Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tm5
    tag

Szia!

Meg fogom nézni, hogy van-e lehetőség ilyen formára átírni. Igazából a két allekérdezésre úgy tekintettem, mintha logikailag "különállóak" lennének. Eddig úgy gondoltam, hogy a kód futása külön-külön megy végbe allekérdezéseken belül, és csak ezt követi a részeredmények összekapcsolása. Szándékosan így is írtam a legtöbb kódot, beszédes alias-t adva az allekérdezéseknek, hogy pl. hibakereséskor könnyebben értelmezhesse akár egy olyan személy is, aki először találkozik vele. Ezek szerint nagyon nem így működik... :(

Kb. fél éve nekem is volt egy ehhez nagyon hasonló problémám és ott is a 12c-re való átállás okozta a teljesítmény problémát.
    Zeratul megoldása nekem is beugrott (mármint a hintek használata), csak nálunk az tilos :) és hozzá vagyok szokva, hogy ilyenkor át kell írnom a query-t.

Amúgy ahol lehet én is szétszedem subquery-kre a feladatot, mert akkor magam is jobban értem, hogy mit csinálok. Elég sok 4-800 soros query-vel dolgozom, másképp nem is érteném meg őket :)

Új hozzászólás Aktív témák