Új hozzászólás Aktív témák
-
& Mindenki:
A konzervatív, és szerintem ötlettelen jövőkép rontja le nálam az összképet, ezért hiszem azt, hogy nem lesz olyan jó a játék, mint amilyen lehetne kicsit több fantáziával, viszont igaz, hogy nem vetettem még bele magam nagyon a lore-ba, szóval akár az is kiderülhet, hogy sok -számomra problémás, zavaró- dolgot ki tudnak majd magyarázni általam is akceptálhatóra.
"Minden ilyen dolog a saját korához viszonyít, attól nincs értelme túlságosan elvonatkoztatni."
Ezért nem jó mégis megtenni, és 2900-at a képünkbe tolni botkormánnyal, meg ősz hajú, kissé túlsúlyos, hús-vér emberekkel.
"2900-ra valószínűleg már minden ember gépvázon lesz, mert úgy több száz évig is élhet, ha megfizeti."
Kábé szerintem is, illetve az 'ember' addigra lehet nagyrészt akár műanyagból, különféle procikkal, memóriákkal, funkcionális előnyöket adó extra kiegészítő "szervekkel", és testileg akár nagyon sokféle formában. Illetve azért kábé, mert valójában kiszámíthatatlan a hatalmas időbeli távolság miatt. Az viszont 99,99%, hogy messze más lesz, mint amit CR-ék most nekünk prezentálnak. Ezt a mostanit az anno vitorlázó repülőgépet építő nagyapám is kitalálhatta volna 25 évvel ezelőtt.
Szerintem jobb lett volna, ha 2150-et vagy 2200-at képzelik el, mert még az is meghaladta volna a vezetőség fantáziáját sajnos.
Mindezektől függetlenül bele fogom vetni magam a lore-ba, és igyekszem valahogy megszokni a játék számomra zavaró dolgait, mert szeretnék részt venni benne, mivel jobb hasonló játék nincs, és vélhetően még nagyon sokáig nem is lesz.
-
-
Drenadar
Topikgazda
Tomnak is szól.
Lépjünk ezen túl gyorsan, van refund.
Régen arról volt hír hogy csak az kap, aki el se indította a játékot, és stb, de már tudjuk hogy van ilyen, volt is már itt fórumtárs aki refundot kapott pedig el is indította, és nem is kevés pénze volt benne...Köszi hogy leírtad a pozitív tapasztalatodat a supporttal kapcs. Legalább ezt is olvassák azok akik félnek beszállni mondván bukják a pénzt mindenképp, ha később megváltozik az érdeklődésük
-
Secundus
tag
Ha 14 napon belül írsz a Support-nak, akkor indoklás nélkül visszakérheted a teljes összeget. Persze megpróbálnak majd lebeszélni, ezért nekem 3 email váltásba került az egész, de hiánytalanul visszautalták a pénzem. Ha túlléped a vásárlástól számított 14 napot, akkor gondolom nehezebb, de ebben nincs tapasztalatom.
-
TESCO-Zsömle
titán
Én már be voltam regisztrálva, mikor csomagkereséskor az egyik itteni fórumozó felajánlotta a lehetőséget, hogy vegyem meg kompletten az acc-ját. Legalább fél évvel korábbi reg volt, belementem.
Aztán át kellett tolnom 3 AMD-s kupont, mikor még nem volt tisztázott, hogy kérésre beaktiválják.
-
szerintem inkább szerezd majd meg játékban
Nem kell egyből sokfős hajóra lőni, csak ha tényleg támogatni akarod a fejlesztőket és a játékot anyagilag, és tudod nélkülözni az összeget örökre
sokunknak van már többszemélyes hajója, és nincs igazán pontosan még kidolgozva hogy hogy is fog menni a többszemélyes hajó kezelése AI által.
-
Nathan Boggs
senior tag
Ahogy beszél, aktiválja magától a küldetést és megjelenik egy új pont, ahova lehet ugrani. A küldetés nevénél (ICC Assistance vagy mi) a sorban van egy hatszög a végén, vagy valami ilyesmi. Annak a közepébe kattints, akkor elkezdi követni a küldetést és mutatja is, hogy merre ugorj.
Az új pont csak a szöveg vége felé jelenik meg.
-
maskimx
senior tag
De lehet kérni.
Hogy adnak-e, az más kérdésCsak úgy puszira valószínűleg nem adnak, de ha kitalálsz valami szívszorító történetet, pl levágta a lábaidat a villamos és éheznek a gyerekeid, vagy hirtelen csöves lettél és kell a pénz, akkor állítólag hajlamosak szánalomból visszaadni az árát.
Nem tudom, hogy ez az alap csomaggal is működik-e, vagy csak a komolyabb összegek esetén, de akinek nagyon fontos az próbálja ki ha akarja. De ha sikerül, akkor osszátok meg a sztorit velünk isÉn személy szerint kemény 60 dolcsit dobtam bele, amiből már jó pár(tucat) órát eljátszottam PU-ban és AC-ben is, szóval nekem már megérte, akárhogy is alakul a játék jövője.
-
telapobacsi
csendes tag
csak azert kerdeztem, mert szobakerult az ugropont kereses, csak ha 2 perc alatt ater az ember, akkor mi ertelme van a keresesnek? terkep mar most is alakul, beallok iranyba es atmegyek a masik vegebe.
viszont ha hipp-hopp atdzsalok, miert vegyek meg egy ugropont infot?
ha meg tobb napig megy a hajo tetelezzuk fel, hiaba allit meg, ha akkor epp nem vagyok gepnel nem tud tamadni. belepek jelez, viszont mar a kaloz nincs ott.
egyebkent remelem minel realisztikusabb lesz. probalom a mechanikajat fejben is osszetenni. -
törölt tag
Az Aquila dedikalt felfedezo varians, a Taurus meg szallito hajo. Ha felfedeznel akkor Carrack inkabb, az a csucs jelenleg, szallitani meg kivallo a Taurus, de ott is van feljebb.
Itt ki tudod jelolni a ket hajot es megnezni a spec-eket, de ezek meg valtozhatnak.
Az a legfontosabb hogy tudd, te mit szeretnel csinalni a jatekban.
szerk: na meg gondolom a felszereltsegeben lesz dedikalt exploration felszereles, erosebb scannerek...
-
ttamashu
aktív tag
Közös repkedésre a rövid válasz, hogy nincs. A hosszabb hogy mostanság nincs, a még hosszabb hogy időnként van, pl eventek körül, nagyobb patchek után.
Hát mi teljesen más jellegűek vagyunk/leszünk mint a LIBA. Ott a cél egy laza szervezet, egymást nem lőjük, felület partikhoz.
Nálunk rendszeres, szervezett közös tevékenységek lesznek, cserébe persze kell az elköteleződés, hisz ez hozza magával. Teljesen más jellegűa HUNS, nem jobb, nem rosszabb, más.(#40640) TESCO-Zsömle:
Nyugi csak ironizál a múltkori poénomon, hogy mi nem javítunk, hanem darálunk -
_Gugu_
tag
A beolvasztott csomagért store creditet kapsz, viszont ha ebből fizetsz akkor nem számolja rá az új árra az áfát.
A csomagot annyiért váltod be amennyiért vetted, szóval a netto 100$ cutlasból amit még az áfa bevezetés előtt vettél nem fogod megkapni az új árát, viszont a megkapott pénzt ugyan úgy VAT nélkül költheted el, a különbségre számolják fel csak a VAT-ot, ha jól tudom. -
A kulcsszó a modularitás és a procedurális generálás. Egy bolygó felszínének domborzatának sem kell nagynak lennie, ha csak az elvet és a paramétereket tároljuk, amivel újraalkotható, és nem kell minden kannának vagy csőnek egyedinek lennie, ezért is tudnak űrállomás-szintű dolgokat is összelegózni.
-
A Star Citizennél, ahogy minden játéknál, a valóság és a szórakoztatás között kell egyensúlyozni. Lehet hogy a jövőben semmit sem kell csinálnod, mindent a gép csinál majd helyetted? Persze. De milyen játékot készítenél ebből?
A Star Citizennél is olyan játékot kell készíteni, ami olyan mintha a jövőben játszana, úgy hogy közben ÉLVEZETES is. Ehhez pedig neked kell irányítani a hajódat joystick-ekkel, mégha ez már most sincs így már mindig.
-
Drenadar
Topikgazda
Regisztráltam magam, de nincs jogosultságom megnézni a linket.
Oops, nem tudtam, hogy van megkötés... majd orvoslom!
Kész is kattints ide. vagyis oda. nah mindegy a linkre!
Igen, ez szerintem jó dolog lenne, mert én pl. nem szoktam olvasgatni a híreket, ezt a fórumot is csak ritkán, már több száz hozzászólás keletkezik, mikor 3-4 nap múlva ránézek.
A másik fórum pont ezért jó, mert ott nem egy helyre megy a sok bar... információ, és könnyebb szelektálni.
Igazából sok dolgot nem vágok. Ha többszemélyes egy hajó, akkor honnan látom, hogy az egyéb személyek melyik helyre rakhatók be? Biztosan van erre egy menüpont.
Még nincs semmi sem. Csak játékosok mehetnek fel a hajódra, de azok a te megkérdezésed nélkül is, és saját fejük van, szal azt csinálnak, amit nagyon nem várnál. Pl csata közben befekszenek egyik ágyba és alszanak.
A billentyűparancsokat is jó lenne kilistázni.
Ez meg alapból benne van a játékban
-
Drenadar
Topikgazda
Mostanában néztem át a Gyiket, kicsit frissítem is (folyamatban) lehet ezt is be kellene írnom a többszemélyes hajós dolgot?
Amúgy a legjobb kezdőhajó: Amire van pénzed, és leginkább tudsz azonosulni a szerepkörével... mert ugye kevés olyan hajó van, ami mindenre használható túlzott kompromisszum nélkül. Én pl a mustangokért vagyok oda, de ezek is sok mindenre nem jók... de legalább olcsó
-
PoeDameron
aktív tag
Ne félj a 2 személyes hajóktól. Kezdő hajónak pont az az ideális, kell hozzá egy női NPC akivel lehet babázni, vetkőztetni, nézegetni a fenekét, plusz kitanulni az NPC irányítást. Egyébként pedig ő vigyáz majd a hajóra, amíg például megvizsgálsz egy roncsot, vagy ilyesmi. Ha bajba kerülsz akkor csak üzensz neki és már hozza is. Freelancer szerintem klassz kezdőhajó lesz sok szempontból, pl. ha kereskedelemmel akar foglalkozni az ember, akkor jobb egy ilyennel kezdve kitapasztalni a különböző naprendszerek sajátosságait, mint nagyobb-lassabb hajókkal beleszaladni a késbe.
Menthirist, lesznek gondolkodást, kreativitást igénylő tevékenységek, ilyen lesz a pilóta ülése, és lesznek olyan munkaállomások, amiben csak az automatizmusokat kell beállítani, és azt egy NPC szépen tudja teljesíteni, skilljeitől függően.
Constellation-carrack méretben ezt én úgy képzelem el, hogy ugye lesz a parancsnoknak külön széke, amiben menedzseli a történéseket, viszont harc esetén feltétlen a pilótának át kell adnia a helyét, mert a hajó még alkalmas manőverező harcra, és azt jobb ha mi irányítjuk. Tehát a parancsnok az kapitány-pilóta státuszban fog lézengeni, a személyzet többi tagja az a tornyokat kezeli, illetve beöltözik csata idejére tengerészgyalogos felszerelésbe és készül egy esetleges közelharcra. ha pedig nincs harc, akkor az NPC pilótára lehet rábízni, hogy menjen ide vagy oda, csillagtérképen bejelöljük, és csak utazunk.
Ugyanez egy idrisen szerintem már máshogy fog kinézni, mert ott már manőverezni se nagyon kell, tehát a kapitány tisztán mintegy stratégiai játékot fogja játszani, ahogy a konzoljáról osztogatja a parancsokat, a hajót pedig egy 3D-s térképen fogja irányítani valószínű, amiben csak a pontokat jelöli meg, hogy hova tartson.
Igen, mindezt fantáziáltam, szóval lehet tökre nem így lesz.
De úgy is így lesz!
-
frintenza
csendes tag
Ez tévedés.
Az, hogy egy hajó hány személyes, az nem azt jelenti, hogy hány ember kell a hajó üzemeltetéséhez, hanem hogy egyszerre mennyi embernek lehet ugyan azon időben "role"-ja (szerepe) a hajón.
Pl: A Starfarer 7 személyes, de írták, hogy egyedül is tudod használni.
Az Andromeda 5 személyes, de egyedül tudod használni. Annyi, hogy nem ültetsz be senkit a gimbal ágyúba, de ettől függetlenül tudsz repülni vele, lőni, shieldet állítgatni stb. Funkciójában nem sérül a hajó ha kevesebben vagytok rajta mint a max legénység, csak egyszerre több dologra kell neked figyelned.És nem összetévesztendő, hogy attól még hogy egy hajónak a max legénysége 2, attól még lehettek ti 5-en is a hajón, vagy amennyien befértek... de csak 2-en fogtok tudni érdemben csinálni valami.
-
Yllgrim
őstag
Kezdonek ha csak 100$-om lenne max en tuti Reliantot vennek, azt a varianst ami a leginkabb fedi az igenyeimet. A felfedezos tokeletes indulasra. Van raktere, kis kutato hajo, egyedul teljesen jol el lehet vele lenni es nem draga.
Ha meg valakivel osszeallsz, akkor jo kis fun hajo lehet am.
-
ttamashu
aktív tag
2 monitoron futtatás tuti nem lesz.
Úgy a kép közepén lenne elvágva.2 monitoros setupnál egyik monitoron játék a másikon láthatod a Ts-t és egyéb dolgokat, nálam pl játék közben sokszor kint van a másikon a vlc, aida64 sansorpanelja, meg csevegőablak piciben.
bladex73:
Ha kell még P72 azt hiszem tudom giftelni mégis(beolvasztom+újraveszem)! Írtam privit. -
warcat
veterán
Külön Star Citizenre számítógépet/videokártyát venni felesleges,még két év tuti.
SQ42-ig is bőven kijön a Pascal nvidiától.
Mostani tesztelésre meg,max ha valami integrált/régi van@bladex73 : jó látni,hogy nem vagyunk egyedül a kényszerzubbonyban
Ha még nem láttad: Star Citizen: Starmap - Hades System lehet tervezni mit fogsz "reclaim"elni
-
TESCO-Zsömle
titán
Ha nem terveszed kimenekíteni a pénzedet, akkor vannak alternatívák, szürke-piacos csomagok és olvasztás formájában.
(#38080) BP71: Konkrét részleteket nem lehet tudni, még csak elképzelések vannak. Ha a hajót berakod egy saját kis org-ba, abba felvehetsz embereket, akiknek adsz hozzáférést. Agy a hajódat nélküled is el tudják vinni. Bérbe is lehet majd adni a ladikokat, de hogy ez pontosan miként zajlik majd, az nagy kérdés. Ez se mindegy, mit értesz "embereid" alatt. Ha neked dolgozó haverokat, akkor igen, találnak másik munkát, de a fent említett módon vihetik a hajót nélküled is. Ha "külsős" NPC-ket, akkor szintén találnak munkád, de élő emberi játékos nélkül, akinek hozzáférése lenne a hajóhoz nem tudnak vele kezdeni semmit. "Belsős" NPC-kkel kb ugyanez a helyzet, csak azok nem fognak szétszéledni, ha nincs meló.
"Belsős"/saját NPCk: Ha valakinek több hozzáférése van a játékhoz, több csomagja, akkor módjában áll ezeket a csomagokat/hozzáféréseket un NPC-vé konvertálni. Ez egyszeri, nem visszafordítható folyamat. Ilyenkor egy félig-meddig rabszolga NPC lesz belőle, aminek szintén te generálhatod le a kinézetét, de ugyanúgy fizetni kell neki is a summából, mert magának kell vennie a felszerelést, ételt, akármit. Ezen NPC-k helyére bármikor be tudsz hívni haverokat játszani, de akkor ők nem a saját karakterüket, hanem az NPC-t személyesítik meg és annak keresik a pénzt is. Végső halál esetén azonnal ki lehet jelölni közülük örököst, így nem akkor kell majd nekiállni új karaktert csinálni, hanem helycsere és majd később generálsz a másik hozzáféréshez újat.
Nagyjából ennyi, de mindez "subject to change". Szóval majd ha kijött a játék akkor meglátjuk mi lesz.
-
Laox
aktív tag
Még egy hülye kérdést engedjetek meg, pedig már feltettem, csak nem emlékszem a válaszra. Ha többszemélyes hajót vennék ,akkor ha egyedül szeretnék menni, a szabad helyeket mindenképpen fel kell töltenem vagy élő játékossal, vagy gépi játékossal? Utóbbiak mindig elérhetők, szóval ha én magányosan szeretek játszani, attól még a többszemélyes hajó is vezethető, vagy mindenképpen korlátozzam magam az egyszemélyesekre?
-
TESCO-Zsömle
titán
Jelenleg, aki euróban fizet, az kevesebbet fizet, mint aki dollárban. Az ÁFA meg nem az ő szemétkedésük, köszönd meg az EU-nak, akik februárban hoztak egy rendeletet, miszerint a digitális tartalmakra is a célország áfáját kell fizetni. Addig itt is nettóban vásárolhattál.
Akció meg azért nincs, mert ez nem sale, hanem támogatás. Minden megszerezhető lesz in-game, semmi se kerül majd pénzbe a single kampányokat kivéve. Ez a sale azért sale, mert olyan hajókat is be tudsz szerezni, amit egyébként nem. Vannak limitált és concept hajók. A limitáltaknak két típusa van: a darab-limitált, amit még nehezebb beszerezni és az idő-limitált, ami csak ilyen akciók során vehetőek. A concept azt jelenti, hogy a hajó még csak tanulmány--fázisban van, pár képen kívül nincs róla semmi. Ilyenkor a legolcsóbbak a hajók. Később a hajó hangar ready lesz, ilyenkor már bekerül a hangárba és körbe lehet járni. A 3D modell kész, az animációk készek. Itt már általában drágább kicsit a gép. Végül jön a flight ready fázis, mikor már kész a teljes tech-setup a sérülési modellek, minden és a hajó működik is. Ekkor kapja meg a végleges árát.
-
Nincs itt semmilyen szemétkedés részükről. A világ úgy működik, hogy minden más összegbe kerül a világon, a helyi viszonyoktól függően. Náluk ami 100 dolcsi, az nem az ő szemétségük miatt drágább itt, hanem egyrészt mint említve volt, ott mindent nettóban írnak ki (de digitális tartalmon szinte egyik államban sincs adó, ettől függetlenül pl egy 500 dolláros telefon ott sem 500 dollárba kerül), nálunk meg ugye van egy remek 27%-os áfánk, emellett az euró árfolyamot is eddig ők nyelték le, most csak az lesz ami a legtöbb dologban, árfolyam követő euró-dollár árfolyam. Mivel régebben egy euróért elkértek vagy 1,2 dollárt, most meg perpill 1.1, de volt már 1.05 is, tehát a 100 dollár még januárban 82-83 euró volt, most ugyanennyi dollárért már 91 eurót kérnek (és volt hogy vagy 95-öt kértek). Erre jön még rá az áfánk, amiről megint nem ők tehetnek.
Azt gondolom megtették amit meg lehetett, tartották a januári árfolyamot még akkor is, amikor már messze nem annyi volt, illetve mielőtt bevezették volna az adót a digitális termékekre, előtte is megadták a lehetőséget hogy az emberek még olcsóbban (adó nélkül) vásárolhassanak. Ennél többet nem tehetnek. Pláne mivel a különbség amivel többet kell fizetnünk, nem hozzájuk csorog be, hanem az állam bácsihoz.
-
warcat
veterán
Félreértettél valamit,nincs rájuk semmilyen kedvezmény,csupán arról van szó,hogy jelenleg a hajók többsége kapható/CCUzható igény esetén,azok is,amik még csak terv fázisban léteznek (néhány ritkaságnak szánt hajó a kivétel).Ez az egyik előny.
A másik pedig amit már említettem, és ki is van írva a hírben,hogy január 1--től korrigálva lesz az RSI boltjában a dollár/euró arány,ezért komoly drágulás lesz számunkra.
Jelenleg a régi ~0.8 körülivel számolnak.ami azt jelenti,hogy bár mi ÁFÁT fizetünk,a végösszeg közelít ahhoz,amit pl amcsik fizetnek dollárban.Korrekció után,ha a mostani 1:1 közeli ráta lesz,akkor egy 100 dolláros csomag nekünk 127€-ba fog fájni. -
TESCO-Zsömle
titán
Pedig ők pontosan leírták, hogy miket pakolnak bele, ha mennyi pénz gyűlik össze. Nyilván logikus feltételezni, hogy több cucc, több idő, így ha azt szerettétek volna, hogy hamarabb elkészüljön, nem lett volna szabad ennyi pénzt beleönteni. Ha megáll az egész 2-3M-nál, akkor már rég kint lehetne a játék, de 65M-ig folyamatosan ütögette a nép a strech goal-okat.
Konkrét megjelenési dátumot meg sosem mondanak, csak várható/prognosztizált dátumokat, ha egyáltalán ki lehet belőlük húzni ilyesmiket. Az ütemtervek/roadmap-ek is csak kitűzött célok, nem konkrét bejelentések/ígéretek. De még ha azok is lennének, akkor is közbejöhet bármi egy ekkora/ilyen projektnél. Lásd Star Marine azért csúszik vagy fél éve, mert az összes animációt újra fel kell(ett) venni hozzá.
-
TESCO-Zsömle
titán
Jó, hát Kickstarteren ígértek egy legfeljebb középszerű játékot 2014-re, akkor most kérjük vissza mind a bedobott 90 milliónkat, mert egy ennyire kiterjedt két AAA játékot prezentáló univerzumot csak 5+ év alatt lehet megcsinálni?
Egy bizonyos Derek Smart érvelt hasonlóan emlékeim szerint...
-
TESCO-Zsömle
titán
Ilyen a Crowd Funding. Maga a játék meg olyan, hogy a jelenlegi léptékkel számolva simán lehet 5-7 év is, mire elkészülnek azzal, amit eddig beígértek. Mert idő megcsinálni.
De nézd a másik oldalát. Nézd, hogy eddig mennyi olyan technikai dolgot megvalósítottak, amire a szakma általánosságában vágta rá, hogy az lehetetlen. Pont, mint a hangsebesség átlépése, vagy a föld körbehajózása anélkül, hogy leess a világ végén. Még a fizikailag lehetetlen dolgokhoz is odateszik, hogy "a tudomány jelen állása szerint", mert rengeteg az ismeretlen.
-
GypsFulvus2
őstag
Korábban nálam is elfutott, de most az új patch óta szaggat mint a veszedelem. Meg amikor beléptem, egyből mondtam egy hűbazz-t a látványra, sokkal jobb volt, mint a patch előtti low. Kb. 3 hete nem léptem be utoljára, és jókora a különbség.
ttamasu: Szaggathat neki is: itt egy összehasonlítás Nem tudom mennyire igaz, én is meglepődtem, hogy az én öreg vasamat hozza ki jobbnak. A tied számottevően erősebb. Elvileg.
-
Nathan Boggs
senior tag
A legutóbbi RtV-ben beszéltek a nyílt fejlesztésről, és arról, hogy ez nem azt jelenti, hogy mindent, amit csinálnak, azonnal elmondanak, hanem azt, hogy elmondják, hogy éppen min dolgoznak.
Ami nagyon fontos, hogy most az erőforrásaik jelentős része két dolgon dolgozik: az FPS modulon és főleg az SQ42-n.
Az FPS modullal kapcsolatban jelenleg sok új információt nem tudnak megosztani, mivel a problémák ahogy én értem, inkább technikai jellegűek, vagy nem tudom, hogy mondják ezt programozó nyelven.
Az SQ42-vel kapcsolatban leírták, hogy nem fognak megosztani sok információt, mert szeretnék, ha meglepetés lenne, hogy mi, mivel és hogyan történik benne.
Tehát én úgy gondolom, hogy jelenleg nagyon sokat dolgoznak, csak ez jelenleg egy olyan időszak, amikor ebből nem nagyon tudnak megosztani semmit.
-
az emberek a közösségi finanszírozás legnagyobb pénzét kapták a játékra. Globális szinten ez az összeg szép, de messze van az igazán nagy franchise-októl, mint a 200 milliós The Old Republic vagy a marketinggel együtt 250 millió dollár fölötti összegbe került gta 5.
Szóval játékfejlesztés szintjén igen, elég tekintélyes összegük van, de messze nem példa nélküli (sőt)
Ebből fizetnek immáron cirka 300 embert, a játék scope-ja pedig hatalmas. Viszont olyan emberek dolgoznak rajta, akik az Avatartól a Star Warson át dolgoztak magán a Cryengine kifejlesztésén (sőt a crytek programozócsapatának nem kis része már CIG dolgozó)Érteni értenek hozzá, de senki sem csinált még ilyen összetettségű játékot ilyen nyíltan. Értelemszerűen erre nekik is meg kell teremteni a megfelelő megoldásokat. Elég csak olyanokra gondolni hogy soha senki (!) sem csinált vagy akart még olyat csinálni, hogy egy csatahajón multiplayerben szaladgáljon több tucat ember, miközben másik tucatnyi mindenféle hajókkal igyekszik betörni vagy megrongálni az egészet, és a lövedékek sebzése (ahogy a lövedék típusából, tömegéből és sebességéből, sőt a hajó sebességéből adódó sebzést okoz) olyan shader-alapú sebzést okoz a hajótesten, olyan szinten van kidolgozva az egész (nem csak egy koromnyom mint eddig kb minden játékban), hogy agyam eldobom. Az egyik legjobb példa a komplexitásra a rakéták és az ellenük való védelem, ahogy a chaff nem csak blokkol egy rakétát, hanem zajt kelt, amiben elrejtőzhetsz (de akkor a radarod sem lát ki), illetve hogy csak akkor effektív a védelem, ha a rakéta felé dobod, mert a zaj ekkor tud téged elnyomni (a nap által kibocsátott zajról nem is beszélve, ami megzavarhatja az ellenfél radarját és infra rakétáit, ha szemből repülsz rájuk. Vagy ott van a bányászat, ahol a bányászlézer pozíciójától a hajó pozícióján és a lézer erején át az is beleszámít hogy milyen összetételű az aszteroida, hogy esetleg egy rejtett gázzárványba fúrsz-e, stb.
Szóval maximalisták, igen. Azt nem gondolnám hogy a sok beígért miatt haladnának lassan, már elég régóta elég sok dologra az a mondás hogy kezdetben nem lesz, majd idővel bekerül. De tény hogy nagyon úgy néz ki, egyszerre rengeteg hajón dolgoznak (a leak-ből látszott hogy sokkal többön mint amennyit elárultak), több bolygón, stb.
összességében nem emlékszem egyetlen olyan projektre sem, ami ilyen szinten részletes és összetett játékot akart volna készíteni, pedig az elmúlt 30 évben láttam egysmást. Márpedig egy ilyen szintű és összetettségű játék megérdemli részemről hogy támogassam azt, hogy megpróbálják létrehozni. Lehet hogy beletörik a bicskájuk, lehet hogy ami elkészül, mégsem lesz annyira élvezetes. Ennek ellenére az egész olyan szinten ambiciózus, ami már ezért megérdemli hogy támogassam egy normál játék árának többszörösével (eddig összesen kb 200 dollárnak megfelelő forintom van a játékban). Lássuk képesek-e elérni ezt az álmot, vagy túl sok lesz nekik. Én drukkolok és türelmesen várok, mert a jó dolgokra megéri várni
Aztán ha mégsem sikerül, ez van, sosem lehet tudni egészen biztosra hogy mit kap az ember (sem tradicionális AAA játékok esetén, sem pedig közösségi finanszírozású játékoknál. Én "befektettem" jó pár kickstarter játékba, eddig egyet sem bántam meg. Ezt sem.
-
GypsFulvus2
őstag
Szerintem egyik sem. Egyszerűen maximalisták. A legjobb, legnagyobb, leg-leg-leg über alles játékot akarják megalkotni, és egyszerűen túlvállalták magukat, elkapta őket a gépszíj. CR megnyilvánulásain nagyon lehet ezt érezni. Ahogy egyre több lett a backer, és egyre több lett a cél, szépen elszaladt a ló, és most már szinte egy űr-second-life lett a projectből. És nagyon sok pénzt kaptak, valóban, de ez még mindíg fele-harmada annak, amennyiből a legnagyobb AAA címek készülnek. Új területekre léptek és ott brutális technikai problémákba ütlöztek; a teljesség igénye nélkül a távolsági harc miatt újra kell írni a Cryengine-t magát is 64 bites duplapontosságúra; meg kell oldani a szinkronizálást a többszemélyes hajók esetében, olyan instancolási módszereket kell kidolgozni, amelyek MMO-ban még nem voltak eddig stb stb. Ehhez valóban a világ programozója és pénze kellene. Mivel ez nem áll rendelkezésre, ezért azt a forrást használják ami van: az időt. Türelmesnek kell lenni, nincs mese. Egyszerűen tekintsd hosszú távú befektetésnek. Ha tudod. Ha nem tudod, azt is megértem.
-
GypsFulvus2
őstag
Azért ez az elmúlt pár hónap jócskán a legeseménytelenebb volt a játék készítésének történetében. Szóval szerintem ennél csak jobb lesz. Iszonyú méretű monstre-projectté nőtte ki magát, és igen, meglehet, hogy túlvállalták magukat. Ennek ellenére én biztos vagyok benne, hogy valami igazán korszakalkotó cucc születik.Hogy mikor? Hát ez már jó kérdés.
" Van még elvileg fél évük..." Ezt pontosan mire érted? Nincs határozott megjelenési dátum, és CR maga nyilatkozta, hogy a játék sosem fog elkészülni.Ez alatt persze azt értette, hogy amikor megjelenik majd a SQ42, illetve a PU, az még akkor is csak egy első verzió lesz, amit folymatosan reszelnek, bővítenek, políroznak majd (amíg van rá lóvé, persze).
Ha most csalódtál, egyszerűen tedd félre, és vedd elő fél-egy év múlva. Egyszer el fog készülni, és nem lesz középszerű, ebben biztos lehetsz. -
Nathan Boggs
senior tag
Ha már live lesz, akkor biztos, hogy nem fogok venni kreditet pénzért, ha meg is kereshetem a játékban. A most betárazásnak azért látnám értelmét, mert az elején esetleg jobb küldetéseket is elvállalhatnánk, vagy több láda cuccot vehetnék, hogy eladjam máshol, esetleg a kezdeti káoszt ki lehetne használni. De mondom, ez mind olyan kockázat, amit nem szívesen vállalnék be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest