- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
half333 #3013 üzenetére
Ha 15mb-os, akkor ahonnan kiexportáltad, ott fogod és scriptet generálsz, nem pedig DB Backup-ot csinálsz. A scriptedben nem lesz más, mint a db sémád, és egy rakás insert. Ez se lesz sokkal több, mint 16MB.
Aztán a scriptet fogod és lefuttatod az SQL Server 2014 alatt, és voilá. -
martonx
veterán
válasz
half333 #3008 üzenetére
Bevallom évek óta nem futtatok elvből SQL szervert lokálisan, csak felhőből (esetemben Azure SQL). SSMS-t is csak a melóhelyen használok, kezdek egyre inkább átszokni a Visual Studio Data Tools-ra. De a 2,5 évvel ezelőtti emlékeim szerint az SQL Server 2012 telepítése win8 alá next-next-finish módon ment, szóval nagyon nem értem a problémádat.
Egészen biztos vagyok benne, hogy win10 + SQL Server 2014 (lehet, hogy időközben kijött a 2016 is?) telepítése is next-next-finish bonyolultságú, de most csak a te kedvedért nem fogok magamhoz SQL szervert telepíteni, csak hogy bizonyítsam az igazam.Szóval nem értem milyen megoldást keresel, milyen problémára? Itt van egy mini tutorial, hogy hogy kell kapcsolódnod a szerverhez az SSMS-el: [link]
Szerk: mire megírtam a hosszú hsz-emet, látom sikerült is megoldanod.
-
martonx
veterán
válasz
half333 #3006 üzenetére
SQL 2000 után SQL 2014? Elég erős váltás
Server name-nél alapból nem ír ki az SSMS semmit, mivel hehe, neked kell beírnod, hogy mégis melyik szerverhez szerenél kapcsolódni. Localban ez localhost, vagy csak simán '.'
Utána, amikhez már sikeresen kapcsolódtál, akkor azokat a server name-eket megjegyzi, és alapból be fogja írni neked. -
martonx
veterán
válasz
half333 #2871 üzenetére
Ja várjál már, ne viccelődjünk. Nem írtad, hogy te eddig SQL 2000-rel szórakoztál, fel se tételeztem, hogy SQL 2005-nél régebbit bárki is használ manapság pár nagybankon kívül (vagy talán már ők sem).
Hát ez zseniálisMiért nem akarsz rögtön clipper-es adatbázist - vagy mi is volt annak idején a dos-os förmedvények alatt - futtatni a 2015 augusztusában kijött win10 alatt?
De hogy konstruktív is legyek, én a helyedben tennék fel egy virtuális gépben windows XP-t, arra simán fel kell tudnia menni az SQL 2000-nek. Más kérdés, hogy jó sok erőforrásba fog kerülni a gépeden csak azért virtuális gépet futtatni, hogy végül azon fusson az SQL 2000, és még jóval lassabb is lesz, mint eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged