Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudikpal
senior tag
Első mongodb sématervezésemmel el is akadtam szépen, ahogy illik, ebben kérném a segítségeteket.
Van a két képen szereplő entitásom, valamint egy Garage, amiben PlayerCard-ok vannak. Login után be kell töltenem a garaget. Na most hogy lenne ez gyorsabb?
- Garage <= List<String>(PlayerCardok ID-je)- PlayerCard <= (String)Card ID-jevagy
- Garage <= List<PlayerCard>- PlayerCard <= CardElső esetben ugye PlayerCardCount * 2 lekérdezéssel tudom kiolvasni a garaget.
Másodikban meg garageId alapján ott van izibe.
De ha azt mondom, hogy egy Cardból 1 playernek lehet több példánya is, amik természetesen PlayerCard szintjén egyediek, de ezt még meg kell szorozni a playerek számával is. Nem tudom ez mennyire elnézett/nem javasolt mongoban. Nekem annyira nem tetszik.Egybe tenni azért nem tudom a cardokat, mert a Card-on vannak az alap/kezdőértékek, a PlayerCardban meg a playerenként és PlayerCard-onként eltérő módosító értékek. A fronton az ezekből kalkulált érték fog megjelenni.
Pl: topSpeed * tuningEngine * ENGINE_MULTIPLIERMeg ez utóbbi esetben, ahol nested entitásként tárolok mindent, ha esetleg változik vmelyik Card vmelyik értéke, akkor mit csinálok? Végigmegyek mindenkinek minden playerCardján, h ha olyan card van benne, akkor updatelje?
Az első esetben ilyenkor beupdatelem a cards táblában levő Cardot, és annyi, onnantól már az új értékkel kerül majd mindenkihez a következő lekérdezéskor.Így leírva sztem maradnék az első verziónál. Szerintetek?
Még talán annyi, h Card lesz kezdésnek vagy 1-2000, player meg 2 biztosan, én a fiammal, de ki tudja mi lesz? Lehet leszünk vagy ezeren
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- Iqos cigaretta
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Arc Raiders
- Xbox Series X|S
- Sorozatok
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Retro Lenovo ThinkPad laptop csomag (T400, T61, X61s) - 3 db egyben
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest