Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
és Sk8erPeter és martonx, köszönöm a választ.
Picit tovább boncolgatom. A User_Hirdetés tábla az lett rontva névre, az valójában User_Hirdető kapcsoló tábla akart volna lenni.Ez csak egy elméleti gyakorlat... Na várj kitalálok valamit. Ez eszembe jutott és elgondolkoztam rajta.
Zsír, van egy példám
.Van egy weboldal, ahol mesehősök vannak rajta, és meg lehet rendelni az ő szolgáltatásukat.
Például.: (Ennél jobb példa nem jutott eszembe) Super Mario hirdet, mint hirdető. Én, mint oldal tulajdonos, a hirdetőtől szeretnék kérni vezeték nevet, kort, számlázási adatokat! (ezért kezelem külön, mert a sima felhasználótól ilyet nem kérek). A felhasználó, pedig tud üzenetet küldeni Super Marionak, hogy vezetéket kellene szerelni, vagy aranyat gyűjteni. Illetve tudom értékelni Super Mario hirdetését: Hogy hüm, ő egy nagyon jó vezetékszerelő.
Ahhoz hogy valaki hirdést adjon fel, az-az hirdessen, ahhoz regisztrálnia kell magát.És így a user_táblával eltudnám azt intézni, hogy ez a felhasználók beléptetéséhez kell és ennyi. És nem lenne egy csomó null, érték.
Felhasználó, tábla most is annyi adat, amennyi. Mit tud a weboldalon, csak regisztrált felhasználó tud üzenetet küldeni a hirdetőnek, esetleg kommentálni a hirdetésben látható terméket!(De egy mezei felhasználótól nem kérem, hogy adjon meg szállítási címet, keresztnevet, ezért tekintem őt, mint külön típus.). És egy nem regisztrált felhasználó nem tudja értékelni Super Mariot, meg üzit küldeni neki.
Akkor ezért szedném külön, hogy user tábla, hirdetés tábla, és hirdető_adatai tábla. (és akkor a hirdetőtáblában lenne: user_id, számlázási adatok stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi haladó szinten
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Filmvilág
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- TP-Link TL-SG2218 16 x Gigabit Lan + 2 SFP Alza gari
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A01 Core 2 SIM kártya helllyel rendelkező mobiltelefon.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GT 710 1GD3H Low Profile DDR3 1 GB/64 bit Videokártya
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.