Aktív témák
-
karib
addikt
A Compaq régen nagyon masszív gépeket csinált. A HP-k szerintem újonnan mindig is drágák voltak ahhoz képest, amit nyújtottak. Használtan már jó vételek, főleg hogy addigra kiderül, hogy melyik megbízható. Amióta a HP megvette a Cpq-t, azóta az is ''HP minőség'', azaz jó esetben középszerű. Presario és Pavilion, de még a low-end Evók sem tartoznak a legjobb gépek közé. De mint mondom, személyesen egyelőre én is csak működő HP-Cpq noteszeket ismerek.
Nem győzködlek, próbálok feldobni pár alternatívát, hogy tudj miből választani
A Metro most akciózik Acer Travelmate 240-esekkel. Celeron 2,6 GHz, 256 MB, combo drive stb. 200 + áfa. Tegnap lőttem be egy ilyet egy ismerősnél, elviselhető gép. Bár összességében speckó szinten a HP ütősebb és kiegyensúlyozottabb.
Autótörés szar ügy, részvét. Egy hónapon belül még sokminden változhat gépeket illetően. -
karib
addikt
Az ATI IGP320 asszem ALI southbridge-et használ, talán ezért hívják így is, úgy is a notebook.hu speckólistáján.
Az ECS-nek érdemes utánakérdezni, ez elég régóta üldögél a Depón ennél a cégnél, de máshol nem látom. Ha van, akkor én nagyon alaposan megnézném és valszeg inkább ezt venném a HP helyett. A 256 MB RAM pedig legfeljebb kicsit később bővíthető, viszont ott a 2 év garancia és a rendes grafika.
Amúgy kapható Gericom Beetle Advance néven is, de csak egy év garanciával és még drágább is: www.acomp.hu -
karib
addikt
Minden riogatás és rosszhír mellett el tudom mondani, hogy ismeretségi körömben is van 2 db. Cpq Presario 900, amik hasonló paraméterekkel bírnak és hiba nélkül futnak. Ettől függetlenül, én nem szimpatizálok ezekkel a low-end szériákkal, a neten is lehet sok rosszat hallani és pláne szervizesektől, de mint mondtam, van pozitív ellenpéldám is.
Még egy apró elbizonytalanító tényező: a ''remarketed'' Hp-Cpq cuccok döntő többsége ezekből a desktop v. AMD procis gépekből kerül ki. Most ezeket vagy nem tudták eladni, vagy gyári javítás után kerülnek újraértékesítésre - egyik sem túl bíztató, pláne az a gondolat, hogy ezek akár mind egyszer már döglöttek voltak valami kisebb-nagyobb hibával (notebooknál egy kisebb hiba is már szinte döglöttet jelent, mert nem egyszerű és nem olcsó ilyet javítani).
Az IGP320 egy integrált VGA-t tartalmaz, ne feledd. Rendben, valami 3D-t lehet játszani, de abban sem vagyok biztos, hogy egy Radeon 7500 szintjét megüti. Érdemes utánaolvasni, az Anandtechen szokott lenni mobil cuccokról is cikk. Az már erősen behatárolja a teljesítményét, hogy jó esetben egy 64 bites DDR333 memóriabuszon kell osztozzon a gép többi részével, míg egy jobbfajta Radeon 9200-on is 128 bites, dedikált DDR300+ busz van.
A notebook.hu-nál is van egy rakás HP Renew Blue, ha náluk még nem nézted volna.
Esetleg ezt meg lehet még nézni: ECS G713. Athlon XP-M + MR9000, tehát rendes 3D grafika, ráadásul új és 2 év garanciával. Ezeknél a HP-knél nagyságrenddel rosszabb nem lehet, sőt akár jobb is.
Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged