Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CB

senior tag

Szevasztok!
    Rég nem jelentkeztem már. Remélem mindenki jól van!
    Ház felújításba fogtam, májustól minden szabadidőm arra megy.
    Képzeljétek, lehet, hogy a Fori akkuját elintéztem....
    10 napja az IKEA-ban voltunk az asszonnyal. Mikor beálltam a garázsba, a beltéri világítást bekapcsolva felejtettem. Nullára szívta az akkumat. Nullára. Se kép, se hang.
    Azt hittem, ezen azért van valami védelem. Tudtommal a hátsó kikapcsol egy idő után, de az első ezek szerint nem.
    Mivel szombaton vettem észre - a LIDL-ben nem volt akkutöltő - így elugrottam Paks egyetlen nyitva levő autósboltjába. 20000-ért :O vettem egy BOSCH akkutöltőt.
    Ez sajnos fel sem ismerte, hogy akkura tettem. Kénytelen voltam a bátyám által készített (ajándékba kaptam 25 éve) akkutöltőjét rátenni, ami arra is képes, hogy nullára lemerült akkut felélesszen. Fél óra múlva a BOSCh már felismerte 6V-os akkunak. Még fél óra múlva már tudta, hogy autó akkuról van szó, és hogy 12V-os. 4 órát töltötte, utána próbáltam egy indítást, jó volt, indult a kocsi. 24 óra múlva még mindig töltötte, nem állt át csepptöltésre. Gondolom, kapott az akku....
    Természetesen a kocsi az összes beállítást elfelejtette. Valamikor mindent állíthatok be újra.

Üdv!
    CB

Új hozzászólás Aktív témák