- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Realme 12+ 5G
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
snakekiller2
csendes tag
válasz
badbrother #388 üzenetére
''Na ebben a mondatban van egy ellentmondás. Ki találja meg? ''
Ellentmondást nem érzek, mindössze a kettő jelző között nincs összefüggés. -
snakekiller2
csendes tag
válasz
Steelheart #393 üzenetére
''Nem tudom például, hogy a tudósok miért tartják teljesen biztosnak, hogy a magyar nép őse jött északról.''
Nem tartják. Szerintük mindössze ennek van a legnagyobb valószínűsége. -
snakekiller2
csendes tag
válasz
LuckyLuciano #368 üzenetére
Az időskori elbutulás szóba sem jöhet az illetőnél, (40-esként tudtommal nem valószínű) mint ahogy az alkohol és egyéb tudatromboló szerek se. A helyesírással meg már azért nem foglalkozok, mert tudom, hogy milyen reakciók szoktak érkezni ha szóvá teszem a nyelvtani hibákat.
-
snakekiller2
csendes tag
''Probléma tényleg van, de erről SZVSZ nem csak ő tehet, hanem a jelenlegi oktatási rendszernek is nagy része van benne.''
Nem tudom, nekem alig volt nyelvtanórám, mégis tudok valamennyire érthetően, helyesen fogalmazni és írni. (bár lehet, hogy ezzel nem mindenki fog egyetérteni) Elnézést ha ez nagyképűnek fog hangzani, de ez szerintem bizonyos szinten igényesség kérdése.
[Szerkesztve] -
snakekiller2
csendes tag
''Az enyém pedig az, hogy addig amíg nem teljesen biztos, addig érdemes az alternatívákat is megvizsgálni, vagy legalább csak beszélni róla.''
ezt SZVSZ a nyelvészek is így gondolják, ám:
a. a ''sumerológusok'' jó része általában elméleteiket meglehetősen agresszív, ellentmondást nem tűrő hangnemben közlik. Ráadásul még ehhez hozzájön a mindenkori tudományos élet ócsárlása, sokszor nyakonöntve rejtett és nyílt antiszemitzmussal.. ''A stílus helyessége a gondolat helyessége'' mondotta Babits, és ez erre a szituációra fokozottan igaz. A tudósok, bár a köztudatban higgadt, racionális gondokodókként élnek, emberből vannak és hiába tartalmaz egy tanulmány, cikk vagy könyv meggondolandó elemeket, ha az érdemi mondanivalót úgy kell kihámozni a sok őket becsmérlő, zsidózó, magyarkodó ömlengés közül, nem fognak sok figyelmet szentelni neki.
b. Mint azt a nemrég általam belinkelt interjúban is írták, a ''sumerológusok'' által alkalmazott módszertant, a modern nyelvészet túlhaladottnak tekinti. Így hacsak a sumer-magyar rokonság hívei nem tudják minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a jelenlegi módszertan alkalmazásával bizonyíthatóan hamis eredményre jutunk, addig nem lehet azt várni a nyelvészektől, hogy egy túlhaladott módszer segítségével megalkotott elméletet komolyan vegyenek. -
snakekiller2
csendes tag
válasz
LuckyLuciano #364 üzenetére
Áh ez mondhatni általános (sajnos). Ennél jóval nagyobb gondok vannak magasabb szinten is. Ismerek olyan (természettudományos) diplomás embert akit az értelmi és kommunikációs képességei alapján a ''homloklebenyétől megfosztott bazári majom'' kategóriába sorolnám, és ezért még akár joggal perelhetnének... a bazári majmok. Az illetőből nemhogy az érettségit, de még az elsőelemit se nézném ki, bár lehet, hogy csak időközben butult el így... És ez csak egy példa, a sok közül amit mondani tudnék. : ( Rossz helyesírás? Már nem is zavar... és ez a legszomorúbb az egészben...
-
snakekiller2
csendes tag
''az meg hogy van más civilizáció rajtunk kivül a világegyetemben nem is egy hanem rengeteg , remélem azt hogy te erre azt mondta d hogy hát fene tudja , el lehet játszani vele , remélem ez nem komoly , mert ezzel magadat minősited. egy végtelen űrben ha te azt gondolod hogy mi vagyunk geyedül te nem vagy komplett bocsi a kijelentésért''
na ácsi nem állítottam, hogy egyedül vagyunk, mindössze azt, hogy jelenleg ezt se megcáfolni se bizonyítani nem tudjuk! Én magam is lehetetlennek tartom, hogy egyedül legyünk a világyegyetemben (vagy csak a galaxisban). De azt sajnos be kell látni, hogy erről meggyőződni képtelenek vagyunk, és talán örökké, talán csak belátható ideig de azok is leszünk. Tehát ezzel kapcsolatosan nagyon óvatosan kell fogalmazni, mindig ''valószínűségekről'', ''feltevésekről'' kell nyilatkozni. Mivel az univerzumnak (és annak attributumainak) még mindig csak egy elenyészően kicsi szegletét ismerjük, nem tudhatjuk, hogy az élet kialakulásához szükséges feltételek mennyire ''általánosak'' az univerzumunkban. Ez egy annyira sokváltozós függvény, hogy jelenleg fogalmunk sincs egyáltalán mekkora eséllyel ad ki kedvező eredményt. Még a Drake-formula (Bővebben: link) is elképesztően kicsi esélyekkel operál, pedig ez még el is hanyagol tengernyi dolgot, arról nem is beszélve, hogy az élet kialakuláshoz szükséges feltételek, nagyrészt még mindig ismeretlenek. Magyarul a kijelentéseddel ''lélekben'' egyetértettem, de a bennem motoszkáló tudóskezdeményecske azt mondatta velem, hogy ''csak óvatosan''.
Egyénként én sem sértegetlek, légyszíves te se tedd.
[Szerkesztve] -
snakekiller2
csendes tag
''1. az ür végtelen sosincs vége ha vége van mi van utána . 2. hogy lett az élet , hogyan lett az élettelenből élet''
1. Már írtam ebben a topikban, hogy jelnleg az az elmélet a legnépszerűbb, hogy az univerzum egy magába görbülő tér, tehár van vége, de mégsincs, mert ott folytatódik tovább önmagában... remélem érthető
2. a hivatalos, tudományos álláspont szerint a földön található ''őslevesből'' (C,O, N, és más molekulák halmaza) egyre bonyolultabb molekulák, amino és nukleinsavak, fehérjék képződtek, végül ezek szerveződtek az első egysejtű élőlényekké, és onnantól már ment minden a maga útján. (biológusok javítsanak ki, ha szükséges). Az egész mondhatni a ''véletlen'' műve volt, ami eléggé képtelenül hangzik, de vedd figyelembe, hogy itt évmilliókról van szó.
Többi véleményedre:
1. ''elöször is azzal kezdem hogy ebben a témában nem vagyok otthon , igy amit irok csak a gondolataim és kész . sztem is ez a finnugoros kötelék is elég bizonytalan és érdekes hogy sokan ezt mégis milyen biztosnak veszik , pedig azt mondják hogy ők nem hisznek olyanban ami nem biztos. ''
ismered a finnugor elméletet, milyen benyomások, ismeretek alapján mondasz róla véleményt? Persze ez a kérdés föltehető a sumér elméletet pocskondiázóknak (így részben magamnak) is. A FU elméletet jelenleg a MTA, és az összes nevesebb tudományos társaság, tömörülés hírdeti és vallja, ez nem hit kérdése, mindössze jelenleg a nyelvészek szerint ez a legvalószínűbb eredetmagyarázat.
''érdekes a magyar nép történelme , vándorlása. most mi a helyzet itt vagyunk a k.medencében körös körül szlávokkal ( kiv. az osztrákok) és a nyelvünk nem rokon ... angolok németek ezek egymáshoz közel vannak . aztán meg elvileg onnan az urál meg az öshazából indultunk ott akkor is voltak szlávok nem? na most ha iylen közel voltunk egymáshoz miért nem kedvelnek minket igazán a szláv népek még rokonok is lehetnénk . hanti manysi : na most ha nézzünk a germán , latin meg szláv meg a fene tudja mi sok népnek olyan a nyelve , mi meg itt állunk mint magyarok azt van két ilyen kis csoport akik szorosan kapcsolodnak , ez mind és ha ezt leveszük? itt vagyunk mi egy nyelvvel ami egy nyelvhez sem hasonlit igazán. eleve nehéz a helyzet ilyenen vitatkozni amikor az egész magyar történelem eléggé ingatag lábakon áll, az meg megint nem könnyiti a helyzetet hogy ahol voltunk mindig átjáróház minden szir szar nép beolvadt : és ez lenne a magyar? ( egyébként a magyart a bibliai nyelvez is akarták már hasonlitani , párhuzamot vonni) na röviden egyet tok hogy a jelenelegi álláspont is bizonytalan''
javaslom bővítsd nyelvészeti ismereteidet, mert amit itt összeírtál nem kevés nyelvtudomány szempontjából, nonszensz, és túlhaladott dolgot tartalmaz, még egy ilyen kvázi laikusnak is mint én. Tömören: ez nem így működik.
2.piszok keveset tudunk a világról , itt térképezzük fel a naprendszert amely a világegyetem egy szinte fikarcnyi része se . ezeregy másik idegen civilizáció van a világegyetemben , ezt azért remélem nem vitatjátok . köztük sokkal elmaradottabbakkal , és ezerszer fejlettebbekkel.
Merész állítás, ugyanakkor se cáfolni se bizonyítani érdemben nem tudom, tehát nálam TFH (tegyükfelhogy) kategória, amivel el lehet játszadozni egy-egy gondolatkísérlet, hipotézis kedvéért, csak messzemenő következetetéseket levonni belőle felelőtlenség és áltudomány. Szerintem. -
snakekiller2
csendes tag
Magyar-sumer rokonságról ellenvélemény: Bővebben: link
Azért a riporter elég rendesen alákérdez, és konkrét cáfolatot nem említ, de rávilágít a ''sumerológusok'' megközelítésének a jelenlegi tudomány által kifogásolt elemeire. -
snakekiller2
csendes tag
''Vajon csak üres pletyka-e, hogy a múlt század végén az Equadori kormány felvetette, hogy fûzzék szorosabbra a diplomáciai kapcsolatot Magyarországgal, mivel közös gyökereik vannak? Ezt arra alapozták, hogy aranylemezeket találtak ott rovásírással, magyar nyelven íródva. Akkoriban - az Osztrák-Magyar Monarchia idején - a közös külügyi tárca miatt az osztrákok foglalkoztak a kérdéssel.
A pletyka és rossznyelvek szerint még katonaságot is küldtek a barlangokhoz Közép-Amerikába, hogy a nyomokat eltüntessék, és megbíztak egy-két tudóst, akik kitalálták a Magyarság Finnugor eredetét, ami máig is tartja magát, egyre több adat ellenében bizonyos körökben.''
erről forrása vkinek? de ezt úgy a komplett oldalról kérdezhetném, erősen hiányolom a források megjelölését.
a fórumot meg ajánlom mindenkinek, aki tömény, fröcsögő (most is törlöm a képemről a nyálat komolyan mondom) zsidózást, kommunistázást, és minden másképp gonolkodó legmélyebb megalázását akarja látni. És még csak a legrégebbi egy-két hozzászólást olvastam el... ehhez képest az origo és az index fórumainak legvéresszájúbb köpködői is ártalmatlan szalonzsidózó jobboldaliaknak tűnnek. -
snakekiller2
csendes tag
A sumer-magyar rokonsághoz:
az első linked: (Bővebben: link)
- ''Egyes állítások szerint a párizsi Sorbonne nyelvészei keresték a világ nyelveiben fellelhetõ közös õsi szógyököket, etimomokat. Ennek alapján megállapították, hogy:''
ez azt jelenti, hogy maguk se biztosak abban ki végezte a felmérést? ezek után kevésbé tudom komolyan venni a kutatást...
a sumer-magyar szószedet, ha valós adatokon alapul, eléggé meggyőző, mindenesetre, ez még csak a nyelvünk sumer eredetét engedi sejtetni, nem a komplett népét. A skandináviával kapcsolatban idézett szövegre kíváncsi lennék...
ugyanennek az anyaoldalán (maghar.hu):
''mint pl. 7 m hosszú csontváz, magyar rovás és képírással magyarul olvasható anyag aranylemezeken a föld történetérõl, és a nemrégen másik bolygóról földünkre érkezõ ûrhajóból magyar embereknek átadott magyar rovásírással írt anyag''
Ezekről van linked, forrásod? Számomra eléggé hihetetlenül hangzik. De ez elmondható a többi állításról, bizonyítékról is. -
snakekiller2
csendes tag
''arra akarok kilyukadni, hogy ha egy ember felállít egy elméletet, akkor a szerzett tudásából/saját kurázsijából táplálkozik, de mivel mindent nem tudhat, ezért az elmélete olyan ponton dőlhet meg, amiről maga sem tud''
Így is döltek meg a fizikai, matematikai elméletek évszázadokon át, DE ettől még azok a saját érvényességi körükön belül érvényesek maradtak mind a mai napig (pl.: Newton törvények, Bohr atommodell, Euklideszi geometria). Magyarul arra minimális (→0) esély van, hogy egy új felfedezés összeomlassza az addigi természettudományos elméleteket, max. az történhet, hogy egy eddig ismeretlen természetű matematikai, v. fizikai problémával, helyzettel szembesülünk, amelyek értelmezésére a jelenlegi módszerek modellek alkalmatlanok, így új elméleteket kell fölállítani, DE ettől még a régi módszerek, modellek érvényben maradnak. -
snakekiller2
csendes tag
''Igazából az sem tudjuk hogy az univerzum végtelen vagy véges, meddig tágul, tágel-e egyáltalán, és ha igen miben tágul stb...''
Valóban nem tudjuk, mert tudni akkor tudnánk ha végignéznénk az univerzum keletkezését a kezdetektől napjainkig, csak nagyon-nagy bizonyossággal sejtjük, (magyarul, nem találtak még ellene bizonyítékot) hogy tágul az univerzum. Hogy miben tágul jelenlegi tudásunk szerint ''semmiben''. Ugyanis a tágulás (a közhiedelemmel ellentétben) nem csak a galaxisok távolodása egymástól, hanem a tér expanziója is. Magyarul nem valami tágul valamiben, hanem egyszerűen a valami tágul, pont. Ha nagyon nagy hülyeséget írtam, bocs.
''az sem tudjuk hogy az univerzum végtelen vagy véges''
A legdivatosabb elmélet szerint egy önmagába görbülő tér, azaz véges, ugyanakkor végtelen is. Persze erre még kevés (→0) bizonyíték van..
''Aztán jönnek a húr elméletek meg a párhuzamos dimenziók, amikról iszonyat kevest tudunk, sőt nem is tudom, hogy ezek létezése mennyire van elfogadva jelenleg...''
Tudomásom szerint a húrelméletre kvázi ugyanannyi bizonyíték van, mint a Standard Model kiegészített változataira. -
snakekiller2
csendes tag
Szerintem mi itt a tyúk és a tojás esetéről vitatkozunk... Szerinted kezdetben (én az egésznek az időbeni kialakulásról beszéltem, nem az utólagos oktatásáról, rendszerezéséről) nem néhány alapvető, egyszerű jelenség bizonyításához volt szükséges az axiómák fölálítása, és utólag természetesen azokból más, addig nem ismert összefüggésekre következtettek, így alapot adva egy későbbi rendszerezett elmélet kialakításához? Ezzel arra próbáltam a matematikát megreformálni kívánó barátunkat rávezetni, hogy az axiómákat nem önkényesen, hasraütve vezették be, hanem jól megfontolt, a tapasztalatokhoz illeszkedő módon.
Egyébként valóban a fizika áll közel hozzám. -
snakekiller2
csendes tag
While the Elements was used well into the 20th century as a geometry textbook and has been considered a fine example of the formally precise axiomatic method, Euclid's treatment does not hold up to modern standards of rigor; some logically necessary axioms are missing, and the definitions of primitive terms appeal to spatial intuition. The first correct axiomatic treatment of geometry by modern standards was provided by David Hilbert in 1899, in his Grundlagen der Geometrie.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
snakekiller2
csendes tag
Tehát ha a cikk megfelel a valóságnak akkor a litvánok és a magyarok ősei közösek, az megmagyarázná azt, hogy miért hasonlóan bonyolult a nyelvük a miénkhez.
Igen továbbra is..., amit írtál nem volt cáfolat.
Hasonlóan bonyolult, ám nyelvtanilag, szerkezetileg erősen eltér. (álmosan nagyhirtelennyében: Névelő hiánya például) Egyébként nem a szankszrit rokonának, hanem nyelvészet szempontjából ahhoz mérhető fontosságú nyelvnek tartják.
(az alig 3millió főt számláló csöppnyi országban három-négy erősen eltérő nyelvjárás él a mai napig)
Ezzel meg nem tudom mit akartál, attól hogy most nem világhatalom, attól még lehetett fejlett kúltúrájuk, sok ezer évvel ezelött...
Hát pont ez az, hogy nem volt... bocsánat ha félreérthető voltam, azt próbáltam rossz módon érzékeltetni, hogy az országon belül sem volt olyan népességvándorlás, ''információcsere'', ami egy viszonylag homogén, nemzeti nyelv megtermetéséhez szükséges, ehelyett erősen (az országon belül is) elszigetelt és széttagolt, a kereszténységre, írásbeliségre későn, (az európai nemzetek közül legutoljára) és nehézkesen megtért, így kultúrálisan mondhatni erősen elmaradott nemzet volt a litván nagyon sokáig.
[Szerkesztve] -
snakekiller2
csendes tag
ezesetben igazat kell adnom neked abban a tekintetben, hogy euklidesz axiómái nem állják ki a próbát minden jelenleg ismert körülmény között, de mégegyszer felhívnám a figyelmedet arra, hogy ezek az axiómák már régen nem eredeti formájukban, vagy egyáltalán nem alkalmazottak a modern matematikában, valamint, hogy a geometriai jelenségek ma ismert törvényszerűsegeit nagyrészt sikerült már vérabsztrakt matematikai fogalmak segítségével is leírni/bizonyítani.
-
snakekiller2
csendes tag
Ne a magyar nyelv mai szerkezetéből indulj ki.
Ellenpéldaként hozhatnám a litvánt ami eszméletlenül bonyolult (még a magyarhoz mérten is, tudom: hallottam, tanultam, tanulom) és az évszázadok alatt alig-alig változott, sok helyen ősi, természeti formájában használják, (az alig 3millió főt számláló csöppnyi országban három-négy erősen eltérő nyelvjárás él a mai napig) a szanszkrit európai megfelelelőjének tartják egyes nyelvészek. Továbbra is egyértelmű számodra, hogy bonyolult nyelvre csak a magasan fejlett népeknél van szükség?
-
snakekiller2
csendes tag
Valóban, nagyon gyakran, még a középiskolai tudásszintet sem meghaladó felkészültséggel próbálnak egyesek ''világotváltani''. Kedvencem az a pacák, aki kardiológusként próbálta Einstein ''relativitáselméletét'' (sic!) pusztán filozófiai, és bújtatottan ''zs*dózási'' alapon cáfolni. Kit érdekel, hogy mindkét relm.-et megszámlálhatatlan kísérlet és mérési eredmény igazolja, kit érdekel, hogy azoknak a (cáfolathoz szükséges mélységű) megértéséhez szükséges matematikai apparátus jóval túlmutat, nemcsak a középiskolai, de még a legtöbb felsőoktatásban tanított anyagon is? Csupazsidóbanda, (persze finomabban megfogalmazva) meg egyébként is a fény mindenhonnan ugyanannyival jön, milyen istentelen dolog ez? A csávó még friderikuszéknál is szerepelt, könyvet adott ki, és több követője is akadt, a hozzáértők meg nem győztek rendet tenni a laikus fejekben. Mesélhetnék még hasonló önjelölt zsenikről, de az már nagyon off lenne.
-
snakekiller2
csendes tag
Ezért a modern matematika nem is fogadja el az általad ismertetett módon igaznak. Az axióma születésének korában a negatív számok, meg számrendszerek, valószínüleg még nem alakultak ki ma ismert formájukban, és felfogásuk, értelmezésük is más volt (ha volt egyáltalán,) így euklidész nem is gondolta lényegesnek ilyen kitételt.
-
snakekiller2
csendes tag
nananana, ne ilyen sebesen. Tudod az axiómák nem olyan dolgok, amik azért születtek, hogy arra ilyen-olyan elméleteket gyártsanak matematikuszék, hanem ismert matematikai, logikai problémákat vettek alapul, és azoknak a pusztán logikai, bizonyításokkal történő levezetéséhez kellettek az axiómák, mondhatni univerzális, magától értődő, vagy a tapasztalatokból következő bizonyításra alkalmatlan, vagy azt nem igénylő kijelentések, posztulátumok.
A nullával való osztásra egy egyszerű példa: a/b=x tehát b*x=a a helyén tehát b=0 esetén érdekes eredmények születnének. Egyébként általánosságban a nullával való osztás értelmezve van, a számláló előjelétől függően a kvóciens értékét pozitív, vagy negatív végtelennek tekintik. Persze ez a gyakorlati felhasználásban lényegtelen és értelmezhetetlen. (Bővebben: Bővebben: link).
A matematikát meg köszöni szépen olyan betonstabilan áll a lábán, hogy a kezdetben önkényes axiómákat akár többféle egymástól felfogásában, és eszköztárában eltérő elmélettel is tudják bizonyítani. Jelneleg SZVSZ a matematika talán a legletisztultabb, legkövetkezetesebb, és ellentmondásoktól, (vagy annak gyanújától) leginkább mentes tudomány, mondom ezt annak ellenére, hogy nem kifejezetten kedvelem, inkább hatékony eszköznek tekintem.
''Amit az ember nem képes felfogni az agyával, az nincs sokak szerint. Én azt mondom, miért ne lehetne...'' Ezt a matematikusok is pont így gondolják. javaslom barátkozz egy kicsit az absztrakt matematikai fogalmakkal, és azok gyakorlati alkalmazásával
Egyébként a matematika megreformálásának neki lehet állni, csak erre talán nem ártana egy nyomós okot találni. Ugyanis a rendszer, amit felépített, vagy amire épült, működik, méghozzá eddig hiba nélkül.
a tízedik bolygóról, meg annak az eljöveteléről, meg csak annyit, hogy:))))))))))))))))))))))))))))
Én töriből azt tanultam, hogy a sumerok vmikor a Kr. e. XXI. sz körül virágoztak... kiesett vhol 4-500 év?
Az égi jelenésekkel kapcsolatban meg annyit mondanék, hogy, ha minden régiben följegyzett un. ''csodát'', ''jelenést'' komolyan vennénk, akár nyílvánosan be is jelenthetnénk, hogy legalább három-négy isteni lény létezése bizonyítást nyert immár tudományosan is. Javaslom, csak három nagy vallás (Kereszténység, Iszlám, Buddhizmus) tanainak, legendáinak áttanulmányozását e téren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- Apple iPhone 8 - 256 GB - fekete (152)
- FÉLÁRON!!!! Samsung Odyssey G3 S27AG320NU Monitor
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független ÚJ 1 év Apple jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest