- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helioport
csendes tag
válasz
Narris #22435 üzenetére
Visszamentem az eredeti beírásodra, de nem tiszta.
Tehát a Plex nem játssza neked a feliratot, csak az égetettet?
Mert simán számítógépről szerverként használva a tévén nem tudom megjeleníteni a hozzátartozó magyar feliratot, csak az égetettet.
Ezek szerint akkor NASról sem megy? -
Narris
csendes tag
válasz
Narris #22306 üzenetére
Sajnos elkiabáltam, és csak azoknál a filmeknél megy, ahol gyárilag van benne felirat és azokat tudom váltogatni. Ha mellette van a könyvtárban egyező névvel, akkor nem játssza le.
Ami érdekes még:
- VLC és Kodi sem játssza le a feliratokat. Felraktam a TV-re ezeket és nem működik.
- a Synology Video Station lejátssza, ha azzal indítom elMi lehet a gond? Esetleg jogosultsági probléma vagy a NAS-ban kell még valamit beállítani?
Minden szoftver és firmware a legfrissebb a NAS-on és a TV-n is. -
Tamarel
senior tag
válasz
Narris #22289 üzenetére
A tv valamiért 100 megára áll be, így kb lényegtelen a gigabites router és a cat6 kábelezés.
Természetesen az internetes sávszélesség fel van szeletelve a programok között és hosszabbak éjjelre vagy napközbenre vannak időzítve (dm, cloudsync, indexelés, víruskereső, frissítés).
Film még egyszer sem akadt, de ha a fentieket egyszerre engedném rá szerintem se bírná (a lemez a sok párhuzamos írás-olvasást). -
MrCsiT
addikt
válasz
Narris #22289 üzenetére
Egyszerűsíts:
1. Plexet töröld a NAS-ról, nem lesz rá szükséged, de legalább erőforrásigényes.
2. Telepítsd fel a gyári Médiaszerver alkalmazást.
3. Add meg a NAS "Filmek" mappáját, mint forráshelyet, a gyári fotók, zene, video mappákat töröld a Médiaszerver megosztásából.
4. tallózd be a TV-n a DLNA szolgáltatást (NAS neve)
5. játszd le a filmet, és örülj.A feliratnak azonosnak kell lennie a film nevével.
Nem gondolom, hogy egy 115-ös ne lenne képes 1080p -t DLNA-n kitolni wifin a TV-dre.Ha a fenti lépéseken túl vagy, írj itt a fórumon, hogy működik-e így?
Tesztelo.hu:
1 -2. az usb sebessége a nyilvánvalóan szűk keresztmetszet.
SMB 3.0-t engedélyezd, segíthet valamit.
3 : "A PC indításakor nem tudja a Win csatolni a betűjeles külső meghajtót, miért? " - mert még nem aktív a hálózati szolgáltatás a PC-n, mire csatolná a meghajtót. Windows hiba. Ha intézőben megnyitod a csatolt meghajtót, menni fog.
A csatolt meghajtó, egy, a NAS-on létező felhasználó nevében van csatolva? \\nasnév\megosztásnév módon?
5: van másik plugin, chrome alatt mindenképp.
6: Donwload Station-t tedd fel, paraméterezd be, és ha arra rámásolod a paraméternek megadott "torrentek" mappába, valamit a torrent fájlra kiadod a letöltés parancsot, megtalálja a letöltött cuccot a "torrentek" mappádban, nem tölti le ismét, és a Download Station megosztási beállításai szerint, vissza is fogja osztani - szerintem...Jumbo Frame-et hanyagold. SMB 3.0 elég neki. A Jumbo-t nagyon sok hálózati eszköz kifejezetten rosszul tolerálja, már önmagában ez oka lehet a sebességproblémáid felének..
Írj, hogy mi lett..
-
molnartibor
tag
válasz
Narris #22275 üzenetére
Kis segítség: a Plex alatt azért akad a filmed feliratnál mert ráégeti a feliratot a plex a képre! hiába fogsz venni 216playt nem leszel vele előrébb mert a plex nem használja a play nasokban a hw encodert szóval mindent cpu erőből akar megoldani ami nem megy! Nekem 214play van a plex a 720p-t még éppen áttolja akadás nélkül rajta de a többit már nem! Van még egy trükk a plexnél, mégpedig hogy a lejátszóban a a beállításoknál van egy olyan hogy H264 Maximum level na ezzel lehet trükközni hogy feljebb rakod (tök mindegy hogy mit ajánl) és akkor áttolja directplay-ként a filmeket! Esetleg beállíthatod azt is hogy external playert használjon akkor ha jól tudom direct play-en tol át mindent viszont így nem fogja megjegyezni hogy hol hagytad abba az adott filmet/epizódot! Én DLNA eszközökhöz a serviio-t ajánlanám (használja a hw encodert a NAS-ban) egy play nassal mert 2db tvre kitolta egyszerre az 1080p-s anyagot úgy hogy egyiknek kellett AVCHD-be kódolnia mert a régi Sony tv-m csak azt eszi meg! Remélem tudtam segíteni!
-
törölt tag
válasz
Narris #22262 üzenetére
gondolom ahogy én, egy "rendes" media player mellett.
nálam a megoldás egy raspberry pi2 lett a tv hátára ragasztva. rajta kodi, kapott egy plexbmc plugint hogy a plex szerver cuccait egyből lássam, és kész.
ismerős pl chromecast-al próbálkozott, de azzal is vannak gubancok, van amit az se szeret lejátszani... a pi-vel meg megy a cec, a kodi felületét gyakorlatilag a tv távirányítóval tudom mozgatni. vagy telefonnal, de ez már ízlés kérdése. se felirattal se fhd-val így nincs bajom
-
Narris
csendes tag
válasz
Narris #22257 üzenetére
Még annyi kiegészítés, hogy Sony KDL-43W755C a TV-m, amin próbálkozom a lejátszással.
Most rákötöttem LAN-on a TV-t is a hálózatra és letöltöttem a TV-re is a Plex app-ot. Ez már lejátssza a magyar hang felett a feliratot, viszont eléggé szaggat - A Kémek hídját nézném 1080p Blu-Ray változatban.
Amint beállítom a DTS eredeti hangot és a feliratot is rá akarom rakni, na akkor viszont megint kifekszik. Gondolom itt már megint előjön az, hogy a TV nem játssza le direktbe, ezért próbálja transzkódolni, amit ki is ír a TV is, hogy nem elég erős a szerver.
-
ada19
senior tag
válasz
Narris #20584 üzenetére
Feltételezhetően igen, de ezt simán ki tudod próbálni ha PC-n, laptopon beizzítod a PMS-t és XO Plex klienssel kifejezetten "Direct Play" lejátszást választod. Érdemes kipróbálni 1080p felbontást, DD, DTS hangsávokat is hogy képben legyél milyen kodek támogatása van a boxnak.
-
ada19
senior tag
válasz
Narris #20582 üzenetére
A Plex nem transzkódol felirat miatt ha a kliens egyébként képes megjeleníteni. TV-s Plex kliens tökéletesen kezeli, sok mindent lehet állítani is real-time így feltételezem ugyanezt tudja a One kliens is.
15 Mbps WiFi nagyon kevés, nálam 50-60 körüli kapcsolatnál volt stabil, de 1080p-nek már néha kevés volt.
A fő kérdés az, hogy az XO képes-e a filmeket lejátszani natív kodekkel, ebben az esetben nem kell transzkódolás, egyéb esetben szinte kizártnak tartom hogy elég legyen a 215j hardvere hozzá (sőt most találtam meg, nem is támogatott hivatalosan).
https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/201373803-NAS-Compatibility-List
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 1
- Bundle topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Spórolós topik
- Kerékpársportok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung S27FG904XU Odyssey 3D Gaming Monitor! BeszámítOK
- LG UltraGear 34GS95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjolv új akku gar
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest