Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudikpal
senior tag
Első mongodb sématervezésemmel el is akadtam szépen, ahogy illik, ebben kérném a segítségeteket.
Van a két képen szereplő entitásom, valamint egy Garage, amiben PlayerCard-ok vannak. Login után be kell töltenem a garaget. Na most hogy lenne ez gyorsabb?
- Garage <= List<String>(PlayerCardok ID-je)- PlayerCard <= (String)Card ID-jevagy
- Garage <= List<PlayerCard>- PlayerCard <= CardElső esetben ugye PlayerCardCount * 2 lekérdezéssel tudom kiolvasni a garaget.
Másodikban meg garageId alapján ott van izibe.
De ha azt mondom, hogy egy Cardból 1 playernek lehet több példánya is, amik természetesen PlayerCard szintjén egyediek, de ezt még meg kell szorozni a playerek számával is. Nem tudom ez mennyire elnézett/nem javasolt mongoban. Nekem annyira nem tetszik.Egybe tenni azért nem tudom a cardokat, mert a Card-on vannak az alap/kezdőértékek, a PlayerCardban meg a playerenként és PlayerCard-onként eltérő módosító értékek. A fronton az ezekből kalkulált érték fog megjelenni.
Pl: topSpeed * tuningEngine * ENGINE_MULTIPLIERMeg ez utóbbi esetben, ahol nested entitásként tárolok mindent, ha esetleg változik vmelyik Card vmelyik értéke, akkor mit csinálok? Végigmegyek mindenkinek minden playerCardján, h ha olyan card van benne, akkor updatelje?
Az első esetben ilyenkor beupdatelem a cards táblában levő Cardot, és annyi, onnantól már az új értékkel kerül majd mindenkihez a következő lekérdezéskor.Így leírva sztem maradnék az első verziónál. Szerintetek?
Még talán annyi, h Card lesz kezdésnek vagy 1-2000, player meg 2 biztosan, én a fiammal, de ki tudja mi lesz? Lehet leszünk vagy ezeren
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bittorrent topik
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- Robotporszívók
- Battlefield 6
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest