Hirdetés
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Ezt nem is vitatom, meg lehet én is írtam ilyet. Kell a pénz. Beszállító max az elején naív, hogy minőségi terméket, szolgáltatást készíthet, de pár megrendelés után valószínűleg rájön, hogy elég olyat felvenni, ami tud valami karistolni. Nem kell, hogy elhivatott legyen. Majd kicsit feljebb tolják a projekt közben az "ajánlott gépigény" részt.
Amúgy picit ON is legyek. De nem vitaindítónak szánom, hátha kiesik valami tanulság másoknak (is).
Egyik kolléga már egy hete szenvedett valamivel. Egyszer megírta a kódot és kb. mindig ugyanazt futtatta, de 12+ óra utána megszakadt a kapcsolat (távmunka). Remélte, hogy hátha valaki más is futtat valami számításigényes feladatot és elcsíphet egy nyugodtabb időszakot.
Megnézve a kódot, kicsit átírva 38 másodpercre le lett faragva a futási idő.
Három, relatíve kicsi tábla (300e rekord) tábla lett összekapcsolva.
De a gondot az okozhatta, hogy az ON feltétel után olyan komplex feltétel volt, hogy ledobtam az ékszíjat. Valami ilyesmi lehetett:SELECT fejléc
FROM tábla1
INNER JOIN tábla2
ON (
tábla1.oszlop1 LIKE '%valami%'
OR
tábla1.oszlop2 >= tábla2.oszlop1
OR
(tábla1.oszlop3 IN (SELECT tábla3.oszlop1
FROM tábla3
WHERE oszlop2 > tábla2.oszlop4)
AND .....))Igazából annyit módosítottam a kiraktam a feltételeket külön oszlopokba CASE WHEN-ekkel, majd utána végeztem el a kötéseket. Táblakötésbe LIKE és ennyi feltétel a korábbi tapasztalataim alapján nem túl hatékony. Bár query plan-t a kollégák nem szokták nézni, pedig sokszor hasznos lenne.
+1: Sajnos sokszor látok olyat is, hogy fejlécben van tábla úgy bekötve, hogy ott is van még egy tábla a SUBSELECT-en belül. Például
SELECT
(SELECT oszlop1 FROM tábla2 WHERE tábla2.oszlop2 = (SELECT MAX(oszlop2) FROM tábla2)) c
FROM tábla1
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED monitor topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- További aktív témák...
- SAMSUNG 990 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 - Új, 1 év garancia - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Xbox 360 Slim E (500GB) eladó!
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium Apple Store vásárlás, 100% akku!
- Újszerű Lenovo 15,6"FullHD,10.gen.Core i5(8x3,6Ghz)Intel UHD VGA,8-40GB/256-512SSD,jó akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- MSI 17 Pulse FHD IPS 144Hz i7-13700H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest