Hirdetés
- Android szakmai topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A mostaninál szélesebb Foldon dolgozhat a Samsung
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Ezt nem is vitatom, meg lehet én is írtam ilyet. Kell a pénz. Beszállító max az elején naív, hogy minőségi terméket, szolgáltatást készíthet, de pár megrendelés után valószínűleg rájön, hogy elég olyat felvenni, ami tud valami karistolni. Nem kell, hogy elhivatott legyen. Majd kicsit feljebb tolják a projekt közben az "ajánlott gépigény" részt.
Amúgy picit ON is legyek. De nem vitaindítónak szánom, hátha kiesik valami tanulság másoknak (is).
Egyik kolléga már egy hete szenvedett valamivel. Egyszer megírta a kódot és kb. mindig ugyanazt futtatta, de 12+ óra utána megszakadt a kapcsolat (távmunka). Remélte, hogy hátha valaki más is futtat valami számításigényes feladatot és elcsíphet egy nyugodtabb időszakot.
Megnézve a kódot, kicsit átírva 38 másodpercre le lett faragva a futási idő.
Három, relatíve kicsi tábla (300e rekord) tábla lett összekapcsolva.
De a gondot az okozhatta, hogy az ON feltétel után olyan komplex feltétel volt, hogy ledobtam az ékszíjat. Valami ilyesmi lehetett:SELECT fejléc
FROM tábla1
INNER JOIN tábla2
ON (
tábla1.oszlop1 LIKE '%valami%'
OR
tábla1.oszlop2 >= tábla2.oszlop1
OR
(tábla1.oszlop3 IN (SELECT tábla3.oszlop1
FROM tábla3
WHERE oszlop2 > tábla2.oszlop4)
AND .....))Igazából annyit módosítottam a kiraktam a feltételeket külön oszlopokba CASE WHEN-ekkel, majd utána végeztem el a kötéseket. Táblakötésbe LIKE és ennyi feltétel a korábbi tapasztalataim alapján nem túl hatékony. Bár query plan-t a kollégák nem szokták nézni, pedig sokszor hasznos lenne.
+1: Sajnos sokszor látok olyat is, hogy fejlécben van tábla úgy bekötve, hogy ott is van még egy tábla a SUBSELECT-en belül. Például
SELECT
(SELECT oszlop1 FROM tábla2 WHERE tábla2.oszlop2 = (SELECT MAX(oszlop2) FROM tábla2)) c
FROM tábla1
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenMediaVault
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android szakmai topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen autót vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+ 22Hó Gar
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook aiR m2 Midnight '13,6 8/256GB
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest