- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #272487 üzenetére
Nekem a legdurvább sztori ilyen szempontból, hogy egy amerikai webshopról kiderült rendelés után, hogy átverős kínai. A bank benyőgte, hogy nem kártalanít, mert én nyomtam rá a fizetésre. Majd mégiscsak kifizette a bank az összeget. Kétszer egymás után
Majd még a csomag is megérkezett, amiben fülhallgató illeszték helyett egy hamis RayBan napszemcsi volt
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #272478 üzenetére
Általában megnézem az eladót, hogy mikor regisztrált, miket árul még, hajlandó-e személyes átadásra, stb. Ha csak egy kicsit gyanús, de nem vagyok biztos a dologban és tényleg olcsón adja a cuccot, akkor maximum 10 ezerig vállalok kockázatot.
Eddig nagyjából megúsztam a dolgot kisebb fennakadásokkal, talán négy olyan eset volt az elmúlt 20 évben, hogy nem pont olyan állapotban volt a cucc, mint ahogy ígérték, de ebből egyszer a motyó élettartam garis volt és számla nélkül javította a gyár, miközben harmad áron árulta a fickó, kétszer pedig visszaadta az illető a pénzt némi ráhatásra.Egyébként nem is értem azokat a piti csalókat, aki megadja a bankszámla és telefonszámát az eleve miben reménykedik, hogy nem kapják el?
-
-
stellaz
veterán
Az olcsón vett Citizent az eladó még mindig nem postázta és még neki áll feljebb, hogy miért csesztetem, majd szól , ha feladta. Csütörtökön, kora reggel fizettem ki az órát.
Az a baj, hogy így kezdi már most megútáltatni magát, akkor is, ha végül tényleg megjön az óra és nem átvertek -
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #272460 üzenetére
Szerintem nem velem.vitatkozol:
"Az automaták már régóta eléggé jól bírják a rezgést."Az automata óra egyébként is inkább a hintó, mint mondjuk a Porsche 911
-
stellaz
veterán
válasz
driv4r #272427 üzenetére
Annyiban jogos, hogy valaki már 20 ezret sem adna egy óráért és vannak elfogadható érvei, hogy pláne miért teljes hülyesége 200 ezret adni érte. És neki is igaza van a saját szempontjából nézve.
De hozzá teszem, hogy ezek a dolgok csak azért jöttek fel, mert valaki itt nem bírta elviselni, hogy azt írtam, kínai árképzéssel képzelem el az ideális órát. Muszáj volt ebbe beleállni ugyebár.
Nem az a gond, ha egy órának van márka értéke, a problémát abban látom, amikor ez az ár 80%-át teszii ki, de ezt nyilván te is tudod.
Ez az én véleményem, szerencsére nem kötelező vele egyetérteniEgyébként pont ma írtam a kínai órás topikba, hogy az mennyivel vidámabb hely, mert ott mindenki ténylegesen az órákkal foglalkozik, nem pedig ilyen kisujját eltartva ítélkezik. Persze itt sem mindenki, meg van is átfedés, de azért szerintem ez jól érzékelhető .
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #272421 üzenetére
Ok, az évi 10 sec belefér, de itt azért azt írtam, de azért jobb lenne az évi 1
A rádiósok persze ezt megugorják, szóval ez csak kockulás.
A Seiko 5-öt én még 80 dollárért vettem
és atom jó lume volt rajta, még nappal is ragyogott, ha közvetlen napfény érte.
Jah, Svájc nem EU tag, de itt Európára gondoltam, csak lusta voltam leírni
-
stellaz
veterán
A Lunar Pilotról azt jól gondolom, hogy teljesen reménytelen a 17-es csuklómra?
A kocka G-shock mellé annyira passzolna, mint űrhajós óra és valójában marhára jól is néz ki.
Csak eléggé bazi nagynak tűnik. -
stellaz
veterán
válasz
No.01 #272411 üzenetére
Értem, de éppen ezért írtam, hogy:
- Ideális helyzet és nem optimális
- Field watch, aminek a kidolgozottsága azért nem az óraművészet csúcsa
- Mindegyik létező technológia, nem is különösebben drága dolgok. Külön-külön megtalálhatóak egészen olcsótól a 300 dolláros kategóriáig kb. Casio, Citizen (solar, titán, zafír ) Bulova (nagy pontosságú kvarc szerkezet. sweeping second hand), Seiko (bazi jó lume, már az olcsó óráiban is)
- A kínai árazás nem azt jelenti, hogy bagóért, hanem, hogy nincs az árba beleköltségelve a név, a luxus órabutik, meg az A4-es hirdetés a Time magazinban és nincs ott a nevük egy F1-es autó orrán. -
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #272406 üzenetére
Hát ez az, valami apróság mindig hibádzik
-
stellaz
veterán
válasz
Puculo #272402 üzenetére
Nekem az ideális mutatós casual óra az így nézne ki:
szuper kvarc évi 1 sec járás eltéréssel, folyó másodperc mutató
örök naptár
solár
szépen kivitelezett szerkezet, amit a hátlapon át látni lehet
zafír üveg
bazi erős lume
titán tok
200 méter vízállóság
rázkódás álló
field watch stílus
Japán, EU vagy USA gyártás
Kínai árazásMindezekből most lett egy full metál G-shock rádióvezérléssel, meg minden és mellé az eladott automata Seiko helyett egy az apróból nagyon olcsón vett (bár még fel sem adták postára, remélem nem vertek át vele) Citizen ecodrive Military óra. Ha a átvertek, akkor egy kínai titán - zafír field watch lesz.
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Fémszíjhoz tud valaki olyasmi állványt, mint amit a boltokban használnak? Van kettő állványom is, de a fémszíjhoz nem passzol, mert kinyitva kicsi hozzá, ha a csat zárva van, akkor meg túl nagy és nem megy rá.
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #272376 üzenetére
A megérzésem és az apró jelek azt mondtják, hogy nem átverés, de persze az a tuti, ha rendben megjön.
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #272367 üzenetére
Most nézem, analóg órából a Casio adta el a legtöbbet a világon 2022-ben, karórából pedig az Apple, kb évi 30 milliót
A Casio a G-shockkal 2017-ben tartott 100 milliónál.
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #272356 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy hosszútávon ezzel jót tesznek magukkal. Mármint a Swiss Made felirat idővel kiüresedik és azokat is hitelteleníti, akik valóban Svájcban gyártanak mindent.
Na meg így a kínaiak olyan technológiához és know-howhoz jutnak, amivel idővel szerintem számolni kell. -
stellaz
veterán
válasz
stellaz #272352 üzenetére
"Tehát ha van egy Swiss Made óra, akkor az egész óra lehet kínai, kezdve a szerkezettől a tokon át a szíjig, ha van benne mondjuk egy arányaiban drága svájci billegő és főrugó, amit már Svájcban szerelnek be és ami pénzügyileg meghaladja a fillérekért Kínában gyártott tok és szerkezet 50%-át"
Helyesbítek, a Kínában gyártott tok és szerkezet 100%-át kell a beépített alkatrésznek megaladni, így jön ki a komplett cucc legalább 50%-a. De ha mondjuk 20 ezer forintért megjön a tok és a szerkezet nettó beszállítói áron, akkor nem lesz olyan nehéz 21 ezer forint nettó beszállítói értékű svájci alkatrészt beletenni a szerkezetbe.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #272351 üzenetére
Igen, ezt értem. Tehát ha van egy Swiss Made óra, akkor az egész óra lehet kínai, kezdve a szerkezettől a tokon át a szíjig, ha van benne mondjuk egy arányaiban drága svájci billegő és főrugó, amit már Svájcban szerelnek be és ami pénzügyileg meghaladja a fillérekért Kínában gyártott tok és szerkezet 50%-át. A szíj eleve lehet kínai, az nem számít bele sehová.
Összefoglalva, egy Swiss made óra simán lehet, hogy összesen egy vagy két apró tényleges svájci gyártású alkatrészt tartalmaz a szerkezetében, egyébként az egész óra valójában kompletten Kínában készül. Könyvelési kérdés az egész.
Legalábbis szerintem ennek a lehetőségnek sehol nem mond ellent a szabályozás.
"Svájci óra
Egy óra külsején csak akkor jelenhet meg a “Swiss made” vagy a “Swiss” jelzés, illetve bármilyen más kifejezés, amely tartalmazza a “Swiss” szót vagy annak fordítását, ha az óra svájci. Az OSM 1. része szerint egy óra svájci, ha:
a szerkezete svájci; a szerkezetét Svájcban helyezik bele az óratokba; a gyártó a végső ellenőrzést Svájcban végzi.
Svájci óraszerkezet
Ahogy láttuk, ahhoz, hogy egy óra svájci legyen, svájci óraszerkezettel kell működnie. Az OSM 2. része szerint az óraszerkezet svájci, ha:
Svájcban szerelték össze; a gyártó Svájcban ellenőrizte; és a Svájcban gyártott elemek legalább az óra értékének 50 %-át teszik ki, nem számítva az összeszerelés költségét.
.....
Az óraszíj
“Swiss made” jelzés csak akkor jelenhet meg egy óraszíjon, ha az svájci gyárból származik, és az óra is svájci....." -
stellaz
veterán
Ha a Swiss made svájci óra tokjában nincs benne, hogy Swiss made, akkor ugye jól gondolom, hogy a tok maga, akár Kínából is jöhet? Másként fogalmazva, jó eséllyel a tok kínai gyártású? Még másabbul fogalmazva, esélyes, hogy az óra jelentős része valójában Kínában készült? Ha a szíjat is hozzá veszem, akkor pedig a szerkezet egyes elemein vagy összeszerelésén kívül akár tulajdonképpen szinte az egész óra készülhetett akár Kínában is, elég ha pénzügyileg kimutatják, hogy a svájci melós nagyon drágán gyártott le néhány alkatrészt, amit Svájcban szereltek be az akár szinte teljesen kínai gyártású szerkezetbe, amit Svájcban beraknak egy kínai gyártású tokba és egy tesznek rá kínai gyártású szíjat?
Legalábbis a részletes leírás alapján nekem ez jött le:
http://www.orahirek.hu/index.php/cikkek/swissmade/ -
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #272345 üzenetére
Végül egy tizesért is odaadja az illető. Azt írja, hogy karcmentes, működik, úgy látom, hogy gyári szíj van rajta, de doboza vagy papírjai nincsenek. Jóindulatú feltételezésem, hogy találta az illető vagy a volt baráté (nő árulja).
Ennyiért lehet, hogy rápróbálok, nagy kockázatot nem vállalok vele.
-
stellaz
veterán
Apróban láttam 15-ért hirdetve, érzésre még alkudni is lehetne belőle, de amúgy annyira nincs nagy szerelem felé, hogy mindenképpen ki akarjam próbálni, csak olyan kb ilyesmit keresek és ez olcsón itt van attitűddel állok hozzá.
Videókat és fotókat nézve is elég nagynak tűnik.
-
stellaz
veterán
Azt jól gondolom, hogy a ~17 centis csuklómon elég hülyén mutatna egy 42 mm-es Citizen Eco-Drive Sport BM8470-11EE?
Apróban találtam olcsón, de a számok és a videók alapján elég nagynak néz ki.
-
stellaz
veterán
Ez amilyen hülyén néz ki műanyagból, annyira marha jó lett full metal kivitelben:
-
stellaz
veterán
válasz
rbalint88 #272247 üzenetére
Szép gyűjtemény, magam sem választottam volna másként, (az inverz kijelzőt leszámítva és hogy nem hordok búvár órát, mert uszodában még az anyókák is egy hosszon kettőt vernek rám és így hülyén éreznék magamon egy ilyet.). A Speedmaster pedig a kedvenc klasszikus muztatós órám minden szempontból.
A metal G-Shockok kicsit ellenmondásosak, de legfeljebb patinásodni fognak minden karctól, mint harcos a hegektől
Egyébként nálam a kocka g-shock a metál kivitelben minden órás kívánalomnak megfelel: van tradíciója (az első ilyen óra és a típust számtalan űrsikló küldetésen használták, rengeteg filmben is szerepel), strapabíró, jól néz ki, atom pontos és az alap órához képest az ára miatt nem is gyakori, mégis szinte mindenki felismeri -
stellaz
veterán
válasz
rbalint88 #272244 üzenetére
Pontosan ezért értékelem nagyra a kis kocka G-Shockot. Az enyém elmúlt 30+ évben kapott új szíjjat, új műanyag burkolatot, karbantartásként pedig kb 3 elemcserét a bő 3 évtized alatt és úgy néz ki, mint egy új óra, teljesen használható, ebben fürödtem egész héten a balcsiban is.
Eközben a Seiko 5 esetében pedig az alap karbantartás is drágább lett volna,.mint az egész óra újkori ára, a szíj szintén hasonló árban lett volna. És közben végig a telefonomon kellett csekkolni az időt, ha fontos volt valami vagy kellett a perc pontosság, fostam, hogy nagyobb esőben beázik és hasonlók.
Alkalmi órának mondjuk megfelelőnek tartom, de napi hordásra nálam teljesen kiesett a mecha óra. -
stellaz
veterán
Én teljesen laikus vagyok, mechanikusból csak egy Seiko 5 automata órám volt az elmúlt evekben, de szerintem ez a hosszú évtizedekre tervezett óra az kb úgy néz ki, hogy 5 évente el kell vinni karbantartani soktízezerért, ha leejted, megütöd, beázik megintcsak veheted szervizbe horror áron, stb.
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #272187 üzenetére
Köszi, ezek is jónsk tűnnek.
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #272158 üzenetére
Köszi, ez tényleg pont nekem van kitalálva
Gondoltam is rá korábban, hogy titánból ez mennyire adná
Nekem motorozástól lelazult a Seiko rotorja, de már akkor elmaszott a pontossága, mikor elvittem párszor futni.Phrenetix: köszi, ránézek ezekre is
-
stellaz
veterán
válasz
5-ös kezelő #272147 üzenetére
Az enyémet pár napja adtam el 7 év után. Kinézetre számomra tökéletes volt, de mechanikus óra nem igen kell többet.
-
stellaz
veterán
válasz
tboldi #272111 üzenetére
Az biztos, negatívban egy modern DW5600-am volt, az szinte már leolvashatatlan. Boltban láttam az STN negatív kijelzőt, az tényleg sokkal jobb volt.
Nem igazán értem, hogy akkor ennél a típusnál miért rosszabb, ahelyett, hogy jobb lenne, de én csak arról tudok nyilatkozni, amit látok. Amúgy a kijelző kicsit fémesebb alapszíne kifejezetten passzol az órához
A 30+ éves óra kijelzője viszont abszolút kiváló, éles, kontrasztos. Persze,.lehet, hogy pont az a réteg nincs rajta,. amitől meg szépen világítanak az Illuminátorosak, ezt esetleg el tudom képzelni .
-
stellaz
veterán
válasz
tboldi #272107 üzenetére
Szerintem elég jól visszaadja a kép valóságot.
A legjobb olvashatósaga az 1987-esnek van, utána kicsivel a solarosnak, majd jóval mögöttük a szintén szoláros metal. pedig elvileg annak van a legszuperebb kijelzője, meg fóliás szolar egysége.
Számomra ez kicsit érthetetlen, bár a metál kivitel amúgy sem annyira a praktikumról szól.
A legkényelmesebb szintén az 1987-es, annak csak a világítása közelíti a használhatatlant az én szememmel.A metál ezzel együtt is amúgy marha jó, a Bluetooth is pont annyit tud,. amennyi még ésszerűen hozzátesz a praktikumhoz, de nélküle is teljes értékű az óra. A kényelme meg kb olyan mint bármelyik hasonló súlyú fém órának.
Utána olvasva egyébként teljesen újra kellett az órát tervezni, kezdve a toktól, hogy a nagy súly és a teljesen fém kivitel ridegsége mellett is megmaradjon az ellenállósága. -
stellaz
veterán
"Visibility too has been enhanced via use of a film solar cell and STN-LCD (liquid crystal). "
Találós kérdés: Vajon ezt melyikre írták a háromból?
-
stellaz
veterán
30+ éves G-Shock elég masszívan siet, heti 5 sec kb. Tudom, ez kb benne van a havi +20 sec megadott intervallumban, de azért mégis elég soknak tűnik.
Elem csere javíthat ezen, vagy nincs összefüggésben? Egyébként a kijelző szép kontrasztos, semmi nem utal arra, hogy merülne az elem.
-
stellaz
veterán
Kocka G-Shockra fém bezel és szíj esetén tud valaki olyan forrást ami bevált és jó minőségű?
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #271510 üzenetére
law of diminishing returns. (Magyarul tán' csökkenő hozzadék a neve) = Csökkenő határhaszon elve
Amúgy én erre hivatkoztam (meg az egész adásra), nem saját tapasztalatra
https://www.youtube.com/watch?v=GAm4K4-a6z8
Meg erre az órára, mert ez nem koppintás
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #271505 üzenetére
A szíj a Breitlingen is kiemelkedően jó volt, azt aláírom.
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #271504 üzenetére
Igazad van, nem csak a svájci óraipar érintett, hanem globálisan az egész ágazat.
Ez a kidolgozottság iránti igény is szerintem elment egy egészen szélsőséges irányba. Mintha az számítana leginkább, hogy elektron mikroszkóp alatt is jól mutasson az óra. Persze, egy jó óra azért ne nézzen ki szarul közelről sem, de mintha az AMG Merciből lógatva számítana, hogy a számlap textúrája éppen rizspapírra hasonlít-e (tudja vajon, hogy mi az a rizspapír?) vagy éppen szép kerámia bevonatos, mint az ikeás serpenyő.
-
stellaz
veterán
válasz
GlitterJohan #271502 üzenetére
Nincs vele semmi bajom, mert nem kenyér vagy gyógyszer, hogy meg kelljen venni.
Inkább csak látok egy jelenséget, hogy a svájci óraipar elment egy ilyen lufi felé, amit marketinggel megtámogatva az emberek mérhetetlen rongyrázási igényére alapoznak. Nekem ez viszont nagyon visszatetsző és inkább az emberi oldaláról, nem a gyártóéról.Persze más lehetőségük nincsen az óragyártóknak sem, mint ezen az úton menni, mert műszaki értelemben a mechanikus óra menthetetlenül elavult, időmérő eszközként kizárólag hátránya van a kvarcórához képest, csak mintha egyre jobban elgurulna a gyógyszer a világban. Van egy érzésem, hogy ez az óra biznisz egy növekvő lufi, amit majd a kínai óragyártók fognak kipukkasztani. Szerintem jelenleg az árakat is azért emelik folyamatosan, hogy az emberek a növekvő árak láttán befektetésnek vegyék az órákat, csak hát ugye nincs mögötte valós fedezet, ami így egy piramisjátékra hasonlít a leginkább.
-
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #271500 üzenetére
Még ha luxuscikk lenne..... simán csak sokszorosan túlárazott cucc
Az VW Passat sem lesz luxusautó, attól, hogy 50-100 millióért kezdik adni.
De amúgy már az Órákról őszintén műsorban is volt téma, hogy ha pl valaki megnézi egy-két kínai gyártó 200-400 dolláros óráit, akkor előbb utóbb az úri társaságban is felteszi majd valaki a kérdést, hogy igazából mi a szent szarért fizettek ki 20-40 szeres árat egy-egy svájci óráért és egyre kínosabb és izzadságszagúbb lesz a magyarázata a dolognak, hogy a tulaj ne tűnjön bepalizott baleknak.
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #271494 üzenetére
??? Mit alapoztam a hátlapra? Az állítás az volt a tulaj részészről, hogy indokoltnak érzi a 2 milliós árat, mert ez egy ékszer. Egy ékszer, ami teljesen tucat átlagos kinézetű fémóra nagysorozatban gyártva, ráadásul az ékszer hátlapja élőben rendkívül hasonlít az aldiban kapható 3 ezer forintos órák hátlapjához, amik viszont nem ékszerek.
Szóval az anyaghasználat és a külcsín alapján nem érzem indokoltnak sem az ékszer minősítést, sem a 2 milliós árat. Műszaki alapon szintén nem. Ez egy kutyaközönséges fém óra, egyébként tisztességesen megcsinálva.
Aztán, hogy a kézzelfogható dolgokon felül a marketing blabla kinek mennyi ér meg, az természetesen mindenkinek a maga dolga. -
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #271484 üzenetére
Szerintem a karóra az egy termékcsoport, saját funkcióval. A telefonban lévő óra az nem karóra, pluszban nem is pontosabb egy rádiós óránál.
Az okosóra meg rengeteg hátránnyal rendelkezik egy hagyományos karórához képest, pl. kijelző, töltési igény, vízállóság, strapabíróság, stb.
A többletfunkciók semmit nem jelentenek, ha nincs rá igény, mint ahogyan nekem sincs igényem okos funkciókra.Arról viszont hagy lehessen már véleményt mondani, hogy egy full egyszerű, tömegtermelt acél óra 2 milliós (meg több) ára vajon indokolt-e a marketing blablán kívül.
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #271477 üzenetére
Lehet (bár nem hiszem, hogy egy Fabergé nyakéket futószalagos gépsoron gyártanak acélból), de egy egyszerű fém óra ékszerként való hordása.... szerintem az egy jól sikerült marketing duma a kereskedők részéről, hogy el lehessen ennyiért adni a futószalagon termelt cuccaikat.
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #271467 üzenetére
Amúgy teljesen valid a kérdés
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #271465 üzenetére
Ilyen, csak a számlap más színű
Kézbe véve minőségi hatása van, de pl a hátlapja az olyan volt, mint a legolcsóbb órákon, egy teljesen sima, pattintós lemez némi gravírozással. A DW5600-nak érdekesebb hátlapja van.
Eddig se értettem, hogy miért vesznek az emberek több milliós órát és ezután sem fogom. Ékszerkén túl sorozatgyártott,. műszaki eszköznek már pontatlan és kényes.
Azt értem, hogy ha valaki régebben akart egy műszaki értelemben jó, pontos és strapabíró órát, akkor vett egy Rolexet , Breitlinget, stb., de mára ez nagyjából értelmét vesztette. -
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #271445 üzenetére
Most egész napos bordás után felvettem a műanyagot, de összességében kényelmetlenebbnek tűnik, szerintem a szélesebb és merevebb szíj miatt.
Jó ez az acél tokos.
Egyébként most nézegettem kolléganőm 1+ milliós Breiitling óráját, a szíj elég minőségi volt rajta, de a hátlap az valahogy inkább csak gagyi. Összességében nem éreztem, hogy de jó lenne valami hasonló.
Plusz néztem képet valamelyik Columbia küldetéséről, ahol legalább 4 asztronauta kezén van a Casio
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz #271421 üzenetére
Egyébként hordani elég fura közvetlenül a resin tokos után, mert jóval nehezebb és érteztre is megvan, hogy egy masszív fém óra (nem is melegszik át olyan könnyen a kezemen), de ránézésre pedig csak egy műanyag kvarc óra
Bar oldalról azért jócskán látszik a fémtok, még kézen is.
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Ma, kb 32 év után ismét büszke tulajdonosai lettem egy 1987-es DW5600-as G-Shocknak. Nagyon szép állapotú az óra, csak a tokburkokat csavarjai vannak beletörve, azt ki kell szedetni. Teljesen új, gyári szíj, de eredeti csattal. Új burkolattal.
A kijelzője szebb, kontrasztosabb és élesebb, mint az 1-2 éve vett G-5600UE kijelzője.
Igazából már teljesen letettem róla, hogy valaha lesz még ilyenem, mert vagy lerohadt példányokat láttam, vagy nagyon elszállt áron adták. -
stellaz
veterán
Igazából attól volt rohadt menő, hogy tényleg annak tűnt, annyira masszív építés volt a többihez képest, hiába nem tudta rajtam kívül senki sem, hogy mi van rajtam
Sajnos valamiért visszavittük a boltba garanciában és csere helyett egy másik órát kértem, amit nagyon gyorsan megbántamCsak tényleg az van, hogy melegben nagyon zavar az óra, ezt a mostanit kivéve, itt a sulyelosztás és a szíj valahogy jó kombinációt ad. Volt NATO szijjas verzióm is, de az sem volt jó.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #257462 üzenetére
Köszi, akkor nem kell neked szorosabbra húzni a szíjat rajta a resin tokoshoz képest? úgy 30 éve volt már ilyenem, de érthető módon nem emlékszem erre a részére.
Talán nem tűnik nagy dolognak, de eddig ez az egyetlen órám, amit nyári melegben is el tudok viselni magamon.
-
stellaz
veterán
áhh.. csak a gyerekkori nosztalgia hajt. Pontosan tudom hogy jobb a resin, csak mindig visszatér ez a gondolat fejembe, hogy de jó lenne egy ilyen. Aztán persze ha megvenném, akkor meg elégedetlen lennék, hogy nem olyan jó hordani.
Faterom régi, resion tokos g-shockját szétszedtem miuátn elromlott és lemálott a tok róla. Bazi masszív az a resin tok, semmivel nem tűnik gyengébbnek egy acél toknál.Ha valaki lebeszél róla, azt megköszönöm
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Aki vett műanyag tokos kocka g-shock után GW-5000U-t, attól kérdezném, hogy a nagyobb tömeg miatt feszesebbre kell-e húzni a szijat, hogy ne csússzon el?
Azért fontos, mert a műanyag tokos olyan könnyű, hogy elég lazán hagyni és így nem izzad alá a kezem. Ez fontis szempont nálam. -
stellaz
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Futás, futópályák
- PlayStation 1 / 2
- Mobil flották
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest