- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1221
lelkes újonc
Kb. 1 hónapja Slowroll iso is elérhető lett. Szóval már nem kell a telepítési források cserélgetésével vesződni.
-
Csabi1221
lelkes újonc
Fogalmam sincs, lehet. Valamikor februárban-márciusban(?) ebben a topikban kapott infó hatására váltottam. Itt bővebben.
"https://en.opensuse.org/openSUSE:Slowroll""
Az akkor letöltött lemezkép nem tartalmatza se snapcraft, se flatpak tárolókat alapból. Néhány kattintással én engedélyeztem. Slowroll-t nem telepítettem újra most, csupán átmásoltam az új gépekre a régiekről.
Pont a szabadság tetszik a linux-ban, mindegy melyik diszró szimpatikus valakinek, ha akarja olyanra faragja ami neki pont megfelel.
-
Csabi1221
lelkes újonc
Mivel pont az öreg Acer laptopok cseréjére került sor "Vivobook ASUS S15 K5504VA OLED"
Adódott az alkalom, hogy kipróbáljak néhány népszerű disztrót. Egyedül Linux Mint képességeit haladta meg a vas. [kép] [kép]
Az igazi probléma, hogy a wifi kártyát nem ismeri föl. Net nélkül csak másik gép segítségével lehetne tobább lépni. Így hát nem derült ki számomra melyik firefox verziót használja. Linux Mint 21.3 Virginia (LTS verzió) MATE töltöttem le.
SUSE Slowroll és az "OLED" [kép] -
Csabi1221
lelkes újonc
válasz
urandom0 #4261 üzenetére
De nem te, vagy az itt lévők, a többség.
A többségnek egy eszköz a fosbúkhoz, netezéshez, munkához, játékhoz..... Mindegy mi fut a gépén, működjön, nem akar tanulni, vacakolni vele. Kisvállalkozóként egy nagyobb cégről tudom suse-t használ és a könyvelő irodám Linux Mint-t, a cégnél barátom rendszergazda, a könyvelő főnökasszony a linux kedvelő, hozzáértő. Az átlag hív valakit, ha nem működik a "gép" esetleg újra telepíti pár gombnyomással.
ha sikerül.
-
Csabi1221
lelkes újonc
válasz
urandom0 #4253 üzenetére
"""Egy kezdőnek, akik most jön Windowsról és hozzá van szokva a next-next-finishez, még ez is sok""""
Mondjuk ebben a suse abszolút egyedülálló, a YaST. A rendszerbeállításokat, módosításokat, pár kattintással el lehet intézni.
Pl. akár a mostani imagemagick problémát is, nvidia rendszerbeállítások, stb......
-
Csabi1221
lelkes újonc
Lehet nem a suse a legjobb, én csak mezei felhasználó vagyok.
több kevesebb sikerrel minden linuxon eligazodok, a windows ami nekem kínai. 7.3-tól egészen 64 bit-esig frissítgettem. 64-en lett egy új suse, de a home könyvtáram maradt. Az első leveleimmel együtt. Na és jobbra lent a paneltálcán, egy ezeréves progi, hőmérséklet piros-zöld számok ""ksensors""
-
-
Csabi1221
lelkes újonc
válasz
urandom0 #4229 üzenetére
Például
/var/lib/flatpak/app/org.kde.isoimagewriter/x86_64/stable/6b73/export/bin> ./org.kde.isoimagewriter
/usr/bin/flatpak: symbol lookup error: /lib64/libdconf.so.1: undefined symbol: g_once_init_leave_pointerlibdconf1-0.40.0-3.7 adja ez a hibaüzenetet 3.6 frissítése után flatpak alkalmazással
----
Viszont libdconf1-0.40.0-3.6 a zypper dup problémázik. -
Csabi1221
lelkes újonc
válasz
daninet #4226 üzenetére
Az nálam működik, lehet egyéb beállításoktól füg. Két laptopon fut, klasszikus, nincs automatikus bejelentkezés, külön root jelszó, oxigén téma.
Viszont találtam egy kellemetlen hibát plasma 6 melett jött elő, hogy Discover lett a frissítés kezelő. Némely frissítéshez kéri a root jelszót, ha lemaradok róla tovább megy azokkal amelyekhez nem kéri, és végül összeomlik az egész garfikus rendszer. Hálózat kezelő, x11...... Csak terminál használható. Jó, hogy pillanatkép adott, vissza lehet állítani a rendszert, és újra, de azért ez már nem épp felhasználó kompetencia lenne, szerintem. -
Csabi1221
lelkes újonc
válasz
urandom0 #4224 üzenetére
Windows gondolat már vagy tíz éve lehetett.
Viszont Slowroll a mai frissítésekkel minden plasma 6 hibát kijavított amit én tapasztaltam. Igazán gyorsak voltak, csak pár napja van plasma 6. Ha találkozom még valami egyébb hibával megosztom, hátha valakinek érdekes lesz. Számlázó, iroda, média eddig is renben működött. Egyébként mindig rendszeresen van biztonsági mentésem, a futó rendszert kimásolom egy külső tárolóra, amit egyben indíthatóvá is teszek. Mindenesetre sajnáltam volna, ha megszűnik a suse. Mégegyszer kösz a barátságot.
-
Csabi1221
lelkes újonc
válasz
urandom0 #4222 üzenetére
Hát lehet, de nem panaszkodom, alapvetően működik plasma 6. Anno 3-4 között is akadt pár sötét folt. Egyébként jobban tud magyarul mint az 5-ös.
Talán windows jobban működik. Egyszer próbáltam váltani windows-ra, még ABEV okán, de 7.3 suse-kde páros volt az első, ezt ismerem úgy ahogy felhasználó szinten, windows-t meg kellett volna tanulnom, a telepítés, működés... Nem is tetszett a widows nehézkes a működése, hát nem lett hozzá ambícióm.
-
Csabi1221
lelkes újonc
válasz
urandom0 #4198 üzenetére
Üdv!
Véletlenül talátam ide.2003-óta használom suse-t, és pont a leap lassulása okán.
Kösz Slowroll infót. Kb. 1 hónapja használom ezidáig gond nélkül, de a plasma 6 okozott pár kellemetlen percet. Kikapcsoláskor nem állt le a laptop, halt -p kellett hozzá, konqueror összeomlott, nem jelzi a frissítéseket, csak részben jegyzi meg leálláskori állapotot, konsole billenytű beállításokat kézzel kell javítani...... A hibák egy része már, már megjavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Filmvilág
- Nyaralás topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest