Hirdetés
- Mobil flották
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Este remélem jó hírekről számolhatok be.....

-
Goose-T
veterán
Azzal nem jársz rosszul. Tesómnak is Fabiaja van. Az előző Fabiajat szarrá törték: stoptáblás kereszteződésben 70-nel merőlegesen belehajtott (a stoptábla mögül) a bal első ajtóba (!) egy Toyota, a kocsi kitörte a futóművét a padkán majd egy házfalnak csapódott. Tesóm karcolás nélkül szállt ki belőle. Masszív kis autó. Vezettem én is párszor, nagyon faka - elektromos szervő, elektromos pedálok - mint egy videojáték.
Nem zörög benne semmi bő 2 év használat után sem, probléma még nem volt vele. -
kymco
veterán
Ma megnézek egy használt skoda fabia kombit......
-
divot
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Valahogy ki kell ábrándítanom magam a C2-ből, és akkor egyértelmű befutó a Punto Sporgint. Asszem elmegyek tesztvezetésre.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TexT-BoY
addikt
Mellesleg ennek a balesetnek a helyszinelését láttam is:
Bővebben: link
felborult a focus de viszabortiás után 100rongy volt rajta a lakatos meló és 200rongy a szélvédő...
Ja és a Focusos volt a hibás egyértelmüen és végül ő is adta a betétlapot... nagy vita volt
ja Focusba: kulcs csont törés és zuzodások
Astrába: kulcs csont törés, agyrázkodás az egyik utasnál a sofförnél pedig semmi
Mellesleg gismot nem akarom megsérteni de neki sincs nagy tapasztalata autó vásárlás ügybe lemerem fogadni
. A Német autok meg igenis szépek
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
Suzuki kereskedésben
Megy a szőke nő a Suzuki kereskedésbe. Megnéz egy kis autót, látja hogy az elején egy S betű van. Megnéz egy még nagyobbat, még nagyobbat, azon is látja az S betűt. Végül megnézi a legnagyobbat, azon is rajta van az elején. Odamegy a Suzuki kereskedő és megkérdezi tőle:
- Segíthetek valamit, hölgyem?
A szőke nő ezt válaszolja:
- Igen, ez itt mind jó és szép, de nincs valamelyik M-es méretben? -
dannnnn
senior tag
ajaja -
HaroWerks
senior tag
Nem tudom hogyan sikerült 2 műszerfal összehasonlításából már megint kihoznod ezt a megbízhatatlan 307-es dolgot

Abban szinte mindenki egyetért az index-en is, hogy az első/régebbi szériás 307-esekkel volt rengeteg gond, az újabb szériákkal lényegesen kevesebb probléma lehet.
Azt pedig megint csak egy szóval sem mondtam, hogy csak a külső/belső miatt lett megvéve
Fontos tényező a külső/belső is, viszont kategóriájában az egyik legjobb ár/érték arányokkal bír, azért esett rá a választás. -
dove
csendes tag
kb 80 as tempó 1 emberrel simán tudta! ha használt én most is azt mondom, hogy egy 4-5éves passat ! (ha újonnan akkor is

ja és még valami biztos ismeritek a filmet, hogy milyen jó kis kocsi a polo!
Bővebben: link -
Damage
senior tag
Megnézném azt a 4 és fél literes fogyasztást

Biztos előfordul az olyan is, amit leírtál. Összességében egy Volvo-val sokkal többet el lehet menni, mint egy VW-vel. Kíváncsi vagyok hogy hány km volt a Volvo-ban és mennyi a VW-ben. És persze nagyon sokat számít a vezetési stílus is, felhasználás helye. Nem mind1, hogy pl a Volvo-val áthajtottak az összes kátyún üveghangon, míg a Passat-tal 40-es tempóban kerülgették....
Nem fogsz meggyőzni, a Volvo-k sokkal jobbak és megbízhatóbbak is, volt már hozzá szerencsém...Az egyik haverom évek óta egy V70-est nyúz, és ő bizony nem nagyon kíméli (nem megy bele a kátyúkba, csak elég sokat jár vele és nem nagymama tempóban). Előtte haltak az autói, ez idáig a legtartósabb autója saját bevallása szerint is. -
Jégkokó
veterán
-
Goose-T
veterán
Suzuki kontra.
dove
csendes tag
egyidős 750(remélem ez a száma, nem vagyok nagy értő) és passat:
előbbi kb 10x annyit volt szervízben, minden baja volt, össze vissza inog a kormány a futómű totál rossz, instabil , utóbbinál meg kiégett néhány led (hátul az ablakemelőgomb meg elől a szellőzőirányítás csavar nem égett), ja meg a váltó.... vwnál pici, könnyen megy... 2,5 millóért olyan sirály passatot lehet venni, hogy csak na! nem beszélve a 4,5literes fogyasztásról (1,9 tdi 90LE) -
TitiRii
senior tag
hát pedig most kiterithetek neked az aztalra több gyujtás rajzot vagy elektonikus bekötési rajzot, mindenféle márka tipusábol
és meglepödnél hogy kb 4-5 db lesz
megbizhatóság füg egyszer a szerencsétöl(hibás példányba bele lehet nyulni mindenhol) és hogy hol szerelik össze
használt autonál meg csakis az elöélet
pl régen mindenki szidta az olasz autokat
pedigelég jok, semmivel se roszabbak mint a többi, sőőt
de ami ezt a tévhitet elterjesztette iszonyat egszerü, hozzán 80% ban olaszbol behozott hazsnál autok kerültek forgalomba
namár most aki volt olaszba az tudgya, hogy ott nem igazán kimélik a gépeket, megy amedig megy ha nem megy veszünk másikat alapon vannak vele..
persze elöfordulnak konstrukciós hibák,típus hibák, de ezt kellö utána olvasásal ki lehet kerülni.(melyikek a hibásak mi a hiba hogy javítható)
az meg csak tetézi a dolgokat hogy bár sok auto márka van lényegében sok márka egy céghez tartozik
(pl peugeot citroen = PSA ,seat audi vw = vw konszern, sorolhatnám még..ugyan azok a motorok, váltok müszaki fejlesztések, egy - kettő egyedi márkára jellemző müszaki megoldással, csak más csomagolásban) gyujtás és álltalában egyébb elektonikákat meg bosch, denson, és a többiek szokták bele tervezni és gyártani.
tehát ilyen hogy az egyik megbizhatóbb e vagy sem ilyen téren mint a másik, nincs, szerencse kell hogy ne fogjunk ki hibásat, vagy agyon hajtotatt.
Nincs itt semiféle vodoo magic
-
Damage
senior tag
A Volvo-k hamar elöregednek? A mai napig rengeteg 240-es, 244-est, 740-est látok az utakon rohangálni, a korukhoz képest nagyon jó állapotban. Rossz vezethetőség? Elképzelni sem tudom, hogy milyen Volvo-d lehetett (próbáltál ki), de szerintem az egyik legmegbízhatóbb autómárka. Az egyetlen hátránya, hogy nem a legolcsóbbak az alkatrészek hozzá, és néha kényes lehet a beszerzése is.
A Suzukik tényleg kényelmetlenek, ezt már én is írtam. És tényleg hamar elüli az ember a hátsóját benne... -
dove
csendes tag
valaki mondta használt témában : svédeket, nos vezethetőségileg nagyon rosszak (minden szerintem) és minden bajuk van, nagyon hamar elöregednek...na jó ez inkább volvó saabot nem ismerem
mint mondtam nem mondok véleményt olyanokról amit nem ismerek, de a citromokról egy autószerelő barátom (aki 2 évig húzta egy c szakszervízben) javasolta, hogy kerüljem,
azt már én teszem hozzá, hogy szeretnek ámítani a gallok, pl a start/stop gomb a scénicben (''úúúú, olyan mint egy CLK, csak nincs odaírva, hogy engine'')
ha meg valaki fél óra múlva el akarja fárasztani a seggét, az nyugodtan üljön suzukiba...
a német autók egyetlen baja az elektronika, nem tudják rendesen egyeztetni a feszültségszinteket, ilyesmi, éppen ezért most sok autógyártó tervezi a visszatérést az elektromechanikus berendezésekhez, mert ott eleve kevesebb volt a hiba, és azok is könnyebben javíthatóak
és ami a legfontosabb: a mai autókat már nem 20évre hanem jóval kevesebbre tervezik -
divot
veterán
Egyébként mi is elég szélsőségekben gondolkodunk, mert a 2,5 millás autók mellett komoly esélyes például ő is 1,5 milláért.
![[kép] [kép]](http://jpg.autoweb.hu/cnnm5-c11081337_3.jpg)
-
hobizoli
nagyúr
Ez itt erosen OFF topic, ha nem tevedek....ugye?

hobizoli -
kymco
veterán
Az egészben az a sz@r, mikor 2003-ban osztottunk-szoroztunk és belvágtunk (keresni egy új ingatlant, eladni a régit, elindítani a hitelkérelmet, ügyvéd, bank, vállalkozó stb...) pillanatok alatt 2004, októbere lett (ekkorra zárult le minden). Ez idő alatt megváltoztak az adójogszabályok (240 ezer maxról 120 ezerre csökkenő kedvezmény, és a 3,4 millás határ), kamatot emeltek. ...... Nem szállhattam ki belőle.
Most meg tejelek az államnak -
kymco
veterán
Az egyik ismerősöm egy patinás számtech. cégnél dolgozik, kb 120.000 bruttóra bejelentve, és kb 300.000,- fiktívszámlás, vagy zsebbe tett kiegészítéssel. A lakáshitelt az após ingatlanának jelzálogba rántásával, gond nélkül (ez azért egy kicsit túlzás, mert a hitlfelvételig izzadtak rendesen) felvette.
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Az asszony azért szív, mert eladtunk egy három éven belül vásárolt lakást, és mivel sajnos a forint ezalatt inflálódott, keletkezett többletbevétel, ami igaz adómentes, mivel új lakás vásárlásába fektettük, de emeli az adóalapot, ami alapján már a minimálbár mennyei magasságokba kerül és elveszti a jogosságot.
Én meg egyszerűen azért, mert teljes bevallott jövedelemmel 3.4 milla fölött keresek...... Ha adócsaló lennék, most járna a 120.000 Ft.
De mivel az első törlesztőrészlet (a maga 65.000,- forintjával, majd a többi 40 ezer) már 2004-re esett, semmi nem jár. Pedig 2003-ban, mikor még nyáron osztottunk és szoroztunk, és lekötöttük magunkat, még minden olyan egyszerűnek tünt....
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Tegnap tudtam meg, hogy a lakáshitel után nem vagyok jogosult az adókedvezményre. Erre csak ennyit tudok mondani: @
-
Vukocska
tag
-
HaroWerks
senior tag
Tévedés

Én egy szóval sem mondtam, hogy tetszik az Ignis, csak azt, hogy az új Swift-nél jobban tetszik.
Ha szép belsőt akarsz látni (hasonló árkategóriában mint ez az új csoda Swift) akkor nézd meg a 307-est belülről (a váltót ne nézd, mert ez automata, de a többit igen
):
Na nekem ez tetszik
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Az egyik legjobb diesel motor ami létezik (személyautóban), az 1,7-es Isuzu motorok. A régebbi Astra-kat, Combo-kat kétféle 1,7-es motorral árulták. A német 68LE-s Opel gyártmányú 1,7-es. A másik (sokkal jobb, erősebb, tartósabb, strapabíróbb) 82 LE-s 1,7-es Isuzu motor volt. Ezek 400ezer km-t simán elmentek anélkül, hogy hengerfejesek legyenek (persze némi odafigyeléssel) és erő is volt bennük, emelkedőn felfele sem ''köhögtek'' és nagyon kevés gázolajat fogyasztanak. Szerintem a mai napig az egyik legjobb széria a diesel motorok között.
-
Szeke
senior tag
Nem törődnek velük? Ugyanmár. Ha kezd szétesni (azaz hullanak le darabok róla, vagy elmarad az egyik kerék) akkor megcsinálják! Olyan UAZt vezettem anno, amiben a 4ből csak 2 henger ment (ha a harmadik beindult, már száguldott a gép
- hozzáteszem, senkit nem érdekelt), 25 körül evett százon és kifért az ujjad minden illesztésnél
Kraz alatt meg a honvédségi platóst értem, nem az ilyen modern nyergest 
Az ignisben is szolgáló fiat dízelről valakinek véleménye? -
pweisz
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Nem voltam katona. De haver is mondta hogy nagyon odavoltak a gépek. Gondolom olyan nagyon nem is törődnek a katonaságnál velük.
-
Damage
senior tag
''Te szerencsétlen! Szerinted?''
Szerintem nem vagyok szerencsétlen
Persze Szemlédihez képest az vagyok...
Mellesleg nem nagyon értem mit értessz ''kivágás'' alatt. Gondolom a kormányküllők tövénél lévő illesztésre gondolsz. Azt ugye tudod, hogy nem onnan jön elő a légzsák, hanem a suzuki embléma körüli kis körből.... És szerintem teljesen mind1, hogy mennyire lehet látni, hogy honnan jön elő ez a kis ''lufi''. Az én szubjetív véleményem a kormánnyal kapcsolatban: ne legyen három küllős! Nekem sokkal jobban bejön a Mitsu Galant, a Ford Ranger, vagy az F Astra (légzsákos) kormánya, 4 küllős.
Astra:![[kép] [kép]](http://www.opel-wp.de/wp/gebraucht/Astra%20Cabrio%202.jpg)
Galant:![[kép] [kép]](http://www.savvymotoring.com/cars/2002/020916_2_galant_dash.jpg)
Ranger:![[kép] [kép]](http://www.ford-valousek.cz/2002/images/ranger-6.jpg)
[Szerkesztve] -
AmunRa
senior tag
válasz
HaroWerks
üzenetére
Javaslom én is hogy nézd meg a képeket!
Az Ignis légzsákja különösen gyönyőrű!.
Az illesztések is. A légbeömlők, középkonzol!
Az új swiftet még nem láttam élőben, de
valószínüleg nem a kopogós régi swiftes szűrke müanyagból van.
De izlések és pofonok.
Elfogadom, hogy neked az Ignis jön be. -
HaroWerks
senior tag
Ültem Ignis-ben eleget (nem is fértem el benne
).
Belülről szerintem ezerszer jobban néz ki mint ez, ilyen ronda műszerfalat 2005-ben egy új autóban megengedni felháborító.
Nézd meg a két belsőt, ég és föld:
Ignis (és ez sem valami nagyon szép nyugati társaihoz képest):
és a ''gyönyörű'' új Swift:
Damage
senior tag
Nem rossz
De nem én akarok Clio-t és nem hiszem, hogy ez beleférne abba az árkategóriába, amiben Divot gondolkozik (tippem szerint max ~5 milla, mivel a C2 tetszik neki). A Clio RS még beletartozik ebbe a kategóriába. Mondhattam volna BMW Z4-est is. Az se nagy, csak két személyes, ellenben kegyetlen aszfaltszaggató......főleg egy kis tuninggal...![[kép] [kép]](http://diab.org/z4/bmw0007.jpg)
Szerk: Bővebben: link
Itt meg lehet nézni a képeket!
[Szerkesztve] -
Szeke
senior tag
Na igen, akinek van rendőr ismerőse, és tud intéztetni állandó útvonalengedélyt (Krazhoz külön útvonalengedély kell mert túlméretes), akkor oké

A topicnyitónak a Clio a méretén kívül már csak azért sem felelne meg, mert néhány százezer forint is nagyon sokat számít a havi részletekben... -
Szalma
őstag
(Ha Clio, akkor már inkább ez: Bővebben: link Igaz, csak két személyes...)
Szeretettel:
Szalma -
Damage
senior tag
Egy FH16-os Volvo biztonságosabb, ezenkívül klíma is van benne és minden extra, mi szem-szájnak ingere!

A clio-t én is ajánlottam (az RS változatot), de nem a topicnyitónak. Divot-nak kis autó kell, ami erős (Clio RS). A topicnyitónak családi autó és biztonságos, vagyis a Clio nagyon kicsi lenne. Inkább a G Astra caravan... -
pweisz
senior tag
Ha biztonság akkor én a jó öreg KRAZ-ra szavazok, van benne anyag, még egy Hummert is magalá gyűr, régebbi darabot elérhető áron lehet kapni, jó lehet hogy magasak a járulékos költségek, dehát a biztonságnak ára van.

Én megnézném még a Cliot a topicnyitó helyében az 1.2 fapad 2180000Ft.Ötajtós meg 2240000Ft. -
AmunRa
senior tag
Bár szerintem 2M simán megér az Ignis is servo és
egyébb csecsa nélkül! -
Damage
senior tag
Mindig vannak kivételek. Egyébként én még mindig amellett vagyok, hogy egy Ignis (amit igen ajánlok ebben a topicban, annak ellenére, hogy én nem vennék) és egy akár ''3''-as sorozatból való BMW közül inkább a BMW-be ülnék be a frontális karambolnál....
Azt is írtam, hgyha biztonságot akarsz, akkor svéd autó Volvo vagy Saab. Esetleg FH12, 16, Renault Magnum, DAF XF 95, Scania ''legrosszabb esetben'' Infinity, Chayenne.
Már láttam jó pár balesetet, sajnos ''volt szerencsém'' átélni is 1-2-t, amiben idáig szerencsém volt. Ugyanez nem mondhtó el a másik félről. 3 olyan eset történt, amikor csak a szerencsének köszönhettem, hogy nem lett komolyabb bajom, (2szer a hosszú motorháztetőnek és a >1500kg-nak). -
biga
őstag
Csakhogy mindenki láthassa, hogy pusztán a BMW név NEM jelent biztonságot (tudom, régi tipus stb. De ez is volt új!): Bővebben: link Azért kínos, nem, hogy annyi csillagot kapott, mint egy Seicento.....
Itt van egyébként az összes teszt (Suzuki Ignis meg Swift nincs benne): Bővebben: link
[Szerkesztve] -
AmunRa
senior tag
Tyuhéj!
HaroWerks
senior tag
Olvastam már régebben is, először tényleg meredeknek tűnt.
Több ismerősnek is 307-ese van viszont egyikük sem panaszkodott rá.
Megjegyzem a miénk is rendben van, igaz még 1 hónapos sincs
Az összkép viszont elég vegyes, elnézve azt a topicot, sokaknak van vele baja, ez tény.
Egyébként szinte az összes kocsi topicjában ez megy, sokáig úgy volt, hogy Focus lesz, annak a topicja is tele van hibákkal. -
pweisz
senior tag
Nekem is sokáig tetszett az autó, amíg nem láttam élőben közelről. A hütőrács szerintem valami iszonyat tré, nem gondoltam hogy ilyen van.Távolról ugynézki mintha rendes lamellák(vagy mi) lennének, de nem, hannem egyben van összes kivéve az alsót, nekem a müanyag szék jut róla eszembe amit az erkélyen szoktunk használni, azoknak elméletileg van juk az alján, de a présgép nem tólta át teljesen ezért nincs
Egyébb bajom nincs az autóval, de ez nekem nagyon zavaró, nem mintha mostanában autóvásárláson törném a felyem, csak szóval na. -
Damage
senior tag
Renault Clio RS. Kis tömeg, nagy teljesítmény. (~180 LE)
Damage
senior tag
A médiában mostanában nagyon nyomatják a C2-eket. természetesen olyan autót vegyél, ami az igényeidnek megfelel, jelen esetben a C2-est. Nem akarlak a Suzukira rábeszélni (mégegyszer elmondom, hogy soha nem volt Suzuki-m és soha nem is lesz). Ellenben HaroWerks-el (Te DH-zol?
) egyetértek, a 307sw szerintem jobb választás használtan is!
titko: én, mint naív ''gázpedálnyomkodó'' elmondtam a véleményem a Suzukiról (Ignis). Aránylag eleget vezettem már, megpróbáltam összeszedni az általam jó és rossz tapasztalatokat az autóval kapcsolatban. Amennyiben vki használtan vesz autót jobban teszi, ha egy általa jól ismert (ismerős által ajánlott) szrvízeshez viszi, különben csúnyán ráfaraghat.
''Amúgy az én véleményem az, hogy 2,5M-ból ha családot kell fuvarozni városban elég a szuzi is.''
Ezzel tökéletesen egyetértek, de ebben az árkategóriában én már megfontolnám az Opel-t, de ez az én saját véleményem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Mobil flották
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elfelejtettem hozzáírni, hogy a második Fabiaját vezettem sokszor, az első nem volt meg sokáig. A lényeg az, hogy ha törődsz a gyermekeid biztonságával, akkor nem Suzukit veszel.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.kraz.com/kraz_truck/kraz/img/kraz6443_s.jpg)