Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

Egyelőre nem lesz tárolt eljárás, egyéb logika sem szerintem. Igyekszem mindig a legegyszerűbb megoldást vállalni.
    Tárolt eljárásnál egy kicsit hogy is mondjam még extrém kezdő vagyok, amikor még az ADO.NET-et tanultam akkor írkálgattam, de a könyv példái alapján nem éreztem úgy, hogy kell-e nekem tárolt eljárás.
    Nem tudom, hogy mikor kéne használni, meló helyen sem láttam, itt anti tárolt eljárás szellemiség van, suli-ban még azt a kurzust nem vettem fel.
    Egyelőre egyszerű lekérdezésekkel megtudtam ezt valósítani.
    Migrálás lehet nem is lenne, végül is a postgresql sem látszik rossznak.

"suli-ban" sulitiltás? ;]
    A tárolt eljárás pedig sokszor jó kis segítség tud lenni, például ASP.NET-ben. Amúgy a tárolt eljárás arra is jó, hogy nem kell a query-vel elrondítanod az alkalmazásod kódját, hanem az adatbázisban tartod azt, aminek épp ott a helye, vagy amit úgy érzel, nyugodtan rábízhatsz az adatbázisra, és azt terheled a feladat megoldásával, stb. Meg így adhatsz neki egy jó beszédes nevet, aztán meghívhatod az alkalmazásod kódjából a megfelelő paraméterek átadásával. Csomó mindent el lehet intézni benne, ami csúnya lenne alkalmazásból, vagy épp nem akarsz ORM-et igénybe venni rá, satöbbi.

Új hozzászólás Aktív témák