- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: Meglepően jó áron jön a kicsi, de erős, illetve a nagy és fotós Xiaomi
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Hello,
1. Milyen webalkalmazáshoz érdemes a PostgreSQL-t használni? (én sok mindent olvastam, de eddig például az olyan webalkalmazás jutott eszembe, ahol egyszerre egyidejűleg több lekérés fut, mint előny mysql). Esetleg olyan, mint az amazon weboldal? Esetleg például a Neptun?

2. Találtam a neten shoprenter.hu, és elgondolkoztam a koncepción..., mint adatbázis. Webáruház bérlés, csak feltöltik termékekkel.
És a termékeknek, különböző tulajdonságaik vannak. Amelyek dinamikusan változnak.
Például: Kenyérnek - színe, íze, súlya van, Mobil telefonnak, meg legalább 30... és ezen gondolkoztam, hogy ezt hogyan lehetne a leghatékonyabban tárolni egy RDBMS-ben, hiszem minden egyes termékhez különböző mennyiségű "jellemzője" van. Főleg úgy, hogy például szeretném a termékeket majd szűrni bizonyos tulajdonság alapjánNekem erre egy olyan tippem lenne, hogy vannak Product tábla, aztán van olyan tábla, hogy Labels (termék tulajdonságoknak). Product 1...n Labels kapcsolat van.
Product:
-id
-... (sok egyéb)
-labels ( ez egy olyan varchar lenne, ahol a label_id-k vanak tárolva, például ilyen formátumban: |1|34|45|54| ) - magyarul, minden egyes label_id | | között lenne.Labels:
-label_id (címke típusa például: érintőképernyős telefonok id-ja, vagy 1 kilós kenyerek id-ja.)
-label_title ( címke típusa például: érintőképernyős telefonok szövege, vagy 1 kilós kenyér szövege)Szerintetek ez lenne a legjobb megoldás, így lehetne a legkönnyebben megvalósítani RDBMS-ben?
Én legalább is így csinálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A megszokottól eltérő képaránnyal jön a JapanNext monitora
- Óra topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED 620nit Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 1TB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Garancia
- Samsung S24 ,Fold 4 , A55 ,S21 FE, S20 Ultra Hibás
- i7 / 3070 / 32gb DDR5
- Samsung Odyssey G9 S49CG934SU Monitor
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-3740QM I 16GB I 500GB I 15,6" FHDI Nvidia I Cam I W10 I Garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Dell Precision 7550 i7-10850H 64GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- 2 TB-os Samsung 980 PRO M.2 SSD with heatsink - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest