakorlatilag 7 óra alatt...
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #76516 üzenetére
Ma vettem egy 14 TB-os WD RED Plus merevlemezt (WD140EFGX) és betettem a Seagate Exos X18 helyére... hát ég és föld a különbség, gyakorlatilag nincs hangja. Most másolás közben kb olyan, mint az X18 idle állapotában, ráadásul nincs az a folyamatos kattogás sem.
-
ForRedGlory
félisten
Ehh... kezdek ideges lenni. Ez normális hang(zavar) vagy rossz lehet a HDD? 2 m-ről videóztam, de másik szobából is hallom. Ha ez az Exos X18 normális hangja, akkor visszem is vissza. Egyszerűen élhetetlenül hangos. Sejtettem, hogy az évek óta nem tapaszalt HDD hangos, de ez kabaré.
-
ForRedGlory
félisten
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
AiRLAC #76502 üzenetére
Nem csodálom, hogy nem érted, nem teljesen látom még át, így kérdezni is nehéz pontosan.
A terv az lenne, hogy az elérhető merevlemez mennyiséget (~16 GB) kéfelé osztom (ketten használnánk a párommal) és lenne két darab megosztott mappa, mindenkinek 1-1 (mondjuk FRG_Shared és Asszony_Shared néven), amin úgy és azt almappázunk, ahogy akarjuk. Ez meg akkor elvileg külön-külön meghajtóként megjeleníthető lenne a windowson.
Amúgy rosszul is fogalmaztam, mert lehet, hogy a merevlemezen 2db kötetet kellene létrehozni a kívánt háttértár mennyiséggel és utána a köteteken kell 1-1 db megosztási mappát létrehozni?
Így néz ki jelenleg:
-
ForRedGlory
félisten
Kb 1 nap alatt végez az első meghajtó ellenőrzéssel és még van hátra kb 5 óra belőle. Mivel nem voltam képben, a teljes merevlemezre 1 db megosztott mappát gyártottam maximális tárhellyel, mert nem tudtam, hogy utólag nem lehet csökkenteni a méretét.
Ha úgy törlöm a megosztott mappát és hozok létre több kisebbet, hogy még nem fejezte be az első meghajtó ellenőrzést, akkor ezt a meghajtó ellenőrzést ugye nem kezdi újra?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #76492 üzenetére
Uhh, bocs... lehet lesz pár kommentem, remélem gyorsan felveszem a fonalat... Ezt a dolgot végülis megoldottam azzal, hogy a Windows 11-ben csatlakoztattam a hálózati meghajtót és nem a Synology Assistantal, mert azzal sehogy sem akarja, de így már nem is érdekel.
-
ForRedGlory
félisten
Valahogy ezt a meghajtó feltérképezést másként is meg lehet csinálni Windows 11-en? Nekem nem sikerül, a végén ezt kapom:
Start menüből elérem, ha az útvonalát beírom a megosztott mappának, amit aztán ki is tudok tenni a gyors elérésekhez ( [kép] ), de tök jó lenne, ha meghajtóként is csatolható lenne. Esetleg kihatással lehet rá, hogy még az első meghajtó ellenőrzés fut? [kép]
Feltételezem, hogy ha rossz lenne a beállítás, akkor nem érném el a start menüből sem, de teljesen megállt a tudományom.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #76464 üzenetére
Oké, gondolkozhattam volna és tesztelhettem volna mielőtt hülyeséget kérdezek.
PC-n csináltam egy plex szervert és átballagtam a nappaliba, aztán megnéztem. Simán lejátsza a Dolby Atmost is.
-
ForRedGlory
félisten
Igyekszem nem túl nagy baromságot kérdezni...
Ha veszek egy NAS-t és ethernet kábellel össze van kötve a lejátszóval (speciel egy Nvidia Shield TV Pro), akkor ethernet kábelen működik az audio passthrough? Nem szívesen mondanék le a Dolby Atmosról.
Feltételezném, hogy igen, mert elvileg a lejátszótól függ csak a dolog, de mivel egy vagyont el lehet költeni NAS-ra, a feltételezésre nem alapoznék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest