Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Méretes kamerasziget a Motorola Edge 70 Ultrán
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1221
lelkes újonc
válasz
urandom0
üzenetére
"""Egy kezdőnek, akik most jön Windowsról és hozzá van szokva a next-next-finishez, még ez is sok""""
Mondjuk ebben a suse abszolút egyedülálló, a YaST. A rendszerbeállításokat, módosításokat, pár kattintással el lehet intézni.
Pl. akár a mostani imagemagick problémát is, nvidia rendszerbeállítások, stb......
-
daninet
veterán
-
válasz
urandom0
üzenetére
Mert lassú, mint a vemhes anyalajhár

Dehogy lassú... megnyitod szövegszerkesztővel a dnf.conf-ot, beszúrod az utolsó sor alá, hogy: max_parallel_downloads=10
Plusz még esetleg, hogy csak enterezni kelljen minden felugró kérdést:defaultyes=True
Már csak ennyiből is gyorsabb a többitől. Tumbleweed frissítéshez nekem napi szinten nincs hangulatom, de amit Fedorához leszed a DNF, azt van türelmem kivárni.A dnf5-öt nem próbáltad még?
Nem, de hallom, hogy Fedora 40-től már az lesz? Ha jól emlékszem. Már várom, vele együtt a Mesa 24 drivert és a 6.8-as kernelt is.
Érdekes amúgy, pont a Fedorával szemben szokták felhozni, hogy nehéz telepíteni az Nvidia/AMD drivert
AMD-t nem is szoktam, ami a kernellel jön, az bőven elég. De szerintem nincs is Fedorára zárt AMD driver, csak valami githubos oldalt láttam, ahonnan letölthető. Hát mondom az felejtős, így az open-source megoldással teljesen elvagyok.
De aki már van olyan szinten, mint te, és tudja, hogy az akmod-nvidia csomagot kell csak telepíteni, annak persze, hogy nem nehéz.
A Fedora dokumentációja pedig nagyon jó, DE ugyanígy az RPM Fusioné is. [link] Ha hozzáadtad a két repót, akkor csak ennyi:

Ez szerintem nem veszélyes művelet. Windowson az tovább tart, hogy a kártyámhoz tartozó telepítőt megtaláljam az Nvidia vagy az AMD honlapján.
Előtte meg még ki is kell kapcsolni a Windows 10 automata driver telepítőjét, mert az is csak feleslegesen okoskodik bele a történetbe, több kárt csinál, mint hasznot.
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA V
- Építő/felújító topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Formula-1 humoros
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Direct One (műholdas és online TV)
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest