- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
grHawk
aktív tag
Azt mondtad több van
Egyébként arról tudok, de még nem jelent meg. Amúgy szerintem az nem EA, hanem egy független, Battlestate nevű csapat munkája. Az mondjuk azt a minőséget képviseli, amit még a legelején belegodoltam a Survariumba. Mindenesetre, az még nem játszható.
-
grHawk
aktív tag
Nem mondtam, hogy objektív leszek, ezt csupán a Stalker spektrum oldalról említettem meg. Egyébként, ha valóban annyi alternatíva lenne a rusztikus, nem elbagatelizált online fps játékokra, akkor Te sem és én sem itt vernénk a nyálunkat. Mindkettőnk sajnálatára lássuk be, ez nincs így. Ha mégis, akkor kérlek mond el nekem is, mert - szarkazmust nélkülözve - kíváncsi vagyok rá.
Oh, és nem azért tartalak/tűnsz demagógnak, mert véleményed van tényekkel alátámasztva, hanem azért mert másét nem fogadod el, nem tekinted másnak, mint közhelynek. Nem kell kapitalista hozzáállás, hogy elfogadd mások véleményét egy témáról.
-
grHawk
aktív tag
Van egy kis gond a logikáddal. Foglalkozásomból adódóan rendszeresen van dolgom demagóg emberekkel. Elhiheted, az vagy. Ne vedd sértésnek (annak fogod, a demagóg emberek nem hazudttolják meg magukat), de ez van.
Na de a véleményedre reflektálva: sok dologban egyetértek veled, és csalódottságomat mindjárt ki is fejtem.
Én még az ötlet fellendülésénél csatlakoztam a témához, Stalkeres múlt híján azt hiszem elég objektívan állhatok hozzá. Emlékszem a weboldal anno még a Scavagers egyik conceptartjából és Coming Soon feliratból állt. Na de a lényeg, amint láthattuk szilárd terveik voltak negyedéves pontossággal. A játék PvP változatával való kezdés a combat és dinamika tesztelésének lehetőségével volt magyarázva. Oké. Eltelt pár év, tucatnyi hazugság, ha jól rémlik az Stalker egyik ex-fejlesztője még egy választ is adott a sok negatív véleményre, amik érték őket a késések és be nem tartott ígéretek miatt. Nevetséges most így visszagondolva. Egyébként nem vonatkoztathatunk el annyira a Stalker spektrumtól, mivel a másik (valami A betűs) játékkal, amit szintén ex-stalkeresek kezdtel fejleszteni, elég komoly jogi háború indult a téma továbbvitele miatt. Amit azt hiszem a Survarium nyert. A HUD és interface dizájnt ha tízszer nem, akkor egyszer sem dolgozták át. Elkezdték kidobni a prémium vásárlási lehetőséget, először az új fizető eszközt és a camokat, majd fegyvereket, ruhákat, csomagokat. Ez pay to win rendszer, hiszen a valós pénz ráköltésével előnyhöz juthatsz játékostársaiddal szemben, a mikrotranzakciók során korábban és könnyebben juthatsz hozzá azon itemekhez, ami másoknak kétszerannyi időbe telik. Köntörfalazhatunk, kerülgethetjük a forró kását, de én nem a VG vagyok. Ez pay to win, ráadásul több posztjukban nyugtatták meg korábban a játékosokat, hogy nem lesz p2w a játék. De oké, ez csak a PvP mód, a PvE az, ami igazán számít, nem is zavar annyira. Aztán jött a nagyon felhypeolt 0.40 patch. Az emberek itt már nagyon követelték a PvE infót, az a kettő csúnya, túlkontrasztos kép egy map valamely helyéről nem volt elég a játékosoknak. Hogy is lett volna. Már a 0.42-nél tartottunk mire megérkezett az a beígért infó a PvE-ről és az volt az, ami végre nyilvánvalóvá tette, hogy a VGben nincs potenciál. 3 év után, reneteg aktuális hiányossággal, csalók tucatjaival a hátuk mögött, hazug marketing rengetege után kijelentették, hogy nem csak, hogy a PvE koncepció, de a PvP szerintük már/még (mindkettő eset nagyon rossz jel) 80%-on áll. Ott realizálódott legtöbbekben, hogy nincs miért maradni. És megmondom őszintén megértem a VG-t, hogy miért húzta ezt idáig. Ezzel elismerték hibájukat, még ha nem is becsülettel. És tudom, hogy sokan elmentek. Mai napig rendszeresen játszok (majd ezt is kifejtem miért), és amikor már a 4. körben látod zsinórban a matchen ugyanazt a 2-3 nevet, ráadásul gear-rankban jóval alattad, akkor tudod, hogy alig van játékos, amivel a matchmaking dolgozhat.
Na de van pro is a kontra mellé. Én úgy gondolom a VG teljesen stratégiát váltott. Belátva, hogy már senki sem hisz nekik lenullázták a kommunikációt, mikrotranzakcióval etetik a maradékot, teljesen elengedték a freeplay módot és egyszerű lövöldévé váltak, amiből, ha a témában nem is sok, kategóriában több száz létezik. Ellenben engem még mindig leköt. Kialakítottak egy lassú progress vonalat, amin végigmehetsz, karakteres frakciókat, amikkel azonosulhatsz, posztapokaliptikus környezetet hangulatos színvilággal, ha nem is részleteiben, összességében szép, rusztikus grafikája van. Az animációk elfogadhatóak, a logikai hibák/hiányosságok elhanyagolhatóak. Amióta elmentek a stratégiában hiányos, inkább stat alapú harcrendszer felé, az kicsit fájó pont, de összességében nem egy rossz időtöltés a vele játszás. A hangok és fegyvermodellekis nagyon valósághűek (van némi éles tapasztalatom ebben), talán kicsit a minőséget látom elveszni a lebegő szereléksínnel rohangászó RPD használókon, de ennyi. El kell fogadni, hogy vagy pénz hiányában, vagy a jogosan kiérdemelt megatív visszajelzések miatti ambíció hiányában, vagy talán az ottani polgárháborús helyzet miatt, de feladták.
Nem tudom, hoy a maradék kis méretű játékosbázis mikrotranzakciót használói meddig tudják fenntartani a "fejlesztő" csapatot, de véleményem szerint már a karbantartásra sem lehet sok pénzük. Bár ez csak a rajtunk csapódó tényeken alapuló meglátásom, lehet más a helyzet.
Végezetül, a Survarium nem halt meg, de haldoklik. És a VG etikátlan marketingje miatt megérdemelné, hogy összeomoljon, de a játékosai nem. Főleg azok, akik még mai napig játszanak vele. Az anyagi helyzetük lehetséges állapota azonban arra enged következtetni, hogy 1-2 écen belül bezárja kapuit, mert nem lesz pénzük a szervereket fenntartani, nem hogy az anticheatet kezelni. De ne legyen így!
Peace
-
DEV_NULL
őstag
Na úgy látom témánál vagyunk. Verjed csak a melled arra, hogy Te ezer éves Survarium játékos vagy és használd csak a lekezelő hangnemet, mint a hivatalos fórumon. Nálam ezzel semmire nem mész, egyáltalán nem hat meg.
Megéltél néhány változást a játékban. Írtál ezt-azt a fórumukra amikre úgyis szartak/nak. Na és? Most mit csinálsz? Sírsz, meg a fejlesztőket fikázod itt is, ott is. Aki pedig elő mer állni azzal, hogy Őt hidegen hagyja mi volt évekkel ezelett, neki most jó a játék, Ő most játszik vele, az le van nézve, el van hajtva. Hagyjad már magad.
További sok sikerélményt az önelégült ömlegésben mert, hogy magában a játékban neked nem jut az biztos...
-
DEV_NULL
őstag
Ja, tehát ha valakinek nem tetszik amit írsz az ne olvassa el, ne merészeljen bármit is írni a nagy teszternek? Vicc. Ezentúl akkor, ha én esetleg írok ide valamit majd hagyd nyugodtan figyelmen kívül. Nincs szükségem egy balfasz kioktatására. Rohadtul nem érdekel mit "teszteltél" Te ebben a játékban, a videóid alapján egy noob vagy. Szana széjjel lőnek, lámáskodsz. Na és mindezt úgy, hogy a kezdetektől játszol vele? No comment. Én másfél hónapja kezdtem el Survariumozni (ne kezd el nekem megint, hogy így megy úgy volt, nem érdekel) és már most a SAINTZ, a BS, meg a Bier clános srácok hívnak rendszeresen squadolni t9-10-re, klánba is még azért nem léptem be sehova, mert nem tudom még egyenlőre mi lenne a jó döntés, sőt néha ilyen kamu orosz/ukrán godlike emberek is invelgetnek de azokkal nem játszok, szarok rá. Az előző ligában meglett a rank1, az ehaviban is már tegnap elértem a rank2-t. Jó, nyilván azért egy nagyjából 13 éves CS és BF múlttal rendelkezem. Szóval ne haragudj meg, de ha tényleg ekkora veterán játékos vagy és még most is megy, hát... Köszi, nem.
A S.T.A.L.K.E.R.T.-t pedig minek erőltetni még mindig? Én ahogy tudom az ahoz köthető fejlesztő csapat már kilépett és a Survarium átkerült más kezekbe. (Úgy gondolom most jön majd csak a p2w, szép lassan adagolva, kifacsarva az utolsó cseppet is a fizetni hajlandó emberekből, aztán majd pápá, server shutdown, viszlát.)
A nagy litániádról meg annyit, hogy nem ez az egyetlen f2p játék ahol ilyen és hasonló dolgok megtörténnek/tek. Voltam már ennek részese máshol. Ezzel meg kell tanulni együtt élni, vagy le kell lépni és új játék után nézni. Mivel ez egy játék így ha örömöd leled benne játszol vele, ha meg nem akkor játszol olyannal amit élvezel. Nem ez az első f2p játék az internet rövid történelmében ahol a fejlesztők hazudnak, leszarják a játékosokat, ignorálnak mindent, csak a pénzcsinálásra összponosítanak és nyilván nem is ez az utolsó. Semmi értelme vergődni, főleg a ph fórumon.
-
M@trixfan
addikt
Amit a Tarkovból láttam eddig az sokkal ígéretesebb, már csak ha a fegyverek kidogozottságát és a mechanikát nézem akkor is. Stalker az sem lesz és kicsit félek az alap koncepciótól, de ha nem rontják el akkor nagyon jó is lehet. Már most Jobban érdekel mint a Division és lesz benne freeplay. A Survarium látványvilága olyan mint egy rajzfilm, szerintem méltatlan megalázása a Stalker rajongóknak.
-
M@trixfan
addikt
Ez elég borzasztóan hangzik. Lényegében csak marketing szempontból jelent valamit a STALKER világa bármit is a Vostok Games számára. Minden egyes asset-ért és szakmai munkaóráért kár ami ebbe a projektbe belement a STALKER 2 rovására. Az ilyenekkel az a baj, hogy a gameplay videókból mindig látszik mennyire sehol sincs egy BF3-BF4-hez képest ha online meccsről van szó és baromira érződik mennyire kontextuson kívüli az egész játék. Semmi fantáziát nem látok benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Medence topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Grim Dawn
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged