- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ilovedigweed #86130 üzenetére
Ez inkább hálózatos gond lesz, DHCP/DNS-el kapcsolatos szerintem.
Sok f*s szolgáltatói router pl. elválasztja a Wifi és LAN hálózatot stb. -
IRO21
senior tag
válasz
ilovedigweed #86118 üzenetére
Ha visszadugod a NAS-t elromlik megint?
Ahhoz, hogy minden eszközön elmenjen az internet a routered ip címével kellene ütköznie, de akkor elmenne wifin is. -
IRO21
senior tag
válasz
ilovedigweed #86067 üzenetére
Ha a NAS is egy digis internet mögött van, akkor a szintén Digis mobilnetről jogos lehet hogy nem tudsz belépni.
A Digi saját hálózaton belül nem lép ki a netre, és CGNAT-os címmel próbál csatlakozni, amit nem fed le a Magyarország geoip szabályod.
Mobilról ugyan nem próbáltam, de NAT-olt digis végpontról igen, és mivel a mobil is NAT-olt jó esély van rá, hogy itt is ez a probléma.
Fel kell venni a Magyarországi szabállyal megegyezően a 100.64.0.0 255.192.0.0 megengedő szabályt is.Az utoljára belinkelt képen lévő tűzfalszabályaiddal nem fog menni a VPN, mert azon is tiltod a forgalmat. (felépül, de nem érsz el semmit)
Pont nemrég írtam erről. -
cigam
titán
válasz
ilovedigweed #86064 üzenetére
Melyik mobil szolgáltató? Biztosan magyar IP-t kap? nem használsz vpn-t?
Ha máshogy nem megy, nézd meg a mobil IP címét, és tedd be listába azt a net-et a magyar IP szűrés fölé. -
Gaultier
csendes tag
válasz
ilovedigweed #86035 üzenetére
Ezt hogy erted pontosan:
"az utolsó tiltás bejegyzés miatt már nem érem el mondjuk mobilnettel (csak a számítógépen, gondolom a belső hálózat miatt) a nast ddns címen."
Az en utolso sorom is deny all, de elerem mobil netrol pl telefonrol is.
-
Gaultier
csendes tag
válasz
ilovedigweed #86007 üzenetére
Orulok h sikerult!
Kb egy honapja en is ennyire vagtam ezt az egeszet mint te, szoval nem vagyok egy nagy halozat/tuzfal guru, de szepen osszeolvasgattam innen-onnan a know-how-t. Persze meg mindig rengeteg sotet folt van, mit es hogyan is kell(ene) csinalni hogy biztonsagos es jo legyen a rendszer!!PS: ilovedigweed too and ilovesasha as well
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
ilovedigweed #86000 üzenetére
-
Gaultier
csendes tag
válasz
ilovedigweed #86000 üzenetére
Szerintem engedelyezd a 192.168.1.0 ip-vel kezdodo tartomanyt a 255.255.255.0 alhalozati maszkon (illetve azt a tartomanyt, ahonnan te szeretnel belepni).
Hiszen a te LAN-on beluli ip-d nem egy magyarorszagi ip. Es ha LAN-on belul akarsz belepni, es csak MO-i ip cimeket engedelyeztel, akkor nem tudnal belepni. Nekem legalabbis ez megoldotta. -
valaki7697
csendes újonc
válasz
ilovedigweed #85635 üzenetére
ilovedigweed: Szerintem el kellene engedned, hogy a tv beépített lejátszójával nézd a filmeket. --> Azért ne szórakozzunk már, hogy egy 1,3 millió Ft-os, kifejezetten csúcsmodell 4K-s TV ne legyen képes lejátszani egy nagyobb, 4K-s 2160p UHD BluRay REMUX HDR releaset!
De mint ahogyan írtam, amikor ugyanezt a releaset átmásoltam a külső merevlemezemre, és onnan játszottam le a TV-hez USB kábellel kapcsolódva, akkor nem volt probléma!
Szóval nem a TV lejátszója nem bír el vele, csak valami probléma van az ilyen nagy fájl esetében a NAS-ról RJ45 kábelen történő átvitelkor. Mint ahogyan igencsak "Borisz76" megfejtette a problémát [A Tv-n csak fast ethetnet ( 10/100 ) csati van.], hanyagolni kell a kábeles csatlakozást. Viszont sajnos Wi-Fi-n csatlakozva is keletkezett pár kisebb lag, szóval így sem 100 %-os a megoldás...
De nem hiszem el, hogy pl. ne lehetne valahogyan a NAS-om USB portját összekötni úgy a TV-mmel, hogy úgymond külső adattárolóként funkcionáljon! Hisz akkor ugyanúgy normális lenne a lejátszás, mint amikor külső merevlemezről kipróbáltam! ;)
Esetleg megoldás kivitelezések? :)
PedroPascal és Armandus: Miért olyan jó a Plex? Nekem nem kell konvertálgatni a filmeket! Direkt azért töltöm le a legjobb minőségben (és egyben legnagyobb méretben), hogy a lehető legjobb legyen a mozi élmény! Nekem nem kell csicsásan megjeleníteni a tartalmakat. Gondolom, Plexen keresztül is kell ugyanúgy az adatátvitel, akkor ugyanúgy fent állna a hiba...
PedroPascal: Ugye én is kihúztam az RJ45-ös kábelt, és most már csakis Wi-Fin keresztül van csatlakoztatva. Majd kiderül, lesz-e más filmeknél is laggolásos problémám vagy csak ez volt extrém eset... Ha olykor akad 1-2 ilyen film, akkor meg azt meg tudom nézni külső merevlemezről, ha nincs valami jó megoldás...
Ha te is kipróbáltad az írt releaset, és nem kóser, akkor lehet tényleg csak pont kifogtam egy olyan releaset, amivel Wi-Fi-n történő csatlakozásnál is akad lagg...
Bence_: Telefonon: Gondolom, lejátszás közben át lett konvertálva, így már nem ugyanaz a tartalom ment neked gond nélkül. :(
De TV-n hogyan nézted? NAS-ra lett letöltve. A NAS is és a TV is RJ45 kábellel csatlakozik a routeredhez? Milyen hálókártya van a TV-dben? Nagyobb, mint 100 Mbit? Vagy Wi-Fi-n?
Mert ahogyan írtam, nekem is gond nélkül ment a TV-men, ha nem a NAS-ról játszottam le, hanem külső adattárolóval kötöttem össze USB kábelt használva...
IRO21: Köszi, hogy az USB apa-apa kábeles feltételezésemet tisztáztad. Akkor így meg sem próbálom.
LG tévéknél láttam olyat, hogy USB LAN adapterrel használják. --> Gyorsan utána olvastam... elvileg LG TV-knél ez bevált, lehet rendelek egy ilyet, már csak kíváncsiságból is kipróbálni, remélem jó lesz a Samsung TV-mhez is, és a laggos probléma is teljes mértékig megoldódik a használatával: Cable Matters USB 3.0 to Gigabit Ethernet Adapter [Product ID: 202013-BLACK] (https://www.cablematters.com/pc-447-138-usb-30-to-gigabit-ethernet-adapter.aspx).
---> Úgy hiszem, ha úgymond lekezelné a Samsung TV-m ezt az átalakítót, akkor jónak kell lennie, és a kérdésemben szereplő probléma is megoldódna. ;) Hisz, ha ugyanazt a portot használva a külső merevlemezemről USB kábelen minden rendben volt. Akkor végülis az adatátvitelnél legalább ugyanazt tudnia kellene. :)
Ahogy írták már mások is, esetleg érdemes lenne megpróbálni valami direkt streaming-re optimalizált alkalmazást is, nem csak DLNA-t. --> Ezzel, ha jól vélem az az alapvető problémám, hogy direkt azért a legjobb minőségben szerzem be az anyagot, hogy minél jobb legyen a mozi élmény. Akkor már leszedném a töredéke helyet foglaló verzióját...
Jaded: az ilyen releasek egyben DV és HDR kompatibilisek... Ergo akinek DV támogatású a TV-je, a DV sávot kezdi el lejátszani. Akinek HDR, automatikusan a HDR sávot... -
PedroPascal
őstag
válasz
ilovedigweed #85635 üzenetére
DS Video, vagy Plex. Én így használom ugyan olyan Samsung TV csak 50". Wifi-n 80GB-os filmek is gond nélkül mennek. Emby is nagyon jó de az nincsen Samsung app-ok között. Androidos TV Box-on van.
-
Dzsekó
addikt
válasz
ilovedigweed #64524 üzenetére
SMR HDD gyors NAS-ba: Ferrari kasztniba teszel egy Trabant motort kb.
Felejtsd el az SMR-t, 1MB/s-re is képes leesni a másolási sebesség.
WD Purple, EFRX Red Plus, Seagate Skyhawk, Ironwolf az ajánlott HDD-k. -
A.K.
tag
válasz
ilovedigweed #64524 üzenetére
ezekhez elég egy ds120j vagy ds118
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest