Hirdetés
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
A category_id-ra szükségem van, nem szedhetem ki. (De amúgy a teszt kedvéért kivettem, és semmi sem változott, se a sebesség, se a distinct nem hozta a kívánt eredményt.)
Annyit találtam, hogy ha használom a GROUP BY-t is, akkor a megfelelő eredményeket kapom, és valamelyest gyorsul a lekérdezés is. (És DISTINCT-tel vagy anélkül is ugyanazt a (jó) eredményt adja, szóval így a DISTINCT talán nem is kell.)
select p.*from product pjoin product_category pc1on pc1.product_id = p.idjoin category c1on c1.id = pc1.category_idwhere c1.name in ('sárga', 'piros', 'kék')group by p.idorder by p.date desc;Így a korábbi ~20 mp helyett már megvan ~9 mp alatt.
És az explain-je is sokkal jobban néz ki:

De a 9 mp még mindig szörnyű.
Merre tovább?
Vagy ez nem is a jó út?
Az adatbázis szerkezete a hibás?
Vagy a lekérdezés?Jelenleg nyitott vagyok a teljes adatbázisszerkezet átalakítására is. Egyszer már megcsináltam a javaslatotokra, megcsinálom megint, ha kell. Csak működjön végre.
Mindenesetre keresgélek még, hátha találok ilyen hasznos dolgot, mint a group by. Bár néztem már annyi mindent, millió stackoverflow-bejegyzést...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hővezető paszták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- Milyen program, ami...?
- Diablo IV
- Milyen autót vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung A 56 5G telefon
- LENOVO LOQ 15ARP9 - RYZEN 7 7435HS / RTX4050 / 24GB RAM / 512G NVMe / 15,6 FHD IPS 144Hz (bontatlan)
- újszerű iPhone Air 256GB space black asztrofekete független Apple 3 év garancia iStyle vásárlás
- Armani Acqua di Giò Profondo Parfum 50ml
- MacBook Air M3 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar 2 év AppleCare garancia
- Steelseries Arctis Nova 1 gamer fejhallgató
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Asus VG27AQ3A 27 180Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest