- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
afgk2012
tag
Köszi, de nekem valóban több kell. Nekem a saját beállítások is kell, hogy működjenek már a live-pendrájvon is. Például a Skype, vagy a Twinkle-voip telefonom. Meg még ezer dolog. Úgy néz ki, hogy kedves segítségetek ellenére nem fogom most használni ezt a rendszert. Túl sok a hiányossága más, már belakott rendszereimhez képest.
Köszönök mindent, sziasztok!
-
afgk2012
tag
Köszönöm, rendes vagy. Hirtelen ítéltem, lehet igazságtalanul.
(#2931) atesz117: Nekem nem jött össze. Hogy csináltad? Valami plusz programmal?
(#2928) Vladi: Kérdeztem én még a telepítés előtt. Sajnos nem kaptam olyan válaszokat, amik miatt lebeszéltem volna magam a telepítésről.
Egyébként felrakhatom újra. Semmi akadály sincsen. De mi van az általam kifogásolt hiányosságokkal? Mindre van működő pár-kattintásos módszer?
-
afgk2012
tag
Kedves wetomi!
Köszönöm, hogy ilyen hosszan foglalkozol velem! Sajnos ahogyan a többiek is, te is félreértelmezed a dolgokat. Hozzá vagyok szokva, hogy egyidőben sok gépemen sokféle rendszert használok. MS Windowsból jelenleg is 3 fajtát, Apple asztali-notebook-tablet gépeket, Linuxból több fajtát, Androidos telefont és tabletet, abból si több fajtát, illetve speciális oprendszer név nélküli eszközöket is. (kihagytam valamit?) Tehát én nem vagyok fan. Ha valami nem tetszik, használok helyette mást. Ha valami nagyon szar, megmondom, hogy az, nehogy valaki túlzott reményektől fűtve nagy csalódást éljen meg. Ez a ssuse most egy szar. Szerintem. Ez van.
Ha a debianodhoz a testing repót használtad, ott is a frissebb csomagok vannak, mint a gyári stabil vonalon.
Ugyan így, az opensusénak is van egy factory repója, ahonnan a frisebb, de még fejlesztés alatt álló cuccokat tudod leszedni, pl kernel, ha arra van szükséged.Látom fogalmad sincsen más rendszerről. Nem tudod mi a Debian rendszereken a ppa. Nem azt kérdeztem korábban, hogy itt van e ppa, hanem azt, hogy mi az ami helyette van. mert én nem fogok kernelfordítani, vagy nem fogok kézzel egyenként vadászni az új verziókra és kézzel egyenként bekínlódni a helyükre. Ezért te ne mondd nekem, hogy van. Nincsen. Érted ezt? Mert ha nem, akkor nem velem van a baj. 2012-őt írunk. Annak is a végét. Hozzá vagyok szokva, hogy egyetlen kattintással frisssülnek a programjaim. Ha ez nincs, kijelentem, hogy az akkor szar. megtehetem. Én nem vagyok fan és az oprendszerek világa nem olyan minz a highlander-film. Nem csak egy lehet.
A KDE-n azt nem tudod kirakni, amit nem akarsz és amit még valaki nem csinált meg.
Ezt sem értitek. Nekem a képernyőn teljes méretében nyitva van egy program, akkor nem látom a widgeteket. Ezért nekem a tálcán vannak ezek az információk már nagyon régen, hogy mindig lássam őket, egyetlen pillantással fel tudjam mérni a helyzetet. Ha erre nincsen módom, azt mondom, hogy szar.
A rendszered lementésére, amit aztán live rendszerként tudsz használni, ahhoz nem tudok hozzászólni.
Az nem baj. legalább nem játszod az eszed mint a többiek. Ha nem tudom megcsinálni pár kattintással, pedig más rendszerben már régen megvan ez az módszer, akkor megint azt mondom: szar.
Az ablak sarkában lévő légypiszok sem disztró hibája
Mit érdekel engem, hogy kinek a hibája. Egyik hozzáadott grafikus rendszeren sem tudok plusz egy felső tálcát csinálni, illetve nem tudok arra információs egységeket kirakni. Megintcsak azt mondom: szar.
No offense, de olyan lényegtelen dolgokat emeltél ki
Hoyg nekem mi a lényeges, azt én döntöm el. Ha más rendszerben megvan, azt használom inkább, ezt meg leszarozom.
És ha valami tényleges hibát találtál
Odáig még el sem jutottam. élből töröltem. És nem kell erre az üzenetre semmit sem válaszolnod. Egyszerű ténymegállapítások voltak csak a részemről. Nem kell vele egyetérteni, nem kell cáfolni, stb. Cserébe nyugodtan gondolj hülyének, nem fogok rajta megsértődni.
Csak azt sajnálom, hogy elcsesztem vele az időm. Lehet egy év múlva csak rákérdezek ezekre a dolgokra. Ha akkor sem lesznek kijavítva, nem is töltöm le az ISO-t sem. Ingyen sem fog kelleni.
-
afgk2012
tag
válasz
afgk2012 #2918 üzenetére
Feltelpítettem, állítgattam, próbálgattam. Nem jöttem rá, hogy például a GIMP miért nem frissül a 2.8.0-ról a rég elérhető 2.8.2-re. Ebben nem az a baj, hogy nem frissül magától, pedig "gyári felrakás", hanem az, hogy én nem tudok egy olyan automatikát beállítani mint a különböző Debian verziókban a frissítéskezelőbe kézzel berakható ppa.
Az sem tetszik, hogy nem tudtam kirakni információs dolgokat a tálcára. Például nekem kellene egy felső tálca csak azért, hogy azon időjárás, óra, rendszerfigyelő (cpu-használati görbe, hálózat-használat görbe, winchester-használat görbe, stb), hőmérséklet-figyelő legyen.
Az sem tetszik, hogy a kész, beállítgatott rendszeremet nem tudom elmenteni egy saját live-rendszerként, amiről például egy winyó-crach esetén egyszerűen csak másolatot késtítenék az új, gyári winyóra.
Nem tetszik még a KDE-ben a jobb felső sarokban az-a eltöntethetetlen légypiszok. Nekem nem kellene, de ilyesmire úgylátszik nem gondoltak a tervezők.
Van még vagy tucatnyi dolog ami nem tetszik, de ezeket most nem ismertetem. Egyszerűen töröltem a rendszert a winyómról. Majd talán egy újabb év után megint kipróbálom. Hátha a csicsamicsa-fejlesztések helyett ilyen alapvető dolgokat is képesek lesznek megoldani a fejlesztők.
-
afgk2012
tag
Köszönöm a válaszokat! Belevágok.
-
afgk2012
tag
-
afgk2012
tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, a legújabb (12.2-es) oprendszer néhány tulajdonságát:
1 melyik az ajánlott grafikus felület és miért?
2 lehet-e a feltelepített és belakott rendszeremről egy saját live-dvd-t készíteni, amiről alkalomadtán egy új winchesterre átmásolhatom a live-ban lévő teljes rendszeremet?
3 ha felrakok programokat, biztosítható-e egy frissítés-nyomással az, hogy frissüljenek. Itt is van olyan mint a Debian rendszereknél a ppa?
4 E-jelű Intel processzoros G41-es alaplapom van 4GB RAM-mal. Melyik rendszer javasolt, a 32bites, vagy a 64bites és kell-e kötelezően swap partíciót csinálnom.
Fáradozásaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged