Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
zLegolas #529 üzenetére
Amikor fordítanám, fel is ajánlja, hogy kikapcsolhatom a verzióellenőrzést a --disable-gcc-chgecking paraméterrel, de próbálkoztam extralibdirrel (usr/lib64 és X11R6/lib64 azt hiszem), és verziófelülbírálással is, de nem ment sehogysem. Most nem vagyok otthon, de olyan hibákat dob, hogy a fordítóm, illetve a kernelem nem támogatja a mmx, sse, stb stb utasításokat, és nem talál fájlokat, holott simán ott vannak. Majd leírom részeletesen.
Ati 9550-em van (9600-os biossal). A glxgears megy, ha arra gondoltál.
Hogy mit csinálsz? Szerintem szépen teszed amit kell.
Egyébként egy általános fordítás esetében a configure a gépedhez optimalizálja a forráskódot, a make lefordítja, a make install meg a helyükre pakolgatja a megfelelő fájlokat. Úgy nagy általánosságban.
Igen, ezekkel tisztában vagyok nagyjából, csak mint (leendő) programozó szeretem teljesen átlátni a rendszert userként, hogy mit hogyan hova miért. Meg akkor van gond, mikor valami nem a papírforma szerint halad. -
Lortech
addikt
válasz
zLegolas #526 üzenetére
Igen, tudom. Leszedtem egy régebbi (3.40-es) GCC-t, de egyelőre nem jutottam eredményre.
Végülis nincs nagy problémám az ATI driverrel sem, 3D nem izgat, csakhát azért elég fapados az ati vezérlőpult. Még annyi, hogy az fglrxconfig után első nekifutásra el sem indult az x. Aztán próbálkoztam párat, és ment.
Mostmár szereztem xine-ból egy másikat, meg ogle dvdplayert, tux commandert, operát, azureust, beállítgattam nagyjából a hálózatot is, úgyhogy monhdatni berendezkedtem. Még szokni kell sokat. Az zavar csak, hogy pl programok installjánál nem látom át, hogy mit miért csinálok, nem alakult még ki az önálló problémamegoldóképességem a linuxhoz, ha valami gond van, általában meg tudom oldani valamilyen módon, de többnyire csak netes forrásokból, nem saját kútfőből, de majd kialakul az is. -
Lortech
addikt
válasz
counter55 #523 üzenetére
Én most is onnan írok, nekem tetszik, csak felzabálja a gépem, igaz minden csicsa be van kapcsolva (még). Egyelőre nehezen emészthető még nekem, kezdő linuxosnak még ez a felhasználóbarátabb disztri is, sokkal jobban átlátom, kiismerem a windows-os rendszert, persze ez természetes.
Problémák: mplayert képtelen vagyok lefordítani egyelőre, az alap kaffeine nem játszik szinte semmit, se dvd-t, se mpeg4-et. Ezt orvosoltam már részben, mplayer ugye nem jött össze, most xine van fent. Másik, hogy csak az ati driver feltelepítése után tudtam normális képet elérni, egyszerűen nem lehetett beállítani a csomagban lévő driverrel a monitor frissítését. Nagyjából ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest