- Aurát vált a Vivo V60
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
válasz
Kicsimix #33087 üzenetére
Elindul aztán változó idő után megfagy - elérhetetlen lesz böngészőből és a helyi hálózatról. Ha megnyomom ilyenkor a kikapcsoló gombot, az villog de 1 óra alatt sem kapcsol ki, szóval hosszan kell nyomnom csak úgy kapcsol ki.
Újraindít és minden előről.
Most leállítgattam minden olyan programot rajta amit nem haszánálok, de most megint megfagyott.
Vissza lehet tenni valahogy az előző, frissítés nélküli állapotra? -
tibi3650
tag
válasz
Kicsimix #28443 üzenetére
Köszönöm!
Így működik
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy külön mappát hogy tudok felcsatolni? Hova kell beírnom?(#28444) Sanya: Nem akarja
Megpróbáltam Win7 és Win10 alól is... A CHAP version 2 mindkét esetben alapból be volt pipálva. De mivel a WebDav most már működik Kicsimix jóvoltából, így erre szerintem már nincs is szükségem
Vagy tévedek??
Lehet a VPN-nek köze a Let's Encrypt tanusítványhoz? Holnap még melóhelyről kipróbálom, hátha.
Eddig is köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
tibi3650
tag
válasz
Kicsimix #28439 üzenetére
Próbáltam ilyen formában is, bár tanúsítványt nem hoztam létre.
Ezt hol tudom megtenni, illetve mi a menete?
(#28438) Madwe: Nem jutok semmire a VPN kapcsolattal
VPN server-t letöltöttem, bekapcsoltam, jogosultságot beállítottam, tűzfalban engedélyeztem, portforwardoltam... Ha belső hálóról kapcsolódom IP címmel, akkor kapcsolódik. De ha synology.me címet írom be, nem csatlakozik. Az alábbi hibákat dobja: (Win7-en és Win10-en is próbáltam, bal oldali L2TP, jobb oldali PPTP)
Mit ronthattam el?
-
Renaissance@
csendes tag
-
Madwe
nagyúr
válasz
Kicsimix #28341 üzenetére
Igen, pl layer7es qos kb semmibe nincs ilyen árkategóriában. Mondjuk akinek van synology nas az otthonában, annak a szolgáltatások 90% felesleges... Mellesleg egy asus rt is van hasonló szinten, ok nincs benne l7 qos, meg abba is felesleges a tudás 90% nas mellé
de az se olcsóbb ha már 2600ast nézünk mondjuk...
-
Kicsimix
őstag
válasz
Kicsimix #28321 üzenetére
Kicsit helyesbítem magam ..
Elég a hálózati meghajtó csatlakoztatásánál beírni a címet és egy betűjelet adnod..
SSL-hez viszont azt hiszem Let's encrypt tanusítványt kell beállítanod a webdavhoz..
Így natívan kezeli a windows mindenféle programok nélkül távolról is a megosztásod.
-
TomAce
tag
válasz
Kicsimix #27720 üzenetére
Szia meg egy-ket kerdes a DS 216+II-hoz.
1. Ugye sajat routeren hasznalod LAN-al a DS 216+II-t es egy szamitogepet is. Mennyivel masol NAS HDD-rol szamitogepre?
2. NAS-ra kotott kulso HDD-re (USB-vel) mennyivel lehet masolni?Egyebkent honnan tudom meg, hogy egy szamitogepen egy USB az 2-es vagy 3-as?
-
-
-
válasz
Kicsimix #27250 üzenetére
Nekem is volt ilyen, sőt még most is mindig van, ha újraindítom a NAS-t. Nálam valószínűleg titkosított mappa miatt van, ahogy a linken is írják. Azóta sem javították, tehát nekem a linkelt processzt minden restartnál el kell játszanom. Ha neked nincs titkosított mappád, akkor valamiért csak beakadt az indexelés, és remélhetőleg miután megcsináltad a linken leírtakat, már nem lesz többet ilyen gondod.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Kicsimix #26776 üzenetére
Vagy egy olyan linuxos / androidos boxot raksz a TV alá amivel fellépsz otthonra (van VPN lehetőség benne) így egy azon futó KODI -val stb.már smb -n át is eléred az adatokat. Én több felé megyek és viszem a CC -t így a mérete az ami miatt a választás rá esett.
De több CC se akad össze kivéve ha extrém szerencsétlen vagy és kifogsz valami anomáliát
ami mindennel mindig benne van
-
gyugyo79
addikt
válasz
Kicsimix #26765 üzenetére
DLNA protokol lokális hálózatra van (Értsd nálad: otthoni) . A TV-det bekapcsolod kapcsolódik a NAS -odon futó Mediaszerverhez .
Amikor a DS video alkalmazást elindítod a telefonodon az látja hogy van ilyen eszköz a NAS -oddal egy hálózaton DE azt nem vizsgálja, hogy te nem otthon vagy ezért felajánlja mint lehetőséget.A vidéki TV az nincs egy hálózaton a NAS -al ezért nem jelenik meg. Ebből gondolom már egyértelmű, hogy a DLNA eszköz keresést nem az app csinálja meg hanem lekéri az infót a NAS -ról.
Bármelyik olyan alkalmazás ami tud olyat hogy NAS -> Telefon -> TV azzal menni fog mivel ott az alkalmazás keresi az eszközt, mint ahogy CC esetén a DS video is de az csak CC -t keresi hisz azt vágja zsebre az ember és viszi magával míg a NAS többnyire fix helyen van.
Mivel a telefonod a nyaralóba lokális hálón van az azon futó appok látnak mindent ami ott van.Én a helyedbe maradnék a CC -s megoldásnál (Konkrétan és is azt hordom magammal és együtt élek a korlátaival). Vagy áthidalhatod a teljes átjárást az otthoni és a nyaraló közt egy VPN -t tudó hálózati eszközzel de szerintem nem ér annyit az egész.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Kicsimix #26765 üzenetére
"A DS Video nem úgy találja meg a Chromecast-ot is, hogy átvizsgálja a hálozatot, hogy milyen DLNA-s eszközök találhatók rajta?"
Ez otthon így működik. Amikor távol vagy, akkor nem. Távol csak az ottani helyi hálózaton elérhető eszközöket deríti fel a TELEFONOD és nem a DS Video. Miután a telefonod - mint vezérlő eszköz - megmondja a CC-nek, azt az infót, hogy melyiket és hova - amit a telefonod a DS Video app-tól kap meg - ezután már a CC intézi az elérést és a streamelést és a telefonodra többé nincs is szükség a működéshez.
A TV-nek pont ugyan ezt kellene tennie, de megfelelő app nélkül nem fog menni.
DS File + Allcast kb. ugyan ezt játssza el.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Kicsimix #26760 üzenetére
A leírásában nem találom, hogy a DsVideot milyen eszközön indítod. De a lényeg a NAS mindegy hol van ha külső hálózatból elérhető. Az hogy adott helyen mik a lehetőségek az a használt platform, lejátszó stb. sajátossága. Pld. CC esetén a vezérlő program csak megadja a CC nek hogy honnan mit. Míg mással lehet úgy is hogy kapcsolat jön létre a NAS és az eszköz közt és az eszköz tovább küldi az adatot a 3. eszköznek ami az esetedbe a Tv.
Az egészhez hozzá jön hogy pld. a mobilos app is máshogy működik mint pld. a windowsos modern app és az egyik azt küldi a NAS nak kódolja újra streamet míg a másik nem holott a lejátszónak jó bárhogy.Az otthoni TV-d azért látja mert az egy hálózaton van a nassal Dlna - n át látja.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Kicsimix #26762 üzenetére
Persze, hogy nem látja a vidéki TV-t, mert nem egy hálózaton vannak. A mobilod azért látja, mert engedélyezted a távoli elérést. A CC-t a mobilod látja a vidéki helyi hálón és nem a DS Video, azaz ott az összekötő eszköz a mobilod. Miután a castot elindítottad, utána már a CC intézi a kapcsolatot.
Ugyanerre a TV magától már nem képes.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Kicsimix #26760 üzenetére
1. Valószínűleg azért látja a két TV egymást, mert ugyan olyan azonosítóval használod mindkettőt, és az LG-nek van ilyen szolgáltatása (úgy néz ki).
2. A CC azért megy, mert a mobil eszköz, amivel vezérled "elárulja" a film elérési útvonalát a NAS-odon.
3. A vidéki TV azért nem látja, mert nem ennyire okos, megfelelő appal szerintem ez is kivitlezhető (pl. Plex), vagy ha a DS Video telepíthető lenne az LG TV-re, akkor azzal is.
4. Ezt nem fejtetted ki bővebben, de ha a TV nem tudja értelmezni a streamet, akkor a) vagy a NAS-ban engedélyezed az átkódolást, vagy b) olyan eszközt teszel a TV elé, aminek nem kell az átkódolás.A hálóban nálunk is LG TV van és nálunk a Syno saját DLNA kliensével eddig egész jól megy a TV saját lejátszója. Asszonynak SD sorozatokhoz megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mozilla Firefox
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Aurát vált a Vivo V60
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan MacBook Air M4 13"/16GB/256ssd/1 Év Apple Gar./p4372
- Apple Watch 8 41 mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 93%/p4371
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest