- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mobilhasználat külföldön
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gyuszos #78308 üzenetére
Úgy érthető. Illetve árulkodó jel ,hogy ha a nas konfigban volt a fix ip és az elmászott, akkor annak a konfignak rotty van szerintem.
Hirtelen azt hittem , a router dhcp -ben volt MAC alapján a fix ip (én így használom mert "központilag" managelhatő az összes), csodálkoztam is hogy az hogy módosulhatott!?
-
Marci112233
addikt
válasz
gyuszos #78301 üzenetére
Csak egy kérdés. Volt fix IP cím adva a NAS-nak, mondjuk a routerben? Ha nem akkor az az ok ami miatt elment, mert bekapcsoláskor más IP címet osztott ki a router a NAS-nak. Nekem minden éjszaka ki van kapcsolva a DS418, de a roueterben fix IP címet adtam neki, így mindig ugyan azt a címet kapja. Azóta van így mióta nekem is más IP címet osztott ki a router a NAS-nak. Rögtön kérdeztem az okát akkor mi a probléma és kaptam ais a választ hogy adjak neki fix IP-t és akkor nem fog ilyesmit csinálni. Nekem mákom volt, mert nem volt időközben frissítés így csak átírva az új IP címet és azt fixálva használva azóta is gond nélkül működik.
Kérdésedre válaszolva. Magától semmit sem fog elindítani, mindig mindenre rákérdez előtte, így azt mondanám hogy telepítés, aztán szerintem kérdezni fog megint valamit, de ez nem biztos így valaki kijavít ha nem így van.
-
McSico
senior tag
válasz
gyuszos #78301 üzenetére
Szia!
Egyszer én is jártam hasonlóan, de egy szoftver frissítés kavart be.
De a lényeg, hogy le tudod frissíteni a nas-t, úgy hogy megmaradnak az adataid, ha jól emlékszem még a beállítások is. A telepítés gomb után ki lehet választani, hogy mit szeretnél. Tiszta telepítést, (ez ugye formáz mindent) vagy pedig frissítést (vagy ilyesmi, nem emlékszem a pontos szövegre), ekkor megmaradnak az adataid és a beállítások is.
Lehet migrálásnak nevezi, de nem emlékszem már rá pontosan.
Ha esetleg valaki jobban emlékszik rá nyugodtan pontosítson. -
Marci112233
addikt
válasz
gyuszos #77635 üzenetére
Minden gyártónál előfordulhat hogy hibás darabot fogsz ki. Nekem több WD lemezem volt/van, és egyik sem adta még be az unalmast, pedig 2db 500GB-os WD Blue HDD-m túl van már a 10 éven. De A Synology DS418-ban lassan 3 éve hibátlanul megy 2db WD Red 4TB-os EFRX példány. Viszont pár hete vettem 2db Seaget Exos X18 18TB-os HDD-t. Abból az egyik gyári hibás volt nyitásnak, mer se a NAS se az asztali PC nem tudta kezelni. A cseredarabja már jó volt, igaz máshonnan rendeletem meg mint ahonnan az első jött, mert jobb áron kaptam onnan meg, és az első rendelést visszamondtam, így a pénzem visszajött onnan, és még nyertem is rajta némi pénzt is.
Hangban meg a 4 TB-os WD Red szerintem nem hangos, még terhelve sem, de az X18-nak már van hangja mikor dolgozik rendesen. Ahol a csendesség fontos oda nem ajánlom az X18-at. Szerencsére engem nem zavar, mert éjszakára a NAS ki van kapcsolva.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
gyuszos #77620 üzenetére
Igen , normális.
Minden gyártónak vannak olyan sorozatai amik sosem pusztulnak el és minden gyártónak vannak kevésbé jól sikerült szériái is.
A puding próbája az evés.
Nekem is halt meg 1-2 éven belül lemezem ( 4 Tb-s Seagate )
és van olyan 2 Tb-s Samsungom ami 10+ éve megy hiba nélkül.Ez ilyen játék sajnos.
Annyit lehet tenni az ügy érdekében , hogy vásárlás előtt tájékozódunk, hogy a nagyon gyengén sikerült és sok-sok panasszal rendelkező sorozatból véletlenül se vegyünk.
Ezen felül a garancia idő az , amit érdemes figyelembe venni ! -
törölt tag
válasz
gyuszos #72520 üzenetére
Egy fióknak engedd a webes bejelentkezést , arra meg kapcsolj be google kétlépcsős beléptetést. (vagy ha több kell hogy legyen , kapcsolj be mindegyikre) Bár ha egyszer kibukik egy hátsó kapu , akkor lehet egyik sem ér semmit.
Vagy vpn , de az meg sok esetben egy önszopatás.
Amúgy meg sz..d le , a cím blokkolva , alap admin fiókod meg úgy sem aktív.
Kár ezeken aggódni, ha a netre kötsz bármit , mindig ez lesz. Sőt , minden eszközöd b..tatják , csak ami nem mondja meg neked logban , arról nem is tudsz. Amiről nem tudsz az meg nem fáj.
-
Magnat
veterán
válasz
gyuszos #72520 üzenetére
Szia,
állíts be 2 faktoros azonosítást, a tiltást tedd örökre max 3 próba után ha nem így van, illetve vagy tedd a dsm portot máshova vagy tedd vpn mögé az elérést (bár ez elismerem, h kényelmetlen sok esetben), esetleg ideiglenesen zárd is be a külső elérést, le fognak szokni róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Renault, Dacia topik
- Anime filmek és sorozatok
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest